Hoe een VPN op Windows in te stellen

Als u overweegt een VPN voor Windows te kopen of onlangs een abonnement hebt gekocht, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u die VPN kunt installeren. Het goede nieuws is dat als u een aanbevolen VPN van onze beste VPN voor Windows-gids hebt gekocht, die taak heel gemakkelijk zal zijn. Dit komt omdat top-of-the-range VPN-providers op maat ontworpen VPN-software hebben die ongelooflijk eenvoudig te installeren en te gebruiken is.

Onze aanbevolen beste VPN voor pc-lijst hebben allemaal aangepaste software voor Windows. Als zodanig is het instellen van de VPN net zo eenvoudig als een abonnement nemen, de software downloaden en installeren. Dit is verreweg de eenvoudigste en beste methode om uw VPN te installeren en u hebt geen speciale kennis of vaardigheden nodig - volg gewoon de instructies op het scherm.

Sommige minder gevestigde VPN's hebben mogelijk geen aangepaste VPN-software - of ze moeten u wellicht handmatig instellen. Over het algemeen raden we aan om weg te blijven van deze VPN's (waarom niet gewoon iets kopen dat compatibel is met uw Windows-systeem?)

We willen echter waar mogelijk helpen, daarom hebben we deze installatiehandleiding gemaakt voor het handmatig installeren van een VPN op Windows. Voor mensen die OpenVPN-codering willen gebruiken, hebben we daar aan het eind ook een handleiding voor opgenomen.

Stel een VPN in op Windows 10

Als u handmatig een VPN op Windows wilt instellen, hebt u enkele details van uw VPN-service nodig. Nadat u zich hebt geabonneerd op uw VPN, moet u de volgende gegevens van uw provider ontvangen:

 1. De VPN-servernaam of het adres
 2. Het VPN-protocol. We raden u aan te kiezen voor L2TP / IPsec, IKEv2 of SSTP omdat PPTP onzeker is. Kijk hier voor een volledige gids over VPN-codering.
 3. Gebruikersnaam en wachtwoord (om verbinding te maken met de VPN-server)

Als uw Windows VPN aangeeft dat u een specifieke verbindingsnaam moet gebruiken, moet u die ook van uw VPN-provider krijgen. Als u geen specifieke naam nodig hebt, kunt u verbinding maken met een door de gebruiker gegenereerde naam van uw keuze.

Ten slotte, als uw VPN voor Windows vereist dat u uw proxy-instellingen handmatig invoert, ga dan door en ontvang uw IP-adres en poortnummer voor proxy van de VPN-provider.

Houd deze gegevens bij elkaar, want u hebt ze nodig om uw VPN handmatig in te stellen in stap twee.

Stel uw VPN in voor Windows 10

Zodra u de bovenstaande lijst met details hebt, kunt u uw VPN voor Windows handmatig instellen in een paar eenvoudige stappen.

 1. Klik op de Start-knop en kies Instellingen in uw Start-menu. Klik nu op Netwerk & internet, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.
  VPN voor Windows
 2. Klik links op VPN om de systeeminstellingen te bekijken.
  Windows VPN
 3. Klik nu op het pictogram '+' met de tekst Een VPN-verbinding toevoegen.
  Windows VPN-installatie
 4. Selecteer Windows Standaard in het vak VPN-provider.
 5. Geef de VPN-verbinding een naam in het vak Verbindingsnaam. Als uw VPN-provider vereist dat u verbinding maakt met een bepaalde naam, hebt u deze in dit stadium nodig. (Wanneer u informatie over uw server-ID van de VPN-provider krijgt, vraag dan of u een bepaalde VPN-verbindingsnaam nodig hebt. Op die manier heeft u deze in dit stadium - als u deze nodig hebt.)
 6. Voer in het vak Servernaam of adres het IP-adres in dat uw VPN u heeft gegeven. In Windows 10 is het onmogelijk om een ​​VPN-verbinding tot stand te brengen zonder de URL of het IP-adres van uw VPN-server.
 7. Selecteer onder VPN-type het protocol dat u instelt (u hebt dit in stap één al ontdekt bij de communicatie met uw VPN).
 8. Als de VPN-verbinding om de een of andere reden niet werkt, kunt u teruggaan en selecteren automatisch en Windows 10 zal het protocol voor u detecteren.
 9. Voer uw wachtwoord in

Als u zich liever bij uw Windows VPN aanmeldt zonder dat u telkens uw gebruikersnaam en wachtwoord hoeft in te voeren, voert u nu uw gegevens in. Blader een beetje omlaag op de pagina en vink het vakje aan dat zegt Onthoud mijn inloggegevens. Dan klikken Opslaan en navigeer terug naar de Voeg VPN toe bladzijde.

Windows Guide Onthouden

Als alles volgens plan is verlopen, ziet u nu uw VPN-verbinding onder de Voeg VPN toe knop.

Wanneer u de VPN selecteert die u hebt gemaakt, krijgt u drie opties. Een daarvan is Aansluiten. Klik hier om verbinding te maken met de VPN. De andere twee opties zijn Geavanceerde mogelijkheden en Verwijderen. Als u de VPN-verbinding op elk gewenst moment uit Windows 10 moet verwijderen, kunt u dit hier doen.

Hoe OpenVPN in te stellen in Windows 10

Als u OpenVPN-codering in Windows 10 wilt gebruiken, hebt u mogelijk (met sommige VPN's) software van derden nodig. De meeste VPN's hebben aangepaste Windows VPN-software met OpenVPN (al onze aanbevolen VPN's doen dat). Bovendien, als u OpenVPN-codering (de beste VPN-codering op de markt) wilt gebruiken, raden we u ten zeerste aan om u aan te bevelen bij een aanbevolen Windows VPN.

Als er echter geen OpenVPN-optie in de software van uw VPN is, kunt u de open source OpenVPN-client van OpenVPN.net verkrijgen. Het is heel gemakkelijk te gebruiken, maar heeft niet zoveel geavanceerde functies.

Hier is het installatieproces voor de open source OpenVPN-client:

 1. Installeer de software voor Windows via de OpenVPN.net-link hierboven.
 2. Klik na installatie op het OpenVPN-pictogram en selecteer 'Open bestandslocatie'.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het OpenVPN GUI-pictogram (of klik op het pictogram op uw bureaublad) en klik op Eigenschappen.
  OpenVPN
 4. Klik bovenaan op het tabblad Compatibiliteit en vink het vakje Dit programma als administrator uitvoeren aan voordat u op OK klikt.
  OpenVPN op Windows
 5. Download de OpenVPN-configuratiebestanden van uw VPN-provider. U moet deze bestanden uitpakken en in de configuratiemap van de OpenVPN-installatiemap plaatsen (meestal C: \ Program Files (x86) \ OpenVPN \ config, of C: \ Program Files \ OpenVPN \ config). U hoeft alleen de bestanden uit te pakken voor de VPN-servers die u wilt gebruiken.
 6. Dubbelklik op het OpenVPN GUI-pictogram. Je ziet een klein rood pictogram op je taakbalk. Klik met de rechtermuisknop op dat pictogram, selecteer de gewenste server en klik op Verbinden. U moet uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om verbinding te maken met uw VPN.

VPN-functies instellen op Windows

Als u geabonneerd bent op een aanbevolen Windows VPN met aangepaste software, kunt u enkele van de geavanceerde functies ervan instellen. Nadat de VPN is geïnstalleerd, hoeft u alleen maar de instelling in de software te selecteren. Het instellingenmenu bevindt zich meestal linksboven of rechts in een hamburger of tandwielmenu.

Windows Guide Hamburger

In het instellingenmenu kunt u de volgende functies selecteren:

 • Versleutelingsprotocol. We raden altijd aan om OpenVPN te gebruiken, dus selecteer dit. Als u de optie TCP of UDP krijgt, selecteert u UDP als u van plan bent veel videostreaming en andere gegevensintensieve taken uit te voeren.
 • Dodemansknop. Dit voorkomt dat uw VPN per ongeluk ongecodeerde gegevens lekt naar uw ISP of de website die u bezoekt - mocht de VPN-verbinding per ongeluk uitvallen.
 • Automatisch verbinden. Deze functie maakt opnieuw verbinding met de VPN als deze wegvalt. Het werkt in samenwerking met de Killswitch om uw gegevens veilig te houden.
 • DNS-lekbescherming. DNS-lekken kunnen weggeven wat u online doet. De allerbeste VPN's bieden DNS-lekbescherming om ervoor te zorgen dat u deze verzoeken nooit naar uw ISP lekt.
 • Stealth-modus / VPN-verduisteringstechnologie. Dit wordt gebruikt in plaatsen als Iran en China om firewalls te omzeilen. Het kan ook worden gebruikt door mensen die hun VPN-gebruik volledig willen verbergen.

Als algemene regel wilt u alle bovenstaande instellingen gebruiken - behalve de laatste in de lijst - die alleen in specifieke gevallen nodig is.

Uw VPN instellen voor Windows 7

Als u nog steeds niet hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie van Windows en 7, 8 of 8.1 gebruikt, kunt u het beste op de hulppagina van uw VPN-provider kijken naar een oudere installatiehandleiding. Het proces zal bijna exact hetzelfde zijn als dat hierboven beschreven. De bovenstaande handleiding zou dus voor de meeste mensen voldoende moeten zijn om hun VPN in te stellen.

Hoe uw Windows VPN te testen

We testen VPN's regelmatig met onze eigen wetenschappelijke snelheidstestmethode. Dit is 's werelds meest geavanceerde VPN-snelheidstestmethode - die geen enkele andere VPN-vergelijkingssite gebruikt. Om deze reden kunt u de prestaties van een service eenvoudig controleren door eenvoudig naar de individuele beoordeling hier op ProPrivacy.com te kijken. Zoek eenvoudig naar de VPN die u interesseert met behulp van onze zoekfunctie in de rechterbovenhoek.

Als je wilt, kun je hier eenvoudig je VPN-snelheden testen. Selecteer eenvoudig een testserver bij u in de buurt en test uw internetverbinding met de "gecombineerde" test. Vergeet niet om het eerst te testen zonder dat uw VPN is ingeschakeld. Hiermee kunt u uw internetsnelheden vergelijken met en zonder de aangesloten VPN. De VPN's die wij aanbevelen zijn snelle VPN's met uitstekende Windows-compatibiliteit.

Verschillende soorten VPN-verbindingen

Er zijn een aantal VPN-coderingsprotocollen beschikbaar voor uw Windows-systeem. Het beste tunnelprotocol is OpenVPN. Al onze aanbevolen VPN's bieden dit. Ter informatie is hier echter een overzicht van alle protocollen.

 • Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) - biedt minimale beveiliging en privacy maar is snel.
 • Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPsec) - L2TP / IPsec biedt betere beveiliging dan PPTP, samen met gemiddelde snelheden.
 • Internet Key Exchange versie 2 (IKEv2) - dit is het meest gebruikte protocol voor iOS VPN-clients. Het is veilig maar niet zo sterk als OpenVPN en wordt niet vaak gebruikt op Windows. Je hebt echter de mogelijkheid om het te gebruiken als je dat wilt.
 • OpenVPN - een open source en zeer veilig protocol. Dit protocol biedt versleuteling van militaire kwaliteit wanneer providers het correct implementeren. Alle VPN's voor Windows in deze handleiding hebben OpenVPN (veilig geïmplementeerd).

Bekijk onze Ultimate VPN Encryption Guide voor meer informatie over VPN-codering en protocollen.

Als u op zoek bent naar een VPN voor Mac, bekijk dan onze beste VPN voor Mac-gids. Notitie: Als u op zoek bent naar de beste gratis VPN voor Mac, is het belangrijk op te merken dat we het gebruik van een gratis VPN niet aanbevelen. Raadpleeg onze gratis VPN-serviceshandleiding voor meer informatie..

Titel afbeelding tegoed: Anton Watman / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me