De beste apps voor geroote Android-telefoons

Als je onlangs je Android-telefoon hebt geroot, of overweegt of je je Android-telefoon moet rooten, vraag je je misschien af ​​wat de beste apps voor een geroote Android zijn.


Android-robot

Hoewel er geen enorme hoeveelheid superhandige apps op de markt zijn voor geroote telefoons, zijn er enkele apps die enorm populair zijn. In deze gids leiden we u door de meest nuttige apps voor geroote Android-telefoons.

Vergeet niet om een ​​Nandroid-back-up van uw ROM te maken (een kopie van alle gegevens die zijn opgeslagen in het NAND-flashgeheugen van uw Android-apparaat) voordat u apps installeert of uw apparaat flitst met een nieuwe ROM, ROM-modules of ROM-wijzigingen van welke aard dan ook. Hiermee kunt u uw telefoon terugbrengen naar de vorige status als er iets misgaat.

De beste rooting-apps voor Android

 1. Titanium Backup
  Titanium logo

  Deze app is een uiterst populaire tool voor geroote Android-telefoons. Hiermee kunnen gebruikers een back-up maken van hun hele ROM - inclusief de systeembestanden en gebruikersapplicatiegegevens, evenals persoonlijke gegevens zoals video's, foto's en contacten - op een extern opslagapparaat naar keuze. Nadat je je telefoon hebt geroot, wordt het ten zeerste aanbevolen een back-up van je telefoon te maken (back-up van Nandroid). Hiermee kunt u uw apparaat terugzetten naar wanneer u het net hebt geroot. Dit kan een redder in nood zijn als er later iets misgaat. Met een flash van uw ROM kunt u ook een andere telefoon herstellen in exact dezelfde staat waarin uw oude telefoon verkeerde - mocht u deze moeten vervangen vanwege verlies of diefstal.

 2. Xposed Framework
  Xposed voor Android-logo

  Met deze app kunt u modules installeren waarmee u het uiterlijk en de functionaliteit van uw Android-apparaat kunt aanpassen. Het leuke van Xposed is dat je niet heel veel systeembrede wijzigingen hoeft aan te brengen om de paar mods te krijgen die je echt wilt - in plaats daarvan kun je selecteren welke specifieke mods je wilt installeren. Bekijk dit artikel voor een lijst met populaire Xposed Framework-mods.

 3. Greenify
  Greenify-logo

  Deze populaire app is beschikbaar in de Google Play Store. Het is echter bekend dat het veel beter werkt op een geroot apparaat waarop Xposed Framework wordt uitgevoerd. Het spaart de batterij en vermindert het RAM-gebruik (waardoor uw apparaat sneller wordt) door de native functies van Android te gebruiken om automatisch overwinterende apps te gebruiken die niet worden gebruikt. Deze app mag alleen worden gebruikt in overeenstemming met het advies van de ontwikkelaar.

 4. SuperSU
  Super SU-logo

  Met deze app kunt u beheren welke apps supergebruikerstoegang krijgen (en niet krijgen). Wanneer u een apparaat roott, is het van vitaal belang om controle te houden over welke apps volledige rootrechten hebben, en met deze app kunt u precies dat doen.

 5. ROM Manager
  ROM Manager-interface

  Deze app is handig voor iedereen die zichzelf op de hoogte wil houden van nieuwe ROM's die worden uitgebracht voor Android-apparaten. De app biedt een lijst met alle populaire ROM's die beschikbaar zijn voor uw apparaat. Met de app kunt u ook de ROM's downloaden, zodat u niet zelf naar ROM's hoeft te zoeken.

 6. Root Firewall Pro
  Root Firewall-logo

  Deze app kan u bandbreedte besparen door te voorkomen dat bepaalde apps verbinding maken met internet.

 7. System App Remover
  Systeemapp-verwijderaar pro

  Met deze handige app kunt u eenvoudig en snel de vervelende bloatware verwijderen die door de fabrikant op uw telefoon is geïnstalleerd.

 8. Trickster Mod
  trickster mod logo

  Deze app is populair omdat je hiermee je Android-telefoon kunt overklokken om hem sneller te maken. Bovendien is het mogelijk om deze te underclocken om de batterij langer te laten meegaan. Hoewel er veel van dit soort apps op de markt zijn, heeft deze app de beste gebruikersinterface en ondersteuning.

 9. Apps2SD
  Apps2SD

  Met deze app kunnen gebruikers eenvoudig gegevens van hun interne geheugen naar een SD-kaart verplaatsen. Dit is handig voor het verplaatsen van applicaties (zoals grote games) inclusief alle obb-bestanden (meestal te vinden in Android Data obb in de interne opslag van de telefoon). Nieuwere Android OS-versies (8.0 Oreo) staan ​​mensen toe apps naar SD te verplaatsen, maar het werkt niet altijd met alle apps.

 10. SoftKeyZ

  SoftKeyZ

  Deze app is niet gratis, maar wel populair. Hiermee kunt u het uiterlijk van uw Android-apparaat aanpassen. Het heeft meer dan 150 thema's om uit te kiezen waarmee u het uiterlijk van alle navigatieknoppen op uw telefoon kunt wijzigen.

 11. DiskDigger Pro
  DiskDiggerPro-logo

  Dit is een geweldige app voor geroote telefoons waarmee je gegevens kunt herstellen. Als u per ongeluk een foto of andere gegevens verwijdert, kunt u met deze app deze terughalen en een absolute redder in nood zijn.

 12. Solide Explorer
  Solid Explorer-app

  Deze bestandsverkenner maakt het verplaatsen van bestanden veel eenvoudiger dankzij de dubbele paneelfunctionaliteit. Met deze app hoeft u niet langer bestandspaden te onthouden om bestanden te verplaatsen, u kunt ze eenvoudigweg slepen en neerzetten waar u ze wilt hebben.

 13. SD meid
  SD meid

  Dit is een ander hulpmiddel voor het beheren van de bestanden op uw telefoon. Het is met name goed voor het opruimen van ongewenste spookbestanden die rondhangen op uw apparaat, zodat u alles uit elk beetje geheugen kunt halen.

 14. Magisk
  Magisk-logo

  Met deze app kunt u root verbergen om apps en services te gebruiken die specifiek zijn ontworpen om niet op geroote telefoons te werken. Hiermee kun je dingen doen zoals Netflix kijken, ondanks dat je een geroote telefoon hebt. Het is vermeldenswaard dat de meest recente versie slechte recensies lijkt te krijgen in de app store vanwege opdringerige advertenties.

 15. Tasker
  Tasker-logo

  Deze app kan behoorlijk ontmoedigend zijn voor diegenen die niet technisch ingesteld zijn. Het is echter een handig hulpmiddel dat veel mensen met plezier zullen gebruiken om verschillende taken op systeem- en applicatieniveau te automatiseren.

 16. Rec
  Schermrecorder-logo

  Met deze handige app kun je het scherm opnemen op een geroote telefoon. Dit is geweldig voor het opnemen van jezelf terwijl je games speelt of voor het delen van problemen bij het zoeken naar technische hulp.

 17. Snelle reboot (met root)
  Snel opnieuw opstarten

  Met deze app kun je opstarten op een manier die niet op maat is met Android. Hiermee kunt u opstarten of herstellen naar bootloader. Een eenvoudige app die iedereen snel opnieuw moet opstarten of uitschakelen.

 18. Viper4Android
  Viper4Android-logo

  Met deze uitstekende app kun je de audio-instellingen op je Android-telefoon besturen. Moet u het volume harder zetten? Deze app is voor jou! Wat meer is, het komt met een equalizer, tonnen effecten en de mogelijkheid om het geluid anders te beïnvloeden via de hoofdtelefoonuitgang of Bluetooth.

 19. Wakelock-detector
  Wakelock detector interface

  Wakelocks zijn de meest voorkomende reden voor het leeglopen van de batterij op een apparaat. Deze app controleert op wakelocks en waarschuwt u wanneer een app in de war is geraakt. Een geweldige manier om te bepalen waar de levensduur van uw batterij naartoe gaat en hoe u kunt voorkomen dat deze leegloopt.

Bekijk onze beste VPN voor Android-gids om je Android-apparaat veilig en privé te houden.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me