Hoe torrents op iPhone te downloaden & wat zijn de beste torrent-downloaders voor iPhone

Apple staat geen BitTorrent-apps toe in de App Store, wat torrenting op een iPhone of iPad een beetje uitdagender maakt dan op andere platforms. Het goede nieuws is echter dat dankzij cloud torrent-services torrenting op een iOS-apparaat mogelijk is.

Wat is een cloud torrent-service?

Een cloud-torrent-service is als een vriend die de daadwerkelijke torrenting voor je doet. Maar in plaats van naar hun huis te gaan om de torrent-inhoud naar een USB-stick over te zetten wanneer de download is voltooid, kunt u deze eenvoudig overbrengen of streamen van een externe server naar uw iPhone of iPad met behulp van regulier HTTP.

Cloud torrent-services werken meestal in uw browser, hoewel het interessant is om op te merken dat Apple sommige cloud-torrent-apps toestaat in de App Store.

Er zijn talloze cloudservices, waarvan de meeste min of meer op dezelfde manier werken. Deze omvatten Bitport.io, put.io en Zbigz, maar er zijn er nog veel meer.

prijzen

Het is gebruikelijk dat cloud torrent-services gratis accounts aanbieden, vaak met een opslaglimiet van 1 GB. Deze kunnen handig zijn, maar u krijgt waar u voor betaalt. We vonden dat de meeste gratis accounts resulteerden in HTTP-downloadsnelheden die vrijwel onbruikbaar waren.

Betaalde abonnementen beginnen meestal rond de $ 10 per maand voor 100 GB opslag. Dit kan echter enorm variëren, dus het is de moeite waard om rond te kijken. Betaalde abonnementen leveren altijd hogere downloadsnelheden op dan gratis abonnementen en worden meestal beveiligd door HTTPS.

streaming

Afgezien van het feit dat ze op uw iPhone werken, is een groot voordeel van cloud torrent-services dat ze video-inhoud naar uw telefoon kunnen streamen zodat deze niet lokaal hoeft te worden opgeslagen.

Apple is notoir spartaans bij het uitdelen van opslaggeheugen op zijn mobiele apparaten, die ook geen ondersteuning bieden voor externe SD-kaarten. Dit maakt deze ruimtebesparende functie een uitkomst voor iOS-gebruikers.

Hoe torrent op een iPhone of iPad

Sommige cloud torrent-services (inclusief ons voorbeeld put.io) hebben eigenlijk een iOS-app, maar de meeste zijn alleen browsergebaseerd. Omdat dit een generieke gids is, richten we ons primair op het gebruik van een cloudservice via de webinterface.

 1. Schaf een cloud torrent-account aan. In deze gids gaan we put.io gebruiken omdat dit heel typerend is voor dit soort service. We vonden dat het goed werkte en het feit dat het een iOS-app biedt, maar we hebben de markt niet volledig onderzocht en hebben daarom puur illustratieve redenen voor put.io gekozen..

  Voor wat het waard is, biedt put.io geen gratis accounts. Maar het biedt wel een 1-daagse proef van zijn premium-service voor $ 0,99 die we veel nuttiger vonden voor evaluatiedoeleinden dan elk gratis account dat we probeerden.

 2. Maak verbinding met een VPN (niet strikt noodzakelijk, maar altijd een goed idee).

 3. Bezoek een torrent-site. De meeste mensen die dit artikel lezen, hebben al een favoriet, maar als je nieuw bent in torrenting is Google (of een privé-zoekmachine naar keuze) je vriend.

 4. Zoek naar de gewenste inhoud.

  1337x website

 5. Zoek de magneetlink, houd deze lang ingedrukt en kopieer link. Bij sommige cloud torrent-services kunt u ook .torrent-bestanden plakken, maar de meeste hebben een Magnet-link nodig om te werken.

  download torrent met behulp van de magneetlink

 6. Meld u in uw browser aan bij uw cloud torrent-account en zoek het veld 'nieuwe torrent toevoegen' (dit kan iets anders worden genoemd). Lang indrukken -> Plak magneetlink in. Zie hieronder hoe we dit in put.io doen.

  put.io nieuwe overdracht

  In theorie kunt u elke browser gebruiken. Het is echter vermeldenswaard dat Firefox voor iOS het beste voor ons werkte, omdat Safari en Chrome tijdens het downloadproces enkele fouten hebben veroorzaakt.

 7. De torrent begint te downloaden naar je cloud torrent-account. Om het lokaal via HTTP naar je iPad over te brengen, klik je gewoon op de bijbehorende downloadknop.

  put.io-bestandenlijst

  Als alternatief is het meestal mogelijk om video-inhoud direct in uw browservenster te streamen.

  nacht van de levende dode torrent

 8. Als iDevice-eigenaar weet je waarschijnlijk al goed dat bestandsbeheer in iOS niet zo eenvoudig is als op andere platforms. Gelukkig biedt Bestanden (de ingebouwde iOS-app voor bestandsbeheer) toegang tot de map Firefox Download waar u eenvoudig toegang hebt tot uw nieuw gedownloade torrents.

  downloads die worden weergegeven in Firefox

  Handige tip: VLC voor mobiel is een 100% gratis en open source-app die vrijwel elk videobestand kan afspelen dat je erop kunt gooien.

  Zoals reeds opgemerkt, biedt put.io in feite ook een iOS-app. Hiermee kunt u door bestanden bladeren die zijn opgeslagen in uw put.io-account, deze lokaal overbrengen naar uw iPhone of iPad, of (in het geval van filmbestanden) ze streamen.

  Met andere woorden, het vervangt de noodzaak om stappen 7 uit te voeren & 8 hierboven in uw browser. U moet nog steeds stappen 1-6 hierboven volgen om de bestanden naar uw account te torreren.

Hoe je je iPhone veilig kunt houden tijdens torrenting?

Een VPN helpt je om je iPhone veilig te houden wanneer je torrent. De voordelen van het gebruik van een VPN zijn als volgt:

 • Verbergt uw echte IP-adres voor collega's die anders precies kunnen zien wie u bent. Dit is met name zorgwekkend als je bedenkt dat auteursrechtenhandhavers routinematig de IP-adressen controleren van mensen die hun intellectuele eigendom torrent en actie ondernemen tegen hen.
 • Verbergt wat u downloadt van uw internetprovider (ISP).

Zie Beste VPN's voor Torrenting voor een gedetailleerde discussie over dit onderwerp.

Torrenting op een iPhone of iPad is echter anders omdat je niet direct torrenting gebruikt. Je Cloud torrent-service fungeert als tussenpersoon, wat betekent dat:

 • Peers zien het IP-adres van de cloud torrent-server, niet je echte IP.
 • Uw lokale overdrachten zijn waarschijnlijk verborgen door HTTPS (dit is vaak niet het geval met gratis accounts, maar is een vrij standaardfunctie voor de meeste premium cloud torrent-accounts).

Dus als het enige dat je wilt een VPN is om jezelf te beschermen tijdens het torrenting op een iPhone, dan is de noodzaak om een ​​VPN nodig te hebben minder dringend. Maar we raden nog steeds het gebruik van een VPN aan omdat:

 • Een VPN deblokkeert de torrent-sites die u nog moet bezoeken om de torrents te vinden in de eerste plaats.
 • Een VPN verbergt je echte IP-adres voor de torrent-sites die je bezoekt, en wie weet welke records ze registreren?
 • Een VPN verbergt uw echte IP-adres voor de cloud torrent-provider (hoewel het waarschijnlijk uw betalingsgegevens heeft als u een premium-abonnement hebt gekocht).

We denken dat je sowieso op al je apparaten een VPN zou moeten gebruiken. De meeste VPN-services bieden een iOS-app, maar bekijk de beste VPN-apps voor iPhone en iOS voor onze topaanbevelingen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me