De ultieme gids voor Kodi voor streaming fans

Deze Kodi-gids laat je zien hoe stream meer, voor goedkoper en gemakkelijker!

Normaal gesproken kunt u ongeveer honderd dollar per maand uitgeven voor een aantal goedkope kanalen waar u niet om geeft.

Voor degenen waar je echt om geeft, zit je waarschijnlijk vast voor een derde van de tijd. Dat klopt niet!

Kodi is een populair streamingprogramma dat op bijna elk apparaat op de markt kan worden geïnstalleerd. Of het nu een pc, Mac, Android-apparaat, Apple TV of Raspberry Pi is, u kunt er zeker van zijn dat u kunt genieten van de streamingvoordelen van dit programma.

Of je nu een tech-goeroe bent of een complete beginner als het gaat om technologie, onze eenvoudige gids zullen je helpen ga aan de slag en stream in een mum van tijd.

Wat is Kodi??

Kodi is een mediaspeler daterend uit 2002, toen het voor het eerst de Xbox Media Player werd genoemd, of kortweg XBMP. Zoals de naam al doet vermoeden, is de mediaspeler gemaakt voor de eerste generatie Xbox-videogameconsole. Een jaar later werden de woorden "mediaspeler" opzij gegooid en hernoemd naar het Xbox Media Center, een geschiktere naam voor zijn mogelijkheden.

Het mediacenter zou echter niet voor altijd op het Xbox-platform blijven en in 2008 werd het programma hernoemd naar XBMC. Dit werd gedaan om de Xbox-naam te verwijderen, met behoud van een deel van de branding die zijn oude gebruikers hebben leren kennen.

In 2010 voegde het XBMC-team een ​​belangrijk element toe dat Kodi-gebruikers vandaag de dag misschien niet waarderen, maar een element dat de mogelijkheden van het mediacenter heeft vereenvoudigd en populair gemaakt. Deze vooruitgang staat bekend als de Add-on Repository. Toen de add-ons voor gebruikers steeds populairder werden, was er geen bron waar ze allemaal vandaan konden worden gehaald. Het team creëerde een officiële repository waarin gebruikers eindelijk al hun favoriete add-ons rechtstreeks van de ontwikkelaars zelf konden downloaden.

Ten slotte werd het XBMC-programma in 2014 hernoemd naar Kodi, na juridische geschillen over de naam en Xbox-oorsprong. Veel old-school-gebruikers gebruiken de XBMC-naam nog steeds voor nostalgische doeleinden, maar na de naamswijziging begonnen de ontwikkelaars van Kodi de gebruikerservaring te stroomlijnen waardoor het gebruikersvriendelijker en dus extreem populair werd.

Waarom is het zo populair??

Nog niet zo lang geleden zou je alleen maar Netflix horen. Veel mensen waren dolblij dat ze hun kabelbedrijven konden weggooien en vervangen door een abonnement van $ 8 per maand op Netflix. Maar is Netflix nog steeds het antwoord op de dromen van elke draadsnijder?

Wat ooit begon als een fantastische service, Netflix-gebruikers hebben de laatste tijd op veel forums en blogs geklaagd dat de selectie niet is wat het ooit was.

Dit komt omdat Netflix veel videostreaming-deals met studio's heeft gesloten toen ze de echte waarde en populariteit van online videostreaming niet wisten. Zodra Netflix bekendheid begon te krijgen, begonnen studio's meer geld te eisen of vertrokken om hun eigen streamingdiensten te vormen. Een ander negatief punt was dat bepaalde landen geen toegang hadden tot bepaalde films of shows in hun regio, wat leidde tot een gesplitste community.

"Je zou Kodi moeten krijgen ” is nu juist om die reden een zeer populaire term. Waarom zou je betalen voor een service als Netflix die niet alle programma's en films bevat die je wilt? Met name in landen als Canada heeft ongeveer 55% van de inhoud waartoe de Verenigde Staten toegang hebben. Natuurlijk kun je dit omzeilen door een VPN te krijgen die werkt met Netflix, maar die wil betalen om zich te abonneren op Netflix, Amazon Prime, Hulu en HBO Nu, gewoon om toegang te hebben tot alle films en shows die ze willen bekijken?

Kodi biedt zijn gebruikers bijna elk film- en tv-programma dat ooit onder één dak is gemaakt. Het biedt zijn gebruikers ook de mogelijkheid om live sport, live tv-shows en nog veel meer functies te streamen - allemaal gratis.

Hoewel het programma volledig gratis is, heeft het pakketten die u kunt kopen voor een maandelijkse vergoeding die uw kijkervaring kan verbeteren.

Is Kodi legaal?

Kortom, ja!

Dit is waar het grijze gebied rond het programma bestaat. Kodi zelf is een mediacenter waarmee gebruikers verschillende add-ons en plug-ins kunnen installeren. Afhankelijk van de add-on die u installeert, hebt u mogelijk de mogelijkheid om bepaalde mediabronnen te streamen en dat is waar de kwestie van legaliteit aan de orde komt.

Kodi is op zichzelf 100% volledig JURIDISCH. De problemen met auteursrechten of legaliteit beginnen zodra u bepaalde add-ons gebruikt waarmee u toegang hebt tot livestreams van sport of gratis films kunt kijken. Door inhoud te streamen waarvoor u niet hebt betaald, overtreedt u mogelijk de wet met betrekking tot inbreuken op het auteursrecht.

Afhankelijk van uw land en de wetgeving zijn er enkele meldingen geweest waarin gebruikers vanwege hun streamingactiviteiten een melding van auteursrechtschending van hun internetprovider (ISP) hebben ontvangen. Een manier om juridische problemen te voorkomen, is om abonnementen-add-ons te kopen die bepaalde draadloze zenderpakketten uitzenden voor een maandelijkse vergoeding.

Veel gebruikers van Kodi kiezen er echter nog steeds voor om hun video's illegaal te streamen. We keuren geen illegale streaming goed; we raden u echter aan uzelf en uw internetverbinding te beschermen.

Hoe te voorkomen dat u een waarschuwingsbrief krijgt met een VPN

Om te voorkomen dat ze een waarschuwingsbrief krijgen van hun ISP's, zijn veel Kodi-gebruikers begonnen met het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) waarmee de gebruiker zijn identiteit en online activiteiten kan verbergen.

Er zijn tal van VPN's die er zijn voor Kodi, en misschien wilt u onze beste Kodi VPN-lijst bekijken om de meest relevante te vinden op het moment van lezen, voor een snel overzicht, zie de nieuwste ranglijst hieronder.

 1. ExpressVPN - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom
 2. NordVPN - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs
 3. PrivateVPN - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service
 4. CyberGhost VPN - Lange tijd top gerangschikte VPN, met geweldige prijs en snelheden
 5. IPVanish

Hoe Kodi te installeren

Nu komt het leuke gedeelte: Kodi op uw apparaat installeren. Zoals vermeld in de inleiding, is een van de grote voordelen van de software dat deze op bijna elk apparaat op de markt kan worden geïnstalleerd. Of u nu uw bestaande computer wilt gebruiken, of als u een Amazon Fire TV-stick hebt, of iemand u een Android-doos heeft afgelopen kerst, u kunt erop vertrouwen dat Kodi probleemloos op uw apparaat zal werken.

Het is belangrijk om te onthouden dat de meeste apparaten verschillende besturingssystemen hebben, zodat de installatie op sommige platforms eenvoudiger kan zijn dan voor andere.

Om dit proces een beetje eenvoudiger te maken, hebben we een gids samengesteld voor elk platform waarop Kodi draait. Selecteer eenvoudig het apparaat dat u wilt gebruiken om al uw favoriete films en shows te bekijken en wij helpen u op weg.

Op Windows

Als je Kodi op je Windows-computer of -tablet wilt installeren, ga je naar de officiële Kodi-downloadpagina en selecteer je het Windows-pictogram. Nadat u het pictogram hebt geselecteerd, ziet u de volgende afbeelding hieronder:

Kodi Windows-installatie

Vanaf dit punt moet u twee eenvoudige stappen volgen om de installatie te voltooien:

 1. Negeer de Nightly-versie en selecteer in plaats daarvan een van de release-opties. Als u een mobiel Windows-apparaat gebruikt, zoals een mobiele telefoon of tablet, selecteert u de Windows Store. Als u een pc gebruikt, selecteert u de optie Installer (32bit) om te beginnen.
 2. Nadat het te installeren .exe-bestand naar uw computer is gedownload, dubbelklikt u om het programma te openen.
 3. Klik op de knop Volgende om naar de pagina Licentieovereenkomst te gaan.
 4. Hier kunt u ervoor kiezen om de overeenkomst te lezen en "Ik ga akkoord" te selecteren als u door wilt gaan met de installatie.
 5. In het volgende scherm wordt u eenvoudig gevraagd om de benodigde add-ons te installeren.
 6. Nu biedt het volgende scherm gebruikers de mogelijkheid om te kiezen waar ze Kodi willen installeren. Als u een andere locatie dan de standaardlocatie wilt kiezen, selecteert u de knop Bladeren en kiest u de nieuwe locatie. Druk anders op Volgende om door te gaan als u wilt dat Kodi op de standaardlocatie wordt geïnstalleerd (nieuwe gebruikers moeten voor deze optie kiezen).

En dat is het! Kodi wordt geïnstalleerd en u kunt al uw favoriete add-ons installeren om uw nieuwe streamingervaring te starten. Ga naar onze Multimedia Junkies Kodi-gids om door te gaan met de installatie.

Op Mac

Als je Kodi op je Mac-computer wilt installeren, ga je naar de officiële Kodi-downloadpagina en selecteer je het Mac-pictogram. Nadat u het pictogram hebt geselecteerd, ziet u de volgende afbeelding hieronder:

Kodi Mac-installatie

Vanaf dit punt moet u twee eenvoudige stappen volgen om de installatie te voltooien:

 1. Negeer de Nightly-versie en selecteer in plaats daarvan het installatieprogramma in de categorie Release.
 2. Sleep Kodi naar uw applicatiemap om het installatieproces te starten.

En dat is het! Kodi wordt geïnstalleerd en u kunt al uw favoriete add-ons installeren om uw nieuwe streamingervaring te starten.

Op Linux

De installatie van Kodi op uw Linux-apparaat varieert sterk van hoe u het programma op een Windows- of Mac-apparaat zou installeren.

Kodi 17 Krypton, de nieuwste versie van Kodi, is opgenomen in de Ubuntu-repository. Daarom moet de installatie van de nieuwste Kodi-versie vrij eenvoudig en gemakkelijk te installeren zijn als je het in Ubuntu of een op Ubuntu gebaseerde distro doet.

Je gaat de terminal openen met Ctrl + Alt + T met je toetsenbord. Vervolgens moet u de vier onderstaande coderegels typen:

 1. sudo apt-get install software-properties-common
 2. sudo add-apt repository ppa: team-xbmc / ppa
 3. sudo apt-get update
 4. sudo apt-get install kodi

Als u deze instructies zorgvuldig op uw Ubuntu-distro hebt gevolgd, zou u nu Kodi op uw Linux-apparaat moeten kunnen gebruiken.

Op Amazon Fire TV Stick

Kodi installeren op een Amazon Fire TV of Fire TV Stick terwijl Amazon een gesloten besturingssysteem gebruikt genaamd "Fire OS".

 1. Ga naar je Fire TV-instellingen / ontwikkelaaropties en schakel de apps van onbekende bronnen in.
 2. Keer terug naar uw startscherm en ga naar het zoekgebied en typ - ES Explorer - selecteer de Explorer en installeer deze door op de knop "Downloaden" te klikken.
 3. Start de app ES Explorer en voer het adres in in Download Manager - http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/kodi-17.3-Krypton-armeabi-v7a.apk en hernoem het naar KODI
 4. Klik op de knop Downloaden en begin met het downloaden van KODI.
 5. Nadat het downloaden is voltooid, gaat u door naar het installatiescherm. Klik op de installatieknop en laat Kodi volledig installeren voordat u doorgaat.
 6. Ga naar je startscherm en zorg ervoor dat Kodi in je apps-gedeelte staat. Start Kodi en zorg ervoor dat het goed werkt.

Op Raspberry Pi

Het installeren van Kodi op een Raspberry Pi vereist een paar dingen voordat u het kunt laten werken. Sommige dingen die je nodig hebt zijn een Raspberry Pi Model B + of hoger, je hebt een HDMI-kabel, 2A USB-voedingsadapter en een MicroSD-kaart nodig (8 GB of meer aanbevolen voor een soepele ervaring).

Als uw Raspberry Pi wordt uitgevoerd met het Raspbian Jessie-besturingssysteem, kunt u Kodi installeren met een paar kleine, korte codes en het zal uw leven een stuk eenvoudiger maken. Daarom raden we aan om Raspbian Jessie te installeren en vervolgens door te gaan met het installeren van Kodi.

Na installatie van Raspbian opent u het terminalvenster en voert u het volgende in:

 1. sudo apt-get install kodi
 2. sudo nano / etc / default / kodi
 3. Wijzig de ENABLED-instelling in 1.
 4. Druk op ctrl-z om dit te voltooien met opslaan en afsluiten voor al uw wijzigingen.

Nu kunt u Kodi uitvoeren met een muisklik op het bureaublad of door het terminalcentrum te openen en in te typen: kodi.

Op Android-apparaten

Onze tutorial laat je zien hoe je Kodi in minder dan 5 minuten op je Android-box kunt installeren, zodat je snel kunt genieten van al je favoriete films, tv-shows, live sport en nog veel meer vormen van audio & video media.

Er zijn veel Android TV-boxen op de markt waarop Kodi en de vele add-ons al zijn geïnstalleerd. Op sommige verkoopplatforms is echter hard opgetreden om deze apparaten te verwijderen die vooraf zijn geladen met de software. In plaats daarvan kunnen gebruikers worden verplicht om Kodi zelf te installeren. Maak je echter geen zorgen, deze korte handleiding helpt je snel aan de slag te gaan.

Wat is de beste Android-box?

Er zijn honderden dozen en apparaten die worden verkocht met het Android-besturingssysteem. Dus welke is de juiste voor jou?

Er is geen goed of fout antwoord op deze vraag, omdat veel Android-dozen die u op websites zoals Amazon vindt, Kodi kunnen uitvoeren en video's heel goed kunnen streamen.

Hier is een screenshot van de zoekresultaten die u krijgt bij het typen van "Android box" op Amazon:

Android Multimedia Box

Zoals u kunt zien, zijn er ongeveer 12.000 resultaten voor deze zoektermen, dus het is het beste om enkele gebruikersrecensies te lezen en vanaf daar uw beslissing te nemen.

Hoe Kodi op elke Android Box te installeren

Als uw Android-box niet wordt geleverd met Kodi vooraf geïnstalleerd, hoeft u zich geen zorgen te maken, omdat het installatieproces uiterst eenvoudig is.

 1. Open de Google Play Store-app.
 2. Typ Kodi in de zoekbalk.
 3. Wat u wilt doen, is de eerste optie selecteren die is ontwikkeld door de officiële ontwikkelaars, de XBMC Foundation.
 4. Zodra u deze volgende pagina bezoekt, klikt u op de groene knop Installeren en wordt de nieuwste stabiele versie van Kodi op uw Android-apparaat geïnstalleerd.

Kodi-afstandsbedieningen

Van een smartphone

Een van de geweldige dingen die smartphones doen, is dat ze de rommel uit ons leven elimineren. Ken je de calculator nog? Wie koopt die dingen nog meer als je een app op je telefoon hebt? Op dezelfde manier kan uw smartphone nu die afstandsbediening in uw huis vervangen, dus vaarwel dat u die batterijen steeds opnieuw moet kopen.

Beste Kodi Remote-app voor Android

Hier is wat geweldig nieuws: u hoeft geen externe apps van derden te zoeken, omdat de ontwikkelaars van Kodi een officiële externe app voor Android-apparaten hebben ontwikkeld. Open gewoon uw Google Play Store en download Kore van de XBMC-stichting en niet van Synced Synapse.

Hier zijn enkele functies van Kore:

 • Bedien Kodi met volledig gemak
 • Kies uit verschillende thema's die visueel aantrekkelijk zijn
 • Bekijk wat er momenteel wordt gespeeld, evenals alle relevante informatie
 • Download ondertitels om op het scherm weer te geven
 • Verzend YouTube-video's naar uw Kodi-display

Hoe Kore Kodi in te stellen

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat Kodi momenteel op uw apparaat actief is, evenals de Kore-app op uw telefoon.

Zorg er vervolgens voor dat zowel uw telefoon als uw Kodi-apparaat met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Deze app werkt niet als een afstandsbediening als deze is verbonden met uw mobiele datadiensten en moet zijn verbonden met het Wi-Fi-netwerk.

Stap 2: Kore en Kodi verbinden

Zodra je de Kore-app voor het eerst opent, wordt je gevraagd een mediacenter toe te voegen. Druk eenvoudig op de knop Volgende en de toepassing begint naar uw Kodi-apparaat te zoeken.

Dit proces duurt enkele seconden en u wordt begroet met het scherm "Media center gevonden". Selecteer eenvoudig uw Kodi-apparaat en ga door naar de knop Volgende.

Opmerking: als u meer dan één Kodi-apparaat hebt, moet u deze stappen voor elk apparaat bij verschillende gelegenheden uitvoeren.

En dat is het! Uw Android-smartphone kan nu uw Kodi-apparaat met absoluut gemak bedienen.

Werkte niet?

Als uw smartphone geen verbinding kon maken met uw media center-apparaat, moet u mogelijk een paar opties inschakelen op Kodi om andere programma's en apparaten te herkennen.

Blader naar en selecteer het tabblad Instellingen (bevindt zich mogelijk in het systeemgebied in oudere Kodi-versies) en selecteer vervolgens de optie Services.

U hebt dan de optie om Afstandsbediening te selecteren en u moet beide opties toestaan. Als de externe verbinding eerder niet voor u werkte, is de kans groot dat uw Kodi-instellingen niet toestaan ​​dat andere systemen controle hebben over uw Kodi-programma.

Afstandsbediening instellingen

Beste Kodi Remote-app voor iOS

Hoewel het iOS-platform niet dezelfde Kore-afstandsbediening heeft als het Android-platform, heeft de iOS nog steeds een officiële Kodi-afstandsbediening genaamd Official Kodi Remote van joethefox.

Hier zijn enkele van de functies van Official Kodi Remote:

 • Bedien Kodi met volledig gemak
 • Kies uit verschillende thema's die visueel aantrekkelijk zijn
 • Bekijk wat er momenteel wordt gespeeld, evenals alle relevante informatie

Hoe de officiële Kodi Remote-app voor Kodi te installeren en configureren

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat Kodi momenteel op uw apparaat actief is, evenals de officiële externe app op uw telefoon.

Zorg er vervolgens voor dat zowel uw telefoon als uw Kodi-apparaat met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Deze app werkt niet als een afstandsbediening als deze is verbonden met uw mobiele datadiensten en moet zijn verbonden met het Wi-Fi-netwerk.

Stap 2: Officiële afstandsbediening en Kodi verbinden

Zodra u de app voor het eerst opent, wordt u begroet door een lege pagina. Zorg ervoor dat u op de knop Host toevoegen klikt om te beginnen met het verbinden van de twee apparaten.

Het volgende scherm vraagt ​​om veel gecompliceerde opties die betrekking hebben op Host- en MAC-adressen. U hoeft zich echter geen zorgen te maken. Druk gewoon op de optie; "Find Kodi", en het zal deze informatie automatisch voor u invullen.

Nadat u op Opslaan hebt gedrukt, zou u nu de afstandsbediening moeten kunnen gebruiken.

Werkte niet?

Net als bij de Android-afstandsbediening, kan uw Kodi-installatie mogelijk voorkomen dat uw smartphone wordt ontdekt.

Blader naar en selecteer het tabblad Instellingen (bevindt zich mogelijk in het systeemgebied in oudere Kodi-versies) en selecteer vervolgens de optie Services.

U hebt dan de optie om Afstandsbediening te selecteren en u moet beide opties toestaan. Als de externe verbinding eerder niet voor u werkte, is de kans groot dat uw Kodi-instellingen niet toestaan ​​dat andere systemen controle hebben over uw Kodi-programma.

Afstandsbediening instellingen

Van een webbrowser

Hoewel de meeste Kodi-gebruikers het programma meestal op hun grote televisieschermen gebruiken, zijn er momenten waarop u het via uw computer moet gebruiken. Dit kan van alles betekenen, van het inschakelen van het afspelen tot het plannen van een toekomstige weergave terwijl u achter uw computer zit, en het daadwerkelijk streamen van inhoud op uw eigen computer vanaf uw Kodi-apparaat.

Dit is misschien geen overdreven populaire functie, maar het hebben van extra functies doet geen pijn.

Hoe Kodi te bedienen met behulp van een webbrowser

 1. Ga naar instellingen
 2. kiezen Service instellingen
 3. kiezen Controle
 4. kiezen Afstandsbediening via HTTP toestaan

Opmerking: de standaardwaarden voor gebruikersnaam en poort moeten 'kodi' en '8080' zijn.

Hoe het IP-adres van uw Kodi-apparaat te vinden

 1. Ga naar instellingen
 2. kiezen Systeeminformatie
 3. kiezen Samenvatting

Hier ziet u uw IP-adres dat u ergens moet opschrijven voor de volgende stap.

Verbinding maken via uw webbrowser

Open uw browser en typ in de adresbalk:

http: // Kodi-IP-adres: poort

Vervang natuurlijk het woord 'poort' door 8080 en het 'kodi-IP-adres' door het IP-adres dat u in de vorige stap hebt genoteerd.

Beste Kodi-afstandsbedieningen

Een van de vele klachten die mensen hebben met hun Kodi-boxen is dat het onmogelijk is om lange film- of televisietitels te typen met de afstandsbediening. Dit komt omdat de gebruiker naar elke letter afzonderlijk moet scrollen, op enter moet klikken en vervolgens naar de volgende letters moet scrollen. Dit is erg frustrerend, maar het is een probleem dat gemakkelijk kan worden opgelost met wat hulp van de beste Kodi-afstandsbedieningen die beschikbaar zijn.

Oplossing 1: Kodi-afstandsbediening met minitoetsenbord

Kodi afstandsbediening

De FeBite MX3 Pro-afstandsbediening heeft nog steeds dezelfde minimale grootte als een normale afstandsbediening, maar beschikt ook over een glad draadloos toetsenbord met achtergrondverlichting aan de achterkant van de afstandsbediening. Dit maakt het eenvoudiger om de namen van uw favoriete films en shows in te typen, zonder dat u hoeft te worstelen met een gewone afstandsbediening.

Een van de extra voordelen is dat dit apparaat wordt geleverd met een kleine draadloze USB-dongle die kan worden aangesloten op uw Android-apparaat, Smart TV, HTPC, Windows & Mac-computers en nog veel meer apparaten. U hoeft de afstandsbediening niet meer te programmeren, slechts een simpele plug and play voor bijna $ 15.

Het enige negatieve van dit apparaat is dat de muisbediening een beetje traag en stijf is, dus als de muisfunctie iets is dat u wenst, werkt de volgende oplossing mogelijk beter voor u.

Oplossing 2: Mini draadloze toetsenbordcontroller

Kodi-controller

Als je liever iets met iets meer grootte dan een kleine afstandsbediening hebt om mee te typen, dan is het REIIE H9 + Wireless Mini Handheld Remote Keyboard de perfecte optie voor jou.

Hoewel de FeBite MX3 Pro-afstandsbediening een beperkte muisfunctie heeft, bevat dit handheld-apparaat een touchpad dat perfect is voor navigatie zoals een muis met de aanraking van een vingertop.

Net als de FeBite-afstandsbediening maakt dit toetsenbord gebruik van een draadloze USB-dongle die gebruikmaakt van 2,4 GHz draadloze technologie, zodat u achterover op de bank kunt zitten en u geen zorgen hoeft te maken over kabels. Sluit de USB-dongle aan op uw Kodi-apparaat met een USB-poort en u kunt deze direct gebruiken.

Inhoud afspelen

Muziek

Voordat we muziek van Kodi afspelen, moeten we eerst weten hoe we de muziek in de bibliotheek kunnen installeren.

Stap 1

Selecteer in het Home-menu Muziek en vervolgens het gedeelte Bestanden invoeren.

Kodi Music Stap 1

Stap 2

Zodra u in de browser bent, selecteert u de Voeg muziek toe optie.

Muziek Stap 2

Stap 3

Zodra het venster wordt geopend, selecteert u Bladeren, of u kunt handmatig zoeken en uw bron toevoegen met het vak en het pad daar typen.

Muziek Stap 3

Stap 4

Kies in dit nieuwe venster het pad waar uw muziekbestanden zich bevinden en selecteer de OK knop rechts.

Stap 5

Nadat u op OK hebt gedrukt, wordt u gevraagd of u uw mediabron aan de bibliotheek wilt toevoegen. Als u op JA drukt, worden alle muziekbestanden in die map geüpload. Als u op NEE drukt, kunt u handmatig de mediabestanden selecteren die u zou willen uploaden via de Music File Browser.

Als u op JA hebt geklikt, wordt uw bibliotheek gescand en kunt u uw bibliotheek controleren op al uw bestanden. U kunt ze sorteren in het menu met de sectie Categorieën (bijv. Categorieën-->Artiest).

Nadat je je muziek hebt geüpload, kun je nu naar al je nummers luisteren en ze netjes op één plek ordenen.

Videos

Een van de geweldige dingen van Kodi is het gebruiksgemak voor het afspelen van video's. In deze korte uitsplitsing leiden we u door Kodi op het scherm, zodat u binnen enkele minuten een expert kunt worden.

Om de weergave op het scherm te gebruiken om verschillende afspeelfuncties uit te voeren, drukt u eenvoudig op Enter of M op uw toetsenbord of op de OK-knop op uw afstandsbediening. Zodra u dit doet, zou het volgende display moeten verschijnen:

Videobar

Hieronder zullen we posten wat de overeenkomstige cijfers en letters vertegenwoordigen:

1. Vorige A. Ondertitel-downloader (via add-on)
2. Terugspoelen B. Video-instellingen
3. Speel / Pauzeer C. Instellingen voor audio en ondertitels
4. Stop D. Bladwijzers
5. Snel vooruit E. DVD-menu (bij weergave van een DVD-schijf of ISO)
6. Volgende 7. Schrobbalk (aanraken / klikbaar)

foto's

Net als bij muziek en video's kunt u met Kodi al uw favoriete en meest memorabele foto's bekijken. U kunt deze bekijken van:

 • De systemen voor het delen van bestanden op uw computer
 • Externe harde schijven, camera's met USB-poort, USB-sleutels
 • Kaartlezers (afhankelijk van het apparaat)
 • Telefoons met USB-kabel
 • Foto's direct opgeslagen op de harde schijf van het Kodi-apparaat
 • CD / DVD / Blu-ray (afhankelijk van het apparaat)

De afspeelprestaties verbeteren

Ondervindt uw video-afspeelervaring bufferproblemen? Als u een frequente Kodi-gebruiker bent, is de kans groot dat u uw popcorn of chips hebt ingesteld en dat u klaar was om een ​​film te kijken, alleen om het klassieke bufferprobleem te ervaren.

Maar geen zorgen. We hebben u behandeld in dit volgende deel van onze gids.

Wis uw cachegeheugen

Wanneer je video's streamt met Kodi of een andere website, slaat het RAM-geheugen op je apparaat meestal een paar seconden van de video op. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat je video soepel blijft spelen als je de verbinding met internet verbreekt.

Uit de doos slaat Kodi slechts 60 MB cache op. Voor degenen die deze handleiding lezen die deze meeteenheid niet begrijpen, betekent dit in wezen dat Kodi nauwelijks cache opslaat omdat 60 MB een kleine hoeveelheid videogegevens is.

Hoe uw cachegeheugen te wissen

Er zijn veel programma-add-ons die Kodi-gebruikers aanbevelen, maar we blijven bij de meest gebruikte onderhoudstools, omdat het nog steeds werkt tot op de dag van vandaag.

Om onderhoudstools te installeren, moet u eerst de Fusion Repository toevoegen. Als je al plug-ins zoals 1Channel en Exodus hebt geïnstalleerd, is de kans groot dat je de Fusion Repository al op je systeem hebt.

Zodra dit is voltooid, moet u deze instructies volgen om de add-on te installeren:

 1. Ga vanuit het Kodi-startscherm naar Programma's en selecteer Haal meer
 2. Blader door de lijst om te zoeken Onderhoudstool en selecteer het
 3. Klik op de knop Installeren en wacht op de succesmeldingen

Volg nu deze eenvoudige stappen om het cachegeheugen te wissen met deze add-on:

 1. Ga vanuit het Kodi-startscherm naar Programma's en selecteer Onderhoudstool
 2. Selecteer de Algemeen onderhoud icoon
 3. kiezen Cache wissen

Gefeliciteerd! Je hebt nu je cache leeggemaakt en je zou moeten kunnen genieten van minder buffering.

Kodi bouwt

Kodi-builds zijn versies van Kodi die door de community zijn ontwikkeld en vaak worden geleverd met thema's die je huid zullen veranderen, en komen ook met een groot aantal van de meest populaire add-ons.

Kodi-builds zijn compilaties van add-ons voor eenvoudigere downloadmogelijkheden, zodat u niet elke add-on afzonderlijk hoeft te downloaden. Hoewel je misschien een build vindt die je leuk vindt, betekent dit niet altijd dat deze up-to-date is met de huidige Kodi-versie, dus controleer altijd je builds voor het downloaden en zorg ervoor dat ze compatibel zijn met de up-to-date versie.

Hoewel ze soms achter een of twee versies zitten, zijn ze nog steeds uiterst nuttig voor je Kodi-ervaring. We raden aan om een ​​Kodi-build te pakken, omdat deze veel tijd uit de kale installatie zal elimineren. We raden je aan om deze Kodi-buildpost te bekijken voor de meest recente informatie over welke je kunt kiezen.

Kodi Skins

Kodi wordt geleverd met een skin geïnstalleerd wanneer je het voor het eerst downloadt, Confluence genaamd, en hoewel het de standaard skin is, is het ook een van de betere.

Als u echter nog steeds geïnteresseerd bent in het wijzigen van het standaard uiterlijk van Kodi, kunt u de onderstaande eenvoudige stappen volgen:

Open Kodi > Systeem > instellingen > Uiterlijk > skins > Haal meer

Hier vindt u een grote selectie skins om uit te kiezen. Laten we wat meer skins hieronder bekijken en de positieve en negatieve punten bekijken, zodat je de beste skin kunt kiezen voor je Kodi-ervaring.

1. ReFocus

Refocus

ReFocus is een van de mooier ontworpen, rijke skins die beschikbaar zijn en biedt tal van aanpassingsmogelijkheden. Je kunt alles aanpassen, van de home-items, touch-ondersteuning, skin-widgets, artwork-downloader en nog veel meer!

2. Aeon Nox

eeuwigheid

Aeon Nox is een van de meest populaire skin in de gemeenschap en staat op de tweede plaats na Confluence, de standaard skin.

Met zijn lichtgewicht lay-out werkt het goed op alle Kodi-compatibele apparaten en gebruikt het niet veel van de systeembronnen.

Het heeft ook een zeer elegante uitstraling, maar heeft ook een eenvoudige aanpassingsfunctie als u de lay-out wilt veranderen in een die het beste bij u past.

3. Eminentie

eminentie

Eminence is een erg strak ogende huid en lijkt enigszins op de Netflix-lay-out. Eminence is een van de eenvoudigere skins die er zijn, omdat het niet veel aanpassingsopties heeft.

De eenvoud is aantrekkelijk voor diegenen die er niet om geven hun lay-outs aan te passen en direct in hun favoriete kijkervaring willen springen. Als je van een schone lay-out houdt en niet om maatwerk geeft, is Eminence de perfecte skin voor jou en een die we ten zeerste aanbevelen.

4. Xperience 1080

Xperience

Xperience 1080 is een op paneel gebaseerde skin die over de volle breedte is. Met zijn zeer schone lay-out en gelijkenis met het X-Box One-scherm, is het zeer gebruiksvriendelijk en wordt het door velen in de Kodi-gemeenschap gebruikt.

De functies zijn onder meer: ​​het aanpassen van de home-items, het horizontale menu, logo's van tv-programma's en enkele andere kleine functies. Het grote nadeel van deze skin is dat deze zeer gedeeltelijke aanraking ondersteunt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me