Een VPN instellen op uw Android-telefoon of -tablet

Veruit de eenvoudigste manier om een ​​VPN op uw Android-apparaat in te stellen, is door een vertrouwde service uit de Google Play Store te installeren. Veel, zo niet de meeste, bieden aangepaste Android VPN-apps.

Hoe een VPN op Android in te stellen

Volg de onderstaande stappen om een ​​VPN op uw Android-telefoon in te stellen:

 1. Volg de link van uw VPN-service of zoek in de Google Play Store naar een gerenommeerde VPN-app. Zie ons artikel over de beste VPN's voor Android voor een lijst met services die we aanbevelen.
 2. Op de downloadpagina van de app is het altijd een goed idee om de beoordelingen van gebruikers te lezen om te controleren of de app legitiem is. Als u tevreden bent, selecteert u "Installeren".

een VPN-service voor Android installeren

 1. Lees de machtigingen door die de app op uw apparaat vereist en zorg ervoor dat u hiermee tevreden bent. In-app aankopen zijn nodig om een ​​abonnement vanuit de app te kopen en elke VPN-app heeft toegang tot uw WiFi-instellingen nodig. Er zijn geen andere machtigingen vereist. Raak "Accepteren" aan wanneer u klaar bent om door te gaan.

Android-installatie 2

De app wordt vervolgens gedownload en op uw Android-apparaat geïnstalleerd. Zodra dit is voltooid, start u de app en logt u indien nodig in. Selecteer in de app eenvoudig een server waarmee u verbinding wilt maken en klik op 'Verbinden'.

OpenVPN Android-installatie

OpenVPN is nu het industriële standaard VPN-protocol. Het is degene die ProPrivacy.com aanbeveelt u te gebruiken onder bijna alle omstandigheden.

De belangrijkste OpenVPN-apps van derden voor Android zijn OpenVPN Connect en de meer volledig functionele en open source OpenVPN voor Android (F-Droid-versie beschikbaar). volg de onderstaande instructies om OpenVPN op Android te configureren:

 1. Download de OpenVPN-configuratiebestanden van de website van uw VPN-provider. Pak ze uit (indien nodig) en breng ze over naar een map op uw Android-apparaat. U kunt ze ook rechtstreeks naar uw Android-apparaat downloaden en uitpakken.
 2. Download, installeer en voer OpenVPN voor Android uit (als je dat nog niet hebt gedaan). Tik op het pictogram + rechtsboven in het scherm om Profiel toe te voegen. Geef het profiel een geschikte naam en klik vervolgens op 'Importeren'.

Android Ovpn 1

 1. Navigeer naar de map waarin u het uitgepakte OpenVPN-configuratiebestand (en) hebt opgeslagen en kies een server (.ovpn-bestand). Raak na het importeren het vinkje ✔ aan om door te gaan.

Android Ovpn 2

 1. Als u klaar bent, ziet u de servernaam op het tabblad Profielen. Raak de VPN aan om de VPN te starten. U kunt .ovpn-bestanden importeren voor zoveel servers als u wilt, en deze worden hier weergegeven.

Android Ovpn 3

Veel providers nemen alle benodigde sleutels en accountinformatie op in aangepaste .ovpn-bestanden, dus geen verdere configuratie nodig. Anderen kunnen vereisen dat u uw accountgegevens en andere details invoert. Raadpleeg de documentatie van uw provider voor specifieke instructies.

Extra OpenVPN voor Android-instellingen (optioneel maar aanbevolen)

Schakel IPv6-routering in

U kunt IPv6 DNS-lekken voorkomen door OpenVPN op Android te configureren om al het IPv6-verkeer correct via de VPN te routeren. Volg de onderstaande stappen om te zorgen dat dit is ingeschakeld:

 1. Bewerk de specifieke VPN-verbinding op het tabblad "Profielen".

Ovpn Android 1

 1. Zorg ervoor dat IPv6 -> Gebruik standaardroute is aangevinkt. Terwijl u hier bent, controleert u ook of IPv4-lekbescherming is ingeschakeld (dit zou standaard moeten zijn).

Ovpn Android Dns Lekbescherming

Download het Android .apk-bestand

Er zijn veel redenen om uw Android-apparaat te de-Googleen. Als u deze route volgt, bieden de meeste VPN's u een Android-applicatiepakket (.apk) -bestand van hun software dat u naar Android kunt sideloaden.

Merk op dat het sideloaden van bestanden van buiten de Play Store een beveiligingsrisico inhoudt. Zorg er dus voor dat u .apk van een betrouwbare bron verkrijgt, bijvoorbeeld van uw provider. Het kan ook geen kwaad om er een malwarescan op uit te voeren.

 1. Download een Android-bestandsbeheer-app.
 2. Download het .apk-bestand naar uw apparaat. Je kunt het rechtstreeks van internet downloaden met behulp van je webbrowser, het naar je Android-apparaat sturen als een e-mailbijlage, het overbrengen van een desktopcomputer via een USB-kabel of USB-stick, het openen vanuit je Dropbox-account of wat dan ook ....

Android Installeer Ipv Apk2

Met IPVanish kunt u de .apk rechtstreeks downloaden van zijn website

 1. Zoek het gedownloade bestand met behulp van een bestandsverkenner (of selecteer het gewoon in de vervolgkeuzelijst Android-meldingen) en selecteer "Installeren". Nadat de app is geïnstalleerd, opent u deze eenvoudig.

Android Installeer Ipv Apk

Configureer de PPTP- of L2TP / IPsec VPN-instellingen handmatig

Android-telefoons worden geleverd met een ingebouwde VPN-client die de PPTP- en L2TP / IPsec-protocollen ondersteunt. Om redenen die in VPN-codering gedetailleerd worden besproken: de complete gids, raad ik altijd aan om in plaats daarvan een OpenVPN-app te gebruiken (via een aangepaste app of de OpenVPN voor bovengenoemde apps).

Sommige gebruikers houden echter van het feit dat een PPTP- of L2TP / IPsec-verbinding kan zijn zonder de noodzaak om een ​​app van derden te downloaden. Houd er rekening mee dat de installatiegegevens enigszins kunnen verschillen van de onderstaande instructies, afhankelijk van het apparaat en de versie van Android die u gebruikt.

 1. Ga naar de pagina VPN-instellingen. Op mijn telefoon is dit te vinden onder Instellingen -> aansluitingen -> Meer verbindingsinstellingen -> VPN. Selecteer 'VPN toevoegen'.

Android-installatie 3

 1. Voer de PPTP- of L2TP / IPsec-instellingen in die u van uw provider hebt gekregen. Deze instellingen zijn meestal beschikbaar op de installatiepagina's van de website, of u kunt ondersteuning vragen. Raak "Opslaan" aan als u klaar bent.

Android-installatie 4

Merk op dat het gebruik van vooraf gedeelde sleutels sterk wordt afgekeurd vanuit een beveiligingsperspectief, hoewel dit enigszins wordt beperkt als accounts worden beveiligd met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord.

 1. Selecteer de nieuw gemaakte verbinding op de pagina VPN-instellingen.

Android-installatie 6

 1. Log in op uw VPN-account en klik op "Verbinden".

Android-installatie 7

Hoe uw VPN te testen

Ongeacht wat voor soort VPN u gebruikt, Android toont een klein sleutelpictogram in de meldingsbalk wanneer het wordt verbonden. Hiermee weet u in één oogopslag dat u beschermd bent.

Android VPN-sleutel

Voor extra bevestiging kunt u een IP-lektest uitvoeren ...

Controleer op VPN op IP-lekken

Android is veel minder gevoelig voor DNS- en WebRTC-lekken dan desktopplatforms. Eenmaal verbonden, moet u echter controleren op IP-lekken. Voor de zekerheid.

Merk op dat privé-gebruik - [RFCxxxx] IP's alleen lokale IP's zijn. Ze kunnen niet worden gebruikt om een ​​persoon of apparaat te identificeren en vormen dus geen IP-lek.

Schakel een kill-schakelaar in

Methode 1 (Android Nougat 7+)

Nieuwere versies van Android bevatten nu een ingebouwde kill-schakelaar die werkt met elke VPN. Dit omvat de ingebouwde PPTP / L2TP-app van Android, OpenVPN voor Android en aangepaste apps. Als uw apparaat Android Nougat 7+ gebruikt, gebruikt u deze methode.

1. Zorg ervoor dat de VPN is uitgeschakeld en ga vervolgens naar de instellingen van uw apparaat. Op mijn Samsung Galaxy S8 + zijn deze te vinden onder Instellingen -> aansluitingen -> Meer verbindingsinstellingen -> VPN, maar dit kan per apparaat verschillen.

2 op het tandwielpictogram naast de app of verbinding waarvoor u een kill-schakelaar wilt instellen.

Android Kill 1

3. Schakel beide in "Altijd -op VPN" en Blokkeer verbindingen zonder.

Android Kill 2

4. Bevestig dat u een kill-schakelaar voor uw VPN wilt

Android Kill 3

En ta-da! Behoorlijk hip, eh?

Methode 2

Als je een oudere versie van Android gebruikt, wees dan niet bang! U kunt OpenVPN voor Android configureren als een kill-schakelaar. Dit is misschien niet zo veilig als de bovenstaande methode omdat het je niet beschermt als de OpenVPN voor Android crasht, maar het is nog steeds behoorlijk effectief.

 1. Bewerk de specifieke verbinding op het tabblad "Profielen" (zie hierboven).
 2. Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en vink "Persistent Tun" aan en stel "Verbindingspogingen" in op Onbeperkt.

Ovpn Android 3

Je hebt nu een OpenVPN-kill-schakelaar voor Android.

Conclusie

Het gebruik van een speciale VPN-app uit de Google Play Store is de eenvoudigste manier om een ​​VPN op uw telefoon te installeren. Andere methoden zijn echter nauwelijks moeilijk.

Afbeelding tegoed: door .elcic / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me