Hoe formatteer je SSD snel en veilig?

Denk je dat je je persoonlijke gegevens hebt gewist door je harde schijf, SSD of USB-stick te formatteren?Hoe SSD te formatteren

Helaas is dit een veel voorkomende misvatting.

De realiteit is dat, tenzij je de stappen in deze SSD-gids volgt, iedereen met de juiste vaardigheden verwijderde gegevens van je oude schijven kan herstellen.

Veel mensen nemen aan dat het formatteren van een SSD-schijf voldoende is. Gewiste gegevens kunnen echter nog steeds worden hersteld. Dit kan een risico vormen als uw oude computer in het bezit van iemand anders komt. Een expert of cybercrimineel kan er eenvoudig grote hoeveelheden gegevens van terugkrijgen.

Hoe SSD veilig te formatteren

Zoals u later zult zien, is het herstellen van gegevens van een SDD uiterst eenvoudig.

Het is zelfs zo eenvoudig dat het niet zo gek is om ervoor te zorgen dat niet alle gegevens van oude schijven worden verwijderd.

Gelukkig zijn er manieren om SSD-schijven correct te formatteren, zodat de gegevens volledig worden geschrobd. Vanaf nu raden we u ten zeerste aan deze stappen te nemen.

HDD Software Eraser

De goedkoopste en gemakkelijkste manier om een ​​schijf volledig te wissen is met een professionele software-gum. Darik's Boot And Nuke (DBAN) -software is gratis en is een probleemloze manier om een ​​SSD te formatteren. Om het te gebruiken, sluit u de gewenste harde schijf aan op een pc en start u de software.SSD beveiligd formaat

Houd er echter rekening mee dat de software erg lang duurt. Bovendien werkt het niet op defecte schijven.

Maak een wis-cd of dvd om de software te gebruiken. Plaats nu de schijf die u wilt wissen in een pc en voer de software uit. Zorg ervoor dat u niet per ongeluk een schijf met gegevens die u nodig hebt, wist, omdat u deze daarna niet meer terug kunt krijgen.

Ik raad aan om een ​​reserve-pc te gebruiken - of op zijn minst alle harde schijven los te koppelen die u nodig hebt - om veilig te zijn. Het is prima om dit te doen omdat je opstart vanaf de Boot And Nuke-schijf die je hebt gemaakt, niet vanaf de interne schijf.

Lees de documentatie van Boot en Nuke grondig. Als u een fout maakt en de verkeerde schijf verwijdert, zijn de gegevens voor altijd verdwenen.

SSD-specifieke opmaakhulpmiddelen

Een Solid State Drive (SSD) kan veilig worden geformatteerd met behulp van de hulpprogramma's van de fabrikant. De beste manier om deze hulpprogramma's te vinden, is door te zoeken op de website van uw SSD-fabrikant. Hier zijn links naar enkele van de meest populaire fabrikanten:

 • SanDisk SSD Toolbox
 • Samsung Magician Software
 • Intel Solid-State Toolbox
 • Corsair SSD-gereedschapskist

Die hulpprogramma's zullen u door het proces leiden en ze zijn vrij vanzelfsprekend.

HD / SSD-vernietiging

Voor iedereen die problemen heeft met het vinden van een hulpprogramma om hun SSD-schijf te verwijderen, is "het vernietigen" met een hamer en een zes-inch nagel perfect. Deze methode werkt ook met normale harde schijven.

Hamer alleen spijkers dwars door de aandrijving op een aantal plaatsen. Het is het beste als je dit buiten in een blok hout doet. Vier gelijkmatig verdeelde nagels dwars door de aandrijving moeten voldoende zijn om het te vernietigen. Helaas vernietigt dit ook elke doorverkoopwaarde.

Een harde schijf of SSD herstellen

Software kan worden gebruikt om zowel 'permanent verwijderde' bestanden (SHIFT + DELETE op Windows) als volledig geformatteerde schijven te herstellen.Een harde schijf herstellen

Bovendien, als uw harde schijven zijn beschadigd of getroffen door een virus, kan bestandsherstelsoftware een zegen zijn. Cybercriminelen gebruiken dit soort software echter ook om oude gegevens van harde schijven te recupereren. Dit kan hen een venster in je leven geven en hen in staat stellen om allerlei problemen te veroorzaken.

Diefstal van creditcards, accountdiefstal, gegevensdiefstal, diefstal van intellectueel eigendom: de lijst met mogelijke misdaden die kunnen worden bereikt door het herstellen van oude harde schijven is verontrustend. Om deze reden is het van vitaal belang dat u de tijd neemt om oude gegevens op de juiste manier van schijven te verwijderen voordat u ze weggooit, verkoopt of weggeeft.

Hier is een volledige lijst van enkele van de problemen die kunnen optreden als een schijf niet correct is geformatteerd:

 • Identiteitsdiefstal
 • Arbeidsgerelateerde fraude
 • Telefoon- of nutsfraude
 • Bankfraude
 • Overheid komt ten goede aan fraude
 • Belastingfraude
 • Leningfraude
 • Creditcard fraude
 • Hacking

Het herstelproces

Er zijn veel verschillende soorten professionele herstelsoftware op de markt. Zodra u - of een hacker - een van deze programma's hebt, is het herstellen van bestanden eenvoudig.

Om bestanden te herstellen, plaatst u de harde schijf in een werkende computer als een secundaire schijf. Nadat u het hebt geïnstalleerd en de computer het in Explorer toont, bent u klaar om gegevens te herstellen. Voer de wizard Gegevensherstel uit en selecteer de locatie (harde schijf) met permanent verwijderde bestanden die moeten worden hersteld. Klik nu Scannen.

Herstelsoftware heeft meestal de optie om Snelle scan of Diepe scan om alle verloren bestanden te vinden.

Zodra de software oude bestanden begint te vinden, kunt u een voorbeeld bekijken en deze selecteren. Klik op als er iets van belang is Herstellen om die gegevens op te slaan in een map op de pc of op een extern opslagapparaat. Nadat u de gegevens op de harde schijf hebt hersteld, is deze volledig toegankelijk.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles beschreven wat u moet weten over het veilig formatteren van harde schijven. Het proces is eenvoudig, dus u hebt echt geen reden om uzelf niet te beschermen door deze procedures in de toekomst te volgen. Het is het zeker waard!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me