Exporteer wachtwoorden als CSV-bestanden van Chrome en Firefox

Door een veilige wachtwoordbeheerder met krachtige end-to-end-codering te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat al uw wachtwoorden veilig zijn. Als gevolg hiervan kunt u erop vertrouwen dat uw wachtwoorden nooit toegankelijk zijn voor iemand anders dan uzelf.

Als u bent zoals de meeste mensen, hebt u tot nu toe waarschijnlijk uw browser toestemming gegeven om uw wachtwoorden namens u op te slaan. Dit kan riskant zijn, want als iemand uw computer gebruikt terwijl u niet achter uw bureau zit, kunnen ze mogelijk de opgeslagen wachtwoorden gebruiken om toegang te krijgen tot uw privéaccounts.

Het goede nieuws is dat u met de meeste premium wachtwoordbeheerders wachtwoorden kunt importeren vanuit Chrome en Firefox. Om dit te doen, hoeft u alleen maar uw wachtwoorden in CSV-indeling (door komma's gescheiden waarden) te exporteren. Hierna kunt u uw wachtwoorden in een wachtwoordbeheerder importeren en ze uit uw browser verwijderen - onmiddellijk uw online beveiliging verbeteren.

Hoe wachtwoorden te exporteren naar een CSV-bestand van Google Chrome

Met de meeste wachtwoordbeheerders kunt u wachtwoorden in CSV-indeling importeren. Hiermee kunt u de noodzaak om al uw wachtwoorden handmatig in te voeren omzeilen. Als gevolg hiervan kunt u snel en gemakkelijk al uw wachtwoorden van Chrome naar uw nieuwe wachtwoordbeheerder krijgen. Volg hiervoor deze eenvoudige stappen:

 1. Start de Google Chrome-browser.
 2. Klik op het Chrome-menu (drie stippen rechtsboven in het scherm).
 3. Klik op instellingen.

 4. kiezen wachtwoorden.
 5. Klik op de drie stippen naast Opgeslagen wachtwoorden.
 6. Klik op Export wachtwoorden en bevestig dat u uw wachtwoorden wilt exporteren.
 7. Selecteer een locatie om uw wachtwoorden naar uw harde schijf te exporteren en geef het CSV-bestand een naam.
 8. Klik nu Opslaan.

Uw wachtwoorden worden nu opgeslagen op uw harde schijf en kunnen worden geïmporteerd in uw wachtwoordbeheerder met behulp van de importfunctie in de client.

Vergeet niet dat de wachtwoorden die u naar uw harde schijf hebt gedownload, op geen enkele manier zijn gecodeerd of beveiligd. Daarom wordt aanbevolen om ze in uw wachtwoordbeheerder te importeren en het CSV-bestand onmiddellijk te verwijderen om ervoor te zorgen dat uw wachtwoorden niet in platte tekst rondhangen.

Nadat uw wachtwoorden met succes zijn geïmporteerd in uw wachtwoordbeheerder, kunt u ze ook verwijderen in Chrome. Volg de bovenstaande stappen tot stap 4. Blader omlaag naar uw opgeslagen wachtwoorden en verwijder ze een voor een.

Hoe wachtwoorden te exporteren naar een CSV-bestand van Firefox

Het exporteren van wachtwoorden vanuit Firefox is niet zo eenvoudig als met Chrome, dit komt omdat Firefox geen native exportfunctie heeft.

Een optie is om eenvoudig elk van uw wachtwoorden één voor één te selecteren en handmatig in uw nieuwe wachtwoordbeheerder te importeren. Dit is echter uiterst bewerkelijk - vooral als u veel wachtwoorden in Firefox hebt opgeslagen.

Een betere optie is om uw aanmeldingen over te dragen van Firefox naar Google Chrome en ze vervolgens te downloaden als CSV-bestand. Volg hiervoor deze eenvoudige stappen:

 1. Sluit Firefox.
 2. Open Chrome en klik op de drie stippen rechtsboven in het scherm.
 3. kiezen instellingen gevolgd door Bladwijzerinstellingen importeren.
 4. kiezen Mozilla Firefox uit het vervolgkeuzemenu.
 5. Verwijder het vinkje uit alle vakjes behalve Opgeslagen wachtwoorden en klik Importeren.
 6. Er wordt nu een nieuw venster geopend waarin wordt bevestigd dat u uw wachtwoorden hebt geïmporteerd. Klik op Gereed.

Uw wachtwoorden zijn nu in Chrome geïmporteerd en u kunt de gids eerder in dit artikel volgen om uw wachtwoorden als CSV-bestand te exporteren - klaar voor gebruik in uw wachtwoordbeheerder.

Nadat uw wachtwoorden zijn geïmporteerd in uw nieuwe veilige wachtwoordbeheerder, kunt u de wachtwoorden in zowel Firefox als Chrome verwijderen voor extra beveiliging.

Export wachtwoorden van Firefox met behulp van FF Password Exporter tool

Als u Chrome liever niet gebruikt om uw wachtwoorden uit Firefox te exporteren, kunt u in plaats daarvan een app gebruiken. Klik eerst op deze link om de toepassing FF Password Exporter te downloaden. FF Password Exporter is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

Zodra het is geïnstalleerd, start u de app en selecteert u de automatisch gedetecteerde Firefox-profielen in het vervolgkeuzemenu.

Als u er een hebt, voert u uw Firefox-hoofdwachtwoord in. Klik nu op Export wachtwoorden en selecteer de CSV-bestandsindeling (JSON is beschikbaar als u dat wilt). De wachtwoorden worden nu geëxporteerd naar waar u op uw harde schijf selecteert.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me