Hoe uw Mac veilig te houden – De complete gids voor Mac-beveiliging

De theorie dat Mac-gebruikers veilig online zijn, bestaat al sinds jaar en dag. Helaas moeten we u vertellen dat dit niet het geval is! Hoewel Macs in sommige opzichten veiliger zijn, is geen enkel systeem ooit veilig wanneer het is verbonden met internet.


Gelukkig voor jou hebben we deze handleiding gemaakt om je Mac veilig te houden. hieronder geven we je tien Mac-beveiligingstips die je kunt implementeren, ongeacht je mogelijkheden.

Contents

Top 10 Mac-beveiligingstips

Hier zijn de top 10 dingen die u moet implementeren als u weinig tijd hebt. Zonder deze te implementeren, zou uw Mac echt gevaar kunnen lopen.

1. Gebruik een firewall

Het inschakelen van de firewall blokkeert ongewenste inkomende netwerkverbindingen. Veel mensen denken dat Apple dit als standaardinstelling inschakelt, maar dit is niet altijd het geval.

Ga als volgt te werk om uw Mac Firewall in te schakelen:

 1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Veiligheid & Privacy
 2. Klik op het tabblad Firewall
 3. Klik op het hangslotsymbool
 4. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om het tabblad te configureren

Een andere handige optie is om de Stealth-modus in te schakelen door op de knop Firewall-opties te klikken en vervolgens in het dialoogvenster op Stealth-modus inschakelen te klikken. Dit maakt uw computer onzichtbaar op openbare netwerken.

2. Schakel Automatische updates in

Om uw computer te beschermen, is het essentieel dat u automatische updates inschakelt. De ontwikkelaars van Apple werken voortdurend aan het bijwerken van macOS. Dit omvat het reageren op nieuwe aanvallen waarvoor uw machine mogelijk kwetsbaar is.

Automatische updates inschakelen is super eenvoudig - open gewoon Systeemvoorkeuren en klik op App Store, waar u de update-instellingen kunt aanpassen.

3. Gebruik sterke wachtwoorden

Het gebruik van sterke wachtwoorden voor uw gebruikersaccounts is essentieel.

Ga hiervoor terug naar het gedeelte Algemeen van de beveiliging & Privacy instellingen.

U moet ook een wachtwoordbeheerder gebruiken om sterke en unieke wachtwoorden te maken. We raden 1Password aan, maar bespreek dit later in deze handleiding.

4. Schakel automatisch inloggen uit

Schakel deze functie uit voor verbeterde beveiliging, vooral als u een draagbare Mac gebruikt. Als iemand uw Mac steelt, helpt het uitschakelen van automatische aanmelding om uw privégegevens tegen de dief te beschermen.

Als u uw wachtwoordsterkte wilt controleren of uw wachtwoord moeilijker wilt hacken (maar gemakkelijk te onthouden), bekijk dan ons artikel: https://proprivacy.com/password-strength-checker/

5. Schakel het uitvoeren van onveilige applicaties uit

Op het tabblad Algemene instellingen kunt u wijzigen en autoriseren welke apps op uw Mac kunnen worden uitgevoerd. De veiligste optie is om apps alleen vanuit de App Store te laten werken.

Als u echter meer vrijheid wilt, kunt u ervoor kiezen om apps van ontwikkelaars die bij Apple bekend zijn uit te voeren, evenals vanuit de App Store.

6. Schakel FileVault in

Het inschakelen van de FileVault is essentieel. Met dit ingeschakeld, kunt u alle bestanden in uw gebruikersaccount coderen. Om ze te decoderen, moet u uw accountwachtwoord of de herstelsleutel invoeren die u hebt gemaakt toen u FileVault inschakelde.

7. Schakel Java uit

Een van de beste functies is de optie om Java uit te schakelen. Java zit vol met beveiligingslekken. Als u Java niet regelmatig uitvoert, schakelt u het uit. Als het niet kan worden uitgevoerd, kan het geen codes toestaan ​​om beveiligingslekken in uw Mac te creëren.

U kunt Java uitschakelen in de beveiligingsvoorkeuren van uw browser. Ga in Safari naar Voorkeuren > Beveiliging en schakel het tabblad ‘Java inschakelen’ uit.

8. Vereis een wachtwoord bij Wake / Screen Saver

Als u een MacBook hebt, kunt u overwegen de beveiliging te openen & Privacyvenster van Systeemvoorkeuren en het veld Wachtwoord vereist instellen op "direct". Als dit is ingeschakeld, moet u uw inloggegevens opnieuw invoeren om in te loggen op uw account nadat uw Mac in slaapstand is gevallen of de schermbeveiliging is geactiveerd.

9. Schakel tweefactorauthenticatie in

Tweestaps- of tweefactorauthenticatie is een systeem waarbij uw aanmelding bij services of websites meer vereist dan alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord. Het heeft ook een numerieke code nodig. Deze tweestaps-code wordt meestal naar u verzonden via een sms of telefoontje. Hacking it vormt een extra uitdaging voor hackers.

Services zoals Gmail van Google hebben deze functie, maar u moet het inschakelen om het te gebruiken. Je kunt het inschakelen voor Microsoft-services en -websites, evenals Dropbox. Authenticatie in twee stappen kan een klein ongemak in de gebruikerservaring betekenen, maar de beveiliging die u krijgt, weegt veel zwaarder dan de kleine moeite.

10. Installeer en configureer een anti-malware applicatie

Meer en meer malware richt zich op Macs (hoewel nog lang niet in de buurt van het niveau waar Windows-gebruikers voor staan). OS X beschikt over een krachtige, altijd lopende maar onzichtbare anti-malware tool genaamd Xprotect. Toch moet u af en toe een app zoals Malwarebytes opstarten om uw bestanden te scannen. Als u geïnteresseerd bent in volledige bescherming tegen malware, bekijk dan ons artikel over het verwijderen en beschermen van malware.

Mac-netwerkbeveiliging

Een van de grootste gevaren van het gebruik van een Mac, of wat voor computer dan ook, is online zijn.

Het is dus niet verwonderlijk dat we dingen aftrappen met netwerkbeveiliging.

Klik op het Apple-menu linksboven in het scherm om uw netwerkopties te configureren. Open Systeemvoorkeuren en selecteer Netwerk.

Beheer netwerkverbindingen

Als u over de expertise beschikt, kunt u zelf netwerk- en verbindingsregels instellen. Helaas is dit voor de meesten van ons niet het geval. De apps die we hieronder vermelden, helpen u uw verbindingen bij te houden en te beveiligen.

Afblijven!

Afblijven! controleert in het geheim alle activiteiten van toepassingen die op de achtergrond worden uitgevoerd. Zodra een app probeert te draaien zonder een vooraf gedefinieerde regel, Hands Off! waarschuwt u met een melding. Dit bericht bevat alle relevante informatie over de bewerking en vraagt ​​u om een ​​beslissing te nemen. Tot u op de melding reageert, Hands Off! blokkeert de werking en beschermt u.

Little Snitch

Little Snitch is een firewall voor inkomende verbindingen. Het onthult alle uitgaande netwerkverbindingspogingen, zodat uw privégegevens uw computer niet verlaten. Het biedt hetzelfde besturingsniveau voor inkomende verbindingen.

Murus

Murus is een tool voor firewallbeheer. U hoeft geen expert in beveiliging te zijn om alle functies van deze gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke app te gebruiken. Een groot voordeel van Murus is de ingebouwde grafische tool voor het bewerken van regelsets, waarmee u voor elke gelegenheid aangepaste regelsets kunt maken.

Radiostilte

Radio Silence is een super kleine netwerkmonitor-app. Het helpt u om uw privacy te beschermen en te voorkomen dat apps uw gevoelige gegevens op de achtergrond verzenden. Het gebruik van deze app heeft geen bijwerkingen in de prestaties van uw Mac en stuurt u niet altijd pop-upmeldingen.

Firewall op Mac

Het beheren van netwerkverbindingen is één ding. Je moet er ook voor zorgen dat er niets binnensluipt. Daarom is het gebruik van een firewall een must.

Alle versies van Macintosh tot en met 10.4, genaamd Tiger, hadden een op Unix gebaseerd firewallsysteem om de gebruiker tegen kwaadaardige aanvallen te beschermen. Apple noemde het ipfw. Het beheerde inkomende en uitgaande verbindingen, waardoor de gebruiker ze kon passeren of blokkeren. Deze firewallsystemen schikten verkeer op type, oorsprong en bestemming.

In de volgende versie van Mac OS (Leopard) heeft Apple de ipfw bijgewerkt met een nieuwe add-on genaamd Application Firewall om de netwerkverzoeken van apps te beheren. Wanneer een programma om netwerkverkeer vraagt, controleert het socketfilter het recht om dit te doen. Als het programma niet in de lijst staat, vraagt ​​OS X u om het door te laten gaan.

Terwijl we de standaard firewall inschakelen, raden we ook aan om een ​​van de bovengenoemde firewalls van derden te gebruiken. Deze zijn handig, omdat het hun toegewijde bedrijf is, waardoor ze vaker ongewenst verkeer stoppen.

VPN

Het is één ding om ervoor te zorgen dat er niets slechts in en uit uw netwerk gaat. Het is een andere om je connecties privé te houden.

Een VPN (Virtual Private Network) codeert uw gegevens. Daardoor verbergend voor ongewenste ogen. Het gebruik van een VPN heeft nog veel meer voordelen, zoals onbeperkte wereldwijde streaming. Als je meer wilt weten, lees dan onze uitgebreide vergelijking van de beste VPN's voor Mac.

Gegevensbescherming

Nu u uw netwerk onder controle hebt, is het tijd om uw bestanden in handen te nemen. Wees echter voorzichtig als het gaat om gegevensbescherming. Als je dingen verkeerd doet, kun je jezelf afsluiten voor je bestanden. Maak daarom voordat u begint een back-up van uw gegevens (hoewel u regelmatig een back-up van uw gegevens moet maken).

Naast FileVault en TimeMachine, die hieronder worden genoemd, kunt u ook overwegen MiniTool te bekijken.

FileVault

Gebruik FileVault om uw gegevens te coderen.

Wat is FileVault?

FileVault is een schijfversleutelingsprogramma binnen het besturingssysteem van Apple, macOS. FileVault gebruikt 128-bits AES-codering met een 256-bits sleutel om de schijf en alle bestanden erop te vergrendelen.

Waarom zou u FileVault gebruiken??

Het coderen van uw persoonlijke gegevens wordt sterk aanbevolen voor draagbare apparaten om uw gegevens en bestanden te beveiligen. Het kan in veel gevallen handig zijn, vooral als iemand probeert ongeautoriseerde toegang te krijgen. Bovendien zijn uw gegevens veilig als u uw Mac kwijtraakt of verliest.

Is FileVault veilig?

Als u uw wachtwoord en herstelsleutel verliest, zijn uw gegevens voor altijd ontoegankelijk - u kunt uw bestanden niet meer herstellen. FileVault-codering is zo krachtig dat het 100.000 jaar zou duren om te breken, dus het is onmogelijk om het te hacken.

Apple helpt u bij het opslaan van de herstelsleutel in de back-up. Dit vermindert het risico om het te verliezen. Als u echter vergeetachtig bent of dingen bent kwijtgeraakt, is FileVault mogelijk niet iets voor u.

Hoe FileVault in te schakelen

  1. Open vanuit het Apple-menu Systeemvoorkeuren en ga naar Beveiliging & Privacy.

  2. Kies het tabblad FileVault en klik op het kleine vergrendelingspictogram in de linkerbenedenhoek en voer vervolgens het beheerderswachtwoord in.

  3. Klik vervolgens op de knop "FileVault inschakelen" om het installatieproces te starten.

  4. Als uw Mac meerdere gebruikers heeft, moet u FileVault-toegang voor elk van hen inschakelen.

  5. Zoek een veilige ruimte voor uw alfanumerieke wachtwoord van 24 tekens en klik op Doorgaan.

  6. U kunt Apple vragen om uw herstelsleutel op te slaan. Als u ervoor kiest dit te doen, moet u drie beveiligingsvragen beantwoorden. Dit zal je helpen om verbinding te maken met Apple en jezelf te autoriseren.

  7. Nadat u klaar bent met het beantwoorden van de beveiligingsvragen, drukt u op de knop Opnieuw opstarten.

Het coderen van uw gegevens kan een zeer langzaam proces zijn. Elke 50GB duurt 5-15 minuten om te coderen, afhankelijk van de prestaties van uw Mac. De beste manier is om het 's nachts te laten lopen. U kunt de voortgang controleren als u teruggaat naar het tabblad FileVault in Beveiliging & Privacy.

Om FileVault uit te schakelen, keert u de volgorde van de bovenstaande stappen om. Decoderen kost net zoveel tijd als de codering. Het geheel hangt af van uw schijfgrootte, schijfsnelheid en de prestaties van Mac. Tijdens codering / decodering kan uw computer traag aanvoelen, maar maak u geen zorgen.

Bevestig het beveiligingsgat

Als u niet overtuigd bent van de beveiliging van FileVault en u zich nog steeds zorgen maakt om te worden gehackt, kunnen wij u helpen.

Wanneer uw Mac in de slaapstand gaat, heeft deze mogelijk een beveiligingslek. Dit komt omdat de wachtwoorden die nodig zijn om FileVault te decoderen, in het geheugen worden opgeslagen. In wezen kan iemand het wakker maken en de sleutel ophalen zonder het inlogwachtwoord.

Als u paranoïde bent over beveiliging, kunt u het volgende doen.

VOORZICHTIG: Bij dagelijks gebruik moet u uw aanmeldingswachtwoord twee keer typen en uw Mac zal een beetje langzamer zijn wanneer u uit de slaapstand ontwaakt.

Optionele ondertitel

 1. Open Terminal (u kunt het vinden in de map Hulpprogramma's of gebruik Spotlight om ernaar te zoeken)
 2. Typ in: sudo pmset -a destroyfvkeyonstandby 1 hibernatemode 25
 3. Druk op Enter en start uw Mac opnieuw op

Met deze opdracht gaat uw Mac naar de stand-bymodus in plaats van naar de slaapmodus. In de standby-modus wordt de inhoud van het geheugen op schijf opgeslagen en gaat de computer in een diepe slaapmodus. Het commando vertelt uw computer ook om de FileVault-toets niet in het geheugen in de standby-modus te houden.

Om de functie uit te schakelen, opent u Terminal opnieuw en typt u: sudo pmset -a destroyfvkeyonstandby 0 hibernatemode 3

Druk vervolgens op Enter en start opnieuw op.

Tijd machine

Met FileVault zijn uw gegevens veilig. U moet echter ook een back-up hebben. Het heeft geen zin te weten dat uw gegevens veilig zijn als uw laptop wordt gestolen als u die gegevens nooit meer terugkrijgt.

Wat is Time Machine?

Time Machine is een back-upsoftware ontwikkeld door Apple en gedistribueerd als onderdeel van macOS. Hoewel er nog tal van andere back-upopties zijn, is TimeMachine perfect voor Mac-bezitters.

Hoe werkt Time Machine?

Time Machine maakt elk uur een back-up van de afgelopen 24 uur, dagelijkse back-ups van de afgelopen maand en wekelijkse back-ups van elke voorafgaande maand. Back-up maakt lokale snapshots van uw Mac. Een dagelijkse momentopname wordt elke 24 uur opgeslagen. Het start nadat u uw computer hebt ingeschakeld of opnieuw hebt opgestart.

Het voelt als veel back-ups maken, maar Time Machine maakt alleen een back-up van wijzigingen die u in bestanden hebt aangebracht. Het slaat meerdere versies van elk bestand op. Als u bijvoorbeeld een document 50 keer hebt bewerkt, kunt u de 15e versie herstellen.

Daarom noemt Apple het Time Machine: omdat je terug kunt gaan in de tijd om de geschiedenis van bestanden te bekijken.

Hoe Time Machine te gebruiken

Optionele ondertitel

 1. Sluit een opslagstation aan op uw Mac.
 2. U zou een waarschuwing moeten zien met de vraag of u de schijf met Time Machine wilt gebruiken. Klik op Gebruiken als back-upschijf.
 3. Als u de waarschuwing niet ziet, opent u Systeemvoorkeuren > Tijd machine.
 4. Kies Back-upschijf, selecteer het opslagapparaat waarvan u een back-up wilt maken en klik op Schijf gebruiken.
 5. U kunt ervoor kiezen om uw back-ups te coderen. In dit geval heeft u een wachtwoord nodig om toegang te krijgen.

Instellingen voor delen van Mac

Uw Mac kan gegevens op vele manieren delen, niet alleen met andere Macs. Dit kan in sommige gevallen handig zijn, zoals werken op afstand. Als u echter een poort op uw Mac opent, moet u voor de beveiliging ervan zorgen om mogelijke aanvallen te voorkomen.

Om uw instellingen voor delen te configureren, opent u Systeemvoorkeuren en klikt u op het pictogram Delen.

Scherm

In bedrijfsomgevingen kan technische ondersteuning deze optie inschakelen zodat ze uw scherm kunnen zien en misschien externe reparaties of updates kunnen uitvoeren. Windows- en Linux-computers kunnen deze optie ook gebruiken om toegang te krijgen tot het scherm van uw Mac. Zorg ervoor dat deze is uitgeschakeld, tenzij u deze ondersteuningsoptie nodig heeft.

het dossier

Met Bestand kunnen andere computers in het netwerk het bestandssysteem van uw computer bereiken. Technisch gezien wordt het bestandsuitwisselingssysteem ook gebruikt door de Back To My Mac-service, waarmee u via internet toegang hebt tot uw Mac-bestanden vanaf een andere Mac. Als u geen van deze services gebruikt, schakelt u Bestand uit.

Printer

Dit deelt elke op uw Mac aangesloten printer met andere computers in het netwerk, inclusief Windows- en Linux-machines. Schakel de instelling uit als u uw printer niet gebruikt.

Inloggen op afstand

Remote Login gaat over het instellen van verbindingen met uw Mac via SSH / SFTP. Techneuten gebruiken deze instelling om op afstand te werken. Schakel het uit als u het niet gebruikt.

Internet delen

U kunt het internet van uw Mac delen met een andere Mac. De geschiedenis van deze instelling gaat 20 jaar terug tot wanneer mensen dial-up internet gebruikten. Het wordt steeds waardevoller, dus schakel het uit.

Bluetooth

Als u dit inschakelt, kan uw Mac bestanden verzenden en ontvangen van en naar een ander Bluetooth-apparaat, zoals een mobiele telefoon. Apple iPhones en iPads kunnen op deze manier geen bestanden delen (hoewel ze ook Bluetooth hebben). Je zult het dus waarschijnlijk alleen gebruiken als je een telefoon hebt waarop Android draait. Als je deze functie niet hebt gemist, heb je deze waarschijnlijk niet nodig.

Gebruikersbeheer

Als u niet de enige bent die uw computer gebruikt, moet u ervoor zorgen dat anderen die toegang hebben tot uw computer deze niet kunnen beschadigen.

Als u de enige bent die uw computer gebruikt, kunt u dit gedeelte overslaan.

Wat betekent multi-user?

Gebruikersbeheer helpt u uw computer met anderen te delen zonder dat zij uw gevoelige gegevens kunnen bewerken. Het is een van de grote voordelen van Mac-gebruik.

Ouders kunnen ook Gebruikersbeheer gebruiken om de accounts van hun kinderen te beheren, door regels en beperkingen te maken.

Hoe meerdere gebruikers te beheren

Als u meerdere gebruikers wilt beheren, opent u Systeemvoorkeuren en klikt u op Gebruikers & Groepen. Aan de linkerkant ziet u de gebruikers van de computer. Als u op het vergrendelteken linksonder in het venster klikt, kunt u nieuwe gebruikers instellen.

Onder Aanmeldingsopties kunt u Snelle gebruikerswisseling instellen. Dat betekent dat u met slechts enkele muisklikken kunt overschakelen op het profiel van een andere gebruiker. Klik hiervoor op Show Fast User Switching Menu. Schakelen duurt minder dan twee seconden, afhankelijk van hoeveel apps er in elk account zijn geopend.

Gebruikersbeheer gaat over meer dan het instellen van accounts en hen helpen van plaats te wisselen op uw Mac. Er zijn veel redenen om meerdere gebruikersaccounts in te stellen. Bijvoorbeeld:

1. Problemen oplossen

Als u problemen ondervindt met een veelgebruikte toepassing, moet u deze mogelijk in een schone omgeving testen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je je browser al jaren met plezier gebruikt en vervolgens een nieuwe add-on hebt geïnstalleerd en dat het hele probleem is gekraakt. Je weet niet zeker of het de add-on was of dat je per ongeluk malware naar je computer hebt gedownload. Om het te testen, kunt u een "test gebruiker" -account maken en het probleem daar analyseren. Als het daar goed werkt, weet u dat het probleem zich in uw gewone gebruikersaccount moet bevinden.

2. Wees een niet-admin gebruiker

Een gebruiker met volledige toegang zijn is niet altijd de veiligste manier om uw computer te gebruiken. Raadpleeg gewoon de handleiding van de NSA over veiligheidsbeperkingen op Macs. Aan de andere kant kan het aanvragen van beheerderstoegang om apps te installeren lastig zijn als je geen beheerder bent. Als zodanig kunt u een account met alleen 'admin' maken met volledige beheerdersrechten en ingelogd blijven. U kunt uw gewone account gebruiken voor uw gebruikelijke werkzaamheden en vervolgens snel overschakelen naar de account voor alleen admin als u een admin moet uitvoeren werk.

3. Account voor presentaties

Als u uw Mac regelmatig gebruikt om presentaties te geven, wilt u misschien die apps vermijden die u meldingen sturen en uw prestaties verstoren. Een account aanmaken voor presentaties kan dit voorkomen. Het betekent ook dat u uw rommelige bureaublad verborgen kunt houden voor uw publiek!

4. Gamen

Als u een schoon account voor gamen maakt, kunt u betere prestaties leveren en zo de spelervaring aangenamer maken.

5. Scheid uw werk en privéleven

Soms moeten we werk mee naar huis nemen, maar dat betekent niet dat je je werk en privéleven op je Mac moet combineren. Met afzonderlijke gebruikersprofielen kunt u ervoor zorgen dat de prestaties van elk profiel worden gehandhaafd. Als u een exact bestand moet bereiken, kunt u dit doen door snel te schakelen.

Mac Viruses - An Urban Legend?

Kan mijn Mac virussen krijgen? Heb ik antivirusbescherming nodig? Dit zijn geen gemakkelijke vragen om te beantwoorden. Macs zijn gewapend met Xprotect in het besturingssysteem en er zijn nog steeds minder virussen voor Mac dan voor Windows. Het aantal neemt echter toe als gevolg van de groeiende populariteit van Macs.

Een recent rapport suggereerde dat Mac-malware in 2017 met 270% groeide. Macworld heeft een lijst met malware- en beveiligingsfouten opgesteld, waar u een breed scala aan Mac-virussen kunt zien. Ondanks dit is Mac een op Unix gebaseerd besturingssysteem, dus het is nog steeds een van de veiligste besturingssystemen. Bovendien probeert Apple zijn producten voortdurend veiliger te maken.

Beste antivirussoftware voor Mac

Kaspersky Internet Security is onze favoriete antivirussoftware voor Mac. Naast het vinden van virussen kunt u hiermee vrij op internet surfen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat iets kwaadaardig uw computer zal aanvallen. Scannen kan een beetje traag zijn, maar resulteert in een gedetailleerd rapport. Er is ook een fantastische Safe Money-functie voor het beschermen van online betalingen.

Wachtwoordbeheer

Sterke wachtwoorden instellen en onthouden is niet eenvoudig. Voor ingewikkelde, ultralange wachtwoorden zijn wachtwoordbeheertools zoals Apple Keychain een geweldig geheugenhulpmiddel.

Apple sleutelhanger

Wat is een sleutelhanger?

Keychain is een cloudgebaseerd wachtwoordbeheertool van Apple. Het is ingebouwd in iOS en macOS. KeyChain helpt gebruikers bij het maken, organiseren en bereiken van hun wachtwoorden.

Hoe Keychain te gebruiken

Om uw wachtwoorden op te slaan, schakelt u KeyChain in door Instellingen op uw iPhone of iPad te openen. Open iCloud en scrol omlaag om op Keychain te tikken om het te activeren door de schakelaar te schakelen.

Als u dit nog niet eerder hebt gedaan, moet u een iCloud-sleutelhangerwachtwoord instellen. Als je er eerder een hebt ingesteld, moet je jezelf verifiëren met een ander apparaat. Met deze functie kunt u al uw beveiligde gegevens bereiken, welk apparaat u ook gebruikt.

Willekeurig gegenereerde wachtwoorden

Als uw wachtwoordideeën op zijn of u wilt er gewoon voor zorgen dat uw wachtwoord zo veilig mogelijk is, heeft Keychain een fantastische functie voor u - de wachtwoordgenerator. Om het te gebruiken:

 1. Open Keychain Access vanuit het scherm Applicaties en kies uw categorie.
 2. Klik op de plusknop (+) onderaan het scherm. In het pop-upvenster zijn er tal van opties, zoals het testen van uw wachtwoord. Klik op het sleutelteken aan de rechterkant om Password Assistant te openen.
 3. Gebruik de wachtwoordassistent om memorabele letters en cijfers, alleen cijfers, willekeurige wachtwoorden of FIPS-181-compatibele wachtwoorden van verschillende lengte te genereren. De kwaliteitsbalk toont u het beveiligingsniveau van uw wachtwoord.

De beste wachtwoordbeheerders voor Mac

Als je niet tevreden bent met de sleutelhanger van je Mac of als je meer interesse hebt, kijk dan in onze gids voor wachtwoordcontroles en tools. Kortom, dit zijn de beste alternatieve opties:

 • 1Password
 • Dashlane
 • LastPass

Uw Mac volgen

Als je ooit je Mac of iPhone bent kwijtgeraakt, weet je dat het een vreselijk gevoel is. Het is nog erger als het wordt gestolen. Gelukkig zijn er tools die je helpen het te vinden / op te halen.

Zoek mijn Mac

Wat is Find My Mac?

Find My Mac is een Apple-service waarmee een eigenaar zijn verloren product kan lokaliseren en, indien nodig, op afstand kan wissen.

Hoe vind ik mijn Mac

 1. Ga naar Systeemvoorkeuren.

 2. Klik op het iCloud-paneel.

 3. Blader omlaag om te zien of het selectievakje Zoek mijn Mac is aangevinkt.

 4. Als Find My Mac nog niet is ingeschakeld, klikt u in het vak en klikt u op Toestaan ​​om dit in te schakelen.

Hoe u uw Mac kunt vinden

Als u uw Mac bent kwijtgeraakt, gaat u naar iCloud.com. U ziet een kaart met al uw apparaten in de buurt. U kunt informatie over uw apparaten bekijken door op Alle apparaten te klikken. De informatie bevat details over of het apparaat online of offline is en wanneer het voor het laatst is gebruikt.

U kunt op een apparaat klikken om toegang te krijgen tot verschillende opties: Geluid afspelen, Verloren of Wissen.

Een geluid afspelen is een nuttige optie als uw Mac in de buurt is maar u deze gewoon niet kunt vinden.

geheim

Undercover is een stukje software dat is gemaakt om een ​​ontbrekende Mac op afstand te volgen en te volgen. Het kan zelfs helpen om de gestolen machine te herstellen. U laadt het op de achtergrond van uw computer om uw locatie constant te volgen.

Notitie

Het verwijderen van Undercover is bijna onmogelijk: alleen de beheerder kan het van de Mac verwijderen.

Mac-beveiliging: de bottom line

Mac-beveiliging is de laatste jaren veel veranderd. Mac-gebruikers moeten nu meer aandacht besteden aan de beveiliging van hun apparaten, in het licht van toenemende bedreigingen. Als je wilt dat je Mac tegenwoordig zo veilig mogelijk is, is het belangrijk om te investeren in het beveiligen en beveiligen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me