Deblokkeer Facebook met behulp van een VPN

Facebook is 's werelds grootste en populairste online sociale netwerk. Het heeft 1,79 miljard actieve gebruikers en telt. Voor veel mensen is het een integraal onderdeel van hun dagelijks leven geworden. Het is de belangrijkste - zo niet de enige - plek waar ze vrienden bijpraten, het laatste nieuws lezen en lokale evenementen volgen. Met individuen die gemiddeld 13,8 bezoeken per dag op de site hebben, kunt u wedden dat als ze plotseling de toegang tot de site verloren, ze zich door elkaar heen worstelen om erachter te komen hoe ze Facebook kunnen deblokkeren.

Als je dit artikel leest, denk ik dat je een van die ongelukkige mensen bent.

Wees niet bang! Of uw werkplek of school het sociale mediaplatform heeft verboden, of u woont of bezoekt een land dat het censureert, er zijn manieren om de barrière te overwinnen. Lees verder om erachter te komen hoe u gemakkelijk, snel en (vooral) veilig verbinding kunt maken met Facebook!

Hoe Facebook te deblokkeren met behulp van een VPN

De beste manier om Facebook te deblokkeren is ongetwijfeld door een VPN te gebruiken.deblokkeer Facebook met een VPN

Voor degenen die nog geen ervaring hebben met virtuele privé-netwerken, ik zal ze in een notendop uitleggen. Met VPN's kunt u verbinding maken met internet via een server die wordt beheerd door een VPN-provider. Eenmaal verbonden, worden al uw gegevens gecodeerd. Als gevolg hiervan worden u en uw online browse-activiteiten effectief verborgen voor uw internetprovider. Omdat alle goede VPN-providers over de hele wereld servers hebben, kunt u ervoor kiezen uw locatie te vervalsen zodat u zich in een land buiten uw eigen land bevindt.

Voor meer diepgaande informatie over hoe VPN's werken, bekijk ProPrivacy.com's Beginnershandleiding voor VPN's.

In termen van het gebruik van een VPN om Facebook te deblokkeren, komt het neer op deze eenvoudige stappen:

  1. Meld u aan bij de VPN-provider van uw voorkeur.
  2. Download en configureer de clientsoftware op uw apparaat (en).
  3. Kies een locatie (waar bepaal jij) en maak verbinding.
  4. Open Facebook op uw apparaat of download de Facebook-app als u deze nog niet hebt.
  5. Geniet van uw nieuw deblokkeerde toegang tot Facebook!

Voor welke VPN-provider u zich moet aanmelden, is helemaal aan u en uw specifieke behoeften. Wilt u een VPN-service gebruiken voor andere dingen dan toegang tot Facebook? Als het alleen Facebook is waarvoor je een VPN wilt gebruiken, kun je aan de andere kant onze lijst met de beste VPN's voor Facebook bekijken.

Andere manieren om de Facebook-website te deblokkeren

Tor

Individuen kunnen Facebook deblokkeren door toegang te krijgen tot de site via Tor, de gratis, open-source software die u zo dicht mogelijk bij online anonimiteit brengt. Tor is een geweldige keuze om Facebook te deblokkeren als u een activist, klokkenluider of iemand anders bent die meer anonimiteit op internet nodig heeft. We raden Tor aan aan gebruikers die op zoek zijn naar Facebook vanuit zwaar gecensureerde landen, of als er een element van gevaar is bij het deblokkeren van Facebook. Het gebruik van een VPN en Tor samen verbetert uw online beveiliging, dus dit is misschien een optie om te overwegen. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle VPN's met Tor werken en dat je dus een Tor VPN-service nodig hebt als je dit wilt doen.

Tor wordt niet aanbevolen voor alledaagse gebruikers die gewoon Facebook willen deblokkeren van school of van hun kantoor. Deze personen zouden beter af zijn met een snellere, gebruiksvriendelijkere VPN.

Web proxy's

Gratis webproxy's zijn een andere optie voor het deblokkeren van Facebook. Net als Tor heeft het gebruik van proxy's - of het nu HTTP of SOCKS is - zijn nadelen. Hoewel ze snel en efficiënt zijn, zijn ze vaak onstabiel en missen ze codering en andere beveiligingsprotocollen. Degenen die Facebook van hun werk of school willen deblokkeren, kunnen hier prima mee omgaan. Integendeel, de instabiliteit en de twijfelachtige veiligheid van gratis webproxy's maken ze een slechte keuze voor personen die toegang willen krijgen tot Facebook vanuit landen waar het platform is verboden.

Lees ons grondige artikel over de verschillen tussen proxy's en VPN's om te zien welke de beste keuze voor u is.

Landen waar Facebook wordt geblokkeerd

Sinds zijn oprichting is de toegang tot Facebook in meer dan een dozijn landen over de hele wereld beperkt. Dat gezegd hebbende, slechts drie landen blokkeren actief het sociale mediaplatform:

  1. China: Facebook is sinds de Ürümqi-rellen in 2009 geblokkeerd in China, omdat activisten het platform gebruiken als onderdeel van hun communicatienetwerk. Het is sindsdien vervangen door copycat (en zwaar door de overheid gereguleerd) Renren.
  2. Ik rende: Facebook werd in Iran na de verkiezingen van 2009 verboden vanwege de vrees dat oppositiebewegingen op het platform voor sociale media werden georganiseerd.
  3. Noord Korea: Facebook - samen met elk ander platform voor sociale media - is geblokkeerd in Noord-Korea. Dit komt grotendeels doordat de meeste inwoners van het land geen toegang hebben tot internet.

Als u in deze landen bezoekt of woont, varieert uw vermogen om toegang te krijgen tot Facebook via een VPN. U kunt relatief eenvoudig toegang krijgen tot de eerste twee met behulp van een van onze aanbevolen VPN's voor respectievelijk China of Iran. Noord-Korea is echter niet zo gemakkelijk te doorbreken als de Chinese Grote Firewall of Iraanse censoren. Op het moment van schrijven zijn er geen bekende providers die u toegang kunnen geven tot Facebook vanuit Noord-Korea. Bovendien zal iedereen die vanuit Noord-Korea toegang probeert te krijgen tot Facebook, zelfs met toestemming, worden gestraft.

Hoe Facebook op school en op het werk te deblokkeren

Vanwege het afleidende karakter van Facebook hebben veel kantoren, universiteiten en basisscholen het (evenals andere sociale media-platforms) van hun netwerken verbannen.deblokkeer Facebook

Deze blokken worden meestal met de beste bedoelingen geplaatst. Professoren willen dat hun studenten opletten tijdens de lessen, en bazen willen hun werknemers niet betalen voor het kijken naar katten-GIF's. Dat gezegd hebbende, het is enorm frustrerend wanneer je tijdens een pauze je Facebook-feed wilt inhalen en alleen een digitale muur wilt raken.

De beste oplossing? Om verbinding te maken met een VPN om uw IP-adres te wijzigen in een buiten uw werk- of schoolnetwerk. Bovendien, omdat het alleen het netwerk is dat u censureert en niet het land waarin u woont, kunt u verbinding maken met een VPN-server in hetzelfde land. Dit is een goede zaak, omdat de nabijheid van de VPN-server meestal resulteert in hogere snelheden, wat altijd positief is als je op Facebook surft!

Conclusie van Facebook deblokkeren

Of het sociale-mediaplatform geblokkeerd is op uw werkplek, op school of u bezoekt of woont in een land dat de website censureert, er zijn meerdere redenen waarom u Facebook mogelijk wilt deblokkeren. Hoe u dit moet doen, is volledig afhankelijk van het motief. Webproxy's kunnen voldoende zijn voor mensen die een klein blok willen omzeilen dat door hun baas of professoren is aangebracht. Tor wordt sterk aanbevolen voor mensen die toegang willen krijgen tot Facebook vanaf plaatsen waar ze straf kunnen krijgen. VPN's zorgen ondertussen voor een goede balans tussen snelheid, bruikbaarheid en veiligheid.

Wat uw reden ook is om Facebook te deblokkeren, we hopen dat deze gids van ProPrivacy.com u helpt de beste manier te vinden om snel en veilig toegang te krijgen tot het populaire sociale netwerk.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me