De ultieme DD-WRT-gids

Voorraadrouters zijn beperkt en het verkrijgen van de beste instellingen en prestaties kan erg moeilijk zijn.

Aangepaste firmware, zoals DD-WRT, maakt het proces eenvoudiger en biedt u ook veel extra opties; waardoor een standaard $ 100-router een superrouter wordt die geschikt is voor elk huis of kantoor.

Met deze DD-WRT-routergids vergroot u uw draadloze bereik, gegevensoverdrachtsnelheden, het creëren van NAS-oplossingen, het opzetten van een VPN-service en nog veel meer in een mum van tijd. Sommige hiervan kunt u zelfs implementeren zonder DD-WRT te hebben.

Heb je geen tijd om dit allemaal vandaag te lezen? Ik raad aan om in ieder geval de inleiding te lezen, zodat je erachter kunt komen waar dit "DD-WRT" bedrijf om draait.

Wat zijn DD-WRT Routers?

De naam DD-WRT is afkomstig van twee bronnen. WRT staat voor Wireless Router en werd voor het eerst bedacht door de beruchte Linksys WRT54G. Dit was de eerste router die werd gebruikt voor de ontwikkeling van DD-WRT en is sindsdien een iconisch succes geworden. DD komt van de Duitse stadscode voor Dresden, waar BrainSlayers, het oorspronkelijke ontwikkelingsteam, woonde.

In wezen is DD-WRT een stukje firmware dat u op uw router kunt installeren om de mogelijkheden ervan te vergroten. Het is vergelijkbaar met het installeren van een ander besturingssysteem op uw computer om de functionaliteit en het doel te verbeteren. Zoals ik je in deze handleiding zal laten zien, kun je je draadloze bereik vergroten, worden voorzien van verbeterde servicetools en nog veel meer. Bekijk de onderstaande inhoud om te zien hoe flexibel het kan zijn.

De onderstaande instellingen zijn wat ik zou aanbevelen voor verschillende omgevingen. Maakt u zich geen zorgen als u niet zeker weet wat sommige hiervan zijn, ze worden hieronder in meer detail uitgelegd.

Waarom DD-WRT?

Velen van u denken misschien: waarom heb ik DD-WRT nodig, lost mijn standaard routerfirmware niet al mijn behoeften op??

jammer genoeg niet.

Hoewel de firmware die door routerbedrijven wordt geleverd in de loop der jaren is verbeterd, ontbreekt het doorgaans aan een uitgebreid scala aan functies. Dit komt omdat de meerderheid van de gebruikers deze functionaliteit niet nodig heeft en daarom is het voor hen niet financieel zinvol om deze te ontwikkelen.

Maar na verloop van tijd, omdat computergebruikers zoals jij technischer en beter geïnformeerd zijn geworden, besloten ze dat ze meer wilden en een DD-WRT-router altijd de eerste stap was. In dit opzicht zijn de routerbedrijven achtergebleven. Het is om deze reden dat velen van hen (Buffalo-router, Linksys-router, etc.) nu daadwerkelijk DD-WRT-geflashte routers gaan verkopen!

DD-WRT is er in vele smaken en maten, variërend van DD-WRT micro tot DD-WRT mega, maar welke maat u ook gebruikt, de extra hulpmiddelen zullen ongetwijfeld uw standaardrouter in een superhub veranderen.

Enkele voordelen van DD-WRT

Hier zijn enkele functies die bewijzen dat een upgrade naar DD-WRT enorm zal helpen om uw internet-wifi en apparaatmogelijkheden te verbeteren, of u nu alleen woont of een bedrijf runt. Dit zijn slechts een klein fragment van alles wat mogelijk is, en zelfs deze hele gids behandelt niet alle mogelijkheden en opstellingen.

 • Geavanceerde bediening van de Quality of Service (DD-WRT QoS)- hiermee kunt u uw bandbreedtetoewijzing regelen. U kunt uw verkeer eenvoudig verdelen over netwerken, toewijzen aan specifieke software, apparaten en meer.
 • Universal Plug and Play (UPnP) - een protocol waarmee apparaten binnen een netwerk eenvoudig kunnen worden gedeeld voor het snel en eenvoudig delen van bestanden, media, printers, enz.
 • Network Attached Storage (NAS) - sluit USB-schijven en harde schijven aan op uw router zodat u ze kunt gebruiken als netwerkschijven die voor iedereen toegankelijk zijn
 • Netwerkprinters - Net als bij harde schijven kunt u printers aansluiten die vervolgens via het netwerk toegankelijk zijn
 • DNS-caching / DNSmasq - versnelt het opzoeken en oplossen van de hostnaam om de verbindingssnelheden met uw favoriete websites te verbeteren
 • Draadloos overbruggen- verandert de router in een draadloze repeater om het bereik van uw wifi-signaal te vergroten
 • Geavanceerde prestatiegrafieken- DD-WRT biedt geavanceerde netwerktracking en weergave voor betere probleemoplossing en analyse.
 • Pas het antennevermogen aan- een van de vele manieren waarop u uw draadloze bereik kunt vergroten
 • VPN- u kunt uw DD-WRT-router gebruiken als VPN-client, zodat alle apparaten in uw WiFi-netwerk worden beschermd. Dit biedt zelfs geo-deblokkeermogelijkheden voor apparaten die geen VPN-clients ondersteunen (bijv. Roku en AppleTV).

Dus samengevat, waarom DD-WRT? Omdat zelfs de routerfabrikanten het zelf aanbevelen als u het maximale uit uw router wilt halen!

DD-WRT compatibele routers

Als je eenmaal hebt besloten dat je meer uit je router wilt halen, is het tijd om aan de slag te gaan.

De eerste hindernis is het kiezen van uw router.

Als er een oude in huis rondslingert, kun je op hun routerdatabasepagina kijken of het mogelijk is om DD-WRT erop te installeren. U kunt ook de DD-WRT-routerlijst gebruiken om zelf een router te vinden. Hoewel ze erg op elkaar lijken, raden we het laatste aan, omdat het actueler wordt gehouden met informatie.

Je zult veel websites zien die de iconische Linksys WRT54G / WRT54GL gebruiken voor het maken van een superrouter, deze is echter extreem verouderd, mist USB-poorten en is dus lang niet meer in de buurt van de beste DD-WRT-router.

In plaats daarvan gebruik ik voor mijn demonstraties een Asus RT-AC56U. Het heeft een geweldige processor, veel RAM- en Flash-geheugen en 2 USB-poorten die de bruikbaarheid exponentieel vergroten en je kunt het van Amazon halen voor slechts $ 100. Het is ook een dual-band (2,4 GHz en 5 GHz routernetwerken) die zorgt voor betere overdrachtssnelheden en netwerkconnectiviteit.

Als u een lager (of hoger) budget heeft, bekijk dan onze beste routers voor DD-WRT-lijst voor routers die wij aanbevelen.

DD-WRT versus OpenWRT versus tomaat

DD-WRT is niet de enige open source routerfirmware op de markt en technisch gezien is het niet in alle opzichten de beste. Het is echter degene die de grootste community-ondersteuning, de meeste updates heeft, en is daarom de meest beginnersvriendelijke.

Persoonlijk vind ik de firmware van de Tomato-router beter, maar je hebt meer technische kennis nodig om ermee om te gaan en je zult niet altijd de antwoorden op internet vinden. Een OpenWRT-router is de krachtigste, maar vereist ook uitstekende computervaardigheden. Om deze redenen wint DD-WRT de dag.

DD-WRT Guide - Notatie

Om het navigeren en het begrijpen van de instructies in deze handleiding te vergemakkelijken, heb ik de volgende opmerkingen gebruikt.

Menu-items - menu-items zijn cursief en pijlen -> worden gebruikt voor de aanduiding van het submenu

Toetsen - alles wat u moet klikken is vetgedrukt

'Enkele aanhalingstekens' worden gebruikt om de secties op een pagina aan te geven

Cursieven worden gebruikt voor stukjes code die u moet invoeren.

Hier is een voorbeeld dat u de CPU- en Flash-snelheden van uw router vertelt

 1. Ga naar administratie -> commando's
 2. Typ het volgende in het vak 'Opdrachten': nvram get clkfreq
 3. Klik Voer opdrachten uit

Dit is wat je zou moeten zien
Gidsnotatie

Aan de slag met DD-WRT

Hoe DD-WRT te installeren

DD-WRT op uw router installeren is de eerste en meest risicovolle stap.

Ik moet u waarschuwen dat het installeren van DD-WRT uw garantie ongeldig maakt, en dat zou ook kunnen "steen" het, ook wel een sexy presse-papier maken.

Gelukkig kun je ook een router kopen met DD-WRT vooraf geïnstalleerd op Amazon als je geen zin hebt om het risico te nemen. Als alternatief kunt u bedrijven zoals FlashRouters en Sabai gebruiken, die het voor u installeren en u ook een garantie en ondersteuning bieden.

Waar DD-WRT downloaden

Je zou verrast zijn, maar zelfs het downloaden van de DD-WRT firmware kan een beetje problematisch zijn. Hoewel er op de DD-WRT-website een DD-WRT-database is die u helpt bij het vinden van de firmware voor uw router, is deze meestal erg verouderd en bevat soms niet alles wat op hun ondersteunde apparaatpagina wordt vermeld.

Voor de AC56U hebben we FlashRouters om ons de best stabiele build te bieden, maar je kunt ook zoeken op de DD-WRT Wiki en forums en de FTP beta-builds-pagina. De nieuwste stabiele build aanbevolen door FlashRouters is de R28493M (12/10/15), en u kunt deze hier downloaden. Volg na het downloaden de onderstaande stappen.

 1. Voer een 30-30-30 reset uit. Druk 30 seconden op de resetknop (hiervoor hebt u waarschijnlijk een pen nodig). Schakel de stroom gedurende 30 seconden uit zonder hem los te laten. Steek de stekker weer in het stopcontact en houd de knop nog 30 seconden ingedrukt. Dit helpt het geheugen van de router te wissen voor een schone installatie.
 2. Verbind uw router met uw computer via een Ethernet-kabel.
 3. Open uw browser en typ 192.168.1.1 in de adresbalk
  1. Indien gevraagd, zijn de inloggegevens van de router de standaardgegevens (meestal gebruikersnaam: admin, wachtwoord: admin)
  2. Als het bovenstaande IP-adres niet werkt, raadpleegt u de handleiding van uw router
 4. Navigeer in het menu aan de linkerkant naar Beheer en klik vervolgens op het tabblad Firmware-upgrade bovenaan.
 5. Kies voor het 'Nieuwe firmware-bestand' het bestand dat u aan het begin hebt gedownload. Klik Uploaden en wacht tot uw router zichzelf herstart. Je kunt het zien, als de lichten aan de voorkant beginnen te knipperen, en je hebt toegang tot het via het hierboven vermelde IP-adres van de router.
 6. Voer nog een 30-30-30 reset uit.
 7. Ga nu naar 192.168.1.1 (het standaard IP-adres van de DD-WRT) en u ziet het volgende. De standaard aanmeldingsgegevens van de DD-WRT komen meestal overeen met die van de router, maar u moet dit niet alleen doen, maar u moet dit ook wijzigen.
  DD-WRT Welkom
 8. Dat is het, u bent klaar met de DD-WRT firmware-upgrade.

Als je op enig moment een DD-WRT reset moet uitvoeren omdat je een fout hebt gemaakt en de router niet reageert, voer dan een 30-30-30 reset uit.

De basisinstellingen wijzigen

Nu u de firmware hebt geïnstalleerd, is de primaire taak het wijzigen van alle kern- en belangrijke instellingen, inclusief de configuratie van het draadloze toegangspunt.

 1. Zoals beschreven in de vorige instructies, wordt u gevraagd uw DD-WRT-gebruikersnaam en -wachtwoord onmiddellijk te wijzigen. Ik raad je aan dit ergens op te schrijven, zoals in een wachtwoordbeheerder, zodat je niet per ongeluk wordt buitengesloten. Als u wilt, kunt u dit op een later tijdstip wijzigen onder Beheer -> Tabblad Beheer.
 2. Wijzig uw 'Wireless Network Name (SSID)' in het menu Wireless op het tabblad Basic Settings. Als u meer dan één draadloos netwerk hebt (wat u met de AC56U zult doen), geef ze dan verschillende namen zodat u eenvoudig een onderscheid kunt maken. Instellingen toepassen eenmaal gedaan.
  DD-WRT Draadloze basisinstellingen
 3. Voer op het tabblad Draadloze beveiliging een wachtwoord in voor beide netwerken. Ik raad het gebruik van de WPA2 Persoonlijke beveiligingsmodus aan, met een AES WPA-algoritme.
  DD-WRT Draadloze beveiligingsinstellingen
 4. In Setup raad ik ook aan om de optionele 'Router Name' en 'Hostname' in te stellen, maar dit is niet essentieel.
 5. U zou nu een functionele router moeten hebben die u net als elke andere router op de markt kunt gebruiken. Voordat we de routerconfiguratie starten en toeters en bellen toevoegen, raad ik aan om eens rond te kijken in de menu's en de firmware te leren kennen.

Een back-up maken van uw DD-WRT en deze herstellen

Spelen met je router, het verbeteren van de instellingen en het verbeteren van de mogelijkheden ervan is altijd erg leuk. Maar ergens langs de lijn maakt u waarschijnlijk een fout en wilt u een back-up hebben zodat u het systeem kunt herstellen en niet alle instellingen opnieuw hoeft te doorlopen. Terwijl ik deze handleiding schreef en alle instellingen deed, moest ik zelf twee van deze herstelacties uitvoeren - beide vanwege domme fouten!

Ga naar Beheer om een ​​back-up te maken -> Back-up en klik op backup. Download het bestand vervolgens naar een veilige plek op uw computer.

Ga naar dezelfde locatie om de DD-WRT te herstellen naar een back-uppunt. Zoek onder 'Instellingen herstellen' uw back-upbestand en klik op Herstellen.

Net als bij het maken van een back-up van uw DD-WRT-firmware, zou ik u ook aanraden om een ​​back-up van uw computersysteem te hebben, omdat het verliezen van al uw bestanden veel verwoestender is dan het verliezen van enkele DD-WRT-instellingen.

Uw draadloze bereik vergroten

Er zijn enkele belangrijke methoden om uw draadloze bereik en overdrachtssnelheden te vergroten. Hieronder bespreek ik de meest populaire opties. Hiervan hebben sommige betrekking op firmware, terwijl voor sommige extra hardware nodig is.

Lokaliseren van uw router

De ideale manier om een ​​optimale dekking in uw huis of kantoor te krijgen, is door uw router in het epicentrum van de actie te plaatsen. Zoek het fysieke centrum van uw eigendom en zie hoe dat uw dekking beïnvloedt. Muren, vooral betonnen, kunnen een grote hindernis zijn, dus probeer je router te verplaatsen.

Helaas heeft uw internetprovider uw modem hiervoor mogelijk niet op een ideale locatie geplaatst. Als u uw modem en uw router op dezelfde locatie wilt houden, kunt u een coaxkabelverlenger kopen (of uw ISP vragen dit voor u te doen). Als je het niet erg vindt dat de twee op verschillende plaatsen zijn (of willen dat ze op verschillende plaatsen zijn), kun je een extra lange Ethernet-kabel kopen.

Als u volledig of niet in staat bent om uw router te verplaatsen, moeten de volgende stappen u helpen.

Gebruik een leeg kanaal

Hoewel draadloze frequenties 2,4 GHz en 5 GHz worden genoemd, wijken ze opzettelijk enigszins af van deze frequenties. Dit komt omdat voor elke hoofdfrequentie een aantal kanalen bestaat. Deze kanalen kunnen worden gezien als het aantal rijstroken op een snelweg. Hoe meer auto's er in een rijstrook zijn, hoe langzamer het is. Het vinden van een lege (of op zijn minst de leegste) is uiterst eenvoudig en kan uw bereik en overdrachtsnelheden helpen vergroten.

 1. Download een Wifi Analyzer-app voor uw apparaat. Ik beveel het volgende aan; Wifi Analyzer voor Android, AcrylicWiFi voor Windows, WiFi Scanner voor Mac. Helaas zijn er vooralsnog geen goede opties voor iOS.
 2. Gebruik de app of software om uw buurt te scannen. Ik ontdekte dat de 5GHz-kanalen bijna ongebruikt waren, dus ik had mijn keuze aan opties. Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien, hadden de 2,4 GHz-kanalen veel meer verkeer. Ik gebruikte duidelijk een erg druk kanaal (SuperNet) en ik zou beter af zijn met een hoger kanaalnummer.
  WiFi-analyser
 3. Ik heb het kanaalnummer van mijn netwerk gewijzigd in Draadloos -> Basisinstellingen voor kanaal 13.
 4. Je kunt ook Auto selecteren, maar persoonlijk heb ik vastgesteld dat mensen bijna nooit van kanaal veranderen, dus dit is niet vereist.

Geavanceerde draadloze instellingen

Het veranderen van het kanaal, zoals eerder beschreven, is een van de gemakkelijkste en meest zekere manieren om een ​​beter signaal te krijgen. Er zijn echter veel geavanceerde instellingen waarmee kan worden geëxperimenteerd. Deze hangen van situatie tot situatie af, en sommige, zoals het vergroten van het TX-vermogen, kunnen de levensduur van uw router verkorten. Om deze reden moet u niet alleen een aantal zorgvuldige tests uitvoeren op elke configuratie die u probeert, maar moet u ook rekening houden met andere, minder belangrijke gevolgen.

Bandbreedte versus doorvoer

Voordat ik uitleg hoe je je bandbreedte en doorvoer moet testen, is het noodzakelijk dat ik het verschil tussen de twee uitleg. Bandbreedte is de vaste snelheid waarvoor u betaalt en ontvangt van uw ISP: in mijn geval is dit 30 Mbps download en 3 Mbps upload. De doorvoer is de feitelijke hoeveelheid gegevens die uw router aankan. Op de RT-AC56U waarmee we testen, is het theoretische maximum 867 Mbps.

Daarom, als je alleen geïnteresseerd bent in het gebruik van de router voor toegang tot internet, raad ik af om te spelen met de Geavanceerde instellingen (tenzij je een zeer snelle internetverbinding hebt). Als u echter van plan bent het te gebruiken voor opslag, afdrukken, films streamen of andere interne doeleinden, dan is het misschien de moeite waard.

Uw bandbreedte en doorvoer testen

Het testen van uw bandbreedte is de gemakkelijkste van de twee. Ga naar TestMy.net. Je zou snelheden moeten zien in de regio waar je voor betaalt. Als dit niet het geval is, kunt u overwegen om contact op te nemen met uw internetprovider. Het is een bekend feit dat snelheden kunnen variëren, maar in veel gevallen (vooral in Amerika) zijn er meldingen geweest van internetproviders die hun beloften niet nakwamen.

Voor het testen van de doorvoer moet u de TamoSoft-doorvoertest downloaden. U moet de server uitvoeren op een computer die via een Ethernet-kabel op uw router is aangesloten. Vervolgens moet u op een laptop de clientsoftware uitvoeren. Voer het door de server opgegeven IP-adres in en voer vervolgens de routinetest uit. Dit geeft u de doorvoersnelheden van uw router.

TX vermogen, verzending, enz

Als u na het testen van uw instellingen hebt besloten dat u een grotere doorvoer nodig heeft, zult u waarschijnlijk gaan kijken naar het wijzigen van de geavanceerde draadloze instellingen. Zoals gezegd zijn deze ingewikkeld en kunnen problemen veroorzaken. Omdat we bij de standaardinstellingen 500 Mbps op onze computer zien en 100 Mbps op onze telefoon (wat de limiet is vanwege de hardware), denken we niet dat dit noodzakelijk en onwaarschijnlijk is dat u.

Als je dit echter wel wilt doen, is de beste aanbeveling om naar het DD-WRT-forum te gaan en de vriendelijke mensen daar te vragen. Wanneer u dit doet, moet u een lijst maken van al uw apparaten en behoeften, zodat ze de specificaties op u kunnen afstemmen.

Wanneer u de uitbreiding van draadloze netwerkbereiken en snelheden bespreekt, komt u vaak Afterburner tegen. Afterburner is een uniek stukje technologie, ondersteund door bepaalde apparaten en het wordt aanbevolen om het standaard uit te schakelen.

Antennes en wifi-extenders

Een van de snelste en eenvoudigste manieren om een ​​betere ontvangst op uw apparaten te krijgen, is door draadloze antennes te gebruiken.

Als u de router gebruikt die we hebben aanbevolen, kunt u er helaas geen extra antenne op aansluiten. U kunt er echter nog steeds een aansluiten op uw desktopcomputer, zolang u er al een WiFi-kaart in heeft geplaatst. Hoewel het gemakkelijk is om te doen, is het aansluiten van een antenne op uw computer waarschijnlijk de minst praktische en kosteneffectieve oplossing, omdat het maar één apparaat helpt.

Daarom, als je nog steeds worstelt met het verkrijgen van een goede draadloze dekking en je hebt de bovenstaande twee stappen geprobeerd, dan is het de moeite waard om een ​​vervangende antenne voor je router te krijgen. Je kunt deze redelijk goedkoop krijgen van Amazon. Er zijn drie dingen om te overwegen als je er een krijgt:

 • Technische specificaties. Zorg ervoor dat u er een krijgt die betere technische specificaties heeft dan de bestaande antenne.
 • Richtinggevoeligheid. Sommige antennes zoals de Asus WL-ANT-157 bieden een groter bereik, maar ze richten het signaal zodat dit slechts in één richting gaat.
 • Verbind door draad. Sommige antennes maken verbinding met uw antenne via een draad, dit betekent dat u deze een beetje kunt verplaatsen. Sommige hebben zelfs een magnetische basis om het ergens anders te plaatsen.

De andere manier waarop u uw signaal kunt uitbreiden, is door WiFi Range Extenders te gebruiken. Met de beste wifi-bereikvergroter hoef je hem alleen maar in een stopcontact te steken, vijf minuten op te zetten en je bent klaar. Veel mensen geven de voorkeur aan deze optie omdat deze zeer weinig ruimte in beslag neemt en uiterst snel en gemakkelijk is in te stellen.

Gebruik een extra router als een DD-WRT Repeater

Als u al een bestaande router hebt, maar ook van plan bent een nieuwe te kopen, kunt u deze, zolang uw bestaande DD-WRT ondersteunt, gebruiken als een DD-WRT-repeater. Wat dit betekent, is dat u het op een compleet andere locatie kunt plaatsen dan uw hoofdrouter en het het draadloze signaal zal doorgeven.

Volg deze stappen om de zwakkere router in te stellen als de repeater:

 1. Installeer DD-WRT op de router, volgens de voorgaande stappen
 2. Navigeer naar Setup -> Basic Setup. Daar schakelt u uw 'Verbindingstype' uit, omdat de router niet op uw hoofdrouter of modem wordt aangesloten.
 3. Wijzig de 'Router' en 'Hostnaam' zoals we hebben getoond in DD-WRT instellen. We raden aan om dezelfde naam te gebruiken waaraan een '-2' is toegevoegd.
 4. Wijzig het laatste cijfer van het 'Local Router IP Address'. Over het algemeen worden IP's automatisch aan apparaten toegewezen en wilt u een botsing voorkomen en ervoor zorgen dat twee apparaten geen draadloos signaal hebben, dus raden we u aan een relatief hoog aantal te kiezen, zoals 50.
 5. Wijzig het DHCP-type in ‘DHCP Forwarder’.
 6. Voer het IP-adres van uw primaire router (meestal ook uw modem) in onder 'DHCP Server'. Over het algemeen moet dit 192.168.1.1 zijn. Raadpleeg de handleiding van dit apparaat om erachter te komen welke u precies gebruikt. Opslaan de veranderingen.
 7. Ga naar het tabblad Beveiliging en schakel alle beveiligingsinstellingen uit (schakel alles uit), omdat uw hoofdrouter alle beveiliging afhandelt. Raken Opslaan.
 8. Ga naar het tabblad Draadloos en wijzig 'Draadloze modus' in ‘Repeater’ of ‘Repeater Bridge’. Klik op als u klaar bent Opslaan.
  1. 'Repeater' helpt alleen om uw draadloze signaal door te geven, dit is de beste optie als u alleen draadloos verbinding maakt met uw apparaten
  2. Als u ‘Repeater Bridge’ selecteert, kunt u de Ethernet-poorten gebruiken. Dit betekent dat u uw Smart TV, gameconsole of andere apparaten erop kunt aansluiten. Hierdoor kunnen deze apparaten een snellere internetverbinding hebben. Hierdoor kunnen deze apparaten ook andere apparaten in het netwerk zien, zoals opslagoplossingen op het netwerk.
 9. Wijzig uw 'Wireless Network Name (SSID)' zodat deze exact overeenkomt met de instellingen op uw hoofdrouter. Als uw hoofdrouter zowel een 2,4 GHz als 5 GHz heeft en vervolgens een netwerk, zorg er dan voor dat u dit voor beide doet. Druk nogmaals op Opslaan.
 10. Ga naar de Wireless -> Tabblad Draadloze beveiliging en wijzig de instelling zodat deze overeenkomt met die van de primaire router van uw netwerk. Druk op 'Opslaan' en ten slotte op 'Instellingen toepassen'.

Als je na het experimenteren met al deze instellingen nog steeds niet in staat bent om het beste draadloze routerbereik te bereiken dat je wilt, dan kun je altijd je eigen.

DD-WRT Overklokken (uw vermogen vergroten)

Net als bij een computer is het mogelijk om de router te overklokken, zodat deze meer bewerkingen per seconde kan uitvoeren en u betere prestaties kunt leveren. In tegenstelling tot een computer kunt u het systeem echter niet koelen, tenzij u zeer praktisch bent. Je moet dus oppassen voor oververhitting en stabiliteit.

Ik heb mijn router ingesteld op een CPU-frequentie van 1200 Mhz en een geheugenfrequentie van 800 Mhz, vergeleken met de standaardstandaarden van 800/600. De stand-by-temperatuur is op deze manier 67 ° C, vergeleken met de standaard 63 ° C. Dit is een goede stabiele temperatuur, en hoewel het mogelijk is om nog meer te overklokken, zag ik er geen behoefte aan. Een stabiele temperatuur van 70 ° C en hoger veroorzaakt waarschijnlijk problemen of een kortere levensduur.

Gebruik de ingebouwde overklokfunctie onder Beheer om overklokken te gebruiken -> Beheer! Elke professional in de industrie zweert hiertegen en weet niet eens waarom het niet beter is geïmplementeerd of verwijderd. Volg in plaats daarvan deze stappen.

 1. Ga naar administratie -> commando's
 2. Voer in het vak het onderstaande in, die u de huidige instellingen toont (standaard 800 Mhz CPU / 600 Mhz geheugen) nvram get clkfreq
 3. Voer de volgende opdracht nvram set clkfreq = 1200.800 in

  en klik Opslaan opstarten

 4. Ga naar administratie -> Beheer en onderaan klikken Start de router opnieuw op.
 5. Nadat uw router opnieuw is opgestart, herhaalt u stap 2, u zou 1200/800 moeten zien
  DD-WRT Overklokken
 6. Als je iets lager wilt, dan raad ik aan om voor 1000/666 te gaan wanneer je je frequenties instelt

Externe apparaten aansluiten

Door een router met een USB-poort of twee te gebruiken, kunt u er apparaten op aansluiten waarmee u het thuis en op kantoor nog nuttiger kunt maken.

DD-WRT gebruiken voor NAS

NAS wordt gedefinieerd als Network Attached Storage. In wezen betekent dit dat door een externe harde schijf of USB-stick erop aan te sluiten, u toegang hebt tot alle bestanden erop zolang uw apparaat is verbonden met het WiFi-netwerk. Wat nog beter is, is als u FTP instelt, wat we later demonstreren, dan kunt u overal ter wereld toegang krijgen zolang u verbonden bent met internet.

Hier is hoe het in te stellen.

 1. Sluit uw USB-opslag aan op de router en schakel het in (als dit nog niet is). Gebruik hiervoor de USB3.0-poort.
 2. Navigeer naar uw routers WebGUI door 192.168.1.1 in te voeren in de adresbalk van uw browser (tenzij u deze hebt gewijzigd).
 3. Ga naar Services -> USB
 4. Schakel ‘Core USB Support’, ‘USB Storage Support’ en ‘Automatic Drive Mount’ in. Als u een vrije USB-poort heeft en een printer wilt aansluiten voor draadloos afdrukken, kunt u ook 'Ondersteuning voor USB-printers' inschakelen. Klik Opslaan en toen Instellingen toepassen.
 5. Details over uw USB-opslagapparaat moeten worden weergegeven in het gedeelte 'Schijfinfo'. Als dit niet het geval is, start u de router opnieuw en laadt u de pagina opnieuw
  DD-WRT Services USB
 6. Klik op de NAStab. Schakel SAMBA in, kies een serverstring (naam) en voeg uw werkgroep toe. Om uw werkgroep te achterhalen of te wijzigen, kunt u dit op de volgende locaties doen:
  1. Ga in Windows naar het Configuratiescherm -> Systeem
  2. Ga in OSX naar Systeemvoorkeuren -> Netwerk -> Luchthaven -> Geavanceerd -> WINS
  3. In Linux / Ubuntu om Samba te installeren, opent u een terminalvenster en geeft u de opdracht: sudo apt-get install samba smbfs

   (u moet uw sudo-wachtwoord invoeren).
   Ga naar het bestand /etc/samba/smb.config en zoek de regel ‘workgroup = WORKGROUP’.

 1. Klik onder ‘Bestanden delen’ op Share toevoegen, selecteer een opslagapparaat of apparaatpartitie in het vervolgkeuzemenu 'Pad' en kies een naam voor de opslag. Als u wilt dat iedereen die lid wordt van het netwerk toegang heeft tot de NAS-opslag, vink dan ‘Openbaar’ aan en beslis of toestemming lezen / schrijven of alleen lezen is.
 2. Als u de toegang liever beperkt tot gebruikers met een naam, klik dan op Voeg gebruiker toe en vul de details in, zodat ‘Samba’ is aangevinkt. Herhaal dit voor elke geautoriseerde gebruiker (of minder veilig, deel direct één gebruikersaccountgegevens met alle geautoriseerde gebruikers).
 3. Instellingen opslaan en toepassen
  DD-WRT Services NAS
 4. Uw NAS-schijf moet nu toegankelijk zijn via uw netwerk:
  1. Ga in Windows naar Start -> Netwerk -> [Router naam] -> [naam van station of partitie]
  2. Ga in OSX naar Bestandsbeheer -> Gedeeld paneel of netwerkmap -> [Router naam] -> [naam van station of partitie]
  3. Volg in Linux / Ubuntu deze instructies.

Zoals eerder vermeld, kan dit NAS-systeem worden ingesteld met elke externe opslagschijf of USB-stick. In sommige gevallen krijgt u de waarschuwing nadat u de instellingen hebt toegepast en de router opnieuw is opgestart "Niet-ondersteund bestandssysteem". Als dit gebeurt, moet u uw schijf opnieuw formatteren als een van de volgende bestandssystemen: ext2, ext3, NTFS of VFAT.
DD-WRT NAS Niet-ondersteund bestandssysteem

Sommige DD-WRT-builds ondersteunen ook het aansluiten van multibay-schijven, als u op zoek bent naar een RAID-compatibele installatie. Helaas kunt u geen USB-schijf per USB-poort aansluiten en deze uitvoeren in een RAID 1-configuratie. Als u echter vooral uw DD-WRT als NAS-systeem wilt gebruiken, is het een beter idee om een ​​speciaal NAS-systeem te krijgen.

Een printer op uw DD-WRT aansluiten

Een printer aansluiten op uw DD-WRT-router is slechts iets gecompliceerder dan de vorige NAS-installatie. U moet ervoor zorgen dat uw printer USB2.0 + ondersteunt, anders werkt deze niet.

Met sommige moderne printers kun je ze delen via wifi, maar ik wil mijn wifi-netwerken zo duidelijk mogelijk houden. Sommigen staan ​​u ook toe het via de ethernet-poort te gebruiken, maar ik denk dat een USB-poort handiger is.

 1. Sluit de printerkabel aan op de USB-poort van de router. Ik raad de USB2.0-poort aan, omdat deze beter is voor compatibiliteit en ook geen grote doorvoer nodig heeft.
 2. Open het DD-WRT-paneel op 192.168.1.1
 3. Ga naar Services -> USB. Schakel 'Core USB support' en 'USB printer support' in als u dit nog niet hebt gedaan. Vervolgens Instellingen toepassen.
 4. Uw printer is nu gereed, maar we moeten ook uw computer instellen zodat deze er toegang toe heeft

DD-WRT gedeelde printer met Windows 7 en hoger

 1. Klik op het Start-menu en vervolgens op Apparaten en printers
 2. Klik Voeg een netwerk-, draadloze of Bluetooth-printer toe.
 3. Klik op Voeg een printer toe met een TCP / IP-adres of hostnaam
 4. Voer 192.168.1.1 in als de hostnaam, tenzij u dit hebt gewijzigd. Schakel het selectievakje ‘De printer opvragen en automatisch het te gebruiken stuurprogramma uit’ uit.
 5. Drink een kop koffie terwijl Windows uw printer probeert te detecteren. 90% van de tijd zal het nog steeds mislukken, maar maak je geen zorgen, klik De volgende.
 6. Selecteer uw printermerk en -model in de lijst.
 7. Geef uw printer een naam
 8. Als de printer tot nu toe zonder problemen heeft gewerkt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervangen van het stuurprogramma als een nieuwe versie wordt gedetecteerd.
 9. ‘Druk een testpagina af’ om te controleren of alles correct werkt en klik vervolgens op ‘Finish’ en je bent klaar!

3G en 4G-ontvanger / modem

Als u veel reist voor uw werk, hebt u waarschijnlijk een 3G (of zelfs 4G) USB-ontvanger of WiFI-hotspot. Als je om de een of andere reden iets capabeler wilt dan je hotspot of gewoon meer functionaliteit, dan kun je je 3G USB-dongle op je router aansluiten. Hoewel dit betekent dat je de router en de bijbehorende stroombron moet meenemen, hebben we gehoord dat aannemers dit graag doen vanwege de veelzijdigheid die het biedt. In wezen creëren ze een mobiele WiFI-router.

Aangezien dit echter een zeer zeldzaam en ingewikkeld proces is, waar slechts enkele mensen naar op zoek zijn, zal ik er zelf niet op ingaan. Als u geïnteresseerd bent, bekijk dan onderstaande links. DD-WRT Ondersteunde 3G-modems, mobiele telefoon / USB-modem als WAN en als u GiffGaff gebruikt, hebben ze het proces op u afgestemd.

Persoonlijk, als dit iets is waarin je bent geïnteresseerd, dan raad ik je veel liever aan om een ​​4G USB-dongle te kopen en de DD-WRT te gebruiken als een repeater zoals eerder beschreven.

Toegang tot uw DD-WRT-router

Toegang krijgen tot DD-WRT via de WebGUI, zoals ik voor het grootste deel van deze tutorial heb gedaan, is de eenvoudigste en gemakkelijkste manier. Helaas heeft een WebGUI zijn beperkingen, en soms moet u de diepere werking van het systeem doorgronden. Zowel SSH als Telnet zijn hiervoor perfect en SCP en FTP en ideaal voor toegang op afstand tot de bestanden op de router. Om te beslissen welk protocol te gebruiken voor externe toegang tot bestanden, raad ik aan dit geweldige artikel van CodeGuru te lezen.

SSH en Telnet

Zowel SSH (Secure SHell) als Telnet-toegang worden op dezelfde manier ingeschakeld. Daarom heb ik de twee gegroepeerd. Telnet wordt gebruikt voor lokale toegang tot de router, terwijl SSH geschikt is voor externe toegang en handiger voor bestandsoverdracht. De eenvoudigste methode voor lokale bestandsoverdracht is natuurlijk het opzetten van een NAS, zoals eerder beschreven.

 1. Ga naar Services -> Services en scrol onderaan naar beneden
 2. Hier kunt u zowel SSH als Telnet inschakelen
 3. Voor SSH kunt u de poort definiëren en autorisatiesleutels maken. Ik ben persoonlijk vastgehouden aan de gebruikersnaam en het wachtwoord, maar voor het hoogste beveiligingsniveau zou ik ook aanbevelen een autorisatiesleutel toe te wijzen. Zodra dat is gebeurd, klikt u op Opslaan en Instellingen toepassen.
  DD-WRT SSH en Telnet
 4. Ga naar administratie -> Management, en daar kunt u nu zowel SSH als Telnet Management inschakelen.
 5. Als u extern toegang wilt krijgen tot uw DD-WRT, moet u port-forwarding op uw modem instellen voor de poort die u hebt geselecteerd om te gebruiken voor SSH. Hoewel poort 22 en 23 meestal worden gebruikt, raad ik aan om iets boven de 1024 te gebruiken om het moeilijker te maken voor iedereen die toegang tot uw netwerk probeert te krijgen.

In Windows kunt u de opdrachtprompt gebruiken om toegang te krijgen via Telnet. U moet er ook voor zorgen dat de Telnet-client is ingeschakeld. Ga hiervoor naar het Configuratiescherm -> programma's -> Schakel Windows-functies in en uit. Wacht tot de lijst is geladen, selecteer 'Telnet Client' en klik OK.

 1. Start de opdrachtprompt door op te klikken Windows-knop, typ het onderstaande en druk op enter.cmd
 2. Typetelnet
 3. Breng de verbinding met uw router tot stand door 192.168.1.1 [23] in te typen, wijzig het IP-adres en de poort dienovereenkomstig als u andere waarden hebt gekozen
 4. De inloggegevens zijn gebruikersnaam: root en wachtwoord: zoals gedefinieerd aan het begin. Maak je geen zorgen als je wachtwoord niet verschijnt terwijl je het typt; dit is een beveiligingssoftwarefunctie.
 5. Dat is het, je bent binnen.
  Toegang tot DD-WRT via Telnet in Windows

U kunt ook PuTTY gebruiken naar Telnet of SSH in de router. SSH wordt ook geleverd met SCP (Secure Copy), dit betekent dat u een programma zoals WinSCP kunt gebruiken om toegang te krijgen tot de bestandssystemen op uw router.

 1. Om toegang te krijgen tot uw router via WinSCP voert u de gegevens in zoals hierboven, in het juiste gedeelte en klikt u op Log in.
 2. Als dit je eerste keer is, krijg je mogelijk een beveiligingssleutelwaarschuwing, accepteer deze in dit geval.
  Toegang tot DD-WRT via WinSCP

FTP

Om FTP op uw DD-WRT-router in te schakelen, moet u de volgende stappen uitvoeren zodra uw USB-opslagapparaat op uw router is aangesloten.

 1. Voer stap 1 tot en met 6 uit voor het instellen van een NAS-opslagsysteem
 2. Onder Services -> NASdoe de volgende instellingen
  1. Schakel ProFTPD in (wijzig de poort naar eigen inzicht) en schakel WAN Access in
  2. WAN-toegang inschakelen
  3. Ik raad aan Anonieme aanmelding niet toe te staan. Voor verificatie is het gebruik van een wachtwoordlijst handiger, maar de Radius-methode biedt de meeste beveiliging.
 3. Voer onder Gebruikers een gebruikersnaam, een veilig wachtwoord in en selecteer welke schijven u wilt delen, evenals FTP.
 4. Klik Opslaan vervolgens Instellingen toepassen.
  DD-WRT FTP-instellingen
 5. Ga naar administratie-> Commando's en voer de volgendewanf = `nvram get wan_iface` iptables -I INGANG 2 -i $ wanf -p tcp - poort 21 -j logdrop iptables -I INGANG 2 -i $ wanf -p tcp -m staat --staat NIEUW in - dport 21 -m limiet --limiet A / minuut --limiet-burst B -j logaccept

  Wijzig de waarden die u geschikt acht:

  1. A (2) - het aantal toegestane gissingen per minuut na B (3) het aantal mislukte initiële pogingen - dit zal vertragen en iedereen beperken die probeert in te breken
  2. U kunt in plaats daarvan ook de volgende code gebruiken, maar dit is minder beveiligd. -I INGANG 1 -p tcp - poort 21 -j logaccept
 6. Opslaan als opstarten, Instellingen toepassen, en Start de router opnieuw op
 7. Uw FTP-server zou nu op uw DD-WRT moeten draaien

Toegang tot de schijf via FTP

 1. Download een FTP-client. WinSCP voor Windows, FileZilla voor Mac, ES File Explorer voor Android en FTP Manager voor iOS zijn allemaal zeer geschikt - maar u kunt uw eigen voorkeuren hebben.
 2. Voer desgevraagd de routerinstellingen in zoals u ze eerder hebt gedefinieerd
 3. Als u er extern toegang toe wilt, moet u uw IP-adres (vooraf) weten dat u kunt vinden met IPLeak.net.
  1. Als u vóór uw router een modem gebruikt, moet u ook een poort doorsturen. Deze verschillen per ISP & Modem dus kijk naar de documentatie die ze je gaven.
  2. Als u dit tijdens een VPN wilt doen, moet u er een kiezen die port forwarding toestaat.
 4. Dat is het, je bent verbonden

Geavanceerde toegangsinstellingen

Toegangsbeperkingen / Ouderlijk toezicht

Thuis wilt u misschien enkele toegangsbeperkingen instellen om te beperken tot welke inhoud uw gezinsleden toegang hebben, vooral uw kinderen. Hoewel ik van mening ben dat het opleiden van hen belangrijker is, zijn er inherent een groot aantal onderwerpen die door geen enkele lezing kunnen worden tegengehouden.

In een kantoor wilt u misschien filtering instellen zodat werknemers geen werktijd gebruiken om toegang te krijgen tot Facebook, Twitter en andere sociale media, tenzij het hun taak is om dit te doen.

Persoonlijk heb ik toegangsbeperkingen ingesteld als een methode voor zelfcensuur. Ik weet dat er sommige websites zijn die ik bezoek, zoals 9GAG, die niet productief zijn en ik zou ze overdag niet moeten bezoeken.

 1. Ga naar toegangsbeperkingen -> WAN Toegang
 2. U kunt maximaal 8 beleidsregels instellen
 3. Stel het toegangsbeleid in. Voor de lijst met clients kunt u het MAC-adres, het IP-adres of de specificatie van het IP-bereik gebruiken. Ik raad aan om de MAC-instelling te gebruiken, omdat dit het moeilijkst te overwinnen is. U kunt de MAC-adressen van de verbonden apparaten vinden door naar Beheer te navigeren -> WOL.
  DD-WRT Beheer WOL
 4. Geef voor Dagen en tijden aan wanneer u de toegangsbeperking actief wilt hebben
 5. Met het gedeelte 'Geblokkeerde services' kunt u bepalen of er specifieke services zijn die u wilt blokkeren, zoals gamen of Yahoo.
 6. In de laatste twee secties kunt u websites blokkeren op trefwoord of specifieke URL. Ik raad aan om URL-blokkering te gebruiken, omdat deze nauwkeuriger is en onbedoelde blokkering van websites voorkomt die mogelijk vereist zijn voor werk of onderwijs.
  DD-WRT Toegangsbeperkingen

Gast WiFi

Als u vaak vrienden, bezoekers of zakelijke partners bezoekt, wilt u hen waarschijnlijk wifi-toegang bieden. Het voordeel van het creëren van een gastnetwerk is dat u het kunt aanpassen aan uw behoeften. U kunt bijvoorbeeld verschillende toegangsbeperkingen en privacy-instellingen hebben. Omdat de twee netwerken gescheiden zijn, bent u ook veiliger en kunt u zelfs het bandbreedtegebruik aanpassen, zodat uw vrienden niet al uw downloadsnelheden gaan verhogen.

U kunt een gastnetwerk maken voor zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-netwerken.

 1. Ga naar draadloos -> Basis instellingen
 2. Klik op de frequentie waarmee u gasten toegang wilt geven Toevoegenonder 'Virtuele interfaces'. Persoonlijk heb ik alleen een 2,4 GHz-gastnetwerk, omdat ik dit meer dan voldoende vind. U kunt ook meer dan één virtueel netwerk toevoegen voor elke frequentie, maar ik heb geen goede reden kunnen bedenken dat dit nuttig kan zijn. Klik

  Opslaan
  DD-WRT Gastnetwerk en Virutal-interfaces

 3. Ga naar draadloos -> Draadloze beveiliging en geef het gastnetwerk een wachtwoord, dit is optioneel, maar ik probeer altijd te beperken wie toegang heeft tot het netwerk, zodat ik weet dat mijn buren niet freeloaden of klanten van de coffeeshop ernaast het niet zullen gebruiken een van beide. Klik Instellingen toepassen.
 4. Nu wil je een brug maken. Wat een bridge doet, is dat je de twee netwerken kunt scheiden zodat je ze afzonderlijk kunt bedienen. Ik zal ook laten zien hoe u de bandbreedte van niet-gast draadloze netwerken prioriteit kunt geven.
 5. Ga naar Setup -> Netwerken
 6. Maak een nieuwe DD-WRT-brug door te klikken Toevoegen en noem het br1, klik Opslaan
 7. Voor IP definieert u dit als 192.168.2.1 en het subnetmasker moet 255.255.255.0 zijn, klik Opslaan vervolgens Instellingen toepassen
 8. Klik Toevoegen onder 'Toewijzen aan brug'
 9. Selecteer br1, dat u zojuist hebt aangemaakt als de client bridge en wl0.1 als het netwerk. Laat Prio zoals het is en dan

  Instellingen toepassen
  DD-WRT instellen Netwerken

 10. Voeg onderaan voor 'DHCPD' een nieuwe DHCP-server toe. Selecteer br1 in de vervolgkeuzelijst en laat de andere instellingen als standaard. Instellingen toepassen nog een keer.
  DD-WRT instellen Netwerken 2
 11. U hebt nu twee afzonderlijke netwerken. U wilt echter nog steeds prioriteit geven aan het primaire netwerk, omdat dit belangrijker is.
 12. Ga naar NAT / QoS -> QoS (Quality of Service).
 13. In QoS Enable it en voor Port selecteer LAN & WLAN uit het vervolgkeuzemenu.
 14. Voer onder Netmaskprioriteit 192.168.1.1/24 en 192.168.2.1/24 in (of de IP-adressen die u dienovereenkomstig hebt gedefinieerd).
 15. Selecteer voor het primaire netwerk 192.168.1.1 premiumprioriteit en voor de secundaire select bulkprioriteit.
 16. Instellingen toepassen
  DD-WRT NAT QoS

 17. Ga naar administratie -> Opdrachten en voer het volgende in
 18. iptables -t nat -I POSTROUTING -o `get_wanface` -j SNAT --to` nvram get wan_ipaddr` iptables -I FORWARD -i br1 -m state --state NIEUW -j ACCEPT iptables -I FORWARD -p tcp --tcp -vlaggen SYN, RST SYN -j TCPMSS --klem-mss-naar-pmtu iptables -I FORWARD 1 -i br0 -o br1 -j DROP iptables -I FORWARD 1 -i br1 -o br0 -j DROP
 19. Klik Firewall opslaan en je bent klaar

Als u wilt dat het gastnetwerk een vaste bandbreedte heeft, moet u een baseline hebben bij het testen van een product, dan kunt u dit op de volgende manier doen nadat u het bovenstaande hebt gedaan:

 1. Ga naar NAT / QoS -> QoS
 2. Voer in het gedeelte 'QoS-instellingen' de maximale up- en downloadsnelheid in die door uw ISP wordt geleverd
 3. Stel in 'Netwerkprioriteit' voor het netwerk dat u een beperkte snelheid wilt hebben de prioriteit in op Handmatig
 4. Voer de Uplink en Downlink-snelheid in die u wilt bereiken.
 5. Klik Instellingen toepassen en je bent klaar.
  DD-WRT Bandbreedtebeperking

Gast HotSpot

Met DD-WRT kunt u vier verschillende hub-spots gebruiken die uiterst handig en handig zijn voor commerciële omgevingen. Dit zijn Sputnik, Hotspot System, Wifidog en Chilispot. U vindt dit onder Services -> HotSpot. Ik zal voor elk van deze een beetje in detail ingaan, maar ik zal alleen ingaan op de installatie van HotSpot-systeem omdat ik dit het gemakkelijkst te gebruiken en implementeren vond.

Spoetnik

Spoetnik i, zoals het HotSpot-systeem, en in sommige gevallen werkt Chilispot als een betaalde beheerprovider. Dit betekent dat ze uw splash screen, verschillende locaties en meer zullen behandelen voor een maandelijkse of per aankoopprijs.

We vonden Sputnik enigszins vervelend om in te stellen, maar het biedt wel een aantal goede instellingen en beperkt al het WiFi-gebruik tot het Sputnik-splash-scherm. Dit betekent wel dat om uw DD-WRT-instellingen te wijzigen, u er via een Ethernet-kabel op moet zijn aangesloten.

HotSpot-systeem

Ik vond het HotSpot-systeem het gemakkelijkst in te stellen en te gebruiken. Met de service kunt u klanten WiFi in rekening brengen. In dat geval neemt het bedrijf een klein percentage van de betaling. Je kunt gebruikers ook gratis wifi-verbinding bieden en een splash-scherm hebben waarin ze je vragen te volgen op je sociale netwerken, je moet hiervoor een kleine maandelijkse prijs betalen.

 1. Registreer u voor een account op hotspotsystem.com, noteer uw gebruikersnaam en uw locatie-ID
 2. Ga in DD-WRT naar Services -> hotspot
 3. Schakel HotSpotSystem in
 4. Voer uw gegevens in en klik Instellingen toepassen
 5. Dit zal een automatisch gastnetwerk creëren en u krijgt ook een splashscherm te zien wanneer u inlogt. Als u dit splashscherm wilt wijzigen, kunt u dit doen via de HotSpot System-website. Je kunt alles veranderen, van de kleuren, de afbeeldingen, de knoppen tot vrijwel alles wat je maar wilt.
  DD-WRT Hotspot-systeem

Wifidog

Wifidog en Chilispot zijn beide open source, wat betekent dat u desgewenst de server hiervoor zelf kunt instellen, wat betekent dat u niet eens een internetverbinding nodig hebt. Wifidog is de meest gecompliceerde en de minst besproken optie, dus ik zou aanraden om het te vermijden en in plaats daarvan Chilispot te kiezen.

Chilispot

Chilispot is de meest flexibele DD-WRT-hotspotservice die er is. Ten eerste kunt u services zoals Wi-Fiplanet en EngageHotspot gebruiken om een ​​webgebaseerde splash-pagina en -systeem te hebben. Deze werken vergelijkbaar met het HotSpot-systeem, maar ze zijn minder commercieel en daarom is er wat meer werk voor nodig om het netjes en naar uw behoeften op te zetten. Het betekent ook dat deze services veel goedkoper zijn dan het HotSpot-systeem. Je kunt meer leren over het instellen door deze YouTube-video te bekijken.

Ten tweede kunt u Chilispot instellen met uw eigen Debian-server, waardoor u ook alles onder controle hebt. Deze opstelling vereist veel technische ervaring en valt ook buiten het bestek van deze handleiding.

Mac filteren

Als u wilt, kunt u de toegang tot uw netwerk ook per apparaat beperken. Alle moderne apparaten hebben iets dat een MAC-adres (Media Access Control) wordt genoemd, dat op een huisadres lijkt en uniek is voor elk apparaat. Zodra u het MAC-adres van een apparaat kent, kunt u de toegang tot uw netwerk beperken.

Eerst moet u het MAC-adres vinden van het apparaat dat u wilt toestaan ​​of blokkeren. Hieronder zal ik je laten zien hoe je dit kunt doen met DD-WRT, maar je kunt Google ook vinden hoe je dit kunt vinden in de instellingen van je apparaat.

 1. Ga naar status -> LAN
 2. Daar onderaan de pagina kun je de verbonden apparaten en hun namen zien
  DD-WRT Draadloos LAN

Nu u het MAC-adres van een apparaat hebt bepaald, kunt u het blokkeren of toestaan. Ik ga bijvoorbeeld het Android-apparaat blokkeren dat in de vorige afbeelding wordt weergegeven.

 1. Ga naar draadloos -> MAC-filter
 2. Bewerk de MAC-filterlijst voor het draadloze netwerk waartoe u de toegang wilt beperken. U kunt dit alleen doen voor echte netwerken en niet voor virtuele netwerken.
  MAC-adresfilterlijst
 3. Voer de MAC-adressen van de apparaten in en klik op Opslaan. U kunt ook de knop Wireless Client MAC List selecteren om snel meerdere apparaten te selecteren.
 4. Selecteer Inschakelen en beslis vervolgens of u alleen deze apparaten wilt toestaan ​​of deze apparaten wilt blokkeren
 5. Klik Instellingen toepassen en je bent klaar
  DD-WRT MAC-filter

Aanvullende toepassingen en instellingen

Zoals vermeld aan het begin van deze handleiding, is een van de grootste voordelen van DD-WRT de extra instellingen en instellingen die u hiermee kunt doen. Hoewel ik de meeste opties eerder heb uitgelegd, is dit gedeelte gewijd aan enkele meer unieke instellingen.

VPN-client

Omdat onze branding het misschien al heeft weggegeven, zijn we dol op VPN's. Het is dus geen verrassing dat we u laten zien hoe u de DD-WRT OpenVPN-client op uw router kunt installeren. Je kunt echter een PPTP- of een OpenVPN-client instellen, omdat OpenVPN een stuk veiliger is en wat we altijd aanbevelen, dit is wat ik de configuratie zal laten zien. Desgewenst kunt u ook een DD-WRT VPN-server instellen. Ik zal dit echter niet behandelen.

Voordat je begint, heb je natuurlijk een VPN-account nodig. Ik heb ervoor gekozen om ExpressVPN te gebruiken voor deze demonstratie, omdat het is verkozen als een van de beste VPN voor DD-WRT. De meeste VPN-providers ondersteunen echter de installatie op DD-WRT. Ik moet vermelden dat een OpenVPN-router op sommige manieren kan worden ingesteld, dus raadpleeg uw VPN-provider voordat u begint, omdat hun instructies kunnen variëren, en in dat geval moet u die volgen.

 1. Download het .ovpn-installatiebestand voor de server waarmee u verbinding wilt maken van uw VPN-provider en open het in Kladblok of Kladblok++
 2. Ga in DD-WRT naar Services -> VPN en schakel OpenVPN Client in
 3. Kopieer de instellingen van het .ovpn-bestand naar de DD-WRT-console volgens de aanbevelingen van uw VPN-providers.
 4. Klik Instellingen toepassen.
  DD-WRT VPN
 5. Ga naar Setup -> Basisinstellingen en blader omlaag naar het gedeelte Netwerkadresserverinstellingen (DHCP).
 6. Voor statische DNS 1 en 2 voert u de Google DNS-instellingen in: respectievelijk 8.8.8.8 en 8.8.4.4. Als uw VPN-provider zijn eigen serverinstellingen heeft, voert u in plaats daarvan het adres in.
  1. Om veiligheidsredenen kunt u ook OpenDNS of OpenNIC gebruiken.
 7. Ga naar status -> OpenVPN
 8. U zou een succesvol verbindingsstatusscherm moeten zien, evenals statistieken over uw verbinding en een gegevenslogboek voor het oplossen van problemen.
  DD-WRT VPN-status

Als het runnen van een VPN-client op je router een van je belangrijkste zorgen is, dan zou ik aanraden om iets krachtiger te krijgen, omdat de beste VPN-router veel rekenkracht nodig heeft.

VPN-client: dubbele gateway / op beleid gebaseerde routering

Als u wilt, is het mogelijk om uw router in te stellen als een dubbele gateway. Dit maakt gebruik van op beleid gebaseerde routering, en sommige van uw apparaten kunnen de VPN-verbinding gebruiken, terwijl anderen uw normale verbinding gebruiken. Dit kan erg handig zijn als je graag Hulu, Netflix of BBC iPlayer op je media-apparaat gebruikt (omdat deze nu VPN's blokkeren), maar je wilt natuurlijk dat de rest van je verbinding veilig is.

 1. Zorg ervoor dat u een VPN-verbinding hebt ingesteld volgens het vorige gedeelte en controleer of deze werkt
 2. Ga naar status -> LANen ontdek de lokale IP-adressen van de apparaten die u via de VPN-verbinding wilt gebruiken
  1. In mijn geval wil ik dat mijn Android-telefoon met IP 192.168.1.123 de VPN-verbinding gebruikt
  2. Het instellen van op beleid gebaseerde routering kan alleen inclusief worden gedaan en u moet het IP-adres weten van alle apparaten waarmee u hun verbinding via de VPN wilt hebben
 3. Ga naar Services -> VPN
 4. Voer in Policy Based routing in "192.168.1.123/32", zorg ervoor dat u uw respectieve IP ('s) gebruikt. Als u meerdere apparaten moet instellen, voert u elk IP-adres in op een nieuwe regel. Klik op Instellingen toepassen
  DD-WRT Beleidsmatige routering
 5. Ga naar administratie -> commando's
 6. Voer het volgende in en klik Firewall opslaan. U moet dit invoeren voor elk IP-adres dat u de dubbele gateway wilt gebruiken metiptables -I FORWARD -s 192.168.1.123 -o $ (nvram get wan_iface) -j DROP
 7. Als u ook een specifieke poort via VPN moet doorsturen, moet u ook het volgende invoeren in de 'Firewall-opdrachten': iptables -I FORWARD -i tun1 -p udp -d 192.168.1.123 --dport 8080 - j ACCEPT iptables -I FORWARD -i tun1 -p tcp -d 192.168.1.123 --dport 8080 -j ACCEPT iptables -t nat -I PREROUTING -i tun1 -p tcp --dport 8080 -j DNAT --to-destination 192.168 .1.123 iptables -t nat -I PREROUTING -i tun1 -p udp --dport 8080 -j DNAT - naar-bestemming 192.168.1.123
 8. U moet de bovenstaande drie regels invoeren voor alle IP's en poorten die u wilt gebruiken en doorsturen, waarbij u de IP- en poortnummers vervangt en indien nodig
  DD-WRT Firewall-regels met dubbele routering
 9. Nadat u de firewall hebt opgeslagen, start u uw router opnieuw op. Ga op elk apparaat naar IPleak.net en zorg ervoor dat ze het externe IP-adres hebben dat u verwacht

SmartDNS

Net als een VPN kunt u met een slimme DNS-service geografisch beperkte inhoud overwinnen. U kunt meer lezen over de verschillen en overeenkomsten van deze twee, op deze pagina. Ondanks het feit dat het niet zo goed meer werkt met Netflix, zijn er nog steeds veel beperkte websites waarmee je toegang hebt. Ik beveel Blockless aan omdat het een geweldige prijs heeft en een goed afgeronde algehele service biedt. Helaas ben ik op dit moment niet op de hoogte van gratis Smart DNS-services die legitiem zijn en uw gegevens niet zullen verkopen.

Nadat u zich bij Blockless hebt aangemeld, is het instellen van de Smart DNS-service op DD-WRT zeer eenvoudig en is als volgt.

 1. Haal de primaire en secundaire DNS-waarden van Blockless (108.171.182.159 en 108.171.177.124 op het moment van schrijven)
 2. Ga naar Setup -> Basic Setup
 3. Voer onder Network Address Server Settings (DHCP) de DNS-instellingen in bij 'Static DNS 1' en 'Static DNS 2'
 4. Klik

  Instellingen toepassen
  DD-WRT Statische DNS-instellingen

 5. Ga naar de Blockless-website en valideer uw IP-adres

Als u OpenDNS of OpenNIC wilt gebruiken voor veiligheids- en beveiligingsdoeleinden, dan kunt u dit op dezelfde manier instellen, gebruik gewoon het relevante DNS IP in de statische DNS-velden.

Transmissie - Torrents

Als je een fan bent van torrenting, kun je een torrent-client met de naam Transmission op je router installeren. Dit betekent dat je torrents kunt downloaden zonder je computer aan te laten staan, en natuurlijk kun je ook een betere seeding-ratio hebben. Ik moet vermelden dat we hier bij ProPrivacy het gebruik van torrenting voor illegale doeleinden niet goedkeuren. Er zijn echter voldoende legitieme redenen om torrent-clients te gebruiken.

Om Transmission aan de gang te krijgen, moet u een aantal van de voorgaande stappen hebben uitgevoerd, maar maak u geen zorgen, ik heb hiernaar verwezen. U hebt ook een USB-stick of externe harde schijf nodig, ideaal geformatteerd als FAT32.

 1. Schakel USB-ondersteuning in volgens het NAS-gedeelte.
 2. Ga naar Services -> NAS
 3. Schakel Transmission Daemon in het gedeelte 'Bittorrent' in
 4. Voer voor de map de route in voor de schijf die u wilt gebruiken. Over het algemeen is dit / mnt / sda1
 5. Klik Instellingen toepassen en je bent klaar

Nu u de transmissie in gebruik heeft, moet u deze ook snel kunnen openen om het proces eenvoudig te maken.

 1. Ga naar 192.168.1.1:9091 om toegang te krijgen tot de verzending vanaf uw computer
  Transmissie-client
 2. Om het te gebruiken, klikt u op de mapknop waar u de URL van de torrent-locatie kunt invoeren of het torrent-bestand kunt uploaden.
 3. Voor de bestemming wilt u deze instellen op / mnt / sda1 / Downloads.
 4. U kunt de bovenstaande doelmap de standaardmap maken door op de knop 'Sleutelwijdte' onder aan de pagina te klikken
 5. Dat is het, uw download zal nu beginnen. De pagina wordt alleen periodiek bijgewerkt, dus u moet een paar seconden wachten voordat deze verschijnt en er vooruitgang optreedt.
 6. Als NAS is ingeschakeld, kunt u het bestand, zodra de download is voltooid, eenvoudig naar uw computer overbrengen wanneer u het nodig hebt.
 7. Op Android kunt u Remote Transmission gebruiken om toegang tot het systeem te krijgen, voor iOS-telefoons moet u de webtoegang of BarMagnet gebruiken als deze gejailbreakt is. Op de officiële transmissiewebsite kunt u ook apps downloaden voor vele andere services zoals XMBC (nu Kodi), Blackberry, RSS, enz..

Zie onze gids over beste VPN voor torrent-sites voor informatie over veilig blijven tijdens torrenting.

DLNA

DLNA, of de Digital Living Network Alliance zoals het wordt genoemd, is een digitale standaard die het eenvoudiger maakt om media-inhoud te streamen over apparaten op een netwerk. De standaard heeft veel voorstanders, maar er zijn veel mensen die hem niet nuttig vinden. De reden is dat het met moderne technologie eenvoudig kan zijn om toegang te krijgen tot de NAS-schijf op uw router en de inhoud gemakkelijk te streamen. In mijn ervaring vond ik DLNA echter praktisch, vooral wanneer ik films op mijn Xbox of ouder touchpad wilde streamen.

Voor DD-WRT DLNA-configuratie volg de onderstaande stappen, waarna ik je zal laten zien hoe je het vanaf verschillende apparaten kunt openen.

 1. Ga naar Services -> NAS
 2. Schakel miniDLNA in
 3. Selecteer de gewenste opties en stel het pad in op / mnt / sda1
 4. Klik Instellingen toepassen, en je bent klaar

Met DLNA ingesteld, hebt u nu toegang tot de meeste apparaten die zijn verbonden met uw WiFi-netwerk. Klik door naar de relevante links hieronder voor meer informatie over het instellen van DLNA met uw apparaat.

 1. ramen
 2. OSX
 3. iOS-apparaten
 4. Xbox One
 5. Want u hoeft alleen maar uw mediaspeler te gebruiken

Cloud opslag

Helaas is een van de nadelen van DD-WRT ten opzichte van traditionele routerfirmware het ontbreken van een specifiek cloudopslagsysteem. Naast een reeks verenigde apps en eenvoudige installatie bieden zowel Linksys- als AsusWRT-firmware deze mogelijkheid. Hoewel, ja het is mogelijk om een ​​FTP-systeem te gebruiken en een heleboel code in te stellen, dit is gewoon niet de echte deal.

Web Server

Als u wilt, kunt u ook een DD-WRT-webserver instellen, waarmee u een webpagina kunt hosten, bestanden kunt delen met collega's en een aantal andere website-gerelateerde activiteiten kunt uitvoeren. Ik zal je de basisprincipes laten zien van het instellen met Pydio, maar misschien wil je hun administratiehandleidingen raadplegen om te zien waarvoor je het nog meer kunt gebruiken.

 1. Eerst moet u uw externe harde schijf of USB-schijf formatteren. Omdat je twee partities moet maken, raad ik aan om de MiniTool Partition wizard te gebruiken om dit te doen (Gnome voor Mac). Maak de volgende twee partities na het formatteren:
  1. Partitielabel: leeg laten, partitiegrootte: 512 MB, bestandssysteem: Linux Swap, ClusterSize: standaard
  2. Partitielabel: JFFS, partitiegrootte: de rest van de schijf, bestandssysteem: Ext3, ClusterSize: standaard
 2. Stel een NAS-systeem in zoals eerder beschreven.
 3. Wanneer u de USB-schijf aansluit op uw router. De swap- en / jffs-partities moeten automatisch worden geactiveerd. Maak een van de "Bestanden delen" onder het Nas-tabblad het / jffs-pad en noem het JFFS
  DD-WRT JFFS en Swap Mounted
 4. Ga naar Services -> Web Server. Schakel Lighttpd in. U kunt de instellingen laten zoals ze zijn. Als u alleen lokaal toegang wilt hebben tot de webserver, schakel dan WAN Access uit.
  DD-WRT Services Webserver
 5. Download de nieuwste versie van Pydio in .zip-indeling
 6. Kopieer na het uitpakken het bestandssysteem naar de map jffs / www op de USB-stick die op de router is aangesloten.
 7. Ga naar 192.168.1.1:81 om toegang te krijgen tot de webserver.
 8. Klik "Klik hier om verder te gaan" om uw installatie te starten. Volg de drie eenvoudige stappen, de enige instelling waar u op moet letten is dat u voor de databaseconfiguratie SQLite 3 moet gebruiken.
  Pydio

U hebt nu een toegankelijke webserver, waartoe meerdere personen toegang hebben. Als u wilt dat het overal ter wereld beschikbaar is, moet u WAN hebben ingeschakeld in de Webserver-instellingen. Als uw router is aangesloten op een modem, moet u ook port forwarding instellen voor poort 81 naar uw DD-WRT-router. U kunt dan uw IP vinden met behulp van een website-software zoals ipleak.net en verbinding maken via you.re.ip.ere: 81. Tenzij u een statisch IP hebt (waarschijnlijk niet), moet u ook DDNS instellen.

Net als bij FTP- en SSH-toegang, als u dit wilt doen terwijl u een VPN gebruikt, moet u er een kiezen die port forwarding toestaat.

DDNS

Uw computer en andere apparaten in uw netwerk worden op internet geïdentificeerd door een zogenaamd IP-adres (Internet Protocol). Uw ISP biedt dit automatisch aan u, zodat u zich meestal geen zorgen hoeft te maken. Vanwege de manier waarop ISP's werken, kunnen ze u echter af en toe een nieuw IP-adres toewijzen. De frequentie varieert per provider, maar tenzij u een statisch IP-adres hebt, zal dit op een bepaald moment veranderen.

Wanneer uw IP verandert, zult u geen verschil merken omdat het geen significant effect heeft op de interne werking van uw systeem. Als u echter vanaf een externe locatie toegang probeert te krijgen tot uw router, moet u altijd uw IP weten, anders kunt u er geen verbinding mee maken. Dit geldt voor FTP, WebServer, Smart DNS-instellingen en een paar andere scenario's.

Om dit te verhelpen, moet u een DDNS-systeem (Dynamic DNS) instellen. Een DDNS-systeem geeft u een webadres zoals thisismyrouter.noip.me en door een klein programma op uw computer uit te voeren (of DD-WRT in dit geval), zal het verstrekte webadres u altijd omleiden naar het juiste IP-adres.

Als u al een domein van NameCheap hebt gekocht (of van plan bent), dan kunt u DDNS instellen met behulp van hun systeem. Ik ga er echter van uit dat u momenteel geen domein hebt dat u kunt gebruiken en ik gebruik de gratis DDNS-service van NoIP.

 1. Maak een account aan met NoIP. Als je het gratis abonnement gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je het elke 30 dagen verlengt
 2. Ga naar Hosts / Redirect en klik Voeg een host toe
  1. Geef uzelf een hostnaam, kies Hosttype DNS-host (A), uw IP-adres wordt automatisch ingevuld en Toewijzen aan groep is optioneel
  2. Klik Host toevoegen
 3. Ga in DD-WRT naar Setup -> DDNS
 4. Kies No-IP in de vervolgkeuzelijst en voer uw gegevens in vanuit No-IP
 5. Gebruik geen externe IP-controle moet worden gewijzigd in Nee als uw router niet rechtstreeks is verbonden met internet (d.w.z. achter een andere router of modem)
 6. Klik

  Instellingen toepassen
  DD-WRT DDNS

 7. Wanneer u nu naar uwddns.noip.me (het door u gekozen DDNS-domein) gaat, hebt u toegang tot uw router. Zorg ervoor dat u relevante poorten toevoegt voor toegang, b.v. voor de webserver zou ik yourddns.noip.me:81 gebruiken

Andere services die u in plaats van NoIP kunt gebruiken, zijn Dynu en ChangeIP.

Privoxy-blokkering

We raden al aan om adblockers op uw computer te gebruiken en enkele plug-ins in uw browser (Chrome, Firefox) te installeren, maar soms is het praktischer om een ​​adblocking-service op uw router uit te voeren. Helaas kunnen plug-ins en dergelijke een probleem zijn op mobiele apparaten, vooral op iOS. Dit geeft nog een goede reden om een ​​Adblocker rechtstreeks op uw router uit te voeren, alle apparaten die erop zijn aangesloten, hebben advertenties geblokkeerd. Ik ga je de snelle en gemakkelijke manier geven om Privoxy (de ingebouwde DD-WRT Adblocker) in te stellen en als je meer hulp wilt, kun je een reactie achterlaten of de Privoxy-websites bezoeken voor meer informatie.

 1. Ga naar Services -> Adblocking
 2. Privoxy inschakelen
 3. Schakel de transparante modus in. Als er apparaten zijn waarvan u niet wilt dat deze worden uitgevoerd, voert u hun lokale IP-adres in. Als ik bijvoorbeeld op sommige websites kwaliteitstests doe, moet ik advertenties zichtbaar hebben, want ik heb het lokale IP-adres van mijn laptop ingevoerd, die ik heb ingesteld op een statische 192.168.1.25
 4. U kunt de andere instellingen laten zoals ze zijn
 5. Klik Instellingen toepassen en je bent klaar
  Privoxy DD-WRT Adblocking

Netwerk monitoring

Als u een maandelijkse download of uploadlimiet hebt die door uw ISP is toegewezen, of gewoon wilt weten hoeveel internet u gebruikt, dan kunt u uw gegevensstatistieken analyseren met behulp van DD-WRT. Met behulp van de statusbalk kunt u ook een aantal andere factoren analyseren en nagaan of er ook andere problemen met uw netwerk zijn, of verbeteringen die kunnen worden aangebracht.

 1. Als u wilt zien hoeveel bandbreedte wordt gebruikt, kunt u het tabblad Status - Bandbreedte gebruiken.
  1. In Services -> Services als u de WAN Traffic Counter (ttraff Daemon) inschakelt, kunt u ook de maandelijkse uitsplitsing zien onder de Status -> WAN-tabblad.
   DD-WRT Verkeersbewaking
 2. In status -> Draadloos kun je zien welke apparaten zijn verbonden met elk draadloos netwerk, dus als er meer apparaten worden weergegeven dan je verwacht, heb je mogelijk problemen
  DD-WRT Draadloze status

U kunt YAMon ook gebruiken om betere statistieken en groeperingen over uw netwerkverkeer te krijgen.

Als u meer diepgaande netwerkbewaking wilt, en ook een uitsplitsing van het gegevensgebruik door software wilt zien, dan zou ik aanbevelen Glasswire te downloaden, wat precies dat zal doen en meer.

WiFi Protected Setup (WPS)

WPS verwijst naar een systeem waarmee u een apparaat eenvoudig op uw router kunt aansluiten. Je hebt het misschien eerder gezien wanneer je verbinding maakt met een draadloos netwerk, het biedt de mogelijkheid voor een snelle verbinding door op de WPS-knop op de router te drukken. Helaas zijn deze systemen over het algemeen verschrikkelijk voor de beveiliging van uw router. Gelukkig is DD-WRT WPS niet in de meeste builds geïmplementeerd, dus je hoeft je hier geen zorgen over te maken.

Er zijn echter enkele commerciële builds, zoals op Buffalo-routers, waar de optie ervoor bestaat. Als u een van deze krijgt, raad ik u aan deze onmiddellijk uit te schakelen.

Definitieve DD-WRT-gids Conclusie

Ik hoop van harte dat je het leuk vond om mijn gids te lezen en iets nuttigs hebt gevonden om te implementeren en je te helpen de best mogelijke wifi-router te maken.

Als je nog nooit met DD-WRT hebt gespeeld, is het een geweldige manier om een ​​paar uurtjes door te brengen en je huis mee te verbeteren. Voor degenen onder u die al DD-WRT hebben, hoop ik dat sommige van mijn instructies hebben geholpen om uw installatie te verbeteren. Als je hebt gevonden

Als u deze gids nuttig vond, zou ik een aandeel op uw favoriete sociale netwerk waarderen. En als u problemen ondervindt, kunt u een reactie achterlaten en ik zal proberen zoveel mogelijk te helpen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me