De ultieme Tor-browsergids voor 2020

Wat is Tor Browser?

Tor Browser is software waarmee u anoniem op internet kunt surfen.

Als je zelfs een gemiddelde hoeveelheid tijd op internet hebt doorgebracht, is de kans groot dat je Tor Browser hebt gehoord. De roddel rondom Tor is intrigerend. Daarom onderzoeken veel mensen hoe ze Tor kunnen gebruiken. Immers, wie wil zijn beveiliging niet maximaliseren door anoniem op internet te surfen? Of onderzoek iets dat het 'donkere web' wordt genoemd?

Van Tor Browser wordt gezegd dat het de toegangspoort is tot ultieme privacy. Daarom hebben we Tor Browser vanuit alle hoeken bekeken om u een volledig overzicht te geven.

Is Tor illegaal?

Tor Browser is niet illegaal. Het biedt eenvoudigweg de mogelijkheid om anoniem te browsen. Gelukkig is anonimiteit niet - en hopelijk nooit - illegaal.

Als u van plan bent websites zoals Facebook in een veiligere omgeving te openen, kunt u verder gaan met de wetenschap dat het gebruik van Tor Browser voor dat doel niet strafbaar is. Als u op zoek bent naar een extra laag privacy, is Tor Browser zeker een goede optie.

Dat wil niet zeggen dat elk gebruik van Tor Browser legaal is. Inderdaad, veel gebruikers wenden zich tot de beruchte uienrouter in de hoop illegale activiteiten te plegen zonder betrapt te worden. Dat gezegd hebbende, Tor Browser is niet zo anoniem als je zou denken. Als u de applicatie voor illegale doeleinden downloadt, is de kans groot dat u dat bent zullen gepakt worden.

Is Tor Browser veilig?

Over het algemeen is Tor Browser veilig. Het kan u een extra beveiligingslaag geven tijdens uw dagelijkse browsen.

Het is echter belangrijk om te weten dat Tor Browser zowel voor- als nadelen heeft als het gaat om online veiligheid. De applicatie zelf is veilig om te gebruiken, maar als je Tor Browser gebruikt voor iets anders dan normaal surfen op het web, riskeer je per ongeluk iets kwaadaardig te downloaden.

Tor is een populaire toegangspoort tot criminele activiteiten. Als je zo veilig mogelijk wilt zijn tijdens het gebruik van Tor Browser, moet je het alleen gebruiken voor het beoogde doel: anonimiteit tijdens het browsen.

Hoe installeer je Tor Browser?

Tor Browser installeren is eenvoudig, zelfs als u niet bekend bent met de technische details.

ramen

 1. Navigeer naar de Tor Browser-bundel.

Tor Browserbundel downloaden

 1. Zoek de juiste download voor uw systeem en voorkeurstaal.

Tor Browser Download-opties

 1. Dubbelklik op het ".exe" -bestand nadat het is gedownload.
 2. Er verschijnt een venster; kiezen Rennen.

Tor Browser Run Prompt

 1. Volg de installatie-aanwijzingen.
 2. Nadat de download is voltooid, selecteert u Af hebben.

Tor Browser Run-installatie

 1. Bam! Je bent klaar!

Linux

 1. Navigeer naar de Tor Browser-bundel.

Tor Browser voor Linux

 1. Zoek de juiste download voor uw systeem.
 2. .Sla het bestand op in de door u gekozen map

Tor Browser Linux Bestand opslaan

 1. Nadat het downloaden is voltooid, navigeert u naar de door u gekozen map.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
 3. kiezen Extraheer hier.

Tor Browser Extract Bestand

 1. Er verschijnt een map - klik erop.

Tor Browsermap

 1. Dubbelklik op "Tor Browser Setup" en Tor Browser verschijnt.

Tor Browser Setup

 1. Bam! Je bent klaar!

Mac

 1. Navigeer naar de Tor Browser-bundel.

Tor Browser voor Mac

 1. Zoek de juiste download voor uw systeem en voorkeurstaal.
 2. Wanneer de download is voltooid, opent u de map waarin u het bestand hebt opgeslagen (de standaardmap is de map Downloads).
 3. Dubbelklik na het navigeren daar op het juiste bestand (hoogstwaarschijnlijk: "TorBrowser-7.0.2-osx64_nl-US.dmg").
 4. Uw Mac-besturingssysteem controleert nu of er niet met het bestand is geknoeid voordat het wordt geopend.

Tor Browser Mac-verificatie

 1. Er verschijnt een nieuw venster waarin u wordt gevraagd om Tor Browser naar uw toepassingenmap te slepen. Doe wat het beveelt.

Tor Browser naar map Toepassingen Mac

 1. Bam! Je bent klaar!

Hoe gebruik je Tor Browser?

Gelukkig is het gebruik van Tor Browser eenvoudiger dan het installeren.

 1. Navigeer naar de map waarin uw Tor Browser-map is opgeslagen.

Tor Browser-downloadmap

 1. Open de map.
 2. Klik op Tor Browser.

Tor Browser-applicatie

 1. De configuratiewizard verschijnt met verschillende opties.
 2. Voor de meeste gebruikers is een directe verbinding prima.

Tor Browser Connect

 1. kiezen Aansluiten en Tor zal de verbinding tot stand brengen.

Tor Browser Verbinding maken met Tor Network

 1. De startpagina van Tor Browser verschijnt in een nieuw venster.

Tor Browser-startpagina

 1. Ga naar ipchicken.com om te controleren of het netwerk goed werkt.
 2. Uw IP-adres verschijnt automatisch - toont het uw locatie?

IP Chicken-website

 1. Nee? Mooi zo! Dat betekent dat het goed is om anoniem te beginnen met browsen!

Hoe verwijder ik Tor Browser?

Tor Browser verwijderen is net zo eenvoudig als het verwijderen van de map / map van uw systeem.

Tor Browser maakt een map op uw systeem waarmee u het netwerk kunt gebruiken wanneer u maar wilt. Dit betekent dat als u Tor Browser wilt verwijderen, u eenvoudig de map of map van Tor Browser kunt verwijderen (of deze handmatig naar uw prullenbak kunt verplaatsen). U hebt het nu van uw computer verwijderd.

Tor Browser verwijderen

Hoe verwijder ik Tor van mijn Mac?

U kunt Tor handmatig van een Mac verwijderen of met een programma van derden. Tor Browser van een Mac verwijderen is niet zo eenvoudig als voor Windows- en Linux-gebruikers.

Je kunt Tor handmatig verwijderen door de browser te verlaten, de applicatiemap te zoeken en naar de prullenbak te slepen. Omdat Macs de servicebestanden van verwijderde programma's echter in een verborgen bibliotheekmap bewaren, moet u de servicebestanden van Tor nog steeds zelf verwijderen. Om dit te doen:

 1. Selecteer de Finder met de Gaan menu boven aan uw scherm.
 2. kiezen Ga naar map.
 3. Er wordt een venster geopend - voer "~ / Library" in en selecteer Gaan.
 4. Navigeer naar Tor's overgebleven submappen en verwijder ze:
  • ~ / Bibliotheek / Application Support / TorBrowser-Data
  • ~ / Bibliotheek / Voorkeuren / org.mozilla.tor browser.plis

Controleer voor extra veiligheid nogmaals of er geen Tor-restjes zijn in de volgende submappen:

 • ~ / Library / Caches / ...
 • ~ / Library / Containers / ...

De andere manier om Tor van uw Mac te verwijderen is met een programma van derden. Als u op zoek bent naar gemak, probeer dan de gratis App Cleaner te installeren & Uninstaller Pro-tool. Het beste gedeelte? Deze tool kan voor elke app worden gebruikt - niet alleen Tor.

Als je op zoek bent naar een VPN voor Mac, bekijk dan onze beste VPN voor Mac-gids.

Is Tor Browser een VPN?

Tor Browser is geen Virtual Private Network (VPN). Voor degenen die niet vertrouwd zijn met hoe een VPN werkt, is het doel om vanaf uw computer een gecodeerde en veilige verbinding met een externe server tot stand te brengen.

Dit is precies waarom Tor Browser geen VPN is. De belangrijkste functie van Tor is om uw gegevens van het ene knooppunt naar het andere te sturen. Telkens wanneer uw gegevens door een knooppunt gaan, versleutelt Tor deze en versleutelt deze vervolgens opnieuw.

Kun je Tor gebruiken met een VPN?

Ja, u kunt Tor Browser gebruiken met een VPN. Tor is meer gericht op anonimiteit en privacy dan op veiligheid en snelheid. Als je op zoek bent naar veiligheid en snelheid, moet je naast Tor een VPN gebruiken.

Is het gebruik van een VPN de moeite waard? Welnu, hoewel het gebruik van een VPN met Tor enkele extra voordelen heeft, heeft het ook zijn nadelen. Daarom is het belangrijk om een ​​VPN-service te vinden die u volledig vertrouwt.

Dat gezegd hebbende, het gebruik van een VPN is Vast en zeker de moeite waard - of u het nu met Tor gebruikt of zonder.

Kun je worden gevolgd als je Tor met een VPN gebruikt?

theoretisch, Nee - je kunt niet worden gevolgd als je Tor met een VPN gebruikt. Dingen zijn echter gecompliceerd door het feit dat uw VPN-provider toegang heeft tot uw echte IP-adres.

Als uw VPN-provider afstand zou doen van uw recht op privacy, zou uw IP-adres in handen van de overheid of ambtenaren kunnen komen. Dat zijn ook niet de enige mensen waar je je zorgen over hoeft te maken. Als u Tor voor een illegaal doel gebruikt, loopt u het risico uzelf bloot te stellen aan kwetsbaarheden zoals krachtige scripts of schadelijke software.

Met andere woorden, dat kan waarschijnlijk nog wel gevolgd als u Tor gebruikt met een VPN. Als u problemen wilt voorkomen en anoniem wilt blijven, is de sleutel om niets te doen waardoor autoriteiten of criminelen u willen volgen.

Is het legaal om Tor Browser in India te gebruiken?

Ja, het is legaal om Tor Browser in India te gebruiken. Als je onderzoek naar Tor hebt gedaan, weet je dat het doel ervan is om anonimiteit te bieden. Anonimiteit is legaal in bijna elk land, ongeacht het niveau van overheidstoezicht. India is misschien de thuisbasis van enkele van de grootste bewakingsprogramma's ter wereld, maar het is nog steeds legaal om daar Tor te gebruiken.

Net als in elk ander land is het echter nog steeds illegaal voor inwoners van India om Tor te gebruiken voor criminele activiteiten. Als u in India woont en van plan bent internet te gebruiken om een ​​misdrijf te plegen, zal zelfs Tor u of uw identiteit niet beschermen.

Is Tor Browser gratis?

Ja, Tor Browser is gratis te gebruiken. Als u echter in een goed humeur bent, accepteert het wel donaties voor gebruik bij de toekomstige ontwikkeling van zijn project.

Wat is het donkere web?

Het dark web is het niet-geïndexeerde deel van het internet dat toegang vereist tot specifieke software. Bovendien, als je echt veilig wilt zijn en tegelijkertijd je nieuwsgierigheid wilt bevredigen, moet je ook Tor Browser gebruiken.

Tor Browser is de thuisbasis van het dark web - of op zijn minst een deel ervan. Met behulp van het .onion-domein downloaden veel mensen Tor om hun eigen verborgen diensten te maken. Deze bieden illegale producten zoals drugs, namaakartikelen en zelfs vuurwapens en huurmoordenaars.

Tor is ontworpen met anonimiteit in het achterhoofd. Als zodanig neigen criminelen naar de dienst in de hoop hun vuile werk te doen achter de bescherming van een computerscherm.

Natuurlijk verkennen sommige gebruikers ook het dark web gewoon om hun nieuwsgierigheid te bevredigen.

Is het illegaal om het dark web te gebruiken?

Het is niet illegaal om het dark web te gebruiken tenzij u bladert door websites die illegale inhoud hosten, zoals kinderpornografie of mensenhandel.

Het is illegaal om het dark web te gebruiken voor illegale activiteiten - zoals het kopen van goederen op de zwarte markt. Als u ervoor kiest om het donkere web te onderzoeken, is het belangrijk om tijdens het browsen veilig te blijven. Gebruik altijd een VPN met Tor om zoveel mogelijk kwetsbaarheden te voorkomen.

Heb je toegang tot het donkere web zonder Tor?

Technisch gezien, ja, hebt u toegang tot het donkere web zonder Tor te gebruiken. Als u niet bezig bent met privacy of beveiliging, kan een project met de naam Tor2web interessant zijn. Het project geeft je toegang tot Tor's uiedomein via reverse proxy's.

Hoewel Tor2web gemak biedt, is het niet helemaal veilig. Hopelijk is een doel dat u tijdens het surfen op internet heeft, uw internetidentiteit en uw systeem beschermen tegen kwaadwillende bedoelingen. Het gebruik van Tor2web verslaat dat doel. Toegang krijgen tot het dark web via een proxy betekent dat u de operator van die proxy de mogelijkheid geeft om uw webverkeer te volgen. Zullen alle proxy-exploitanten uw privacy schenden? Nee, waarschijnlijk niet. Bestaat het risico nog? Vast en zeker.

Zijn er alternatieven voor Tor?

Er zijn verschillende andere netwerken met overeenkomsten met Tor. Als je geïnteresseerd bent in projecten die vergelijkbaar zijn met Tor, zijn er een paar services die je misschien wilt bekijken, zoals Freenet en I2P.

Vergeet niet - hoewel ze misschien een aantal overeenkomsten delen, verschillen ze van het Tor-project. Toch is veilig blijven mogelijk als u uw onderzoek doet.

Waarom is het belangrijk om JavaScript in Tor Browser uit te schakelen?

Door JavaScript uit te schakelen, voegt u een extra beveiligingsstap toe die ervoor zorgt dat Tor werkt zoals het hoort. Java wordt normaal gesproken gebruikt als een 'client-side scripttaal'. Met andere woorden, de code wordt geschreven in HTML-pagina's.

Dit betekent dat JavaScript gemakkelijk kan worden misbruikt door gebruikers die kwaadaardige scripts in uw browser uitvoeren. Het hele doel van Tor is om anoniem te blijven. Je kunt niet anoniem zijn als de makers van die kwaadaardige scripts je identiteit kunnen ontdekken en misbruiken.

Als u zich zorgen maakt over het feit dat sommige websites niet correct functioneren zonder JavaScript, kunt u deze altijd tijdelijk opnieuw inschakelen.

Is het mogelijk om mijn eigen Tor Hidden Service te hosten?

Ja, met een beetje werk kun je je eigen Tor Hidden Service hosten. Als je klaar bent om de uitdaging aan te gaan, kun je beginnen met het lezen en begrijpen van Tor: Hidden Service Protocol en het configureren van Hidden Services voor Tor.

Conclusie

Tor Browser is een fantastische manier om een ​​extra beveiligingslaag toe te voegen aan uw online beveiliging. Door Tor te gebruiken om op internet te surfen, komt u op voor uw recht op online privacy. Met intelligentie / surveillance-organisaties die over de hele wereld opduiken, is het belangrijk om jezelf te beschermen zolang je nog kunt. Gelukkig, als u Tor Browser gebruikt, neemt u al de eerste stap in de uitoefening van uw wettelijke recht op privacy.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me