Een VPN-service instellen

Voor elke nieuwkomer in de wereld van VPN's kan het lijken alsof er veel jargon bij betrokken is. In werkelijkheid zijn de VPN-termen die regelmatig worden gebruikt echter geen onnodig technisch gesprek: ze zijn essentieel om te begrijpen of een VPN-service goed is. Bovendien moet die terminologie (op zijn minst een beetje) worden begrepen om ervoor te zorgen dat een VPN veilig wordt opgezet.

Begrijp me niet verkeerd, je hoeft geen VPN-expert te worden - in feite is het kennisniveau dat nodig is om met succes een VPN op te zetten vrij klein. Wat meer is, als u besluit om te gaan met een gerenommeerde, gevestigde VPN (die zijn eigen VPN-software heeft), hoeft u helemaal niets te weten. De reden? De allerbeste VPN's - zoals ExpressVPN - hebben alle noodzakelijke opties in hun software. Als zodanig hoeft een abonnee de software te installeren en vervolgens zijn voorkeuren in het menu van de VPN te selecteren.

Mensen die besluiten zich niet aan te melden voor een VPN met een aangepaste client (VPN-software), moeten soms OpenVPN-codering instellen met behulp van OpenVPN-software van derden. Dit is niet zo eenvoudig als het downloaden van de aangepaste VPN-software van een VPN van wereldklasse - maar het is ook niet zo moeilijk.

hoe een VPN in te stellen

OpenVPN-codering

OpenVPN is de naam van de veiligste VPN-codering op de markt. Omdat het ongeëvenaarde niveaus van beveiliging en privacy biedt, is dit de VPN-codering die ons team hier bij ProPrivacy.com altijd aanbeveelt om.

Om die reden bevat deze handleiding Android- en Windows-installatiehandleidingen voor de OpenVPN-software van derden. Als zodanig zal deze gids iedereen (ongeacht hun niveau van expertise) helpen OpenVPN instellen op elke VPN dat biedt het. Als zodanig is deze handleiding uitgebreid.

DNS-instellingen - Handmatige instelling

Om absoluut grondig te zijn, hebben we zelfs een handleiding toegevoegd voor het handmatig instellen van DNS-instellingen. DNS-verzoeken zijn een belangrijk onderdeel van uw webverkeer die uw locatie en identiteit kunnen weggeven. Om een VPN om u veilig te houden, het is belangrijk dat u geen "DNS-lekken" heeft.

Een VPN selecteren en installeren

Het eerste wat u moet doen nadat u hebt gevraagd hoe u een thuis-VPN instelt, is nadenken over waarvoor u de VPN wilt. En hoeveel wilt u uitgeven aan de VPN? Het is duidelijk dat iedereen zo min mogelijk wil betalen, maar minder betalen kan leiden tot extra installatiestappen (namelijk hoofdstuk 4 en 5 van deze handleiding).

De allerbeste VPN's maken de hele ervaring een wandeling in het park. Bovendien bieden de VPN's die bovenaan hun spel staan ​​ook het beste van alles. Het is om deze reden dat sommige VPN's kunnen voorkomen in een van de 5 beste VPN's voor sport, 5 beste VPN's voor Windows, de beste VPN voor macbook en 5 beste VPN's voor streaming-artikelen. Alleen u weet waarvoor u uw VPN-service wilt, en het is om uw leven gemakkelijker te maken dat we hier op ProPrivacy.com vijf beste lijsten hebben voor elke denkbare mogelijkheid (en als u denkt dat we iets hebben gemist, aarzel dan niet om contact op te nemen ons). Om de beste VPN voor u te vinden, gebruikt u eenvoudig de navigatie bovenaan elke pagina om de beste vijf VPN-lijst voor uw doel te vinden. Of, als u gewoon de beste allround service wilt, lees dan ons artikel over de beste VPN-services.

Klik door en abonneer je

Nu je hebt besloten, hoef je alleen maar naar hun website te gaan door op de link in onze gids te klikken en je aan te melden voor de VPN. Een goede VPN vereist alleen een e-mailadres en betaalmethode om u aan te melden. Betaling kan meestal op een aantal manieren worden gedaan, waaronder met een creditcard of bankpas, PayPal of zelfs Bitcoins voor degenen die.

Nadat u zich hebt aangemeld en een wachtwoord hebt, kunt u zich aanmelden bij de website van de VPN-provider om toegang te krijgen tot de VPN-software. Als u een Android- of iOS-gebruiker bent, kunt u de app meestal ook in de Google Play Store of iTunes downloaden. Nadat het op uw smartphone of tablet is geïnstalleerd, logt u eenvoudig in met uw inloggegevens vanaf het moment dat u zich bij de service hebt aangemeld.

Beslissen over codering

Nu u uw VPN hebt geïnstalleerd, moet u een beslissing nemen over codering. PPTP is beschikbaar op de meeste VPN's, maar het is een verouderd coderingsprotocol dat u niet veilig houdt - dus gebruik het niet.

Het beste beschikbare VPN-protocol is OpenVPN, dus als uw VPN het in het menu heeft, selecteer het dan. Bovendien bieden sommige VPN's zowel Transmission Control Protocol (TCP) als User Datagram Protocol (UDP). TCP is betrouwbaarder, maar UDP is sneller - dus als u van plan bent te streamen, selecteert u UDP.

Volg hiervoor deze stappen:

 1. Klik op instellingen in uw VPN (het kan er zo uitzien een radertje). Sommige VPN's hebben ook een menu met de naam 'geavanceerde instellingen.”
 2. Klik in het instellingenmenu op 'coderingsopties”.
 3. Selecteer OpenVPN (TCP voor betrouwbaarheid en UDP voor streaming).

ExpressVPN voorbeeld schermafdruk:

expressvpn encryptie-opties

L2TP / IPsec (Hoe een VPN in Windows 10 in te stellen)

Soms besluiten sommige mensen om L2TP / IPsec te gebruiken omdat het native werkt in Windows zonder dat er software van derden nodig is. Het is niet zo veilig als OpenVPN, maar het is veilig (in tegenstelling tot PPTP). Als u besluit om L2TP IPsec te gebruiken, volgt u gewoon de bovenstaande stappen in uw VPN-software, maar selecteert u in plaats daarvan L2TP IPsec.

Als om welke reden dan ook uw VPN geen aangepaste client heeft met L2TP IPsec in de opties, kunt u deze handmatig instellen door deze stappen te volgen:

1. Voeg eerst een nieuwe VPN-verbinding toe door op te klikken Internet toegangspictogram in uw systeemvak.

2. Selecteer Netwerkinstellingen

l2tp 4

3. Nu dat u zich in het netwerk bevindt & Internetinstellingenpaneel, klik op VPN > Voeg een VPN-verbinding toe.

l2tp5

4. In dit stadium hebt u uw VPN's nodig server adres om de VPN-verbinding in te stellen. Bovendien heeft u uw nodig gebruikersnaam en wachtwoord vanaf het moment dat u zich hebt aangemeld bij uw VPN-service.

5. Voer in het menu "Een VPN-verbinding toevoegen" de volgende instellingen in:

VPN provider: Windows (ingebouwd)
Verbindingsnaam: [geef je VPN-verbinding een naam]
Servernaam of adres: [Uw VPN-serveradres - haal dit van de VPN]
VPN type: L2TP IPsec
Type aanmeldingsinformatie: Gebruikersnaam en wachtwoord
Gebruikersnaam: Krijg dit van uw VPN-provider
Wachtwoord: Krijg dit van uw VPN-provider

Plaats een vinkje in het vakje voor Onthoud mijn inloggegevens.

Klik Opslaan.

l2tp 8

6. Nu u met succes een L2TP IPsec-verbinding hebt gemaakt, hoeft u alleen nog maar verbinding te maken. Ga hiervoor naar de Netwerk & Deelvenster Internetinstellingenl. Klik op om verbinding te maken met de VPN-server naam van de verbinding, dan klikken Aansluiten.

l2tp 7

Voorkeuren en functies van de Custom Client instellen

Als u geabonneerd bent op een aanbevolen VPN-provider, kunt u professionele functies zoals een selecteren dodemansknop en DNS-lekbescherming. Bovendien kunt u mogelijk een 'Automatisch verbinden" voorzien zijn van. Een op firewall gebaseerde kill-schakelaar dwingt al het verkeer door de VPN-tunnel te gaan. Dit garandeert dat u geen ongecodeerd verkeer naar uw internetprovider lekt. Met Auto Connect wordt uw VPN ook opnieuw verbonden met een geselecteerde server als de VPN-verbinding om welke reden dan ook verloren gaat (zodat u dit niet handmatig hoeft te doen). Volg deze stappen om deze functies in te schakelen:

 1. Klik op instellingen in de software van uw VPN.
 2. Schakel de functies in die u wilt gebruiken. Als je gaat zijn illegale inhoud streamen of iets online doen dat jij volledig privé willen blijven dan gaan we raden aan om in te schakelen de kill-schakelaarfunctie.

Hoe OpenVPN-software in te stellen

OpenVPN: een VPN instellen op Android

 1. Download hier de OpenVPN voor Android-app. Houd er rekening mee dat OpenVPN voor Android een betere (veel vollediger) app is dan OpenVPN Connect.
 2. Download de .ovpn-bestanden van de website van uw VPN-provider
 3. Pak de .OVPN-bestanden uit op uw bureaublad of een map die u kunt onthouden, bijvoorbeeld: "OpenVPN-bestanden"
 4. Als u niet weet hoe u een zipbestand moet uitpakken, download WinRAR hier. Plaats het zipbestand in de map waarin u het wilt uitpakken en klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op "extraheer hier".
 5. Na het uitpakken, e-mail jezelf de .ovpn-bestanden.
 6. Open de OpenVPN connect-app, importeer de .OVPN-bestanden die u zelf hebt gemaild (dit kan rechtstreeks vanuit de mail-app) of door op de importknop in de OpenVPN connect-app te klikken.
 7. U moet de verbinding een naam van uw keuze geven.
 8. Nu hoeft u alleen maar verbinding te maken met een van de servers in de app. U wordt om uw gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd (soms moet u een unieke sleutel van uw VPN-provider krijgen, dus vraag het na).

OpenVPN: Hoe een VPN in Windows in te stellen

 1. Download OpenVPN hier
 2. Download de .ovpn-bestanden van de website van uw VPN-provider
 3. Volg de installatie-instructies totdat OpenVPN met succes op uw pc is geïnstalleerd. Als u een bericht krijgt met de vraag of u TAP-stuurprogramma's wilt installeren, selecteert u Ja, omdat u ze nodig hebt.

openvpn tik

 1. Pak de .OVPN-bestanden (u krijgt deze van uw VPN) uit en pak ze uit in de volgende map: C: Program FilesOpenVPNconfig
 2. Nu bent u klaar om verbinding te maken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het OpenVPN-pictogram op uw bureaublad en klik op 'Als administrator uitvoeren”. Voer het niet uit door te dubbelklikken: u moet het uitvoeren als beheerder. U wordt gevraagd of u het zeker weet, klik op Ja.

openvpn admin

 1. Klik nu met de rechtermuisknop op het OpenVPN-pictogram in uw systeemvak (rechtsonder in het scherm) en selecteer de server waarmee u verbinding wilt maken. U wordt gevraagd om uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op Mijn wachtwoord onthouden zodat u het de volgende keer niet opnieuw hoeft in te voeren (u moet het vragen om uw wachtwoord te onthouden voor elke server wanneer u voor het eerst verbinding maakt).

Hoe DNS-instellingen handmatig in te stellen in Windows

Soms moeten mensen hun DNS-verzoekinstellingen handmatig instellen. Bovendien kunnen mensen die zich per ongeluk aanmelden bij een VPN waarvan ze later ontdekken dat ze onveilige DNS-servers gebruiken (zoals GoogleDNS of OpenDNS, die beide logboeken bijhouden), hun DNS-instellingen wijzigen zodat hun verzoeken worden afgehandeld door OpenNIC of DNS. KIJK MAAR. Zowel DNS.WATCH als OpenNIC bieden gratis toegang tot snelle, logloze DNS-aanvraagservers.

In de onderstaande gids heb ik DNS.WATCH als voorbeeld gebruikt, maar het is goed om te weten dat OpenNIC als nog veiliger wordt beschouwd.

Onthoud dat als uw VPN beveiligde DNS-servers heeft, het veel beter is om deze te gebruiken. Neem dus contact op met uw VPN om de gewenste en alternatieve DNS-adressen van uw VPN te krijgen en gebruik deze in plaats van de VPN.WATCH-voorbeelden die ik hieronder heb gebruikt. Volg deze eenvoudige stappen om uw DNS-instellingen in Windows te wijzigen:

1. Klik in het systeemvak (rechtsonder in het scherm) met de rechtermuisknop op uw internetverbinding en klik op "Netwerkcentrum openen"

2. Klik met de rechtermuisknop op uw actieve netwerkverbinding en selecteer Eigenschappen in het menu

systeemvak

3. Selecteer IPv4 in het venster Verbindingseigenschappen en klik vervolgens op Eigenschappen.

dns 1

DNS2

4. Kies in IPv4-eigenschappen "Gebruik de volgende DNS-server..." en voer de voorkeurs- en alternatieve IPv4 DNS-servers in. Voorkeur DNS-server: 84.200.69.80 Alternatieve DNS-server: 84.200.70.40

dns 3

5. Ga nu terug naar het venster met de verbindingseigenschappen en stel IPv6 in. Selecteer IPv6 en druk op eigenschappen.

dns 4

6. Selecteer in IPv6-eigenschappen "Gebruik de volgende DNS-server..." en voer de voorkeurs- en alternatieve IPv4 DNS-servers in. Voorkeur DNS-server: 2001: 1608: 10: 25 :: 1c04: b12f Alternatieve DNS-server: 2001: 1608: 10: 25 :: 9249: d69b

dns 5

7. Nu je je DNS-instellingen hebt gewijzigd, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je geen DNS-lekken hebt door naar ipleak.net te gaan om te controleren.

Conclusie

In deze handleiding heb ik eenvoudig te volgen stappen gegeven voor het instellen van een nieuwe VPN. Vergeet bovendien niet dat alle aanbevolen VPN's in onze beste vijf lijsten meestal ook hun eigen installatiehandleidingen hebben. Als u dus foto's wilt zien van hoe u uw specifieke VPN kunt instellen, gaat u gewoon naar hun website en bekijkt u hun gidsen. Als u ten slotte nog vragen heeft, aarzel dan niet om hieronder een vraag te stellen.

Titel afbeelding tegoed: BeautyLine / Shutterstock.com

Afbeelding tegoed: Omelchenko / Shutterstock.com

Afbeelding tegoed: Nobelus / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me