Hoe installeer ik een VPN op een iPhone? – VPN instellen en configureren voor iPhone

Het opzetten van een VPN op een iPhone is geen moeilijke taak. Afhankelijk van de VPN die u kiest, zijn er echter verschillende manieren. De beste iPhone VPN-services hebben aangepaste apps die kunnen worden gedownload van de iTunes Store of de VPN-website. Het downloaden en installeren van deze VPN's is hetzelfde als het installeren van een andere app. Om u echter door het proces te leiden, hebben we deze handleiding geschreven.


Sommige VPN's hebben geen aangepaste VPN-software (een zogenaamde VPN-client) voor iOS-apparaten. De overgrote meerderheid van VPN's biedt abonnees echter toegang tot de OpenVPN-configuratiebestanden (.ovpn-bestanden). Deze bestanden kunnen worden gebruikt met de uitstekende OpenVPN Connect-software van derden.

OpenVPN Connect is een VPN-client die is geschreven door de ontwikkelaars van het OpenVPN-protocol. Dit is het veiligste VPN-protocol dat beschikbaar is. OpenVPN Connect installeren en de .ovpn-bestanden importeren is uiterst eenvoudig en u hoeft helemaal niet technisch te zijn. Om u te helpen hebben we later in dit artikel een handleiding opgenomen.

Hoe een VPN-app op iPhone in te stellen

Ga als volgt te werk om een ​​VPN-app op iPad, een VPN op iPhone of een VPN op een ander iOS-apparaat in te stellen:

 1. Kies een VPN uit de beste iOS VPN-serviceslijst.
 2. Navigeer naar de website van de VPN door op de link te klikken en je te abonneren op je favoriete iOS VPN. In dit voorbeeld hebben we ExpressVPN gebruikt. Vergeet niet dat een jaarabonnement u veel geld bespaart.
 3. Na inschrijving, Log in met de inloggegevens en het wachtwoord dat u hebt ingevoerd toen u zich inschreef.ExpressVPN voor iPhone
 4. Tik op Mijn rekening of downloads afhankelijk van de VPN. Als alternatief kunt u de optie krijgen om klik op "ExpressVPN instellen" (of de VPN waarop u zich hebt geabonneerd).
 5. Je wordt nu doorgestuurd naar de iOS-instellingenpagina.

  Selecteer "Downloaden in de app store". U wordt nu doorgestuurd naar de VPN-software. Installatie is eenvoudig, dus volg de instructies op het scherm. Tijdens de installatie kan uw iOS-apparaat u om de toegangscode van uw apparaat vragen, deze invoeren of touch ID gebruiken en op Toestaan ​​klikken.ExpressVPN voor iPhone

 6. Nadat u de iOS VPN-app heeft geïnstalleerd, voer de software uit. U moet uw inloggegevens opnieuw invoeren.
 7. In het menu van uw VPN, selecteer Instellingen (meestal in een hamburger- of tandwielmenu).
 8. Selecteer het VPN-protocol van uw voorkeur

  . We raden u aan Open VPN-codering TCP of UDP te gebruiken. UDP is het beste voor streaming. Selecteer Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPSec) of IKEv2 als dit niet beschikbaar is. Beide protocollen zijn sterk. Gebruik geen Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP), omdat PPTP niet veilig is.VPN-protocol voor iPhone

 9. Tenslotte, kies een VPN-server uit de lijst

  van serverlocaties en klik op Verbinden.ExpressVPN voor iPhone

 10. Zodra de VPN-verbinding tot stand is gebracht, geeft uw iPhone / iPad VPN aan dat de verbinding op het scherm is ingeschakeld. Uw IP-adres is nu dat van de VPN en uw gegevens zijn veilig, dus je kunt toegang tot elke gewenste website.

Sommige VPN's hebben een functie voor automatisch starten en een functie voor automatisch verbinden. Als u uw VPN actief wilt houden telkens wanneer u internet gebruikt, selecteert u deze opties in de VPN-instellingen. U kunt ook de app handmatig opstarten telkens wanneer u deze wilt gebruiken, een server selecteren en op Verbinden klikken.

Express VPN voor iPhone

Het beste VPN-protocol voor iPhone

Er zijn een aantal coderingsprotocollen beschikbaar op iOS:

 • PPTP - biedt minder beveiliging en privacy maar is snel.
 • L2TP / IPSec - betere beveiliging dan PPTP maar nog steeds niet perfect.
 • Internet Key Exchange versie 2 (IKEv2) - het meest gebruikte protocol voor iOS VPN-clients. Het is veilig, maar niet zo sterk als Open VPN.
 • OpenVPN - een open source en zeer veilig protocol. Dit protocol biedt codering van militaire kwaliteit indien correct geïmplementeerd. Alle VPN's voor iOS in dit artikel bieden een veilige implementatie. Het is soms nodig om de Connect-software van derden te downloaden. Dit is heel eenvoudig en stelt u in staat om OpenVPN te gebruiken als u dat wilt. Zie mijn gids hieronder voor instructies over het handmatig instellen van uw VPN.

Weet u niet zeker welke codering u moet gebruiken? Bekijk onze Ultieme coderingsgids voor meer informatie.

Configureren van OpenVPN op een iPhone

Soms kan het nodig zijn om uw VPN in te stellen met behulp van de OpenVPN Connect van derden op een iOS-apparaat. Als OpenVPN-codering niet beschikbaar is in de aangepaste iOS-software van de VPN, moet u VPN-clientsoftware van derden downloaden. Dit is heel eenvoudig:

 1. Download de OpenVPN Connect-app

  .OpenVPN voor iPhone

 2. Installeer de software op uw apparaat.
 3. Navigeer naar de website van uw VPN en download de OpenVPN-configuratiebestanden (.OVPN-bestanden). Meestal moet u dit op een pc doen, omdat ze zijn ingepakt. Deze bestanden bevinden zich in het downloadgebied waar u de VPN-software hebt gekocht. Als u problemen ondervindt om deze bestanden op de website van uw VPN te vinden, vraag het dan gewoon aan hun ondersteuningsteam. Download de configuratiebestanden voor de servers die u wilt gebruiken.VPN-configuratie voor iPhone

 4. Pak de bestanden uit en e-mail ze naar uzelf (zodat u ze op uw iPhone kunt openen). Open de e-mail op uw iPhone en download de bestanden naar uw apparaat om ze in de app te gebruiken.
 5. Open de Connect-app en klik op Importeren. Selecteer de bestanden die u in stap vier op uw apparaat hebt opgeslagen.Open VPN voor iPhone

 6. Nadat de bestanden zijn geïmporteerd, klikt u op de server waarmee u verbinding wilt maken en voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in.OpenVPN voor iPhone

 7. Wanneer de app verbinding maakt, is uw apparaat beveiligd met codering en is uw IP-adres dat van de externe server.
 8. Nu hoeft u alleen maar de Connect-app op te starten en verbinding te maken met een server wanneer u uw VPN wilt gebruiken. Het wachtwoord moet automatisch worden opgeslagen in de Connect-app, zodat u het niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren.

Onthoud: uw VPN heeft hiervoor een eigen gids. Als je het wilt gebruiken, vraag dan hun klantenondersteuning om je naar die gids te linken of kijk in de FAQ-sectie van de website. Die gids is specifiek voor de VPN waarop u bent geabonneerd. Het heeft echter dezelfde stappen die hier zijn vermeld.

Hoe een VPN voor iPhone te testen

Hier bij ProPrivacy.com testen we regelmatig VPN's om hun prestaties te controleren. Dat betekent dat u over hun snelheid en algemene prestaties kunt lezen in hun individuele beoordelingen. We begrijpen echter volledig of u de prestaties van uw VPN-client zelf wilt controleren. Om dit te doen, ga je gewoon naar deze website om je internetsnelheden met en zonder een VPN te testen.

Het beste is om een ​​testserver bij u in de buurt te selecteren. Klik vervolgens op 'gecombineerde test'. Hiermee worden uw upload- en downloadsnelheden getest. Vergeet niet om uw snelheden met en zonder een VPN te controleren om prestatieniveaus te vergelijken.

Hoe een VPN van uw iPhone te verwijderen

Het verwijderen van een VPN van uw apparaat is hetzelfde als het verwijderen van een andere app uit de Apple Store. Selecteer het gewoon op het scherm van uw apps en verwijder het. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat u nog steeds geen aanhoudend VPN-profiel op uw apparaat heeft:

 1. Open instellingen.
 2. Klik op Algemeen, scrol vervolgens naar beneden en kies Profiel.
 3. kiezen VPN-configuratieprofiel.
 4. Zodra uw VPN-configuratieprofiel is geopend, klikt u op Verwijder profiel.
 5. Een pop-up prompt vraagt ​​u om bevestiging. Klik Delete.

Het profielbestand wordt nu ook van uw iOS-apparaat verwijderd.

Titel afbeelding tegoed: Chayantorn Tongmorn

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me