Creëer uw eigen persoonlijke VPN met Hamachi

Soms zijn commerciële VPN's niet ideaal en wilt u uw eigen VPN-service maken.

In deze gids laat ik je zien hoe je Hamachi en Privoxy kunt gebruiken om je eigen privé en persoonlijke VPN te maken.

Laten we echter, voordat ik daarop inga, de voor- en nadelen onderzoeken van het creëren van uw eigen VPN-service met Hamachi.

Waarom u uw eigen VPN moet maken

VPN was echter oorspronkelijk oorspronkelijk ontwikkeld om zakelijke medewerkers in staat te stellen om veilig in te loggen op de servers van hun bedrijf wanneer ze niet op kantoor zijn:

Gebruiker [-> ISP ->] bedrijfsserver.

Het is mogelijk om een ​​thuiscomputer zo in te stellen dat deze op een zakelijke VPN-server draait. Hiermee kunt u veilig op afstand inloggen op uw thuiscomputer en toegang krijgen tot internet via het IP-adres:

Gebruiker [-> ISP ->] thuis computer -> ISP -> internet. (verkeer tussen haakjes [] is gecodeerd)

Voordelen van VPN thuis

  • Gratis - u hoeft niet te betalen voor een VPN-service van derden
  • Beveiligt uw internetverbinding bij het gebruik van openbare WiFi-hotspots
  • Kan op afstand en veilig toegang krijgen tot inhoud op uw computer en films, muziek, enz. Streamen naar een extern apparaat
  • De thuiscomputer fungeert als een proxy. Dit is geweldig voor toegang tot geografische webservices wanneer u niet thuis bent. Het kan ook een zeer effectief middel tegen censuur zijn als de gebruiker zich in een beperkend land bevindt. U hebt echter een vriend nodig die bereid is een thuisserver in een minder beperkend land op te zetten.

Landen zoals China, en voor geo-beperkte diensten als u bijvoorbeeld Hulu buiten de VS wilt bekijken, zou u een VPN nodig hebben. Een VPN voor thuisgebruik is ook geweldig voor het omzeilen van school-, universiteits- of werkbeperkingen. Zie onze beste VPN voor China-gids voor informatie over een China VPN.

Nadelen van VPN thuis

  • De thuiscomputer fungeert als een proxy - u hebt toegang tot internet via het IP-adres van uw thuiscomputer, zodat elke internetactiviteit gemakkelijk naar dat adres kan worden herleid. Dit betekent ook dat u niet alleen uw zichtbare locatie kunt wijzigen (bijvoorbeeld naar een ander land).
  • Hoewel de verbinding tussen uw externe computer en de thuis-VPN-server is gecodeerd, is uw uitgaande thuis-internetverbinding dat niet. Dit betekent dat uw ISP (en iedereen die kijkt) uw internetactiviteit gemakkelijk kan volgen.
  • U moet uw thuiscomputer altijd ingeschakeld houden, wat uw elektriciteitsrekening verhoogt.

Kortom, het opzetten van een private VPN-thuisserver biedt veel voordelen van het gebruik van een commerciële VPN-service. Het biedt echter geen privacy / anonimiteit bij het gebruik van internet.

Hoe Hamachi te gebruiken om een ​​privé VPN te maken

Veruit de eenvoudigste manier om een ​​privé-VPN in te stellen, is LogMeIn Hamachi te gebruiken in combinatie met Privoxy.

Hamachi is software waarmee u virtuele netwerken kunt maken die werken als gewone LAN's.

Het bouwt een 'nul-configuratie virtueel privénetwerk', wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over port forwarding of andere complexe configuratieproblemen (wat zeker een zeer sterk punt in het voordeel is). Overgebrachte gegevens worden beschermd met behulp van 256-bit AES-codering.

Het grootste nadeel van Hamachi is dat het bedrijfseigen software is (d.w.z. het is geen open source). Zoals we hierboven hebben besproken, biedt een particuliere Hamachi VPN sowieso niet veel privacy. Dus dit is waarschijnlijk niet de moeite waard om je te veel zorgen over te maken. Als privacy een groot probleem is, zijn Tor of een externe VPN-provider zonder logboek veel betere opties.

De basisversie van LogMeIn Hamachi is gratis en is volledig functioneel. Slechts vijf leden per netwerk kunnen het echter gebruiken. Bovendien wordt de gratis versie niet op de achtergrond uitgevoerd op inactieve computers (zoals de betaalde versie kan).

LogMeIn Hamachi is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux (bèta).

Om op afstand toegang te krijgen tot internet via onze thuis-pc met Hamachi, hebben we Privoxy nodig, een gratis open source webproxy. U kunt Privoxy alleen gebruiken, maar alle verbindingen verlopen via niet-versleutelde HTTP. Daarom gebruiken we Hamachi.

Privoxy is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux en iOS, en u kunt het gebruiken met elke gewenste browser.

1. Stel Hamachi VPN in

Eerst moet u Hamachi instellen. Volg deze stappen om dit te doen:

a) Download Hamachi op uw thuis-pc (kies de modus ‘Hamachi Unmanaged’) en installeer. LogMeIn zal u op verschillende punten zeuren om u aan te melden voor een gratis account, maar dit kan nu worden genegeerd.

Hamachi downloaden

b) Klik op de aan / uit-knop om te beginnen en voer een naam in voor uw client.

Hamachi ID

c) Druk op ‘Maak een nieuw netwerk’ en geef het een naam en een wachtwoord. Druk op ‘Create’.

Hamachi Create Network

d) Stel Hamachi in op andere computers waarmee u verbinding kunt maken met de thuis-VPN. De enige uitzondering deze keer is dat u ‘Lid worden van een bestaand netwerk’ moet kiezen om lid te worden van het netwerk dat u zojuist hebt gemaakt, in plaats van een nieuw te maken.

U kunt nu op uw thuis-pc bladeren, net alsof deze zich op een lokaal (LAN) netwerk bevindt.

2. Stel Privoxy in

U doet dit om een ​​veilige externe verbinding met internet mogelijk te maken.

a) Download, installeer en start Privoxy. In Windows start Privoxy als een leeg venster, maar maak je geen zorgen, dit is prima. U kunt het venster zelfs sluiten en Privoxy blijft actief in uw systeemvak. Klik met de rechtermuisknop op Privoxy in het systeemvak en selecteer Bewerken -> Hoofdconfiguratie.

b) Kladblok opent het configuratiebestand van Privoxy, config.txt genaamd. Ga naar Bewerken -> Zoek en zoek naar 'luister-adres 127.0.0.1:8118'. Plaats een # voor de regel om deze als opmerking te markeren en voeg daaronder de regel toe:

luister-adres [het IP-adres dat bovenaan uw Hamachi-venster wordt weergegeven]: 8118

c) Bewaar en sluit config.txt.

3. Stel uw browser proxy-instellingen in

De laatste stap is simpelweg het configureren van de proxy-instellingen van uw browser zodat deze naar het Hamachi-netwerk-IP-adres verwijst. 25.46.156.2, poort 8118 in ons voorbeeld.

In Firefox zijn deze instellingen te vinden door naar Opties te gaan -> Netwerk tabblad -> Verbindingsinstellingen

U kunt controleren of alles werkt door ‘http://config.privoxy.org/’ te typen in de zoekbalk van uw externe computer.

(Als er staat 'Privoxy wordt niet gebruikt', is er iets misgegaan)

U gebruikt nu uw thuiscomputer als VPN-server! Al het verkeer van uw externe browser gaat via uw thuiscomputer. Daarom lijkt u afkomstig te zijn van het IP-adres van uw thuiscomputer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me