Facebook permanent verwijderen – Een eenvoudige stapsgewijze handleiding

Als je wilt weten hoe je Facebook permanent kunt verwijderen, ben je hier aan het juiste adres. We laten u zien hoe u Facebook in drie eenvoudige stappen permanent kunt verwijderen.

Facebook permanent verwijderen

Hoewel het misschien vrij eenvoudig klinkt, omdat er zoveel gegevens op het spel staan, is het geen kwaad om ervoor te zorgen dat alles goed wordt geregeld.

Hoe Facebook voor altijd te verwijderen

 1. Om uw Facebook-account te verwijderen, gaat u eerst naar; https://www.facebook.com/help/delete_account.
 2. Lees de informatie in het venster zorgvuldig en klik vervolgens op 'Verwijder mijn account'.

Facebook-account verwijderen

 1. Voer uw identificatie en wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en klik op 'OK'. Dat is alles, uw Facebook-account is verwijderd.

In dit stadium is uw Facebook-account verwijderd en hebt u geen toegang meer tot uw archief of account. Wat nog belangrijker is, je stopt met toevoegen aan de lopende opbouw van je persoonlijke Facebook-database.

Een ding dat het onthouden waard is, is dat wanneer je Facebook verwijdert, oude berichten en gesprekken die je had terwijl je lid was, nog steeds in de inbox van andere mensen blijven. Je hebt geen toegang tot de oude gesprekken, maar je oude contacten en vrienden wel.

Kunt u een Facebook-account terugkrijgen wanneer deze is verwijderd?

Als je Facebook verwijdert, is het echt voor altijd verdwenen. Je zult later niet van gedachten kunnen veranderen. Dus als u alleen uw Facebook-account tijdelijk wilt laten verdwijnen, kunt u overwegen uw Facebook-account te deactiveren. Door uw account te deactiveren, hebt u nog steeds toegang tot Messenger zonder een Facebook-account.

Hoe uw Facebook-gegevens te downloaden

Wanneer u uw Facebook-account verwijdert, is het voor altijd verdwenen en hebt u geen toegang meer tot dit account. Om die reden wilt u misschien eerst een archief van uw persoonlijke Facebook-account downloaden. Door uw gegevens te downloaden, kunt u deze bewaren voor het nageslacht. Misschien kun je het zelfs gebruiken om je memoires te schrijven!

 1. Ga eerst naar https://www.facebook.com/settings om uw Facebook-gegevens te downloaden.
 2. Ga vervolgens naar de onderkant van de pagina en klik op Download een exemplaar van uw Facebook-gegevens.

Hoe Facebook te verwijderen

 1. Klik op Start My Archive. U moet uw wachtwoord opgeven wanneer u daarom wordt gevraagd om deze fase te voltooien.

facebook archief

 1. U ontvangt een e-mail van Facebook met uw persoonlijke archief bijgevoegd wanneer het klaar is. Houd er rekening mee dat het 90 dagen kan duren voordat dit voor u is samengesteld.

Is Facebook veilig?

De realiteit is dat er veel dingen zijn die gebruikers kunnen doen om hun gegevens op Facebook te beschermen. Als u een Facebook-gebruiker bent, moet dit altijd uw eerste overweging zijn. Als u Facebook op een verantwoorde manier gebruikt, is het mogelijk om een ​​profiel te hebben dat geen belangrijke dingen over u onthult. Je hoeft Facebook niet alles te vertellen. Uiteindelijk is het uw keuze als gebruiker.

Facebook's privacybeleid

Max Schrems uit Europa tegen Facebook, een organisatie die het invasieve karakter van Facebook bestrijdt namens haar klanten, maakt het volgende:

'Ik zou vaak mijn privacy-instellingen controleren, alles op' Alleen vrienden 'zetten en' Platform 'uitschakelen. Gebruikers moeten zich realiseren dat je niet alleen deelt met je vrienden, maar dat je altijd deelt met je vrienden EN Facebook.'

Welke informatie heeft Facebook over mij??

Facebook staat erom bekend veel van uw Facebook-gegevens te bewaren. Sommige gegevens worden zelfs bewaard wanneer u deze verwijdert. Dit kan omvatten:

 • Basis accountinformatie:
  uw naam, gebruikersnaam, vroegere gebruikersnamen, wachtwoord, e-mailadres en telefoonnummer.
 • Informatie rondom inhoud:
  Informatie over de inhoud die u maakt en deelt tijdens het gebruik van Facebook. Dit omvat de details van wat u deelt en met wie u het deelt. Facebook verzamelt bovendien informatie over u van andere gebruikersuploads en opmerkingen (bijvoorbeeld foto's).
 • Informatie rondom verbindingen:
  Facebook weet wie je contacten zijn en wanneer je contact met ze hebt opgenomen. Het weet ook wanneer je bij hen was. Van passief luisteren wordt zelfs gedacht dat het gegevens compileert over niet-Facebook-gebruikers die je in het echt ontmoet - 'Subject A' - (bijvoorbeeld je oma).
 • Betalingsinformatie:
  Als u een transactie uitvoert met een Facebook-service, kunnen uw betalingsgegevens (bijvoorbeeld kaartnummer, factuuradres, enz.) Worden opgeslagen door Facebook.
 • Links en cookies:
  Facebook gebruikt cookies om bij te houden hoe gebruikers omgaan met alle links die aan hen worden gepresenteerd. Het richt zich ook specifieker op die links door een gedetailleerd profiel van uw voorkeuren op te bouwen. Facebook houdt ook gegevens bij over het apparaat, het besturingssysteem, de webbrowser en het IP-adres dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot hun diensten.

Hoe mag Facebook mijn gegevens gebruiken?

Zelfs als de privacyinstellingen van Facebook allemaal worden benut en uw 'vrienden' alleen uw gegevens te zien krijgen, werkt Facebook nog steeds onophoudelijk achter de schermen om informatie van u te verzamelen. Bovendien zijn de Servicevoorwaarden zodanig dat de persoonlijke gegevens en foto's die mensen uploaden naar een Facebook-account niet langer wettelijk eigen zijn.

Dat betekent dat Facebook mogelijk alles kan doen wat het wil met gebruikersgegevens. Facebook kan gebruikersgegevens doorgeven aan derden, wat een onvoorstelbaar enorm potentieel creëert voor de verspreiding van gebruikersgegevens.

Wat gebeurt er met mijn Facebook-gegevens?

Dan is er de vraag waar Facebook gebruikersgegevens opslaat. Waar zijn de servers van Facebook? Wat nog belangrijker is, wat zijn de wetten in het land waar die gegevens worden opgeslagen?

Lange tijd werd cybersecurity door het grote publiek enorm verkeerd begrepen. Digitale privacy werd als vanzelfsprekend beschouwd en mensen dachten dat niemand naar de gegevens keek die ze online creëerden. Snowden hielp daar verandering in te brengen en de massa wordt wakker.

Conclusie

In deze gids hebben we een stapsgewijze beschrijving gegeven waarmee u uw Facebook-account permanent kunt verwijderen. Op die manier kunt u eenvoudig doorgaan met het doorsnijden van de navelstreng tussen u en een service die door velen wordt beschouwd als een privacyinbreukparasiet.

Dankzij onze eenvoudige gids ben je snel terug in de buitenlucht. Als je op 'leuk' klikt, kan je verleden vervagen en kun je genieten van het vullen van je longen met frisse lucht - terwijl je je buurt doorzoekt - naar een ultra-zeldzame Pokemon, misschien.

Met uw IP-adres kan Facebook een database bijhouden van elke locatie waar u ooit bij Facebook bent ingelogd. Er is echter een oplossing. Een top VPN kan uw gegevens veilig en privé houden. Zie onze lijst met beste VPN-services voor een lijst met de beste VPN's.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me