Hoe een Cisco linksy n300 flash-router in te stellen

De Linksys N300 v2 is een zeer voordelige router (beschikbaar zonder flash van Amazon voor slechts $ 35), dus het is niet verwonderlijk dat het niet barst van het soort functies dat u zou verwachten te vinden op duurdere producten, en als u wilt USB-poorten, dual-band 5 GHz-ontvangst, verwerkingskracht of een van de andere funky functies die je op veel moderne routers aantreft, moet je ergens anders zoeken.

Dat gezegd hebbende, en hoewel het onvoldoende is, doet het zijn werk als een basisrouter prima, en vooral voor ons, omdat het is geflitst met DD-WRT, kan het worden gebruikt als een VPN-hub voor al uw internetverbinding apparaten.

De N300 is een redelijk slimme maar bescheiden wig van zwart plastic met 5 Ethernet-poorten (1 x in, 4 x uit), een power-in-aansluiting en een resetknop aan de onderkant van het apparaat (zodat u de poorten wanneer bovenaanzichten). Het is ontworpen om plat op een oppervlak te worden geplaatst, en kan niet verticaal of aan de muur worden gemonteerd, en twee antennes zijn intern zodat er niets uit de behuizing steekt. Er zijn geen statuslampjes zichtbaar aan de voorkant of bovenkant, en de enige lampjes zijn de LED's op de LAN-poorten.

Hoe een Cisco Linksys DD-WRT-router in te stellen

Aan de slag gaan is belachelijk eenvoudig. We hebben zojuist onze modem / router uitgeschakeld, de N300 aangesloten en met de meegeleverde Ethernet-kabel op de modem / router aangesloten, de modem / router ingeschakeld en vervolgens de N300 ingeschakeld en ta-da! - alles werkte. Geen fout van Flashrouters, maar niet-Amerikaanse klanten moeten zich ervan bewust zijn dat de stekker die bij onze unit werd geleverd van het Amerikaanse type was, dus vergeet niet ervoor te zorgen dat u een internationale adapter bij de hand hebt (gelukkig hebben we dat gedaan!).

Hoewel de instructies aanbevelen om een ​​bekabelde verbinding te gebruiken totdat alles correct is ingesteld, was dit een beetje lastig voor ons, dus ging je gewoon door en verbond onze Windows-pc met WiFi en ondervond helemaal geen problemen.

Nadat u verbinding hebt gemaakt, gaat u als eerste naar de configuratiepagina van de router. De meegeleverde instructies zijn alleen tekst, maar alles wordt duidelijk uitgelegd.

Het wijzigen van de netwerknaam en het instellen van een veilig wachtwoord is de hoogste prioriteit en is zeer eenvoudig te doen.

Is Cisco Linksy router betrouwbaar?

We zetten de router op de proef in de ‘out of the box’ -configuratie met behulp van onze breedbandverbinding van 20 MB / s. De router was verbonden met een standaard VMgeG280 Wireless N-modem / router (standaard geleverd door onze ISP, Virgin Media).

Rechtstreeks verbonden met onze thuismodem / router (d.w.z. niet verbonden met de N300)

Verbonden via de N300

Flash-gebaseerde snelheidstests zoals die van Speedtest.net zijn niet altijd de meest betrouwbare indicatoren voor real-world prestaties, dus gebruikten we de tbbMeter-software van ThinkBroadband om te meten hoe lang het duurde om een ​​100 MB-bestand te downloaden:

Wanneer niet verbonden met de router

Wanneer verbonden met de router

De tbbMeter-resultaten suggereren dat de N300 mogelijk langzamer is dan de voorraadrouter van onze ISP, terwijl de resultaten van speedtest.net in feite een snelheidstoename vertoonden. We hebben ook enkele (zeer niet-wetenschappelijke) bereiktests uitgevoerd en ontdekten dat de signaalsterkte van de N300 ongeveer hetzelfde was als die van onze standaardrouter / modem.

WiFi-prestaties op alle routers kunnen worden verbeterd door een programma zoals inSSIDer te gebruiken om signaalinterferentie te analyseren, zodat u het beste kanaal voor uw regio kunt kiezen.

De fabrikant verklaart dat de N300 geschikt is voor het gelijktijdig aansluiten van maximaal 3 apparaten. We hebben geprobeerd verbinding te maken met alles wat we konden krijgen bij het schrijven van deze review (7 apparaten inclusief een smart-tv) en ondervonden geen problemen of vertragingen.

VPN gebruiken met een Cisco N300-router

Een van de belangrijkste redenen om een ​​DD-WRT geflashte router te krijgen (en degene waar we hier zijn ProPrivacy zijn uiteraard het meest in geïnteresseerd), is dat alle apparaten die erop zijn aangesloten hun internetverbinding kunnen laten routeren via een VPN-server. De installatiegegevens verschillen per VPN-provider, maar we zijn zonder (teveel) problemen verbonden met PIA.

Als bij toverslag denkt het internet dat we ons in New York bevinden!

Het runnen van een VPN-client kost verwerkingskracht, iets waar de N300 helaas aan ontbreekt, dus hoe beïnvloedt dit de prestaties?

Verbonden met VPN-server in New York via de router

Verbonden met VPN-server in New York via Windows-softwareclient

Niet verbonden met VPN (maar met dezelfde speedtest.net-server in New York)

Deze resultaten tonen de beperkingen van de processor en het geheugen van de N300. Een van de beste dingen van het gebruik van een geflashte router is dat zelfs apparaten die normaal gesproken geen VPN kunnen gebruiken, hiervan kunnen profiteren.

Onze smart-tv heeft nu toegang tot geo-beperkte services zoals Hulu (alleen beschikbaar in de VS)

Conclusie

Zonder twijfel is de N300 ondergewaardeerd, en hoewel de prestaties zonder VPN ongeveer gelijk zijn aan onze standaard ISP geleverde router / modem, worstelt het met VPN.

De N300 v2 ziet er echter goed uit en is zeer eenvoudig in te stellen, en als een goedkope en vrolijke oplossing voor het aansluiten van alle huishoudelijke apparaten via VPN werkt het niet, verwacht gewoon niet dat zo'n goedkope router overeenkomt met de VPN-snelheden die uw quad -core beest van een pc kan beheren ...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me