De ultieme privacygids voor sociale media

Social Media Privacy Guide

Social media is een integraal onderdeel van het leven van vandaag, zelfs als velen van ons proberen de tijd die we eraan besteden te beperken, het is nog steeds zeer ingebed in ons leven. Daarom is privacy op sociale media iets waar iedereen goed op moet letten. De risico's om dit niet te doen zijn groot, hackers, oplichters, ex-partner, identiteitsdieven, seksuele roofdieren, er zijn genoeg mensen die we misschien uit onze online levens willen blokkeren.

In deze privacygids voor sociale media schetsen we de gevaren en bieden we stapsgewijze acties om u te helpen uzelf te beschermen en uw sociale media veilig te houden.

Privacyoverzicht sociale media

Het is de moeite waard erop te wijzen dat hoewel de platforms voor sociale media veel functionaliteit bieden om profielen te vergrendelen en de privacy te verbeteren, ze activeren die instellingen zelden standaard. Daar zijn een aantal redenen voor...

  • Sites en apps zijn natuurlijk aantrekkelijker en aantrekkelijk voor nieuwe gebruikers wanneer dingen eenvoudig worden gehouden.
  • Het is niet in het belang van de sociale mediabedrijven om alles privé te houden. Hoe meer informatie vrij beschikbaar is, hoe meer informatie ze aan adverteerders kunnen verkopen.
  • Door berichten en foto's standaard in te stellen op "openbare" toegang, is het gemakkelijker voor mensen om de platforms te gebruiken om in het leven van anderen rond te snuffelen - dat is wat deze platforms aantrekkelijk maakt voor veel mensen.

Dat gezegd hebbende, proberen sociale-mediabedrijven hun platforms zo veilig mogelijk te houden en bieden ze gebruikers meestal een groot aantal opties om hen controle te geven over hun privacy.

Algemeen advies

Sterke wachtwoorden en wachtwoordgeneratoren

Veilige wachtwoorden

Ondanks uitgebreide persberichten over hacks, oplichting en cyberaanvallen, bleek uit een onderzoek van The Telegraph begin 2017 dat veel internetgebruikers lachwekkend onzekere wachtwoorden blijven gebruiken voor hun online accounts. Sommige wachtwoorden in de top tien zijn 123456, qwerty en wachtwoord.

Uw wachtwoorden zijn de sleutel tot uw online accounts en u kunt ze gemakkelijk raden om allerlei problemen op te lossen.

Natuurlijk is het gemakkelijker gezegd dan gedaan om complexe en unieke wachtwoorden te genereren en te onthouden voor elk online account.

Een manier om met lange en complexe wachtwoorden te komen, is om persoonlijke memorabele zinnen te gebruiken die uit meerdere woorden bestaan ​​(soms met cijfers en leestekens als de service dit vereist).

Het is verrassend eenvoudig om deze willekeurige zinnen individueel te bedenken en ze zijn moeilijk te kraken vanuit technisch perspectief.

Als je nog nooit eerder bent gehackt, heb je ongelooflijk veel geluk gehad, want tweederde van de Amerikaanse volwassenen heeft al op enig moment inbreuk gemaakt op de privacy van hun sociale media. Het kan uw beurt zijn en als u "123456" of "wachtwoord" gebruikt om uw persoonlijke gegevens te beschermen, heeft u gedeeltelijk de schuld!

Wachtwoord managers

Wachtwoord managers

Laten we nu eens kijken hoe u al uw complexe, unieke wachtwoorden kunt beheren.

De meest basale vorm van een wachtwoordbeheerder is het type dat in uw webbrowser is ingebouwd. Een voorbeeld is de iCloud-sleutelhanger van Smart Chrome van Apple Chrome. U zult er ongetwijfeld bekend mee zijn wanneer ze vaak vragen of u wilt dat uw webbrowser "uw wachtwoord opslaat".

Wachtwoorden opslaan in een browser is handig, maar vaak niet veilig. Als u een computer deelt zonder uw eigen beveiligde login, is dit vrijwel zeker een slecht idee.

Het gebruik van een browsergebaseerd wachtwoordbeheer is geen vervanging voor het gebruik van een juiste, speciale oplossing voor wachtwoordbeheer. Een goede wachtwoordbeheerder helpt u bij het genereren van veilige wachtwoorden en houdt ze veilig versleuteld opgeslagen. Correct gebruikt, betekent dit dat u nog veiliger kunt zijn door afzonderlijke unieke wachtwoorden te maken voor alles zonder een bovenmenselijk geheugen.

Hier zijn enkele opties die u misschien wilt proberen:

KeePass

KeePass is een open-source wachtwoordbeheerder met uitgebreide functies. Het is echter niet het meest voor de hand liggende ding om niet-technische mensen op te zetten. Aan de positieve kant, het is volledig gratis en de perfecte tool als u een aantal wachtwoorden wilt beheren.KeePass

KeePass integreert met alle toonaangevende webbrowsers en mobiele apparaten en biedt, omdat het open source is, toegang tot een breed scala aan extra plug-ins, zoals biometrische ondersteuning en integratie voor online back-upservices.

KeePass wordt beschreven als paspoortveilig en dat is precies wat het is. Zelfs als de technische aanpak je ontmoedigt omdat het gratis is, is het zeker een testrun waard.

LastPass

LastPass is een van 's werelds bekendste wachtwoordbeheerders. Het is beschikbaar als een gratis product en als een goedkoop commercieel aanbod. Het gratis product heeft bepaalde beperkingen, maar heeft nog steeds veel te bieden. De betaalde versie voegt nuttige extra functies toe zoals gecodeerde online opslag en ondersteuning voor tweefactorauthenticatie.

Waar LastPass echt uitblinkt, is het gebruiksgemak. Dit maakt het een uitstekende keuze voor beginners. Helaas is er altijd een wisselwerking tussen gebruiksgemak en veiligheid, en het is eerlijk om te zeggen dat privacy-experts een hekel hebben aan een aantal compromissen die het bedrijf heeft gekozen, zoals het maken van een Emergency Access-functie om mensen weer toegang te geven tot hun account als ze hun primaire wachtwoord verliezen.

StickyPassword

StickyPassword is een andere oplossing voor wachtwoordbeheer met de keuze voor een gratis of premium versie. Functies zoals cloudback-up, synchronisatie en premiumondersteuning maken het de moeite waard om een ​​kleine vergoeding uit te geven voor de premiumversie.

StickyPassword biedt uitstekende ondersteuning voor het scannen van vingerafdrukken en is een uitstekende oplossing voor zowel desktop- en laptopcomputers als mobiele apparaten. Versleuteling is van militaire kwaliteit en lokale wifi-synchronisatie houdt alles veilig.

Hoewel een applicatie voor wachtwoordbeheer niet essentieel is als het gaat om de privacy van sociale media, maakt het het wel gemakkelijker om unieke complexe wachtwoorden te hebben voor elk account. Met veel gratis opties beschikbaar, is het de moeite waard om wat tijd opzij te zetten om er een uit te testen.

Two Factor Authentication

Tweefactorauthenticatie is een veelgebruikte methode om online accounts veiliger te maken. Het wordt gebruikt door banken, sociale mediasites en allerlei andere online services.

Twee-factor authenticatie

Het is bijna zeker dat je het al op een bepaalde manier gebruikt. De eenvoudigste verklaring is dat het iets gebruikt dat je hebt en iets dat je kent. Zonder beide delen kunt u geen toegang krijgen.

Een veel gebruikte analogie hiervoor is wanneer u een geldkaart bij een geldautomaat gebruikt. Het "iets dat je hebt" is de kaart en het "iets dat je weet" is de pincode. Met alleen de kaart kunt u geen geld uit een machine trekken en hetzelfde zou gelden als u alleen de pincode vasthoudt.

Veel websites en online services gebruiken dit principe om extra beveiliging toe te voegen aan uw accounts. Het is belangrijk op te merken dat in het geval van sociale media het activeren van dit soort tweestapsverificatie wordt aangemoedigd, maar meestal optioneel. Het is dus een snelle en eenvoudige functie voor het versterken van uw beveiliging die ervoor zorgt dat niemand uw account kan hacken door het wachtwoord te raden. Implementatie varieert op verschillende sociale media platforms...

Facebook TFA

Op Facebook: Er zijn verschillende opties. Om ze te vinden, logt u in op uw account, gaat u naar "Instellingen" toegankelijk via de pijl omlaag rechtsboven op de pagina en klikt u vervolgens op "Beveiliging en aanmelding". Klik nu op de knop "Bewerken" rechts van " Gebruik tweefactorauthenticatie ”om toegang te krijgen tot alle opties.

Met de eenvoudigste optie kunt u uw mobiele telefoon gebruiken als het tweede 'item' in het tweefactorauthenticatieproces. Je kunt ervoor kiezen om een ​​sms-bericht met een unieke code te ontvangen of de functie Codegenerator (verborgen in de mobiele Facebook-app) gebruiken om een ​​code te genereren wanneer je er een nodig hebt. In beide gevallen kunt u zich niet vanaf een nieuwe locatie aanmelden zonder zowel uw wachtwoord als de code.

Facebook biedt verschillende andere geavanceerde tweestapsverificatieopties, waaronder eenmalige wachtwoorden voor Facebook-apps op gameconsoles en andere apparaten. Plus integratie met universele beveiligingssleutels. 2FA is eenvoudig in te stellen en verhoogt onmiddellijk uw sociale media-privacy door het voor hackers veel moeilijker te maken om in te breken op uw account.

Hier vindt u een handleiding voor alle opties van Facebook.

Twitter TFA

Op Twitter:De instellingen zijn vergelijkbaar, maar minder geavanceerd. Het principe is hetzelfde; je geeft Twitter een mobiel nummer en activeert tweefactorauthenticatie. Dit dwingt Twitter om elke keer dat u inlogt een eenmalig wachtwoord (per sms naar dat nummer verzonden) te vereisen.

Om toegang te krijgen tot deze instelling, moet u op uw computer zijn ingelogd. Het instellingenmenu bevindt zich rechtsboven. Klik op 'Instellingen en privacy' en vink vervolgens het vakje aan met 'Verificeer inlogverzoeken'.

Wanneer u dit doet, is het de moeite waard om het menu "Mobiel" te controleren om te controleren of u het juiste mobiele nummer hebt ingesteld - anders kunnen uw inlogcodes naar het verkeerde nummer worden verzonden. Als u problemen ondervindt bij het vinden van de opties of als u tweefactorauthenticatie wilt instellen met de mobiele app van Twitter, vindt u hier een handleiding.

Instagram TFA

Instagram:Hier authenticatie in twee stappen is bijna hetzelfde. Omdat Instagram echter voornamelijk een mobiele app is, moet u de extra beveiliging van uw telefoon implementeren.

Open de Instagram-app en ga naar je profiel. Open het instellingenmenu door op het tandwiel "instellingen" te tikken. Tik op "Twee-factor-authenticatie" en schakel "Beveiligingscode vereist" in. Nogmaals, u moet ervoor zorgen dat Instagram uw juiste mobiele nummer heeft, anders loopt u het risico uzelf buiten uw account te houden. Als u problemen ondervindt bij het vinden van de opties, vindt u hier een gids over hoe u dit kunt doen.

Twee-factor authenticatie is ook beschikbaar op Snapchat. Net als andere netwerken vereist de functie dat u een eenmalige numerieke code ontvangt via sms. Om Snapchat in te schakelen, opent u Snapchat op uw mobiele apparaat en tikt u op het Snapchat-pictogram linksboven. Tik vervolgens rechtsboven op het tandwielpictogram 'instellingen', selecteer 'Aanmeldingsverificatie' en volg de aanwijzingen. U kunt ook Google Authenticator gebruiken (hierover later meer).

Het is de moeite waard om de tijd te nemen om tweestapsverificatie op al uw sociale media-accounts te activeren. Het duurt slechts een paar minuten en is misschien wel de gemakkelijkste manier om uw beveiliging aanzienlijk te verbeteren.

Facebook-privacy

Facebook-privacy

Gevaren van Facebook

Criminelen maken vaak gebruik van Facebook om informatie te krijgen over het leven en de locatie van mensen. Desondanks blijkt uit onderzoeken dat een aanzienlijk percentage gebruikers hun privacy-instellingen nog steeds onvoldoende aanpast. Dit is beangstigend gezien het feit dat er 270 miljoen nep- of frauduleuze accounts op het platform zijn. Dus wat zijn de belangrijkste gevaren van Facebook?

De meeste mensen willen foto's, statussen en ervaringen delen met hun vrienden en familie - maar niet met de hele wereld. Het gevaar begint bij gebruikers die hun beveiligingsinstellingen niet bekijken en ervoor kiezen om deze met een veel breder publiek te delen dan veilig is.Gevaren van Facebook

Helaas hebben de gevaren niet alleen betrekking op het delen van foto's. Het grote aantal nepaccounts op het platform illustreert hoeveel criminelen er op Facebook circuleren. Sommigen kunnen zich zelfs voordoen als je vriend nadat ze hun accounts hebben gekloond. Daarom moet je altijd op je hoede zijn als je een vriendschapsverzoek krijgt van iemand met wie je dacht dat je al vrienden was.

De bedoelingen van oneerlijke gebruikers variëren enorm. Sommigen zijn inbrekers die het netwerk volgen voor mensen die op vakantie zijn. En aan de donkere kant van het spectrum gebruiken fraudeurs en seksuele roofdieren het platform om kwetsbare mensen te jagen. Zoals ik eerder in mijn gids over online veiligheid voor kinderen heb besproken, zijn er enkele schokkende statistieken over het aandeel jongeren dat online door vreemden wordt benaderd en het aantal tieners dat deze vreemden in het echt ontmoet..

De gevaren van sociale media zijn heel reëel, daarom is het van vitaal belang om de privacy van uw sociale media te vergroten...

Facebook-privacyinstellingen

Laten we eens kijken hoe "vergrendeld" uw Facebook-profiel is. Als je nog nooit eerder je privacy-instellingen hebt gewijzigd, ben je misschien verrast om erachter te komen hoeveel van je leven openbaar is.Facebook-privacyinstellingen

Meld u aan bij Facebook op uw computer en ga naar uw profielpagina. Klik op het pictogram "..." (drie puntjes) rechtsonder in de afbeelding van je koptekst en selecteer "Bekijken als ..." Je ziet je profiel dan als "Openbaar". Hiermee kun je alles zien wat een willekeurige Facebook-gebruiker zou zien kijk of ze je hebben gevonden via de zoekfunctie van Facebook.

Als je eerder hebt geprobeerd je account te vergrendelen, zie je mogelijk alleen je headerafbeelding en huidige profielfoto. Het is echter meer dan waarschijnlijk dat u ook zult merken dat sommige foto's, opmerkingen en misschien zelfs statussen zichtbaar zijn voor de hele wereld. In veel gevallen kan wat u ziet, u shockeren. Als u zich afvraagt ​​waarom dit is, zijn er tal van mogelijke redenen. Mogelijk hebt u fotoalbums (zoals uploads van smartphones) waarbij de foto's automatisch worden ingesteld op de weergave 'Openbaar' of u kunt uw account instellen op een manier die andere mensen zonder toestemming op uw tijdlijn kunnen plaatsen.

Als je een van die mensen bent die bepaalde activiteit voor bepaalde 'vrienden' op Facebook verbergt, kun je de optie boven aan dit scherm ook gebruiken om je profiel 'als' een specifieke vriend te bekijken, zodat je kunt bevestigen wat ze zien.

Gewapend met deze informatie, heb je een goed idee van wat je moet doen om je sociale media-privacy op Facebook te vergroten, dus laten we de belangrijkste instellingen doornemen.

De privacyinstellingen en extra opties

De meeste belangrijke instellingen zijn te vinden in de opties "Privacy-instellingen en hulpmiddelen". U komt hiertoe door op de kleine pijl-omlaag in de rechterbovenhoek van de Facebook-webpagina te klikken, op "Instellingen" te klikken en vervolgens "Privacy" aan de linkerkant te selecteren.Facebook-privacyinstellingen en -hulpmiddelen

In de instellingen aan de rechterkant kun je selecteren wie je toekomstige berichten kan zien (kies uit "Openbaar", "Vrienden", "Vrienden (behalve bepaalde mensen)" en verschillende andere aangepaste opties.) Je kunt een vergelijkbare keuze maken over wie kan contact met u opnemen via Facebook - en wie u kan opzoeken via uw e-mailadres of telefoonnummer.

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om je Facebook-privacy te vergrendelen. Begin met het beperken van de zichtbaarheid van berichten tot je gekozen vrienden, het beperken van "vriendschapsverzoeken" tot "vrienden van vrienden" en het beperken van wie je kan opzoeken tot alleen "vrienden". Dit maakt je zo privé als het mogelijk is om op Facebook te zijn. Het is echter vermeldenswaard dat er echt geen manier is om "off grid" te gaan op Facebook. Als dit uw voorkeur heeft, kunt u het platform het beste helemaal vermijden.

Deze dingen hebben veranderd, je denkt misschien dat je klaar bent, maar er is nog een belangrijke stap. Nadat u uw instellingen hebt gewijzigd, gebruikt u de functie "Bekijken als ..." hierboven beschreven om te controleren of er nog inhoud is die openbaar kan worden bekeken. U zult zien dat het wijzigen van die instellingen niet heeft geholpen om iets te verbergen dat u in het verleden openbaar heeft gedeeld.

Om dit te verhelpen, keert u terug naar de opties "Privacy-instellingen en -hulpmiddelen" en maakt u gebruik van de functie "Beperk vorige berichten", waarmee u het publiek (of "vrienden van vrienden") moet blokkeren om oude berichten te zien. Nogmaals, het is de moeite waard om de functie "bekijken als ..." opnieuw te bekijken - totdat je tevreden bent met wat een publiek ziet wanneer ze bij je profiel aankomen. Indien nodig, kun je naar alle resterende afzonderlijke berichten en foto's gaan en de zichtbaarheid handmatig wijzigen als je dat wilt. Houd er rekening mee dat, volgens deze link, uw huidige profiel en foto altijd beschikbaar zijn voor openbare weergave.

Het is belangrijk om te onthouden dat het controleren van uw privacyinstellingen op Facebook niet iets is dat u als een eenmalige taak moet beschouwen. Soms verandert Facebook hun standaard privacy-instellingen en maakt ze ze minder privé - dus het is de moeite waard om je instellingen van tijd tot tijd te controleren.

Andere dingen om te overwegen

Er zijn een paar andere belangrijke instellingen die het bekijken waard zijn, maar daarvoor is het de moeite waard om een ​​'out-out' van je 'vrienden' te overwegen.

Als je iemand bent met honderden (of zelfs duizenden) Facebook-vrienden, wil je misschien de wijsheid overwegen om je online vriendschap zo gemakkelijk beschikbaar te maken. Je deelt niet alleen de details van je dagelijkse leven met een brede kring van mensen, maar je geeft ook alle vrienden van je vrienden een venster op je leven. Dit stoort je misschien niet, maar het is iets om over na te denken. Als u echte sociale media-privacy wilt, moet dit beginnen met het beschermen van wie u in uw online "kring" wilt laten.

Tijdlijn en tagging-opties

Facebook-tijdlijn en tagging

Vervolgens is het de moeite waard om naar uw opties voor "Tijdlijn en taggen" te kijken, die zich onder de privacy-instellingen in hetzelfde menu aan de linkerkant bevinden..

Hier kunt u selecteren wie er op uw tijdlijn mag posten, of u hun berichten moet beoordelen voordat ze worden gepubliceerd, en wie ze kan zien zodra ze klaar zijn. De meeste van deze opties hebben een 'alleen ik'-selectie, zodat u volledige controle hebt over wat wordt toegevoegd aan uw Facebook-aanwezigheid. Dit zijn nooit standaardinstellingen, dus je moet spelen met je instellingen om te voorkomen dat mensen beschamende inhoud over je toevoegen zonder je medeweten.

Het is ook de moeite waard om de "Blokkeer" -opties te bekijken om mensen toe te voegen die u niet in de buurt van uw Facebook-profiel wilt gaan. Als je ooit lastiggevallen, lastiggevallen of ongemakkelijk gemaakt wordt door iemand op Facebook, voeg ze dan altijd toe aan je geblokkeerde lijst.

Uw apps vergrendelen

Een andere belangrijke Facebook-instelling om naar te kijken is in het menu aan de linkerkant - in het gedeelte 'Apps'.Facebook-apps

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn duizenden apps gekoppeld aan Facebook. Veel verleidelijke spellen, of populaire quizzen 'in welk Simpsons-personage ben jij?'.

Het probleem met veel van deze apps is dat ze aanzienlijke toegang vragen tot uw Facebook-account. Vaak realiseren mensen zich niet hoeveel privacy ze in gevaar brengen als ze games toegang geven tot hun profiel.

Als je alle apps met een bepaald toegangsniveau tot je Facebook-account wilt bekijken, kijk je in het rechtergedeelte van het scherm wanneer je naar het menu "Apps" onder "Instellingen" gaat. Voor elk van de apps, kunt u op het kleine potloodpictogram klikken om te zien tot welke delen van uw profiel het voortdurend toegang heeft. In veel gevallen zul je waarschijnlijk geschokt zijn om erachter te komen.

De beste methode om hiermee om te gaan, is alle apps die u niet meer gebruikt te verwijderen en goed te bekijken welke machtigingen u verleent aan degenen die u wilt behouden. Als u vindt dat een app uw privacy onnodig aantast, moet u deze verwijderen.

Overweeg altijd de afweging tussen het verlenen van Facebook-toegang tot apps en games en het schaden van uw privacy. Is het echt de moeite waard om alles wat je post met een anoniem bedrijf te delen om hier en daar een paar minuten een online game te spelen? Vaak niet!

Twitter-privacy

Twitter-privacy

Gevaren van Twitter

Twitter is een ander beest dan Facebook, maar veel gevaren blijven hetzelfde. Als het gaat om privacy op Twitter, moet u een fundamentele beslissing nemen - of u uw tweets privé wilt maken en daarom alleen zichtbaar voor mensen die u volgen - of om publiekelijk te tweeten en iedereen toe te staan ​​uw account te volgen.

Het hele punt van Twitter is om gedachten en gevoelens met de wereld te delen. Veel mensen zijn trots op het aantal volgers dat ze hebben en zijn blij als dat aantal toeneemt.Gevaren van Twitter

Dit introduceert vergelijkbare gevaren als die aanwezig op Facebook. Als u ervoor kiest om details van uw vakantie te tweeten en u iedereen toestaat uw tweets te zien, maakt u mogelijk reclame voor uw lege huis voor inbrekers. In wezen geldt: hoe meer persoonlijke informatie u kiest, hoe meer u uw privacy schaadt. Als je dus een Twitter-account hebt, staat dat open voor iedereen en moet je voortdurend oordelen over wat je bereid bent te onthullen. U kunt bijvoorbeeld overwegen om uw thuisstad niet te delen op uw Twitter-profiel.

Een specifiek Twitter-gevaar dat constant in het nieuws komt, is het risico van online trollen, pesten en bedreigend gedrag. Dit is vaak gericht op beroemdheden, politici en andere spraakmakende mensen, maar iedereen kan het slachtoffer worden. Uit één rapport uit 2017 bleek dat vrouwelijke Britse politici in slechts zes maanden meer dan 25.000 beledigende berichten ontvingen. Hoewel het mogelijk is om Twitter-gebruikers te blokkeren, is er geen twijfel dat dergelijk gedrag van trollen aanzienlijke zorgen en stress kan veroorzaken.

Een ander gevaar komt in de vorm van directe berichten (DM's). Vaak kunnen Twitter-gebruikers directe berichten ontvangen, inclusief weblinks, die leiden naar websites die betrokken zijn bij crimineel gedrag, zoals fraude of phishing. Het is zinvol om uiterst op uw hoede te zijn voor directe berichten van vreemden, vooral die met links naar onbekende websites.

Twitter-privacyinstellingen

Voordat we ons gaan verdiepen in de instellingenmenu's, is het belangrijk om te benadrukken dat de sleutel tot Twitter-privacy ligt bij uw persoonlijke beslissingen over wat u wilt delen. Als je account open is voor iedereen en je ervoor kiest om te tweeten over je huidige locatie, onthul je waar je bent voor iedereen die erachter wil komen - en je moet beslissen of je je daar prettig bij voelt.Twitter-privacyinstellingen

Evenzo, als je betrokken wilt zijn bij politieke discussies op Twitter (en veel mensen doen!), Is het helemaal aan jou hoe ver je je mening wilt delen. Als die opvattingen controversieel genoeg zijn om sterke reacties van andere Twitter-gebruikers uit te lokken, kun je jezelf openstellen voor trollen en misbruik van mensen met verschillende meningen. Het is natuurlijk eerlijk om te zeggen dat dit soort 'debat' onderdeel is van de aantrekkingskracht van Twitter.

Kiezen of je openbaar of privé wilt tweeten

Zoals hierboven besproken, is de belangrijkste beslissing die u moet nemen met betrekking tot Twitter-privacy of u een openbaar account wilt of een account dat is 'vergrendeld' voor de volgers in uw kring.Tweet privacy

Om toegang te krijgen tot deze instelling, gaat u naar het menu "Profiel en instellingen" op Twitter. Dit is toegankelijk (op de Twitter-website) via een pictogram in de rechterbovenhoek. Het is ook mogelijk om toegang te krijgen tot deze opties via de mobiele Twitter-app (zie hier meer informatie).

In het gedeelte 'Privacy en veiligheid' vindt u een optie om uw tweets te beschermen. Deze optie is NIET standaard geselecteerd, omdat Twitter alle tweets openbaar maakt, tenzij u deze instelling wijzigt..

Als u besluit de optie "Bescherm uw tweets" in te schakelen, zijn uw tweets alleen zichtbaar voor volgers. En iedereen die je wil volgen, moet wachten tot je zijn verzoek accepteert. Dit vergrendelt uw account alleen voor die mensen die u wilt volgen. Het is belangrijk om in acht te nemen dat iedereen die je volgde voordat u hebt geactiveerd, kunt u de tweets nog steeds zien tenzij je ervoor kiest om ze te blokkeren (zie hieronder).

Voor meer informatie vindt u hier een Twitter-artikel waarin het verschil tussen openbare en beschermde accounts wordt uitgelegd.

Aanvullende privacy-instellingen

In hetzelfde menu 'Privacy en veiligheid' vindt u enkele aanvullende instellingen die u mogelijk wilt aanpassen om uw privacy te verbeteren.

Een aandachtspunt is met name de optie 'Tweet met een locatie', die bepaalt of u een locatie toevoegt aan uw tweets. In de meeste gevallen is het de moeite waard dit uit te schakelen, tenzij u vooral wilt adverteren waar u zich bevindt. Als je deze instelling in het verleden hebt ingeschakeld en besluit te stoppen met delen, is er een optie om 'locatiegegevens te verwijderen' uit je vorige tweets.

Als je een laag profiel op Twitter wilt houden en het moeilijker wilt maken voor mensen om je te vinden, kun je ook de twee vakjes op dit scherm uitschakelen waarmee mensen je kunnen vinden met behulp van je e-mailadres en telefoonnummer.

De optie 'Directe berichten van iedereen ontvangen' is een andere optie waarvan u waarschijnlijk wilt dat deze niet is aangevinkt. Dit voorkomt dat oplichters en fraudeurs u directe berichten sturen die u uitnodigen om websites te ontwijken. Door dit uitgevinkt te laten, zorg je ervoor dat alleen je volgers je een direct bericht kunnen sturen.

Er zijn ook een paar andere opties in dit gedeelte die het overwegen waard zijn, zoals mensen niet toestaan ​​u in foto's te taggen en bepalen hoe gemakkelijk het is voor mensen om u toe te voegen aan Twitter-teamaccounts.

Mensen blokkeren op Twitter

Als je mensen om welke reden dan ook op Twitter volledig wilt blokkeren, zijn er twee eenvoudige manieren om dit te doen.Twitter blokkeren mensen

De eerste methode is om hun profiel op de site te bezoeken, op het kleine "drie puntjes" -pictogram in de rechterbovenhoek te klikken en op "Blokkeren" te klikken. Zodra je dit hebt gedaan, kunnen ze je niet meer berichten of volgen . Er zijn meer details over de gevolgen van het blokkeren van mensen op Twitter hier.

Een ding om te onthouden als je iemand blokkeert, is dat geblokkeerde gebruiker kan je tweets nog steeds zien als je een openbaar profiel hebt en ze uitloggen bij hun account. Als dit een probleem is, moet u overwegen of u beter kunt overschakelen naar een 'beschermd' account, zoals eerder beschreven.

Je kunt ook gebruikers blokkeren terwijl je Twitter gebruikt door op de kleine pijl-omlaag naast de tweet van een persoon te klikken en de "Blok" optie vanaf daar.

Twitter-gekoppelde apps

Net als Facebook staat Twitter connectiviteit toe vanuit een groot aantal applicaties van derden. Deze variëren van apps die linken naar secties van krantencommentaren door u toe te staan ​​"zich aan te melden bij Twitter", tot Twitter-tools en mobiele apps waarmee u op Twitter kunt posten zonder de Twitter-website of officiële apps te gebruiken.Twitter-gekoppelde apps

Je kunt zien welke apps toegang hebben tot je Twitter-account door naar het gedeelte 'Apps' in hetzelfde instellingenmenu te gaan. Het is de moeite waard om de lijst goed door te nemen en de optie "toegang intrekken" te gebruiken voor elke app die u niet herkent of niet meer gebruikt.

Wanneer u een app koppelt aan Twitter, kiest u voor hoeveel toegang die app heeft. In sommige gevallen is die toegang minimaal, maar in andere gevallen krijgen apps het recht om namens u te tweeten. dus om uw privacy te maximaliseren, moet u het aantal apps met elke vorm van toegang minimaliseren.

Enkele laatste gedachten

Je Twitter-instellingen aanpassen om je privacy te verbeteren is een snelle klus en zeker de moeite waard. Terwijl u daar bent, moet u ook de "tweestapsverificatie" activeren.

Of u nu kiest voor een volledig 'beschermd' account (een goed idee als u uw Twitter-activiteit tussen u en een kleine groep vrienden en familie wilt behouden), of gewoon een beetje meer controle wilt uitoefenen over een openbaar account, de opties zijn er - waardoor het mogelijk wordt om Twitter te gebruiken zonder uw privacy in gevaar te brengen.

Instagram-privacy

Instagram-privacy

Gevaren van Instagram

Instagram is een interessante service als het gaat om de privacy van sociale media, omdat zou kunnen worden gesteld dat de meerderheid van de gebruikers actief op zoek is naar weergaven, likes en nieuwe volgers - in nog grotere mate dan op Twitter..

Veel gebruikers voegen meerdere hashtags toe aan hun Instagram-berichten in de hoop hun bereik te vergroten om hun berichten door een zo breed mogelijk publiek te laten bekijken. Dit druist nogal in tegen het verlangen naar privacy! Dat gezegd hebbende, er zijn instellingen die Instagram-gebruikers kunnen beoordelen. Er is ook de optie om een ​​Instagram-account te vergrendelen, zodat dit alleen zichtbaar is voor volgers die u persoonlijk autoriseert.Gevaren van Instagram

Als het gaat om de gevaren van Instagram, lijkt het erg op Twitter. De gevaren omvatten het risico van trollen en criminelen en het gevaar van het onthullen van teveel informatie over uzelf. Net als bij de andere sociale netwerken komt uw algehele privacyniveau neer op wat u besluit te delen net zoveel als de instellingen die u selecteert. Dus laten we nu naar die instellingen gaan.

Instagram-privacyinstellingen

De privacy-instellingen van Instagram zijn toegankelijk via de mobiele Instagram-app. Om toegang te krijgen tot de instellingen, opent u de Instagram-app en tikt u op het gedeelte 'Profiel' (het kleine persoonspictogram rechts onderaan.) Tik vervolgens op het kleine pictogram 'tandwiel' dat wordt weergegeven naast de knop 'Profiel bewerken' om het instellingenmenu te openen.

Een openbaar of privé-account kiezen

Een privé-account op Instagram is precies hetzelfde als een beveiligd account op Twitter. Als u kiest voor een privé-account, kan niemand uw inhoud zien tenzij u deze als volger heeft goedgekeurd. Zoals Twitter, mensen die je al volgen op het moment dat je je account op privé zet, blijven als geautoriseerde volgers, tenzij je ze blokkeert. Om over te schakelen naar een privé-account, activeert u eenvoudig de optie "Privé-account" onderaan het gedeelte "Account" van het instellingenmenu.Instagram privéaccount

Of u een privé-account kiest, hangt af van hoe u Instagram wilt gebruiken. Met een privéaccount blokkeert u iedereen die u niet specifiek autoriseert. Dit is perfect als je alleen wilt communiceren met een kleine groep volgers, zoals familie en vrienden. Voor velen druist dit echter in tegen het doel van Instagram. De keuze is aan jou.

Andere privacy-instellingen op Instagram

In vergelijking met andere netwerken kun je op Instagram niet zoveel regelen als het gaat om privacy. Er zijn echter enkele extra opties die u misschien wilt overwegen...

Instagram beveiliging

In het gedeelte 'Foto's van jou' van de instellingen kun je bepalen of mensen foto's aan je profiel kunnen toevoegen door je eraan te taggen. Als u de "kracht van veto" over deze foto's wilt voordat ze worden gepubliceerd, selecteert u de optie "Handmatig toevoegen". (Merk op dat "Automatisch toevoegen" de standaardinstelling is.)

Binnen "Verhaalinstellingen" kunt u bepalen wie uw dagelijkse Instagram-verhalen kan beantwoorden - en ook bepalen of uw volgers uw verhalen verder kunnen delen. Dit is een andere optie die standaard is toegestaan ​​en die u mogelijk wilt uitschakelen als u uw privacy wilt vergroten.

Mensen blokkeren op Instagram

Blokkeren op Instagram werkt op dezelfde manier als het blokkeren van Twitter.Instagram geblokkeerde gebruikers

Tik terwijl je door je Instagram-feed bladert op de gebruikersnaam van iedereen die je wilt blokkeren. Hiermee gaat u naar hun profielpagina. Tik vervolgens op het kleine pictogram "drie stippen" rechtsboven in hun profiel en selecteer de rode optie "Blokkeren".

U wordt gevraagd om te bevestigen nadat u elke gebruiker hebt geblokkeerd. U kunt ook uw lijst met geblokkeerde gebruikers bekijken in het hoofdmenu met instellingen.

Enkele laatste gedachten

Net als bij Facebook en Twitter is het de moeite waard om tweestapsverificatie op uw Instagram-account te activeren, ongeacht wat u besluit te doen met betrekking tot uw andere instellingen.

Verder is het echt aan jou hoe je Instagram wilt gebruiken - maar zelfs als je van plan bent om de volgende Instagram-ster of merkbeïnvloeder te worden - is het nog steeds mogelijk om je privacy te verbeteren en gevoeliger te worden over wat je wilt delen.

Snapchat-privacy

Snapchat-privacy

Gevaren van Snapchat

Snapchat is een heel ander soort sociaal netwerk, ontworpen rond een meer directe vorm van interactie tussen vrienden, in plaats van het idee om een ​​tijdlijn op te bouwen van al je historische activiteiten.

Snapchat is snel geëvolueerd en is begonnen als een platform voor berichten die zichzelf 'vernietigden' nadat ze waren bekeken. Tal van functies zijn sinds de lancering toegevoegd en er worden er steeds meer toegevoegd. Het is nu mogelijk om 'verhalen' 24 uur op het netwerk live te houden en 'snaps' op te slaan in een persoonlijke opslagruimte. Het basisprincipe van Snapchat als een 'vergankelijk' sociaal netwerk is echter nog steeds van toepassing (je vindt hier een geweldige inleiding op Snapchat en de voortdurende evolutie ervan).Gevaren van Snapchat

Deze vergankelijkheid van berichten, in combinatie met de enorme populariteit van Snapchat bij de jongere generatie, maakt Snapchat een bijzonder zorgwekkend platform voor ouders met kinderen die het gebruiken. De locatieservice van Snapchat (Snap Map) is van bijzonder belang, omdat het, wanneer geactiveerd, het heel gemakkelijk kan maken voor andere gebruikers om iemands locatie te lokaliseren. Gelukkig is deze functie standaard uitgeschakeld, maar als je jonge kinderen Snapchat gebruiken, is het zeker de moeite waard om te controleren dat ze het niet hebben geactiveerd.

De gevaren van Snapchat zijn vergelijkbaar met die van andere sociale netwerken, inclusief het risico van online pesten en trollen. Wat het uniek maakt, is het tijdelijke karakter van de berichten op het platform en het feit dat het zo populair is bij kinderen, maar vaak wordt genegeerd door ouderen - waardoor het risico ontstaat dat tieners iets gebruiken dat hun ouders niet echt begrijpen.

Om deze reden kan het heel goed zijn dat u de privacy-instellingen moet controleren namens uw kinderen (als u een ouder bent), in plaats van voor uw eigen account.

Snapchat-privacyinstellingen

Belangrijke privacy-instellingen in Snapchat hebben betrekking op wie kan zien wat je plaatst. Het is mogelijk om de app zo te configureren dat alles wat u publiceert zichtbaar is voor iedereen op het platform. Gelukkig zijn de standaardinstellingen wat beperkter dan dat. Tenzij je probeert een persoonlijk merk te bouwen of Snapchat namens een bedrijf uitvoert, is er weinig reden waarom je dingen zo breed moet delen.

Tik op het Snapchat-pictogram linksboven in de app om deze instellingen te controleren. Tik vervolgens rechtsboven op het tandwielpictogram 'instellingen'. Blader naar beneden in het gedeelte 'Wie kan ...'

Snapchat

In dit gedeelte kunt u bepalen wie uw berichten kan zien of u aan het netwerk kan toevoegen. In de meeste gevallen wilt u 'Mijn vrienden' kiezen voor de opties 'contact met mij opnemen' en 'mijn verhaal bekijken'. Tenzij u uw locatie echt wilt tonen, kunt u 'Mijn locatie bekijken' het beste op de instelling 'alleen ik' laten staan. The Verge beschrijft Snapchat's locatiefuncties van de 'grootste privacybedreiging' van het netwerk zoals hier besproken. Denk dus heel goed na voordat u dit activeert voor een breder publiek. Als u besluit om mensen uw locatie te laten zien, kunt u deze het beste aan een selecte groep vrienden en familie houden.

De laatste functie in dit gedeelte is gemarkeerd als 'zie me in snel toevoegen'. Dit lijkt op hoe Facebook mensen suggereert die je misschien kent. Dit kan handig zijn om 'vrienden van vrienden' te helpen u te vinden, maar voor maximale privacy is het het beste om deze functie uit te schakelen.

Mensen blokkeren in Snapchat

In de hierboven genoemde instellingenmenu's ziet u een gedeelte 'Geblokkeerd', waarin iedereen die u op het platform hebt geblokkeerd, in een lijst wordt weergegeven.

Als je iemand op Snapchat wilt blokkeren, tik je op zijn profiel in het hoofdvenster van de Snapchat-app. Tik op het pictogram "drie lijnen" linksboven en selecteer vervolgens "blokkeren" in het menu dat verschijnt.

Enkele laatste gedachten

Een extra stap om privacy op Snapchat te krijgen, is om de app niet te laten scannen door de contacten op je apparaat om meer mogelijke verbindingen voor te stellen. Omdat deze instelling echter is ingeschakeld als onderdeel van de eerste installatie, is het mogelijk dat u (of uw kind) dit al heeft toegestaan.

Dus als onderdeel van een privacyopruiming voor Snapchat, is het de moeite waard om de lijst met contacten te bekijken (of dit met je kind te doen) en iedereen te verwijderen die er niet zou moeten zijn.

Ten slotte, zoals eerder in dit artikel besproken, is het de moeite waard om tweestapsverificatie te activeren om in te loggen op uw Snapchat-account om uw kansen te vergroten dat u niet wordt gehackt.

Google Privacy

Google Privacy

Google is een internetreus, maar het is geen sociaal netwerk. Desondanks hebben meer dan een miljard mensen een Google- of Gmail-account, en in combinatie met wijdverbreid dagelijks gebruik van Google Zoeken betekent dit dat een groot deel van de internetgebruikers dagelijks enorme hoeveelheden informatie aan Google overdraagt. Dit heeft onvermijdelijk invloed op hun privacy.

In de volgende secties kijken we naar enkele risico's die zijn verbonden aan Google en Google-accounts en stellen we enkele instellingen voor die u mogelijk wilt herzien als u wat controle terug wilt nemen.

Jezelf verwijderen uit de zoekresultaten van Google

Heb je ooit zelf gegoogled? Wat u vindt, hangt af van hoe actief u online bent en hoe onduidelijk uw naam is. Als u een 'unieke' naam heeft, komt u waarschijnlijk aan de bovenkant van de zoekresultaten terecht. Terwijl, als je een meer algemene naam hebt - of een naam deelt met iemand met zelfs een kleine hoeveelheid online bekendheid - je misschien wat moeilijker moet zoeken om jezelf te vinden.

Hoe dan ook, je hebt je misschien afgevraagd wat je kunt doen als er iets op Google verschijnt waarvan je denkt dat het je privacy schaadt - iets dat je liever had verwijderd.Google verwijdering

Helaas is het niet alleen zo eenvoudig als beslissen dat u iets van internet wilt laten verdwijnen en Google vragen om het te verwijderen. In het officiële advies van Google voor het beheren van uw online reputatie, stelt het bedrijf voor dat u voor het eerst contact opneemt met de eigenaar van de website waarop de inhoud staat.

Google account

Als de website-eigenaar echter niet kan helpen, is Google in staat bepaalde informatie uit de zoekresultaten te verwijderen (als u het bedrijf kunt overtuigen dat de inhoud u echt leed bezorgt). Het soort inhoud dat Google uit zoekresultaten verwijdert, omvat zaken als medische gegevens, overheids-ID-nummers en aanstootgevende afbeeldingen. Zie hier voor meer informatie.

Er zijn hier twee aandachtspunten. De eerste is dat hoewel Google dingen uit de zoekresultaten kan verwijderen, ze de betreffende inhoud niet kunnen verwijderen van de websites waarop ze zich bevinden. Ten tweede, zoals u zult zien in het verwijderingsbeleid van Google, zijn er een beperkt aantal omstandigheden waaronder het bedrijf zal reageren op een verwijderingsverzoek. Ondanks dit, als u denkt dat er informatie over u in de zoekresultaten van Google staat die dat niet zou moeten zijn, is het de moeite waard om een ​​beroep te doen op uw recht om vergeten te worden.

Google-accounts en hun risico's

Als u de internetregelmaat gebruikt, is de kans groot dat Google over veel informatie beschikt die mogelijk een negatieve invloed heeft op uw privacy.

Voor de doeleinden van deze handleiding richten we ons op Google-accounts en Gmail-accounts. Het is echter ook vermeldenswaard dat als u Google gebruikt om dingen online te zoeken - terwijl u bent aangemeld bij een van uw accounts met standaardinstellingen - Google waarschijnlijk een lang en gedetailleerd overzicht van uw zoekgeschiedenis heeft. Als u zich hier ongemakkelijk bij voelt, bekijk dan deze gids voor het bekijken en verwijderen van uw zoekgeschiedenis.Google-activiteit

Als u Gmail, Google Drive en / of Google Apps gebruikt (vooral met de Chrome-browser), kan Google veel van wat u online doet volgen. Laten we daarom de risico's van Google-accounts eens nader bekijken...

Het is een bekend feit dat Google heeft de mogelijkheid om al uw Gmail-berichten en Google Drive-documenten te lezen. Tot voor kort gebruikte Google de inhoud van e-mails om reclame te richten (een van de vele redenen waarom het soms lijkt alsof uw webbrowser u beter kent dan u uzelf kent!)

Dit betekent niet dat Google-medewerkers gaan zitten om uw e-mails te lezen - althans dat hopen we niet. Het vermogen is er echter wel en het is een duidelijk risico voor privacybewuste personen. Onlangs is bevestigd dat Google kan kijken naar documenten die zijn opgeslagen en gedeeld in Google Documenten, evenals in Gmail. Ogenschijnlijk is dit zo dat Google illegale inhoud kan uitroeien - maar het betekent ook dat Google geen bijzonder privéplatform is voor e-mail of online documentopslag.

Helaas is er geen gemakkelijke manier om deze Google-services privéer en veiliger te maken. Het gaat erom hoeveel u het bedrijf vertrouwt en hoe comfortabel u bent met de privacyoffers die u moet maken. Als je liever weggaat van Gmail, lees dan onze gids voor veilige, privé e-mailservices.

Google Authenticator

Google biedt een groot aantal opties voor het uitvoeren van dubbele factor-authenticatie op Gmail, Google-accounts en andere online services. 2FA kan worden ingesteld met behulp van sms-berichten, door codes af te drukken voor wanneer uw telefoon niet beschikbaar is, met behulp van USB-beveiligingssleutels of door gebruik te maken van een handige app genaamd Google Authenticator.Google Authenticator

Google Authenticator is een app voor mobiele apparaten die voortdurend eenmalige inlogcodes maakt en bijwerkt. Je vindt er hier informatie over. U kunt het gebruiken als de tweede stap om u aan te melden bij Google en tal van online accounts.

Als u veel websites gebruikt waarvoor een aanmelding is vereist en tweefactorauthenticatie is toegestaan, kan Google Authenticator uiterst nuttig zijn voor extra beveiliging. Om het te gebruiken, voeren gebruikers hun gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord in en verwijzen ze vervolgens eenvoudig naar hun telefoon of tablet voor de nieuwste eenmalige toegangscode. Het is heel eenvoudig in te stellen, u hoeft alleen maar een barcode te scannen voor elke site waaraan u deze wilt koppelen.

Het is niet essentieel om het voor uw Gmail-account te gebruiken, maar het is een geweldige manier om uw beveiliging op het platform te verbeteren. en vele anderen, zoals financiële producten, die vaak ondersteuning voor Google Authenticator hebben.

Sociale media Privacy Conclusie

Sociale media en privacy zijn geen natuurlijke bedgenoten. De informatie in deze handleiding is bedoeld om u te helpen privacybewuste compromissen te sluiten en toch sociaal verbonden te blijven. Het duurt niet lang om de stappen voor elk platform te doorlopen, wat betekent dat u uw online privacy snel kunt verbeteren. Vergeet echter niet dat dit een proces is dat de moeite waard is om regelmatig naar terug te keren om ervoor te zorgen dat uw instellingen strak genoeg zijn.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me