Hoe een VPN voor Smart TV in te stellen – Een VPN voor Smart TV Streaming installeren

Het is niet altijd mogelijk om VPN-software rechtstreeks op een Smart TV te installeren. Als uw Smart TV echter toegang heeft tot de Google Play Store (Android Smart TV's kunnen), kunt u de VPN-app (voor uw provider) rechtstreeks op uw smart TV installeren. Dit is de beste manier om uw smart-tv aan te sluiten, dus gebruik deze methode als u kunt. Houd er rekening mee dat niet elke Smart TV dit kan doen, dus u moet dit navragen bij uw fabrikant.

Als uw SmartTV toegang heeft tot Google play, volgt u deze stappen:

Als u een Android TV hebt, kunt u de onderstaande stappen volgen om uw Android TV VPN te installeren.

 1. een VPN-abonnement aanschaffen, raden we de 5 beste VPN's voor Smart TV's aan de onderkant van dit artikel aan.
 2. Download de software en installeer de Android-client (.APK-bestand) op uw Android smart TV.
 3. Log in met uw inloggegevens van wanneer u zich hebt geabonneerd.
 4. Start de app op uw Smart TV en maak verbinding met een server.

Dat is alles: je doet nu alsof je in een ander land bent en hebt toegang tot inhoud uit die regio! Uw privacy wordt ook beschermd dankzij de encryptie van de VPN.

Is de grote rematch tussen Ruiz en Joshua niet beschikbaar in jouw land?

Als je bang bent om de meest verwachte bokswedstrijd van 2020 te missen, volg je gewoon de gids van ProPrivacy over hoe je de Ruiz vs Joshua rematch met een VPN kunt bekijken en kun je getuige zijn van Anthony Joshua die probeert de WBA terug te vorderen (Super ), IBF, WBO en IBO zwaargewicht titels van wereldkampioen Andy Ruiz in deze high-stakes face-off.

Verbinden via een pc of laptop

De meeste Smart TV-eigenaren kiezen ervoor om hun tv via een ethernetkabel op hun computer aan te sluiten. Hiermee kunnen ze de internetverbinding van hun pc delen (hierover later meer). Dit is een effectieve manier om een ​​VPN te gebruiken om beperkte inhoud op een Smart TV te deblokkeren. U kunt bijvoorbeeld een VPN gebruiken om YouTube-video's te blokkeren die in uw land beperkt zijn en om geblokkeerde / beperkte streamingdiensten in uw land te deblokkeren. Elke smart-tv waarbij apps niet rechtstreeks kunnen worden geïnstalleerd, moet deze methode gebruiken (of een VPN-router).

Een VPN-verbinding delen in Windows

 1. Zorg ervoor dat uw computer is verbonden met uw VPN-service. Als u zich nog niet hebt geabonneerd op een VPN, bekijk dan ons 5 beste VPN's voor Smart TV-artikel. We raden NordVPN aan omdat het alles heeft wat je nodig hebt om meer inhoud in HD op een smart-tv te streamen.
 2. Verbind uw SmartTV met de pc via een Ethernet-kabel.
 3. Open het Netwerkcentrum op de pc (Start > Controlepaneel > Netwerkcentrum) en klik op 'Adapterinstellingen wijzigen'.
 4. Vind uw VPN-verbinding. OpenVPN-verbindingen zijn meestal niet duidelijk gelabeld, dus zoek er een met de beschrijving ‘TAP-Win32 Adapter V9 ′ (of vergelijkbaar). Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer 'Eigenschappen' in de vervolgkeuzelijst.
 5. Selecteer het tabblad 'Delen' en vink het vakje 'Andere netwerkgebruikers toestaan ​​verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer' aan. Kies vervolgens in het vervolgkeuzemenu 'Local Area Connection' (als u meerdere Ethernet-poorten op uw computer hebt, zorg er dan voor dat u degene selecteert waarop u uw SmartTV hebt aangesloten) en klik vervolgens op 'OK'.
 6. Start uw SmartTV en computer opnieuw op en deze zou correct moeten werken.

Een VPN-verbinding delen in OSX (PPTP of L2TP)

Het delen van uw verbinding op OSX is een beetje ingewikkelder als u OpenVPN wilt instellen, maar deze TunnelBlick-tutorial laat u zien hoe. We laten u zien hoe u het instelt met behulp van PPTP of L2TP en de ingebouwde VPN-client.

 1. Meld u aan voor een VPN-service en stel deze in volgens de instructies van de provider. We raden NordVPN aan omdat het alles heeft wat je nodig hebt om meer inhoud in HD op een smart-tv te streamen.
 2. Met de SmartTV uitgeschakeld, sluit u deze aan op een USB-poort op uw Mac met behulp van de Ethernet-kabel en adapter.
 3. Open in OSX Systeemvoorkeuren (Apple-pictogram rechtsboven in het scherm -> Systeemvoorkeuren) en klik op 'Delen'.
 4. a) Open het menu 'Uw verbinding delen vanaf' en selecteer uw VPN-verbinding. b) Vink in het vak ‘Naar computers gebruiken’ ‘USB Ethernet’ aan. c) Vink 'Internet delen' aan en er verschijnt een pop-upvenster. Klik op ‘Start’ en (d) ‘Internet Sharing: On’ wordt groen weergegeven om u te laten weten dat alles goed werkt.
 5. Start uw SmartTV opnieuw op.

VPN-routermethode

Sommige mensen geven er de voorkeur aan een VPN te gebruiken dat op een geflashte router is geïnstalleerd. Dit betekent dat alle apparaten in hun huis - inclusief hun Smart TV - worden ondersteund door de VPN-verbinding. Dit is een uiterst eenvoudige methode om een ​​Smart TV te verbinden met een VPN-service (en alle andere apparaten in uw huis).

Hoewel het waar is dat je zelf een router kunt flashen (als deze compatibel is), wordt dit meestal alleen gedaan door mensen die behoorlijk technisch zijn. Dit komt omdat het flashen van een router met DD-WRT-firmware (of andere routerfirmware van derden) kan "steen" het apparaat (vergrendel het waardoor het onbruikbaar wordt).

Als je een laag niveau van technische knowhow hebt, is je router waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Gelukkig zijn er bedrijven die prepaid en pre-flashed routers aanbieden, die een eenvoudige plug-and-play installatie mogelijk maken - Flashrouters is een goed voorbeeld.

Sommige VPN-services (bijvoorbeeld NordVPN verkopen zelf vooraf geflashte routers).

Voorgeflashte routers

Een belangrijk voordeel van het gebruik van een geflashte router is dat al uw apparaten met internetverbinding (inclusief gameconsoles, iPhone- en Android-telefoons en natuurlijk uw SmartTV) profiteren van een verbinding met VPN wanneer ze verbinding maken via de router.

De meeste VPN's kunnen vooraf geflitst worden gekocht op een router bij de externe Flashrouters. Er zijn twee hoofdtypen geflashte routers: DD-WRT en Tomato. DD-WRT is de meest populaire optie omdat het het meest aanpasbare type geflashte router is. Klik op de links voor meer informatie over dit soort routers.

Het voordeel van het gebruik van een geflashte router is dat deze automatisch de VPN-service gebruikt, ongeacht welk apparaat u verbindt met uw WiFi-netwerk. Het kan ook helpen bij het verminderen van het aantal netwerkkabels dat u gebruikt en ervoor zorgen dat u niet hoeft te spelen met de netwerkinstellingen van uw computer. Het maakt ook niet uit of uw computer niet in de buurt van uw SmartTV staat.

DD-WRT router

U kunt een volledige lijst met compatibele routers vinden op de DD-WRT-website, waar u ook informatie kunt vinden over het installeren en configureren van DD-WRT. En klik op deze links voor handleidingen over het instellen van PPTP en OpenVPN.

Tomatenrouter

Een volledige lijst met compatibele routers is te vinden op de website van de tomaatrouter, ze hebben ook informatie over het installeren en configureren van Tomato en een handleiding voor het instellen van OpenVPN.

5 beste VPN's voor Smart TV-gebruikers

Titel afbeelding tegoed: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me