Hoe Amazon Echo & Google Home privé en veilig te maken

Statistieken wijzen erop dat eind 2017 meer dan 35 miljoen "slimme luidspreker" -apparaten, zoals de Amazon Echo en Google Home, regelmatig in gebruik zullen zijn in de VS.


Het is niet verwonderlijk dat deze nogal futuristische apparaten zo populair zijn; ze kunnen een heleboel dingen doen, en alles wat je hoeft te doen is ze vragen - Star Trek-stijl.

Hier is slechts een kleine lijst van de dingen die Echo en Google Home kunnen doen met alleen een spraakopdracht:

 • Speel muziek
 • Maak “to do” -lijsten en boodschappenlijsten
 • Bestel taxi's
 • Bestel iets bij Amazon (in het geval van Amazon Echo en Alexa)
 • Bedien smart home-apparaten inclusief verlichting, centrale verwarmingssystemen en deursloten
 • Zoek dingen online op - van bioscooptijden tot sportresultaten tot weerberichten
 • Wiskundeproblemen oplossen

Deze apparaten plaatsen een (tamelijk effectieve) persoonlijke assistent in huis tegen een lage prijs. Hun populariteit is begrijpelijk - afgezien van het feit dat dergelijke moderne technologie op zichzelf al overtuigend is.

Maar dit alles heeft een prijs - en die prijs is privacy. Sinds de apparaten zijn gelanceerd, hebben we een toename gezien van de zorgen rondom de beveiliging en privacy van Amazon Echo en Google Home.

Maak Amazon Echo privé; Stap voor stap

Amazon echo

 1. Lees de veelgestelde vragen over Amazon Alexa. Zelfs als je niet iemand bent die de neiging heeft om deze dingen te lezen, met iets dat zo diep integreert met je thuisleven, moet je echt.
 2. Overweeg uw Alexa-opnamegeschiedenis regelmatig te verwijderen. Dit kan een negatief effect hebben op hoe goed uw apparaat over u leert - maar als u privacy vooropstelt, is dit waarschijnlijk een kleine zorg.
 3. Controleer de instellingen voor spraakaankopen of schakel spraakaankopen helemaal uit. Dit gaat niet specifiek over privacy, maar kan je wat geld besparen als je kinderen hebt die zich realiseren dat ze je nieuwe huishoudelijke gadget kunnen gebruiken om dingen te bestellen!
 4. Schakel de toon 'einde verzoek' in, zodat u kunt horen wanneer Alexa niet meer naar een verzoek luistert.
 5. Gebruik dempen wanneer u het apparaat niet gebruikt.

Maak Google Home privé; Stap voor stap

 1. Maak uzelf vertrouwd met het gebied Mijn activiteit van de online services van Google. Al uw interacties met Google worden hier opgeslagen, wat zorgt voor een eye-opening exposé over hoeveel de webgigant van u weet. Je Google Home-activiteit is hier ook en je wilt deze misschien van tijd tot tijd verwijderen.
 2. Gebruik dempen en controleer regelmatig (met behulp van de lampjes op het apparaat) of uw apparaat luistert. U kunt bijvoorbeeld per ongeluk het apparaat dempen tijdens het stuiven.
 3. Controleer uw instellingen zodat u alleen de informatie deelt die u comfortabel deelt.

Amazon Echo "privé" maken

Als een van mijn IT-adviesklanten me zou vragen hoe Amazon Echo privé te maken, zou mijn instinctieve (en eerlijke) antwoord zijn: "krijg er geen". Hetzelfde zou gelden voor Google Home.

Om deze apparaten effectief te laten werken, moeten ze voortdurend luisteren. Ze moeten "horen" wanneer u "Hey Alexa" of "OK Google" zegt. Als u een van deze Amazon- of Google-apparaten in uw huis hebt, wordt alles wat u eromheen zegt naar hun "big data" cloudservers gepingd , die deze enorme bedrijven helpt om per minuut meer te leren over u en uw dagelijkse gewoonten. (In het geval van Google Home blijft informatie lokaal op het apparaat totdat "OK Google" wordt gehoord.)

De betrokken bedrijven maken er geen geheim van dat ze analyseren hoe u deze apparaten gebruikt. Dit is zodat ze een gedetailleerd beeld kunnen maken van wat u in de toekomst waarschijnlijk aan de apparaten zult vragen. Dit is geweldig voor functionaliteit - maar voor privacy, niet zozeer ...

Nu varieert de individuele houding ten opzichte van privacy. Sommige mensen vinden het leuk dat online adverteren altijd zo nauwkeurig is. Anderen vinden deze nauwkeurigheid freaky en verontrustend. Als je in het laatste kamp valt, ben je waarschijnlijk niet van plan een apparaat te installeren dat permanent naar je luistert in je huis!

Amazon Echo en Google Home: privacy verbeteren

Met het bovenstaande in gedachten, gaan we voor de rest van deze handleiding ervan uit dat u een Amazon Echo of Google Home bezit, of van plan bent om er een te krijgen, en al vertrouwd bent met de privacycompromissen die u eenvoudigweg niet kunt vermijden als u ervoor kiest om er een te gebruiken van deze apparaten.

Zolang u accepteert dat u Amazon of Google al vertrouwt, en eventuele derde partijen waarmee ze samenwerken, wat kunt u doen om uw Amazon Echo of Google Home zo privé te maken als het KAN zijn?

Om te beginnen zijn hier enkele tips die evenzeer op beide apparaten van toepassing zijn:

 1. Houd er rekening mee dat deze apparaten altijd naar u luisteren (en naar anderen die in uw huis praten), tenzij ze in de modus "dempen" staan ​​of zijn uitgeschakeld. De verstandigste aanpak is om niets voor hen te zeggen dat je niet graag in het publieke domein zou zeggen. Als je het niet in het openbaar of op een openbare webpagina zou zeggen, moet je er twee keer over nadenken om het voor een slimme spreker te zeggen.
 2. Wees selectief over welke online accounts je gebruikt met je Amazon Echo of Google Home. Alleen al voor de Echo zijn meer dan 3000 apps (vaardigheden) beschikbaar. Hoewel elk apparaat dat u gebruikt, bijdraagt ​​aan de reikwijdte van wat uw apparaat kan doen, vermindert het ook uw privacy verder. Activeer daarom niet meer apps en online accounts.
 3. Demp uw microfoon wanneer u wilt stoppen met luisteren naar uw Amazon Echo of Google Home. In beide gevallen wordt de dempfunctie geactiveerd door een fysieke knop op het apparaat zelf. Op het moment van schrijven biedt geen van beide apparaten een demping die spraakgestuurd is. Het is onmogelijk om je voor te stellen dat dit iets anders is dan door ontwerp. Als u de betrokken bedrijven niet vertrouwt, wilt u misschien zelfs de apparaten loskoppelen - maar dit roept de vraag op waarom iemand een apparaat zou kopen als ze het niet comfortabel gebruiken!
 4. Maak uzelf vertrouwd met hoe u het verzoek en de opnamegeschiedenis op uw apparaat kunt wissen (meer daarover later).

Vervolgens hebben we enkele tips die specifiek zijn voor elk apparaat.

Conclusie

De aard van Amazon Echo- en Google Home-apparaten is dat ze niet als privé moeten worden beschouwd. U ruilt wat privacy voor het gemak, en hoe meer u Amazon en Google laat weten over u, hoe nauwkeuriger deze "thuisassistenten" u kunnen helpen.

Maar net als zoekmachines en sociale media, is het een bijproduct van het delen van zoveel dat de betrokken bedrijven een gedetailleerd beeld krijgen van uw dagelijkse leven en gewoonten. Deze 'big data' is enorm waardevol voor hen en hun adverteerders.

Voor sommigen zal het gebruik van een dergelijk apparaat altijd te ver over de privacylijn gaan om te overwegen. De vraag moet niet echt zijn hoe je Amazon Echo (of Google Home) privé kunt maken, maar hoe je ze een beetje meer privé kunt maken. De tips hierboven helpen u daarbij.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me