De ultieme gids voor VPN-foutcodefixes

Heb je ooit een Virtual Private Network (VPN) -app gebruikt, alleen om te ontdekken dat het onmogelijk is om verbinding te maken? Wanneer u het logbestand zoekt, ziet u daar foutcodes geregistreerd. U moet weten wat die codes betekenen om een ​​oplossing te produceren. Handmatig ingestelde VPN's geven u nog meer kans op foutcodes omdat er geen bedrijfssoftware is tussen u en de onderliggende mechanismen van de VPN-verbinding om de betekenis van die fouten voor u te interpreteren.

In deze foutcodegids leggen we de meest voorkomende VPN-foutcodes uit. We stellen ook oplossingen voor voor de problemen die deze codes aangeven.

Contents

VPN-foutcode 0x800704C9

- Geen SSTP-poorten beschikbaar op de server

Deze fout komt vrij vaak voor en is eenvoudig op te lossen. U moet toegang hebben tot de Remote Access Server om dit te verhelpen.

 1. Open het regelpaneel Routing and Remote Access.
 2. Vouw het item voor uw server uit.
 3. Beweeg de cursor over ports en klik met de rechtermuisknop. kiezen Eigendommen uit het contextmenu.
 4. Klik op Naam en selecteer WAN Miniport (SSTP) klik dan op Configure.
 5. Kijk naar het nummer in de Maximale poorten veld. Standaard moet dit 128 zijn. Verhoog het aantal dat wordt weergegeven.
 6. Klik OK in het venster Poorteigenschappen om het te sluiten.

VPN-foutcode 0x80072746

- Verbinding verbroken door externe host

Dit probleem heeft betrekking op HTTPS-authenticatiecertificaten. De VPN-server kan het certificaat niet vinden of er is een probleem mee.

Je kunt dit probleem niet zelf oplossen. Het is een probleem dat de verantwoordelijkheid is van de mensen die de VPN-server bezitten en beheren. Als u een VPN-abonnement met abonnement gebruikt, worden alle andere klanten van het bedrijf ook geblokkeerd. De technici van de VPN zullen het probleem al kennen.

Als het certificaat is geïnstalleerd, moet de serverbeheerder de HTTPS-binding controleren.

VPN-foutcode 51

- Kan niet communiceren met het VPN-subsysteem

Deze foutcode wordt gegenereerd door het Cisco VPN-systeem. Het heeft betrekking op de VPN-client, de VPN-software die op uw computer wordt uitgevoerd. De VPN-software kan geen verbinding maken met de onderliggende netwerksoftware op uw computer. Dit betekent dat er iets is vastgelopen. Sluit de VPN en voer netwerkdiagnostiek uit. Start de VPN opnieuw op en kijk of dit het probleem heeft opgelost.

VPN-foutcode 412

- De externe peer reageert niet meer

Dit is een Cisco VPN-foutcode die voortvloeit uit de VPN-clientsoftware. Dit lijkt erg op fout 51. In dit geval communiceerde het clientprogramma echter met de VPN-server, maar verloor de verbinding. Sluit de VPN, voer netwerkdiagnostiek uit, zorg ervoor dat uw internetverbinding werkt en schakel de VPN opnieuw in.

VPN-foutcode 609

- Er is een apparaattype opgegeven dat niet bestaat

Deze foutcode wordt gegenereerd door de VPN-software op uw computer. Het betekent dat de VPN niet door een poort kan komen omdat de definitie van het apparaattype niet aanwezig is of niet correct is geconfigureerd.

U kunt controleren of het vereiste apparaattype op de computer aanwezig is door een opdrachtpromptvenster te openen en in te voeren netcfg.exe -q < minipoort naam > waarbij de minipoortnaam een ​​van de volgende is (volgens het VPN-protocol):

PPTP: MS_PPTP

L2TP: MS_L2TP

IKEv2: MS_AGILEVPN

SSTP: MS_SSTP

Deze definitie moet worden ingesteld door uw VPN- en netwerksoftware. De eenvoudigste manier om het probleem op te lossen, is door alles opnieuw op te starten. Probeer echter eerst het diagnosesysteem om te zien of dat het probleem kan oplossen.

 1. Bekijk het foutrapportbericht en klik op Diagnostics. Klik op Reparatie.
 2. Stop de service Remote Access Connection Manager (rasman) en schakel deze vervolgens weer in.
 3. Schakel de VPN uit, sluit alles af, start uw computer opnieuw op en schakel de VPN opnieuw in.

VPN-foutcode 619

- Er kan geen verbinding met de externe computer worden gemaakt

Deze fout komt veel voor op Windows-computers. Dit komt meestal doordat de firewall de toegang tot het netwerk blokkeert. Dit is echter niet de enige mogelijke oorzaak van de fout, dus u moet mogelijk verschillende oplossingen proberen om de VPN te laten werken.

Controleer eerst of er slechts één VPN actief is.

 1. Klik op de pijl-omhoog in het dienblad van uw taakbalk om te zoeken naar verborgen pictogrammen van actieve programma's. Klik met de rechtermuisknop op alle pictogrammen van VPN's en selecteer ophouden telkens uit het contextmenu om het uit te schakelen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk onderaan uw bureaublad en selecteer Taakbeheer uit het contextmenu. Blader door de lijst met actieve processen en sluit alles af dat betrekking heeft op de VPN's die u hebt geïnstalleerd.
 3. Start uw gewenste VPN opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

Als dit het probleem niet oplost, moet u uw firewall afsluiten om te testen of dat het probleem veroorzaakte. Als u Windows Firewall hebt, volgt u deze stappen:

 1. Klik op de Windows-knop om naar het menu Start te gaan en klik vervolgens op het tandwielsymbool om het instellingensysteem te openen.
 2. Type Windows Firewall in het zoekvak in het scherm Windows-instellingen. Klik op Windows Firewall in de lijst met resultaten.
 3. Klik op Schakel Windows Firewall in of uit in het linkermenu van het Windows Firewall-venster.
 4. Klik op de Schakel Windows Firewall uit keuzerondje in beide Privé netwerkinstellingen en Instellingen openbaar netwerk.
 5. Klik op OK om de instellingen op te slaan en probeer de VPN opnieuw.

Als deze test bewijst dat de firewall uw VPN-verbinding blokkeerde, neem dan contact op met de helpdesk van uw VPN-provider om een ​​oplossing voor het probleem te krijgen.

Als u op zoek bent naar een VPN voor Windows, bekijk dan onze gids over de beste VPN-software voor Windows.

VPN-foutcode 633

- De modem (of ander verbindingsapparaat) is al in gebruik of is niet correct geconfigureerd

Dit probleem doet zich voor wanneer de TCP-poort (Transmission Control Protocol) die de VPN-verbinding nodig heeft al door een ander programma wordt gebruikt. Het kan zijn dat het andere programma vastliep of viel zonder de vrijgaveprocedures voor bronnen te voltooien die nodig zijn om de TCP-poort beschikbaar te maken voor andere processen.

De oplossing voor dit probleem lijkt erg op de stappen voor het oplossen van fout 609. De diagnostische fix kan u niet helpen, maar het opnieuw opstarten van Remote Access Manager moet alle geblokkeerde poorten wissen. Als een frauduleus proces niet sterft, start u uw computer opnieuw op om het dode hout te verwijderen.

VPN-foutcode 645

- Er is een interne authenticatiefout opgetreden

Deze fout treedt op bij oudere, verouderde versies van Windows. De kans is groter dat u foutcode 691 krijgt op nieuwere versies van het besturingssysteem (zie hieronder). De fout treedt op wanneer de VPN-server een verbinding weigert omdat u een onjuiste gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd.

VPN-foutcode 691

- Toegang geweigerd omdat gebruikersnaam en / of wachtwoord ongeldig is op het domein

Dit probleem moet heel gemakkelijk te verhelpen zijn. Het ontstaat wanneer u de verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord invoert. Zorg ervoor dat Caps Lock is uitgeschakeld, omdat deze referenties hoofdlettergevoelig zijn. Zorg ervoor dat de gebruikersnaam en het wachtwoord van de netwerkbeheerder of het verstrekte VPN-bedrijf correct zijn door bij hen terug te komen om te bevestigen. Op dit punt moet de beheerder ook controleren of uw account daadwerkelijk is ingesteld op de VPN-server.

VPN-foutcode 720

- Er kan geen verbinding met de externe computer worden gemaakt

Dit probleem treedt op op Windows-computers waarop u handmatig een VPN-definitie hebt ingesteld. De meest waarschijnlijke reden voor de fout is dat u het verkeerde protocol hebt ingevoerd in het veld VPN-type. Probeer het type in te stellen op automatisch en test de verbinding opnieuw. Als dat het probleem niet oplost, lees dan de online documentatie van de VPN om het juiste protocol te krijgen voor de server waarmee u verbinding wilt maken. Als al het andere faalt, vraag dan de helpdesk van het VPN-bedrijf.

VPN-foutcode 721

- De externe computer heeft niet gereageerd

Dit is een Windows-fout die ontstaat doordat de VPN-clientsoftware die op uw computer wordt uitgevoerd, niet kan doordringen tot de onderliggende netwerksoftware. Sluit de VPN, voer netwerkdiagnostiek uit, zorg ervoor dat uw internetverbinding werkt en schakel de VPN opnieuw in.

VPN-foutcode 732

- Uw computer en de externe computer kunnen geen overeenstemming bereiken over PPP-besturingsprotocollen

Deze Windows-fout kan zich voordoen op uw computer of op de VPN-server. Dit probleem doet zich voor wanneer uw gebruikersaccount niet over de toegangsrechten voor VPN-bronnen beschikt. Het probleem kan te maken hebben met de gebruikersaccountmachtigingen op uw computer, de toegangsmachtigingen tot het netwerk (als u verbinding maakt via een bedrijfs- of universitair netwerk) of op de VPN-server.

De meest waarschijnlijke locatie voor de oorzaak van deze fout, als u een particuliere VPN-gebruiker van een abonnementsservice bent, bevindt zich op de VPN-server. Als zodanig moet u contact opnemen met de helpdesk van de VPN om deze fout te verhelpen.

VPN-foutcode 734

- Het PPP-linkbesturingsprotocol is beëindigd

Dit is een variatie op foutcode 732. Het doet zich voor wanneer een verbinding tot stand is gebracht, maar vervolgens om een ​​of andere reden is geweigerd met betrekking tot toegangsrechten voor bronnen. Neem contact op met de helpdesk van uw VPN-provider om dit probleem op te lossen.

VPN-foutcode 766

- Een certificaat kon niet worden gevonden

Deze fout treedt op bij verbindingen met het Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) via Internet Protocol Security (IPSec). De verbinding vereist de aanwezigheid van een authenticatiecertificaat op de client en op de VPN-server. Een van die certificaten was niet aanwezig voor deze verbindingspoging, waardoor een fout werd veroorzaakt. Uw VPN-provider zou deze fout moeten kunnen oplossen.

VPN-foutcode 789

- De beveiligingslaag ondervond een verwerkingsfout tijdens de eerste onderhandelingen met de externe computer

Dit is een generieke fout met betrekking tot IPSec-verbindingsonderhandelingen voor L2TP. Dit is een andere foutcode die betrekking kan hebben op de afwezigheid van beveiligingscertificaten of inconsistenties tussen de identiteit van de client of de server en de gegevens op hun respectieve certificaten. Als het systeem Pre Shared Keys (PSK) gebruikt, moet u ervoor zorgen dat zowel de client als de server dezelfde sleutel hebben.

VPN-foutcode 800

- Kan de VPN-verbinding niet tot stand brengen omdat er geen tunnel kan worden ingesteld

Dit is een verzamelcode die geen details geeft over welk probleem is ontstaan. U hebt meer kans om deze foutcode te krijgen, in plaats van een die meer precieze details van het probleem geeft, als u het VPN-type hebt ingesteld op Automatisch. Als u het VPN-protocol kent dat u moet gebruiken om verbinding te maken met een bepaalde server, gaat u terug naar de VPN-instellingen in de Windows Netwerkinstellingen en wijzigt u het type VPN van Automatisch naar het exacte protocol. Sla deze nieuwe instellingen op en probeer het opnieuw, in de hoop op een preciezere foutcode.

Als het definiëren van het VPN-type niet nauwkeuriger een betere beschrijving van de verbindingsfout oplevert, moet u alle instellingen van de VPN controleren.

 • Zorg ervoor dat u de juiste servernaam hebt.
 • Vraag het VPN-bedrijf om het IP-adres van de server en voer dat in plaats van een naam in.
 • Controleer je gebruikersnaam en wachtwoord.

Als de instellingen allemaal goed lijken, doorloop dan de volgende stappen om te zien of een van deze het probleem oplost.

 1. Schakel uw firewall uit.
 2. Reset uw router.
 3. Sluit de VPN en start deze opnieuw.
 4. Stop de service Remote Access Connection Manager (rasman) en schakel deze vervolgens weer in.
 5. Schakel de VPN uit, sluit alles af, start uw computer opnieuw op en schakel de VPN weer in.

VPN-foutcode 806

- De VPN-verbinding tussen uw computer en de VPN-server kan niet worden voltooid

In dit geval is verbinding gemaakt met de VPN-server, maar de normale gegevensuitwisselingsprocessen kunnen niet doorgaan. Dit komt omdat een netwerkfirewall ergens langs de route VPN-verkeer blokkeert, dat het Generic Routing Encapsulation Protocol gebruikt. U moet contact opnemen met uw internetprovider en deze vragen dit probleem op te lossen. De meest waarschijnlijke oorzaak van het probleem is TCP-poort 1723, die moet worden geopend.

VPN-foutcode 809

- De netwerkverbinding tussen uw computer en de VPN-server kan niet tot stand worden gebracht omdat de externe server niet reageert

Dit is een soortgelijk probleem als fout 806. Het wordt veroorzaakt door een firewall of router onderweg die de toegang tot TCP 1723 blokkeert. Neem contact op met uw internetprovider om dit probleem op te lossen..

VPN-foutcode 812

- De verbinding is voorkomen vanwege een beleid dat is geconfigureerd op uw RAS / VPN-server

Dit is een variatie op foutcodes 732 en 734. Het probleem wordt veroorzaakt doordat uw gebruikersaccount onvoldoende rechten heeft op de VPN-server om een ​​verbinding tot stand te brengen. U moet contact opnemen met de helpdesk van uw VPN en hen vragen deze fout te verhelpen.

VPN-foutcode 868

- De externe verbinding is niet gemaakt omdat de naam van de RAS-server niet is opgelost

Als je geluk hebt, is dit probleem veroorzaakt omdat je de naam van de server verkeerd hebt gespeld bij het instellen van de VPN. Neem contact op met de helpdesk en bevestig de naam van de server waarmee u verbinding zou moeten maken. Vraag hen ook om u het IP-adres van de server te geven. Dit probleem kan zijn veroorzaakt door een onjuiste vermelding in het Domain Name System (DNS), waardoor hostnamen worden geïnterpreteerd in IP-adressen. De servernaam vervangen door het werkelijke IP-adres is de snelste manier om dit probleem op te lossen.

Controleer de naam van de server in de VPN-verbindingsinstellingen. Als u de juiste naam had, vervangt u de naam van de server door het IP-adres, controleert u of u uw gebruikersnaam en wachtwoord correct hebt ingevoerd en probeert u de VPN-verbinding opnieuw.

VPN-foutcode 13801

- IKE-authenticatiegegevens zijn onaanvaardbaar

Deze IKEv2-fout (Internet Key Exchange versie 2) gaat helemaal over problemen met het authenticatiecertificaat van de server. Omdat u geen controle over de server hebt, kunt u dit probleem maar weinig oplossen. U moet contact opnemen met de helpdesk van de VPN-provider en hen vragen de fout te verhelpen.

Conclusie

Het kan erg frustrerend zijn om te maken te krijgen met een reeks fouten wanneer u verbinding probeert te maken met een VPN. VPN-services van lage kwaliteit bieden slechte klantenondersteuning en het kan dagen duren om een ​​reactie te krijgen. Als een VPN-bedrijf een trage helpdesk heeft, zijn hun ondersteuningsoperators waarschijnlijk ook niet erg bekwaam, dus het eerste antwoord op uw supportticket kan een stom antwoord zijn dat het punt volledig mist. Goedkope ondersteuningsteams houden ervan problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Ze begrijpen het probleem vaak opzettelijk verkeerd, zodat ze u uit hun wachtrij kunnen halen en hun reactieclassificaties kunnen bijhouden.

Het grote aantal foutcodes voor VPN's laat zien dat er veel dingen mis kunnen gaan wanneer u handmatig een VPN probeert in te stellen. Het is veel beter om te zoeken naar een hoogwaardige VPN-service met een zelfinstallerende app. VPN-apps gaan zelden fout, vooral als de installatie probleemloos verliep. Zorg ervoor dat u een hoogwaardige VPN-service kiest met een hoog aangeschreven klantenserviceteam. Hopelijk hoeft u dan nooit de angst te zien om een ​​VPN-foutcode op uw scherm te lezen.

Afbeelding tegoed: WilmaVdZ / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me