Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt verwijderen

Laten we eerlijk zijn: er zijn maar weinig dingen gênanter dan uw Google-zoekgeschiedenis. Dat is de reden waarom u periodiek uw browsergeschiedenis wist voor het geval iemand vraagt ​​om uw computer te gebruiken, alleen om erachter te komen dat uw meest recente zoekopdracht was "mysterieuze rode bult op de arm" en dat een forum voor vliegerliefhebbers de eerste website is die verschijnt wanneer ze de brief typen "k".

Door uw browsergeschiedenis op te schonen, kunt u deze dingen geheim houden, toch??

Mis.

Wat als we u vertelden dat het wissen van uw browsergeschiedenis uw Google-zoekgeschiedenis niet daadwerkelijk verwijdert? Door het wissen van uw browsergeschiedenis wordt alleen verwijderd wat er op uw pc is opgeslagen en heeft dit op geen enkele manier invloed op de geschiedenis die Google op hun servers heeft opgeslagen?

Erger nog, wat als we je zouden vertellen dat Google de zoekgeschiedenis van mensen helemaal vanaf 2005 heeft opgeslagen?

Ja, ik zei "2005".

Laat dat even inwerken.

Ben je klaar met gruwelijke flashbacks naar alle gênante dingen waar je in die tijd waarschijnlijk naar op zoek was? Mooi zo. Laten we vervolgens verder gaan met deze definitieve gids van ProPrivacy.com over hoe u uw Google-zoekgeschiedenis permanent kunt verwijderen, zodat u een groot deel van uw digitale voetafdruk kunt verwijderen, uw online privacy kunt verbeteren en - godzijdank - die cring kunt verwijderen - waardige zoekopdrachten voor altijd.

Hoe u uw Google-webgeschiedenis kunt downloaden vóór verwijdering

Hoewel ze er niet mee pronken, heeft Google een functie waarmee je je hele zoekgeschiedenis kunt downloaden voordat je deze verwijdert. Hoewel dit in het begin misschien een beetje vreemd lijkt, heeft het een functie die verder gaat dan sentimentaliteit, waar ik verderop in deze handleiding dieper op in ga. Voor nu zijn hier de eenvoudige stappen die u moet volgen om uw Google-zoekgeschiedenis te downloaden en op te slaan:

 1. Navigeer naar de pagina Mijn activiteit van uw Google-account.
 2. Klik op de verticale ellipsen in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op "Andere Google-activiteit."
  Google archief
 3. Blader omlaag over de pagina totdat u bij het onderwerp komt "Download uw eerdere zoekopdrachten." Klik "Maak archief."
 4. Selecteer de gegevens die u wilt opnemen. Het selecteert automatisch alles, maar als het alleen zoekopdrachten zijn waarnaar u op zoek bent, kunt u het vierde van onderaf vinden.
 5. Pas uw archiefformaat aan. Optionele bestandstypen zijn .zip, .tgz en .tbz, terwijl uw archiefgrootte 1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB of 50 GB kan zijn.
 6. Selecteer de gewenste aflevermethode. Je kunt het als downloadlink via e-mail laten verzenden of als alternatief toevoegen aan Drive, Dropbox of OneDrive.
 7. Klik "Maak archief." Controleer uw e-mail of online back-up om ervoor te zorgen dat het archief is ontvangen.

Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt verwijderen en uitschakelen

Nu uw Google-zoekgeschiedenis veilig is opgeborgen in een e-mail of online back-up, kunt u eindelijk de functie verwijderen en uitschakelen. We leiden u stap voor stap door elk proces in de twee onderstaande secties.

Verwijder uw Google-geschiedenis

Volg deze vier stappen om uw activiteitenlogboeken te wissen:

 1. Keer terug naar uw pagina Mijn activiteit. Klik op de verticale ellips en selecteer "Activiteit verwijderen door."Google-zoekgeschiedenis verwijderen
 2. In "Verwijderen op datum," kiezen "Altijd."
 3. Vertrek in het gedeelte direct hieronder "Alle producten" geselecteerd. Als u alleen iets specifieks wilt verwijderen, kunt u dit ook doen in dit vervolgkeuzemenu. Dat gezegd hebbende, raden we u ten zeerste aan alles te verwijderen!
 4. Klik "DELETE". Klik "OK" op de volgende pagina wanneer Google wordt gevraagd om opnieuw te overwegen.

Als dit lukt, zou u geen logboeken meer moeten zien op de pagina Mijn activiteit.

Schakel Google Activiteitenregistratie uit

Om te voorkomen dat Google toekomstige activiteiten van jou in de zoekmachine bijhoudt, schakel je deze mogelijkheid uit door deze stappen te volgen:

 1. Keer terug naar de pagina Mijn activiteit. Klik op de verticale ellips en selecteer "Activiteit controles."Google-gegevensverzameling uitschakelen
 2. Veeg de blauwe schakelaar naast "Web & App-activiteit" naar links.
 3. Er verschijnt een pop-up met de melding "Web onderbreken & App-activiteit?". Lees aandachtig de verstrekte informatie en klik vervolgens op "PAUZE."
 4. Indien succesvol, de schakelaar naast "Web & App-activiteit" grijs zijn en er wordt duidelijk aangegeven dat de activiteit is onderbroken.
 5. Als u verder naar beneden scrolt, krijgt u de opties om te pauzeren te zien "Locatiegeschiedenis," "Apparaat informatie," "Stem & Audio-activiteit," "YouTube-zoekgeschiedenis," en "YouTube-kijkgeschiedenis." Als de schakelaars grijs zijn, laat ze dan staan. Als ze blauw zijn, veegt u ze naar links om ze te pauzeren.
 6. Als dit lukt, zijn alle schakelaars nu grijs en wordt duidelijk aangegeven dat de activiteit is onderbroken.

In tegenstelling tot het verwijderen van uw zoekgeschiedenis, kan het uitschakelen van het loggen van uw Google-activiteit worden teruggedraaid. We raden onze lezers echter af om dit te doen, omdat ze alleen maar verliezen door alle bovenstaande functies te pauzeren, gepersonaliseerde zoekresultaten (en alle gerichte advertenties die daarbij horen).

Waarom zou ik mijn Google-geschiedenis wissen?

Als de redenen in de inleiding van deze gids niet voldoende waren om u te overtuigen om uw browsegeschiedenis permanent te verwijderen, en u hebt wat extra overtuigende informatie nodig, hier hebt u het.

Door uw zoekgeschiedenis weet Google alles over u. Het kent elke afbeelding en link waarop je hebt geklikt, elke website die je hebt bezocht en alles wat je ooit in hun zoekmachine hebt ingevoerd.

Door deze gegevens te gebruiken - die ze al meer dan tien jaar verzamelen en opslaan - kunnen ze een ongelooflijk nauwkeurig beeld van u samenstellen. Dit omvat je leeftijd, geslacht, welke talen je spreekt, waar je vandaan komt, je hobby's en interesses, welke school je hebt bezocht, en nog veel, veel meer. Met dit profiel kunnen ze u een doelwit voor specifieke advertenties maken en u naar bepaalde websites leiden.

Niet om te paranoïde te klinken, maar dit loopt vrij ver het territorium van Orwell in. Wat als deze enorme hoeveelheid informatie over jou ooit in verkeerde handen is beland? U bent het aan uzelf verplicht om de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen en ervoor te zorgen dat uw online browsen zo veilig en privé mogelijk is.

Andere manieren om uw online privacy te verbeteren

Het verwijderen van uw Google-zoekgeschiedenis is slechts het topje van de online privacy-ijsberg. Hoewel we diepgaand ingaan op het verbeteren van uw online privacy in de Ultimate Privacy Guide van ProPrivacy.com, zijn hier enkele hapklare tips die u uit dit artikel kunt halen:

Gebruik een anonieme zoekmachine

Google is ontegenzeggelijk de koning van online zoekmachines, maar het is niet de enige optie. Ik stel niet voor dat je Yahoo! of Bing, hier. In plaats daarvan verzoek ik u dringend om te kijken naar zoekmachines die geen logbestanden bijhouden of bijhouden van uw zoekactiviteiten, zoals StartPage of DuckDuckGo.

Verwijder ongebruikte accounts

Iedereen heeft oude accounts van forums, online winkelsites en dergelijke die ze zijn vergeten of verlaten. Dit is een gevaarlijke zet, alsof iemand erin slaagt om een ​​van deze accounts te hacken, ze het gemakkelijk kunnen gebruiken om belangrijke accounts zoals je Gmail of Facebook te hacken. Daarom raad ik u aan gebruik te maken van die Google-zoekgeschiedenis die u hebt gedownload (ik heb u gezegd dat dit van pas kan komen!) Om te controleren op sites waarop u oude accounts hebt. Daarna kunt u ze teruggaan en verwijderen.

Meld u aan voor een VPN-service

Zodra uw Google Mijn activiteit-functie brandschoon en uitgeschakeld is, kunt u uw toekomstige online browse-activiteiten een extra dosis beveiliging geven door u aan te melden bij een VPN-provider. Een goede service (zoals ExpressVPN of NordVPN) maakt gebruik van hoogwaardige codering en stelt een aantal verschillende servers ter wereld ter beschikking.

Bekijk de diepgaande VPN-beoordelingensectie van ProPrivacy.com om de perfecte VPN voor u te vinden, of lees onze pagina over VPN's voor beginners om alles te weten te komen over wat ze zijn en hoe ze werken.

Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt verwijderen Conclusie

Gezien het feit dat de zoekmachine-gigant uw gegevens al meer dan tien jaar opslaat, wordt het tijd dat u uw Google-zoekgeschiedenis een beetje scrubt. Niet alleen zal het verwijderen en uitschakelen van uw Mijn activiteit-functie doelgerichte advertenties wegnemen en alle sporen van uw meer beschamende zoekopdrachten verwijderen, maar het zal ook uw online privacy aanzienlijk verbeteren. Lees onze handleidingen voor meer informatie over hoe u uw online beveiliging een boost kunt geven. Of, als je zelf tips hebt om toe te voegen, help je collega-lezers door ze in het opmerkingenveld hieronder te laten.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me