Hoe een VPN op Kindle Fire te installeren

De Kindle Fire is vergrendeld in de Amazon-winkel. Amazon laat consumenten geen software kopen in de Google Play-appstore. Deze beperking maakt het erg moeilijk om inhoud op een Kindle-apparaat te krijgen (anders dan de dingen die Amazon biedt). Gelukkig is het echter mogelijk om apps op een Kindle Fire te sideloaden (er is een gids hierover later in dit artikel).

Hoewel het waar is dat Amazon tot voor kort geen VPN's in de winkel had - nu heeft het er een aantal (ExpressVPN, PureVPN, IPVanish, PrivateVPN, om er maar een paar te noemen). Als je je echter abonneert op een VPN voor Kindle die geen software in de winkel heeft, kun je de VPN nog steeds gebruiken door OpenVPN-software van derden op je Kindle te installeren. Zodra dat is geïnstalleerd, kunt u de OpenVPN-software configureren om met uw gekozen VPN-provider te werken. We zullen later in deze handleiding uitleggen hoe dit te doen.

Als je je zorgen maakt dat dit allemaal ingewikkeld klinkt - ontspan je - want dat is het niet. Bovendien heeft elke VPN waarop u zich abonneert, een installatiehandleiding om u te helpen bij het proces! Als u zich hier echter zorgen over maakt, kunt u altijd direct met de VPN communiceren voordat u een abonnement aanschaft om een ​​beetje gemoedsrust te krijgen en ervoor te zorgen dat u alle hulp krijgt die u nodig hebt.

ExpressVPN, de beste VPN voor Kindle, heeft gedetailleerde installatiehandleidingen en 24/7 live chat-ondersteuning.

Als dit iets is waar je niet mee te maken hebt, raden we je aan om snel te zoeken naar de VPN waarin je geïnteresseerd bent in de Amazon Store voordat je de moeite neemt om je te abonneren.

Als de VPN software in de Amazon Store heeft, kunt u deze eenvoudige stappen volgen:

 1. Abonneer je op je gewenste VPN voor Kindle
 2. Ga naar de Amazon store en download de VPN-software
 3. Voer de software uit en log in met uw gegevens
 4. Maak verbinding met een VPN-server en krijg toegang tot eerder geblokkeerde inhoud.

Open de installatiehandleiding van de VPN-software voor Kindle

Laten we om je te helpen ook eens kijken hoe je een VPN kunt instellen met OpenVPN van derden voor Kindle. Dit is veel gecompliceerder dan de vorige methode, maar je kunt een VPN gebruiken zonder software in de Amazon App Store. Volg gewoon deze stappen op je Kindle:

 1. Sleep de Kindle-meldingsbalk naar beneden. kiezen Meer gevolgd door Apparaat en zet aan "Installatie van applicaties van onbekende bronnen toestaan."
  installeer een VPN op Kindle Fire
 2. Download ES File Explorer van de Amazon Appstore. Deze app is gratis.
 3. Download het OpenVPN-installatieprogramma naar uw desktopcomputer.
 4. Sluit je Kindle aan op je pc of Mac via de USB-kabel en sleep het OpenVPN-installatieprogramma (icsopenvpn0529.apk) naar de map Downloads van je Kindle..
 5. Start je Kindle op en gebruik ES Explorer om naar de map Downloads te navigeren. Tik op het .apk-bestand en installeer het.
 6. Meld je aan voor een VPN-service voor Kindle als je dit nog niet hebt gedaan.
 7. Stel vervolgens de OpenVPN-software op uw Kindle in met de OpenVPN-configuratiebestanden van uw VPN. Deze bestanden worden geleverd door uw VPN-provider. Om ze op je Kindle te krijgen, moet je ze naar een pc downloaden, uitpakken en naar jezelf e-mailen. Open de e-mail op je Kindle en download de .ovpn-bestanden. Nu kunt u ze vanuit uw downloadmap importeren in de OpenVPN-software. Uw VPN heeft een installatiehandleiding om u te helpen bij deze stap!

Een VPN-app sideloaden op een Kindle Fire

Amazon-gebruikers hebben geen toegang tot de Google Play Store. Dit beperkt ernstig de toegang waartoe zij toegang hebben op hun apparaat. Het goede nieuws is echter dat het kan "sideloaden" deze apps op je Kindle Fire. Dit omvat VPN-apps.

Volg deze stappen om een ​​app sideloaden:

 1. Voordat je apps kunt sideloaden, moet je je Kindle voorbereiden. Veeg om te beginnen naar beneden over de navigatiebalk en klik op instellingen. Zoek in het menu Instellingen naar toepassingen menu.
 2. Aanzetten Apps van onbekende bronnen.
 3. Open de applicatie Apps voor Android en zoek naar ES File Explorer, het is een gratis app zodat je het voor niets kunt downloaden. Es File Explorer
 4. Voer ES File Explorer uit en tik op Nieuw knop onderaan om een ​​nieuwe map aan te maken. Maak een map met de naam Sideloaded Apps in de root. Hier laad je je .APK-bestanden opzij.
 5. Download het APK-bestand voor SnapPea (Desktop-naar-Android-manager) rechtstreeks van SnapPea via deze link.
 6. Gebruik nu SnapPea om andere APK-bestanden die u wilt installeren in de SideLoaded-apps map die u eerder hebt gemaakt.
 7. U kunt de APK-bestanden openen met ES File Explorer en ze installeren zoals elk ander bestand. Kijk hier voor een volledige gids.

Maak een back-up van het APK-bestand naar je Kindle om een ​​app te installeren die je al op een ander Android-apparaat hebt (bijvoorbeeld uit de Google App Store). Volg hiervoor deze stappen:

 1. Installeer App Backup & Herstel op uw Android-apparaat.
 2. Voer de back-up uit & Herstel de app en selecteer alle apps waarvan u een back-up wilt maken van uw apparaat voor overdracht naar uw Kindle Fire. Druk onderaan op de knop Back-up.
 3. De APK-bestanden worden opgeslagen in de door App Backup opgegeven map (in ons geval / storage / sdcard0 / App_Backup_Restore /, controleer de instellingen van de toepassing om te zien wat uw opslagmap is). Nadat u een back-up van ze hebt gemaakt, koppelt u uw apparaat via USB op uw computer en kopieert u ze over.
 4. Kopieer die bestanden nu naar je Kindle (naar de Sideloaded Apps map die u eerder hebt gemaakt)
 5. Gebruik zoals eerder ES file Explorer om het APK-bestand te vinden en de app te installeren.

Raadpleeg ons artikel over VPN voor firestick als u wilt weten hoe u een VPN op firestick installeert.

Een VPN op een router installeren

Het verkrijgen van een VPN voor een DD-WRT-router is een veel eenvoudigere manier om je Kindle te verbinden met een VPN-server. Een VPN-geflashde router verbindt automatisch alle apparaten in je huis met een VPN-server (inclusief je Kindle).

Elk van de VPN-providers in ons beste 5 VPN's voor Kindle-artikel heeft instructies op de website over het installeren van de VPN op een router. Het bereik van routers waar elke VPN op inspeelt, wordt ook op elke site vermeld. Controleer of u het juiste merk en type router hebt voor een VPN-bedrijf voordat u zich aanmeldt voor de service.

Als u een kant-en-klare VPN-router wilt aanschaffen, gaat u naar Flashrouters.com.

ExpressVPN - de beste VPN voor Kindle - verkoopt een voorgeflashte router met de VPN geïnstalleerd op zijn website. Het beschermt alle apparaten in uw huis met de VPN.

Titel afbeelding tegoed: Erlo Brown / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me