Hoe u uw eigen VPN-kill-schakelaar in Windows bouwt met Comodo

Veel mensen gebruiken de beste VPN-services om zichzelf te beschermen tegen pestkoppen met betrekking tot auteursrechten, maar een eeuwig gevaar hierbij is dat de VPN-verbinding wordt verbroken, waardoor BitTorrent-verkeer zichtbaar blijft voor de wereld.


Sommige VPN-providers, zoals Private Internet Access, Mullvad en VPNArea, (voor de beste VPN in 2018 bekijk onze VPN-beoordelingen) hebben een internet-kill-switch in hun VPN-clients (VPNArea bevat zelfs een kill-switch per app), en we hebben eerder oplossingen van derden voor het probleem besproken.

Er is echter een andere, meer directe manier om - je eigen kill-schakelaar (globaal of per app) te rollen met een firewall.

De ingebouwde Windows Firewall gebruiken

In Windows 7 is het vrij eenvoudig om een ​​kill-schakelaar in te stellen met behulp van de ingebouwde firewall.

In Windows 8.x is het lastiger omdat u in het Netwerkcentrum niet kunt kiezen tussen het Netwerktype van Thuis naar Openbaar. We konden Windows 8.1 ook niet krijgen om onze OpenVPN-verbinding weer te geven in het Netwerkcentrum.

Het eerste probleem kan worden opgelost door deze instructies te volgen en zou goed moeten werken voor PPTP- en L2TP-verbindingen. We konden de tweede echter niet oplossen, dus hebben we ons tot Comodo Firewall gewend.

In de rest van deze zelfstudie wordt ervan uitgegaan dat u OpenVPN gebruikt (het maakt niet uit of via een aangepaste VPN-client of de standaard open source-client).

Comodo Firewall gebruiken

Comodo Firewall is een gratis stand-alone firewall, die in tegenstelling tot de standaard Windows-versie, die alleen inkomende verbindingen bewaakt, ook alle uitgaande verbindingen bewaakt (erg handig voor het blokkeren van virussen die een computer hebben geïnfecteerd tegen 'uitbellen' en commerciële software die houdt van om 'naar huis te bellen' om de authenticiteit te verifiëren).

Comodo Firewall kan vanaf hier worden gedownload. Om het onderstaande proces te laten werken, moet u Windows Firewall uitschakelen zodra Comodo is geïnstalleerd.

1. Stel het fysieke adres van uw VPN vast

Start uw OpenVPN-verbinding actief -> typ ‘CMD’. Typ ipconfig / all bij de opdrachtprompt en blader door tot u het gedeelte met de naam TAP-Win32 (of TAP-Windows-adapter) ziet. Let op het fysieke adres en houd het venster open voor referentie.

cmd

2. Maak een nieuwe netwerkzone.

a) Start Comodo Firewall en ga naar Geavanceerde weergave (pictogram links bovenaan) -> brandmuur -> Netwerkzones. Klik op het pijltje onderaan het Comodo-venster en selecteer Toevoegen -> Nieuwe netwerkzone

comodo 1

b) Geef uw nieuwe zone de juiste naam en klik op OK.

comodo 2

c) Selecteer uw nieuwe netwerkzone, Toevoegen -> Nieuw adres

comodo 3

d) Selecteer Type: Mac-adres en voer het fysieke adres in dat u hebt genoteerd in stap 1. Klik op OK.

comodo 4

3. Maak een regelset

a) Navigeer in Comodo naar Firewall -> Regelsets en klik op ‘Toevoegen’.

comodo 5

b) Geef de nieuwe regelset een naam en klik op Toevoegen.

comodo 6

c) Selecteer de volgende instellingen:

 • Actie: blokkeren
 • Protocol: IP
 • Richting: In of Uit
 • Bronadres: elk adres
 • Bestemmingsadres: elk adres

comodo 7

Klik OK.

d) Maak nog twee regels met de volgende instellingen:

 • Actie: Toestaan
 • Protocol: IP
 • Richting: Uit
 • Bronadres: Netwerkzone / uw zone
 • Bestemmingsadres: elk adres

e) Herhaal dit opnieuw met de volgende instellingen:

 • Actie: Toestaan
 • Protocol: IP
 • Richting: In
 • Bronadres: elk adres
 • Bestemmingsadres: Netwerkzone / uw nieuw gecreëerde netwerkzone (in ons voorbeeld VPN-zone)

U zou nu 3 regels in uw aangepaste regelset moeten zien - 2 groene, gevolgd door 1 rode (in de onderstaande volgorde) - de volgorde waarin deze regels verschijnen is belangrijk, omdat het de volgorde is waarin ze worden toegepast. U kunt de volgorde wijzigen door de regels met uw muis te slepen, of door een regel te selecteren en 'Omhoog' of 'Omlaag' te gebruiken in het menu (pijl onderaan).

comodo 8

4. Regel toepassen op programma's

a) Navigeer naar Firewall -> Toepassingsregels en zoek de toepassing die u wilt forceren om VPN te gebruiken (als er al een Firewall-regel voor is ingesteld), of ‘Voeg’ een nieuwe toe (klik op de pijl onderaan het venster voor een vervolgkeuzemenu).

comodo 9

b) ‘Bladeren’ naar de locatie van het gewenste programma (met behulp van de filter Bestandsgroepen of Actieve processen)

c) Klik op het keuzerondje ‘Gebruik regelset’ en selecteer uw VPN-regelset. Klik OK. Hier hebben we de regelset toegepast op Google Chrome, maar deze kan ook worden toegepast op programma's zoals uTorrent.

5. Test de applicatie om te controleren of alles werkt.

We vonden dat opnieuw opstarten van de pc vereist was.

Wereldwijde dodingschakelaar

Je kunt in plaats daarvan de dingen eenvoudig houden en ervoor kiezen om een ​​'Global' kill-schakelaar in te stellen, die alle internettoegang van je pc verbreekt wanneer deze niet is verbonden met je VPN. Ga hiervoor naar Firewall -> Globale regels en voeg dezelfde 3 regels toe die we in stap 3 'Maak een regelset' hebben besproken. Deze kunnen conflicteren met bestaande Firewall-regels, waarvan sommige mogelijk moeten worden verwijderd (hier kan een beetje vallen en opstaan ​​nodig zijn).

Voor meer informatie over veilig online blijven, bekijk onze beste VPN voor Windows 10-gids.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me