De ultieme mijngids over Ethereum (alle besturingssystemen)

In deze gids hebben we alles van onderaf behandeld, dus of je nu een beginner of een professional bent, je moet wat nuttig inzicht kunnen verzamelen en iets nieuws kunnen leren.

Het maakt niet uit of je van plan bent te minen met Linux, ethOS of Windows. Ik heb ervoor gezorgd om de stappen voor elk te dekken. Je vindt ook een aantal geweldige tips, trucs, optimalisaties en oplossingen voor veelvoorkomende problemen met probleemoplossing.

Als je vandaag geen tijd hebt om alles te lezen, maak dan een bladwijzer van deze pagina of meld je aan voor onze e-maillijst en ontvang het als een gratis ebook!

Als u geïnteresseerd bent in privacy, moet u een VPN gebruiken bij crypto-mining. Bekijk onze beste VPN-gids voor een lijst van de snelste, veiligste en privé VPN's.

Contents

Wat is Ethereum?

Ethereum is een open blockchain-platform vergelijkbaar met Bitcoin, maar met extra ingebouwde flexibiliteit. Met Ethereum kan de blockchain als intelligent worden beschouwd dankzij de Ethereum Virtual Machine en Smart Contracts. Terwijl het met Bitcoin een verheerlijkt grootboek is.

Slimme contracten

Met Ethereum kunt u code op de blockchain op een gedistribueerde manier uitvoeren. Dit worden slimme contracten genoemd. Hiermee kunt u een systeem opzetten, waarbij een persoon alleen onder bepaalde voorwaarden betaling ontvangt. Naarmate Ethereum groeit, zullen de schaal en complexiteit van deze contracten naar verwachting toenemen. Smart Contracts is wat Ethereum zo'n solide basis heeft gegeven, zoals met http://www.gridcoin.us/GridCoin de blockchain functioneel gebruikt.

Als je geïnteresseerd bent in hoe Ethereum tot stand is gekomen en er meer over wilt weten, bekijk dan deze YouTube-video van COO, Stephan Tual.

Ethereum Mining Profitability

Voordat u bepaalt of u op uw Ethereum-mijnbouwavontuur moet gaan; je moet beslissen of het winstgevend zal zijn of niet.

Hoewel dit op het eerste gezicht ongelooflijk eenvoudig is, zoals ik hieronder zal laten zien, moet je je ervan bewust zijn dat mijnbouw erg op handel lijkt. Cryptocurrency-prijzen fluctueren, uw apparatuur kan kapot gaan, enzovoort. Toen ik bijvoorbeeld begon met het samenstellen van dit project, was de ruwe schatting dat ik mijn investering binnen zes maanden zou terugverdienen. Nu, met dezelfde berekeningen, zou het acht maanden duren. Het voordeel van mining boven handel is dat de prijzen van munten iets stabieler kunnen zijn en dat u aan het einde van de dag nog steeds over de apparatuur beschikt. Wat, als je verstandig hebt gekozen, niet te veel van zijn waarde zou hebben verloren.

Ethereum Mining Profitability

Bereken uw verwachte hashraat en uitbetaling

Eerst moet je berekenen hoeveel je hashing-kracht zal zijn. Als u al enkele GPU's hebt die u van plan bent te gebruiken, kunt u Google gebruiken om de hash-snelheid te achterhalen. Als alternatief kunt u een site zoals CryptoCompare gebruiken om te bepalen wat de beste prijs-kwaliteitverhouding GPU is. Ik heb echter nog geen database gevonden met een volledige lijst, dus misschien wilt u uw eigen excel-bestand beginnen en de hashrate vergelijken die u krijgt per uitgegeven dollar. GPU-prijzen kunnen ook aanzienlijk verschillen van land tot land, dus houd hier ook rekening mee.

Ik heb ervoor gekozen om met de RX480 te gaan, omdat deze naar verwachting 25MH / s zal geven bij voorraadinstellingen met een prijs van $ 200. Daarom betaal ik $ 8 / MH en het doel is om deze prijs zo laag mogelijk te krijgen. Daarom, als je tweedehands GPU's ziet waar je minder dan dat betaalt, dan zijn ze misschien een hoge overweging waard.

Op basis van uw hashraat kunt u CoinWarz gebruiken om uw verwachte uitbetaling te berekenen, dit zou momenteel 4,2Eth / maand zijn. Dit is momenteel ongeveer $ 42 waard.

Bereken uw elektriciteitskosten

Zodra u echter uw GPU-kaarten hebt, hebben ze stroom nodig. Daarom is de tweede belangrijkste factor hoeveel uw kaart zal verbruiken, en hoeveel u hiervoor moet betalen. Om dit te berekenen, moet u weten hoeveel stroom het verbruikt en hoeveel u moet betalen per KW / h. Dit zijn respectievelijk 150 W en $ 0,10 per KW / h voor mij. Om het peer-uur voor de kosten te berekenen, converteert u W naar kW (door met 1000 te duiken) en vermenigvuldigt u elkaar, dus voor mij zou de rig 0,15 * 0,1 = $ 0,015 / uur kosten om in leven te blijven. Dit komt neer op $ 0,36 / dag of $ 10,80 / maand.

Bereken uw winst en verlies en rendement

Dus nu weet je hoeveel geld je verdient en hoeveel je uitgeeft. Met de bovenstaande cijfers verdien ik $ 42- $ 10.80 = $ 31.20 per maand met één RX480.

De berekeningen verwaarlozen de elektriciteit die door de andere computercomponenten wordt gebruikt, maar deze zijn meestal te verwaarlozen, vooral als u meerdere GPU's in een enkele installatie hebt. In mijn geval ben ik aan het minen met meerdere RX480's en verwacht ik ongeveer $ 200 per maand te genereren. Omdat alle apparatuur me $ 2000 kostte, zal ik na tien maanden break-even spelen en tegen het einde van het jaar $ 400 winst of 20% maken.

Ethereum-mijnbouwhardware

Om te beginnen met mining, heb je alleen een ongelooflijk eenvoudige computer nodig. Je hebt hiervoor ook een muis, een toetsenbord en een scherm nodig, maar dit is alleen nodig voor de installatie, dus je zou alle bestaande moeten kunnen gebruiken die je hebt.

Hieronder heb ik de overwegingen geschetst die u in gedachten moet houden bij het kiezen van deze basiscomponenten en de populaire opties voor elk. U kunt een website zoals PCPartPicker gebruiken om ervoor te zorgen dat de door u gekozen onderdelen samenwerken. Als je wilt, kun je ook complete CPU-, RAM- en moederbordbundels kopen bij gpuShack.

moederbord

Het moederbord is het belangrijkste aspect van een mijnbouwinstallatie. De reden hiervoor is dat het alle GPU's moet kunnen ondersteunen. Als u slechts één of twee wilt hebben, is het niet zo belangrijk. De meeste mensen zullen echter streven naar maximalisatie en hebben 6 GPU's in een enkele installatie. Er zijn maar weinig moederborden die het gebruik van 6 GPU's ondersteunen. Het grote voordeel van mining is dat u de GPU's kunt uitvoeren vanaf x1 PCIe-slots, zodat u geen moederbord met 6 x16 PCIe-slots hoeft te vinden.

H81 Pro BTC

Sinds de 'craze' van de mijnbouw is begonnen, heeft ASRock het moederbord geproduceerd dat precies op de mijnbouw is gericht. Het is om deze reden dat het beste en meest populaire moederbord om te kopen de H81 Pro BTC of het H97-jubileum is.

Andere populaire moederborden zijn: Gigabyte GA970, Gigabyte 990FXA, MSI Z97 Gaming 5 en de Biostar TB85. U kunt hier ook verdere aanbevelingen vinden.

CPU

Bij het kiezen van de CPU heeft u alleen het absolute minimum nodig. Ik zou niet aanraden om absoluut de goedkoopste te krijgen, maar een of twee punten hierboven. De reden hiervoor is dat wat extra verwerkingskracht nuttig is bij het instellen en het opstarten iets sneller maakt. Ik koos ervoor om te gaan met de Intel Celeron G1840.

RAM

Nogmaals, je hebt het absolute minimum nodig, 4 GB volstaat. Ik koos ervoor om met 8GB te gaan voor het geval dat. Ook als je solo-mining gaat doen, is het een goed idee om zoveel mogelijk aan het begin te hebben, omdat dit de synchronisatie van de blockchain veel sneller zal maken. Als u klaar bent, kunt u natuurlijk het overtollige verwijderen.

GPU

Ik heb hierboven aangegeven de GPU te kiezen. Momenteel zijn de RX480s een van de meest populaire mijnkaarten, maar als je rondkijkt op de Ethereum-forums, zul je zeker nog veel meer aanbevelingen vinden.

Radeon RX480

PSU

Als u de grootte van de PSU wilt berekenen, moet u de stroomvereisten van al uw componenten bij elkaar optellen. Een site als PCPartPicker doet dit perfect voor u. Voeg 20% ​​toe aan de vereiste waarde als veiligheidsfactor. Zorg er ook voor dat je een hoogwaardige, goed herkende en hoogwaardige PSU gebruikt, alsof het waait, je kunt afscheid nemen van een aantal zeer dure apparatuur.

Harde schijf

Voor de harde schijf is het gebruik van een SSD essentieel. Hoewel SSD's duurder zijn, heb je er maar een nodig van 16 GB, waardoor je minder dan $ 30 verdient. Als je van plan bent de mijne alleen te spelen, is het raadzaam om er een te kopen van 32 of 64 GB, maar nogmaals, dit zal slechts een paar dollar meer zijn.

Overige onderdelen

Naast de hoofdcomponenten hebt u ook GPU-risers nodig. Ik raad aan om 1x tot 16x risers, die je van Amazon kunt krijgen, voor een paar dollar aan te schaffen. Bij sommige moederbordmodellen moet u enkele pinnen kort maken zodat het moederbord de uitbreidingskaart herkent.

Aangedreven PCI Riser

Het wordt ook aanbevolen dat u enkele extra PCIe-naar-Molex (of SATA) -connectoren koopt, zodat u de risers op verschillende rails op uw PSU kunt aansluiten. Nogmaals, je kunt deze op Amazon vinden en kost slechts een paar dollar.

Over het algemeen zou uw hardware, exclusief GPU's, u niet meer dan $ 500 moeten kosten, en het grootste deel hiervan zal uw PSU zijn. Hieronder vindt u een aanbevolen aankooplijst van Amazon. Het totaal zonder de GPU's komt op $ 472,21. Terwijl met 6 RX480s uw totale kosten $ 1702,15 zijn zonder verzendkosten.

Ethereum mijnbouwgids

Nu we de winstgevendheid en hardware hebben besproken, is het tijd om te gaan minen.

Zelfs met mining zijn er echter drie belangrijke overwegingen: besturingssysteem, solo of pool en mining-software.

Welk besturingssysteem te kiezen?

Als het gaat om het kiezen van uw Ethereum mining-besturingssoftware, zijn er drie belangrijke kanshebbers: Windows, Linux en ethOS. Als je een Mac-fan bent, is het mogelijk, maar het wordt om verschillende redenen geadviseerd.

ramen

Als je Windows gewend bent en nog nooit in de buurt van Linux bent geweest, blijf dan bij Windows. Als u van plan bent om 6 GPU's te gebruiken, wordt Windows 10 aanbevolen omdat het op natuurlijke wijze is ingebouwd. Windows 7 & 8 vereist wat spelen met. Als je gewend bent om lijnstijlsystemen te besturen, en mijnbouw het enige doel van de installatie is, dan zou ik ten zeerste aanbevelen om naar ethOS te kijken.

Bovendien heeft Windows het voordeel van meer universele ondersteuning en, over het algemeen, betere overklokprogramma's. Bovendien is toegang tot het een absoluut gemak met zoiets als TeamViewer. Het heeft het nadeel van een iets gecompliceerde installatie, maar niets te moeilijk, vooral als je niet van plan bent de prestaties van de GPU aan te passen.

Bovendien, als je alleen Ethereum als hobby met je normale pc wilt minen, dan kun je dit met MinerGate heel gemakkelijk doen.

ethos

ethOS is een uitgeklede versie van Linux (specifiek voor Ubuntu 14.04) met als eenvoudig doel Ethereum te minen (en een paar andere cryptocurrencies). Het is niet alleen ongelooflijk eenvoudig in te stellen, maar het is ook gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Ik heb ook gemerkt dat het beter werkt dan Windows. Het heeft wel de nadelen dat je je tuig niet voor veel anders kunt gebruiken, maar de meeste mensen doen dat in ieder geval niet. Bovendien is externe toegang alleen via SSH, dus u moet vertrouwd zijn met het ontbreken van een GUI. Naar mijn mening is het voor $ 39 echter geen probleem.

ethOS Home

Linux

Sommige mijnbouwliefhebbers zweren dat Linux het beste besturingssysteem voor mijnbouw is. Hoewel dit vroeger het geval was, zijn er sterkere meningsverschillen over het onderwerp dan voorheen. Hoewel ik de voorkeur geef aan Windows, heeft Linux zijn voordelen en omdat het een slanker systeem is, kan het ook zijn voordelen hebben. Bovendien komt Windows meestal met een prijskaartje, dus als u op zoek bent naar een gratis optie, dan is Linux de oplossing voor u.

Solo versus poolwinning

Als het gaat om cryptocurrency-mining, is de situatie erg vergelijkbaar met een echte mijn wanneer je elke GPU beschouwt als een persoon die aan het minen is.

Solo mijnbouw

Solo-mining is wanneer je alleen mijnen. Het voordeel hiervan is dat alles wat u vindt volledig van u is om te bewaren. Helaas, als je maar een paar mijnwerkers hebt, kan het erg lang duren om het te vinden "goud." Bovendien kan de frequentie van het vinden van goud ook sterk variëren. Je hebt misschien een week waarin je drie keer goud hebt gewonnen, maar dan niets voor een hele maand. Het is duidelijk dat als je veel mijnwerkers (GPU's) hebt, het resultaat stabieler is, maar onder de mijnsnelheid van 1GH / s, is Solo-mijnbouw niet aan te raden als je een stabiel rendement wilt. Als je je geen zorgen maakt over verschuivingen wanneer je Eth vindt, dan is Solo-mijnbouw een goede optie boven 100 Mh / s omdat je aan niemand kosten hoeft te betalen.

Pool mijnbouw

Met Pool mining werken veel mijnwerkers samen om de munt te vinden. De gevonden munten worden vervolgens gelijk verdeeld over de mijnwerkers, hoewel bij sommige pools de verhoudingen op een paar factoren kunnen variëren. U moet echter wel een kleine vergoeding betalen (meestal minder dan 1%) aan de poolexploitant voor het onderhouden van de service. Het voordeel is dat u een consistente uitbetaling heeft en daarmee geldgerelateerde berekeningen nauwkeuriger maakt.

Als je deze gids leest, wil je waarschijnlijk op een enkele installatie mijnen, dus ik zal in de eerste plaats betrekking hebben op pool mining, maar zal ook solo mining behandelen.

Ethereum mijnbouw zwembad

Mijnen in Ethereum

  1. http://ethereumpool.co/ - 0,8% kosten. Uitbetalingen worden 2 keer per dag vrijgegeven voor saldi hoger dan 0,5 ETH.
  2. http://dwarfpool.com/ - 2% kosten. Uitbetalingen worden 4-6 keer per dag vrijgegeven voor saldi hoger dan 1 ETH.
  3. http://weipool.org/ - 0% kosten. Uitbetalingen elke 24 uur vrijgegeven voor saldi hoger dan 1 ETH.
  4. http://ethpool.org/ - Predictable Solo Mining pool. 0% kosten. Uitbetalingen na 10 bevestigingen. Meer info over @dr_pra reacties hieronder.
  5. http://nanopool.org/ - PPLNS kosten van 1%. Uitbetalingen worden 2 keer per dag vrijgegeven voor saldi hoger dan 0,1 ETH.
  6. https://www.alpereum.ch - 0% kosten. Uitbetaling elke 30 minuten voor saldi van meer dan 0.2ETH.

Vereist registratie

  1. https://eth.suprnova.cc/ - 1% kosten. Uitbetalingen zijn aan de mijnwerker (handmatig of automatisch vanaf 0,01 ETH).

Mijnbouwsoftware

Teruggaand naar de analogie van real-world mining, in cryptocurrency-mining kunt u verschillende tools gebruiken om de gouden, zogenaamde mining-software te vinden. Elke mijnbouwsoftware is in de loop der jaren geëvolueerd, maar sommige hebben meer ontwikkeld dan andere. De belangrijkste kanshebbers voor de mijnbouw in Ethereum zijn Claymore en Genoil.

Geth

Geth is de originele software van het Ethereum-team. Als je de mijne solo wilt, is dit je beste optie. Het is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Het kan ook uw portemonnee voor u maken, maar zoals hieronder besproken, moet u ook Mist / Ethereum-portemonnee krijgen als u de voorkeur geeft aan een GUI-optie.

MinerGate

MinerGate wordt niet aanbevolen als u van plan bent speciale mijnbouwplatforms te hebben. Als je echter als hobby of uit interesse uit een bestaande computer wilt minen, is het perfect.

Hoewel er wel een vergoeding voor uw mining nodig is, is de GUI snel en eenvoudig te gebruiken en na installatie kunt u onmiddellijk mining uitvoeren. Het heeft ook enkele uitdagingen die je aanmoedigen om te mijnen, en als je een absolute beginner bent, dan zal de eenvoud van deze software je laten springen van vreugde. Als eenvoud uw voorkeur heeft, dan is NiceHash ook een zeer solide optie.

Genoil

Genoil is een zich voortdurend ontwikkelende en zeer geoptimaliseerde mijnwerker voor Ethereum. Het werkt soepel en u kunt er heel snel mee aan de slag. Persoonlijk heb ik een paar problemen gehad met het genereren van DAG, maar een paar tweaks hebben dit snel opgelost. Als je alleen van plan bent Ethereum te ontginnen, dan is Ethminer van Genoil een sterke mededinger.

Claymore

Persoonlijk heb ik Claymore als de sterkste en beste allround mijnwerker gevonden. Het is eenvoudig in te stellen, ik heb er nog nooit problemen mee gehad en het heeft een heleboel extra functionaliteit (bijv. Ventilatorbeheer) die ik niet heb gezien met andere mijnwerkers. Het heeft ook de bonus dat het twee munten tegelijk kan delven, wat sommige mensen erg nuttig hebben gevonden om hun inkomen te optimaliseren. Er zijn meldingen geweest van ergens tussen de 3 en 10 procent extra inkomen.

Claymore mijnvensters

Voor elk besturingssysteem geef ik de installatie-instructies voor de gewenste mijnwerker.

Ethereum Portemonnee

Zodra je begint met mijnen, moet je je Ethereum ook op een veilige locatie bewaren. Dit is op twee manieren mogelijk, een lokale portemonnee of een online portemonnee. Een lokale portemonnee heeft een betere veiligheid omdat deze altijd onder controle blijft. Als u echter een lokale portemonnee gebruikt, installeert u deze op een computer die niet uw mijnwerker is of brengt u regelmatig geld over naar een andere portemonnee. De reden hiervoor is dat uw computer zou moeten crashen; het kan moeilijk zijn om elke ether die daar wordt bewaard te herstellen.

Mist / Ethereum-portemonnee

Mist en Ethereum Wallet zijn de officiële ontwikkelingen door het Ethereum-team. Hoewel het in de kern eenvoudig te gebruiken is, heeft het veel extra functies. Omdat het is geïntegreerd met ShapeShift, kunt u ook betalingen van Bitcoin-andere altcoin-accounts accepteren. Hiermee kunt u ook op Ethereum gebaseerde apps en services ontwikkelen, oftewel Smart Contracts.

Mist Ethereum Portemonnee

Geth (met Etherwall)

Geth is de onderliggende code voor de Mist-portemonnee en is de kernservice voor het synchroniseren van de Ethereum-blockchain. Helaas is het een opdrachtregelenservice, waardoor het moeilijk en vervelend kan zijn om te gebruiken. http://www.etherwall.com/Etherwall voegt er een GUI front-end aan toe, waardoor het gemakkelijker te gebruiken is.

Mijn EtherWallet

MyEtherWallet is een open-source ether-wallet op de client die op Javascript draait. MyEtherWallet maakt het gemakkelijk om veilige portefeuilles te maken zonder de opdrachtregel of de noodzaak om een ​​Ethereum-client op uw computer uit te voeren. Door MyEtherWallet op een offline computer uit te voeren, kunt u beveiligde papieren portefeuilles voor uw etherbezit creëren.
Ethereum-Wallet.net is een vergelijkbare ontwikkeling die ook het bekijken waard is.

Poloniex en Kraken

Poloniex en Kraken zijn online cryptocoin-handelsplatforms. Je kunt de stortingsadressen daar gebruiken om elke Ether die je daar maakt rechtstreeks over te dragen.

ramen

Dus nu dat ik alle voorwaarden heb besproken, zijn hier alle stappen die je nodig hebt om te beginnen met mining op Windows.

1. Installeer Windows en C ++ Redistributables

Dit is zo ongeveer een gegeven. Ik dacht echter dat ik het zou noemen omdat het altijd het beste is om met een schone installatie te beginnen. Als u meer dan 4 GPU's gebruikt, raad ik u aan Windows 10 te gebruiken, anders moet u enkele aanpassingen doen. Als u Windows 7 of 8 gaat gebruiken, installeer dan ook de 6xGPU Mod-software. Een belangrijk feit om te onthouden met nieuwe installaties is dat u moet uitschakelen dat uw computer ooit in slaapstand of slaapstand gaat.

U moet ook de C ++ Redistributable-pakketten voor Visual Studio installeren.

2. Download stuurprogramma's en pakketten

Download de stuurprogramma's en besturingspakketten voor uw GPU's. Hoewel het mogelijk is om een ​​rig te hebben met zowel Nvidia als AMD GPU's, is dit niet raadzaam omdat het tot verschillende problemen kan leiden.

Installeer voor NVidia het 347.52-stuurprogramma en het nieuwste OpenCL CUDA-pakket, dat CUDA 8.0 is op het moment van schrijven.

Installeer voor AMD Radeon Software Crimson Edition 15.12 en het OpenCL SDK-pakket. Afhankelijk van uw GPU is dit mogelijk niet het juiste stuurprogramma. Dus als je problemen ondervindt, kijk dan op het Ethereum Forum voor advies.

3. Installeer aanvullende software

Voordat u begint met mining, is het raadzaam om wat extra software te installeren die u helpt de prestaties van uw systeem te controleren en optimaliseren.

Display Driver Uninstaller. DDU helpt bij het maken van schone verwijderingen van display-stuurprogramma's. Dit kan helpen als u problemen ondervindt met de videostuurprogramma's. In Windows 10 schakelt het ook de automatische updates van het beeldschermstuurprogramma uit die compatibiliteits- en miningproblemen kunnen veroorzaken.

GPU-Z. GPU-Z is een hulpmiddel voor het bewaken van de statistieken van uw GPU's en het weergeven van kerndetails daarover. Je kunt eenvoudig de statistieken plotten en ze loggen / exporteren als je dat wilt.

TeamViewer. Als u van plan bent om op afstand toegang te krijgen tot uw installatie om deze te controleren en te bedienen, dan is de gratis versie van TeamViewer het gemakkelijkst te gebruiken.

Overklokgereedschap. Als je van plan bent om de prestaties van je rig te optimaliseren (wat je zou moeten zijn), is het raadzaam om een ​​soort overklok-tool te kopen. De meeste GPU-fabrikanten bieden er een die u kunt gebruiken. Afhankelijk van de mining-software die u gaat gebruiken, hebt u deze ook nodig om de ventilatorsnelheid op de GPU's te regelen. Bovendien heeft AMD's nieuwe WattMan bewezen een zeer goed ontworpen software te zijn die je GPU-instellingen aanpast.

Wattman

4. Stel uw Wallet in

Bepaal welke service u voor uw portemonnee wilt gebruiken en meld u hiervoor aan. Ik heb een Poloniex-account aangemaakt, omdat ik van plan ben om wat te handelen met de Ether I-mijn om te proberen mijn winst verder te verhogen. Noteer uw adres. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien: 0x7b5eff562ee17b9e27a7af6afc26944266c8b025.

Poloniex portemonnee

Als je een lokaal adres wilt, download dan de Mist wallet, laat de blockchain synchroniseren en maak daar je account aan. U kunt ook Geth downloaden en opslaan in een map zoals C: Ether. Typ vervolgens "geth-account nieuw". Welke methode u ook kiest, zorg ervoor dat u uw wachtwoord opslaat met beveiligde software zoals KeePass.

5. Set-up Geth (optioneel voor Solo Mining)

Als je Solo de mijne wilt, moet je synchroon lopen met de blockchain. Om dit te doen, moet u Geth downloaden en opslaan in een map zoals C: Ether. Open vervolgens een opdrachtprompt en navigeer naar deze map met de cd-opdracht. Ten eerste, als u geen lokale portemonnee gebruikt, moet u de blockchain synchroniseren. De snelste manier is om het commando te gebruiken:

geth --fast --cache = 1024 --jitvm console

De cachewaarde is de hoeveelheid RAM die u hebt, 1 GB in het bovenstaande voorbeeld. Hoe meer RAM je hebt, hoe sneller je de blockchain kunt synchroniseren.

Maak in Kladblok een bestand met de onderstaande tekst en sla het op als gethsync.bat in uw Ether-map. Start dit bat-bestand elke keer voordat u begint met mining. U kunt er ook een snelkoppeling naar maken op uw startscherm.

geth --rpc

6. Stel uw mijner in

Voor Windows is de Genoil-mijnwerker de meest effectieve gebleken en ik zal je laten zien hoe je dit kunt instellen. Als je echter geïnteresseerd bent in andere alt-munten, moet je ook overwegen om naar Claymore mijnwerker te kijken.

Nadat u Genoil hebt gedownload, slaat u het op en extraheert u het in een geschikte map, b.v. C: Ether.

Open Kladblok en maak een bestand met de naam genoil.bat met de volgende tekst, in dezelfde map. Deze instellingen zullen uw mining-mogelijkheden optimaliseren en de mining zelf starten. Zorg ervoor dat u het pool- en portefeuilleadres vervangt door wat u gebruikt. Als je Solo mining bent, vervang dan de laatste regel met behulp van de opdracht "ethminer.exe -G".

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

G - boerderij opnieuw controleren 200 --cl-lokaal-werk 256 --cl-globaal-werk 8192

Start genoil.bat en je begint met minen. Elke keer dat u het start, zal er een korte tijd zijn waarin het systeem 0Mh / s zal zeggen als uw hashraat. Geen zorgen. Meestal betekent dit dat uw DAG-bestand nog steeds wordt gegenereerd. Hoe meer GPU's je hebt, hoe langer het duurt.

7. Controleer uw installatie

Als je eenmaal aan het minen bent, let dan op je rig. De eerste 24-48 uur zijn essentieel en bepalen of uw systeem stabiel is of niet. Als het in die periode zonder problemen werkt, zou het goed moeten zijn. Ik raad aan om binnen deze tijd op bereikbare afstand van je rig te blijven, omdat er allerlei problemen kunnen optreden en als je extreem veel pech hebt, je een gebouw zou kunnen afbranden.

U kunt uw installatie op afstand in de gaten houden door de hashing-status in de pool van uw keuze te controleren en door in te loggen met TeamViewer.

8. Prestaties verbeteren

Als u uw hash-snelheid wilt verbeteren, lees dan het gedeelte hierover aan het einde.

Ubuntu

1. Installeer Ubuntu 16.04 en het AMD-stuurprogramma.

Download Ubuntu 16.04 en installeer het. Zodra u klaar bent, downloadt u het AMDGPU-Pro-stuurprogramma, pak het uit en installeer dat ook.

2. Installeer de Ethereum-software

Eerst moet u de repository toevoegen. Gebruik hiervoor de onderstaande opdrachten.

sudo apt-get install software-properties-common

sudo add-apt-repository ppa: ethereum / ethereum sudo apt-get update

Installeer nu de software, bij voorkeur Ethereum-software, de mijnwerker en Geth. Deze zullen je helpen met het synchroniseren met de blockchain en vervolgens beginnen met het mijnen.

sudo apt-get install ethereum

sudo apt-get install ethminer sudo apt-get install geth

Als je wilt, kun je Geth gebruiken om je portemonnee te maken, maar zoals eerder besproken is het meer ideaal als je een online portemonnee gebruikt.

3. Benchmark en start mijnbouw

Je kunt nu testen of je rig aan het minen is met het eerste commando, en dan gaan minen met het tweede commando. Zo simpel is het. Als u een andere pool dan Nanopool wilt gebruiken, vervangt u deze natuurlijk door uw gekozen pool.

ethminer -G -M
ethminer -G -F http://eth-eu1.nanopool.org:9999/0x --farm-recheck 200

Als je een probleem hebt met een van je mijnwerkers, kun je de onderstaande opdrachten gebruiken om te proberen te achterhalen welke GPU het probleem is

ethminer -G -M --opencl-device x (waarbij x uw GPU-id is die begint bij 0)
list - apparaten (toont alle beschikbare GPU's)

ethos

ethOS is mogelijk de eenvoudigste manier om een ​​mijnbouwinstallatie op te zetten en is mijn optie bij het maken van een nieuwe. Hoewel het $ 39 kost, is de hoeveelheid tijd die het bespaart bij het oplossen van problemen het meer dan waard. Ongetwijfeld is het ook eenvoudiger en meer gestroomlijnd om te controleren, omdat u er eenvoudig toegang toe kunt krijgen via SSH of naar uw aangepaste dashboard kunt kijken. Je kunt mijn recensie hier lezen, of ga naar gpuShack om het te kopen.

1. Koop, download en installeer ethOS

Nadat u een licentie hebt gekocht, krijgt u een downloadlink. Download het en installeer het volgens hun instructies op een kleine SSD.

2. Eerste keer opstarten & Opstelling

Wanneer u het voor het eerst opstart, moet u één GPU hebben die is aangesloten op de x16-sleuf die zich het dichtst bij de CPU bevindt. De eerste keer opstarten duurt enkele minuten. Zodra dat is gebeurd, moet u de externe en lokale configuratiebestanden wijzigen. Om dit te helpen heeft gpuShack een fantastische kennisbasis. Als u dat nog niet hebt gedaan, moet u natuurlijk een Ethereum-portemonnee / -adres aanschaffen.

3. Voeg GPU's toe

Voeg elke GPU één voor één toe en zorg ervoor dat het systeem elke keer stabiel blijft. Door dit te doen, zorgt u ervoor dat het systeem elk correct herkent, en als er problemen zijn, is het gemakkelijker om te bepalen.

4. Controleer uw installatie

Om je rig te monitoren, heb je twee opties. U kunt inloggen via SSH of kijken naar het gegenereerde statistiekenpaneel. Het statistiekenvenster heeft het voordeel dat het een eenvoudige webpagina is en u deze eenvoudig overal kunt bekijken. SSH biedt het voordeel, dat als u problemen ondervindt, u het systeem eenvoudig op afstand kunt beheren (zolang u tevreden bent met Linux-opdrachtregelbewerkingen).

5. Prestaties verbeteren

Als u uw hash-snelheid wilt verbeteren, lees dan het gedeelte hierover aan het einde.

6. Tips voor ethOS

Wijzig uw wachtwoord: Gebruik de onderstaande opdrachten om zowel de root- als de hoofdethOS-gebruikerswachtwoorden te wijzigen. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent op afstand toegang te krijgen via SSH. Anders kan uw machine kwaadwillig worden overgenomen.

sudo passwd

sudo passwd ethos

SSH instellen: Als u SSH gaat instellen, zijn er twee belangrijke dingen die u moet doen. Stel eerst port forwarding op uw router in, zodat verkeer naar uw installatie wordt omgeleid. Ten tweede, gebruik de onderstaande opdrachten om de SSH-poort in iets anders te veranderen, bijv. 2221. Hoewel dit een aanval niet stopt als er een poortscan is, vermindert het de kans op een aanval door een crawler. Je kunt ook overwegen privé te gebruiken & openbare sleutels tot 100% zorgen ervoor dat alleen u toegang hebt tot de installatie.

sudo nano / etc / ssh / sshd_config

Wijzig de regel met '# poort 22' in 'poort 2221' of de poort van uw voorkeur.

Cloud mijnbouw

Het is mogelijk om Ethereum te delven met behulp van online services zoals AWS of DigitalOcean. Niemand is er echter in geslaagd om dit realtime winstgevend te maken, en u moet deze wortel alleen nemen als u niet uw eigen rig wilt bouwen en wilt speculeren over de prijzen.

Er zijn ook Ethereum Mining Contracts zoals door Genesis Mining. Deze bedrijven bieden u uw eigen speciale mijnbouwinstallatie en u moet dit vooraf betalen. Nogmaals, tenzij u zwaar speculeert over de prijzen, zijn deze meestal niet de moeite waard.

Algemene tips Verbetering van de mijnprestaties

Moederbord instellingen

In sommige gevallen is het BIOS van uw moederbord mogelijk niet meteen correct ingesteld. Als je je GPU's één voor één toevoegt, en op een gegeven moment crasht je rig en je hebt GPU-gerelateerde problemen geëlimineerd, dan is het waarschijnlijk dat je moederbord het probleem is. Neem eens een kijkje op de forums voor hulp, maar vaak moet u enkele instellingen wijzigen. Persoonlijk heb ik ervaring met het uitschakelen van sommige BIOS-functies en het wijzigen van toewijzingen, maar de systeeminstellingen variëren sterk, dus ik zou zeggen dat Google je beste vriend is.

Ventilator en temperatuur: controle en bewaking

Zorg er altijd voor dat u een systeem hebt voor het bewaken van uw ventilatoren en temperatuur, en u kunt deze op afstand controleren. Als u Genoil gebruikt, probeert het systeem zichzelf te corrigeren en als u ethOS gebruikt, wordt een GPU afgesloten als er een oververhittingsprobleem is. Niet alle mijnwerkers zijn echter gelijk geschapen en als je niet oppast, kun je je huis platbranden. Dit is een van de redenen waarom het zo belangrijk is om je rig continu in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat deze binnen de eerste 24 uur stabiel blijft. Houd ook rekening met de warmteschommelingen tijdens de zomer- en wintermaanden, omdat die paar graden verschillen een enorme impact kunnen hebben.

Prestaties verbeteren

Als u de prestaties wilt verbeteren, hebt u twee opties: overklokken en aangepast BIOS. Een aangepast BIOS heeft meestal overklokken ingebouwd, evenals een paar andere tweaks.

overklokken: Overklokken is het eenvoudiger van de twee methoden. Windows en ethOS ondersteunen deze eenvoudig via respectievelijk Wattman en ethos-overklokken. De algemene vuistregel is dat het verhogen van de mem-klok met 10% je hashraat met 10% verhoogt. U kunt ook de kernklok wijzigen. Dit heeft echter een kleiner effect. Het verminderen van de kernklok kan ook voordelig zijn omdat het uw stroomverbruik kan verminderen en terwijl uw hashrate iets lager zal zijn, zou u over het algemeen positief kunnen zijn omdat u minder stroom gebruikt. De juiste kern / mem-balans hangt af van uw elektriciteitskosten en hashraat.

Aangepast BIOS. Aangepaste BIOS's zijn lastiger. Hoewel het gemakkelijk is om een ​​tool zoals AtiFlash te gebruiken om je GPU te flashen, moet je er rekening mee houden dat het riskant is. U moet ook een BIOS vinden dat geschikt is voor uw GPU, tenzij u het zelf kunt aanpassen met een tool als PolarisBiosEditor. Dit kan echter de grootste winst opleveren. Voor de RX480 kan een aangepast BIOS zijn hash-snelheid bijvoorbeeld verhogen tot 30 Mhs +, wat een aanzienlijke verbetering van 30% is!

Extra fans. Vooral als je meerdere rigs hebt, zorg er dan voor dat je wat extra fans aan je hoes / behuizing bevestigt. Sommige mensen gebruiken ook normale bureauventilatoren of in sommige gevallen krachtige industriële ventilatoren. Bekijk mijn mijnbouwinstallatie voor koperen buizen om een ​​aantal creatieve ideeën te krijgen over hoe je tegelijkertijd een handige maar aantrekkelijke mijnbouwinstallatie kunt maken!

Ultieme mijnbouwinstallatie

Ethereum-mijnconclusie

Dus dat is het. Ik hoop dat je deze Ethereum-mijngids leuk vond om te lezen, begin nu met het bouwen van je rig zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen met minen!

Heeft u feedback, vragen, opmerkingen? Laat het me weten in de reacties en ik zal ervoor zorgen dat dit artikel up-to-date blijft.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me