Hoe uw wachtwoord veilig te houden – Waarom raden we wachtwoordbeheerders aan

Wachtwoorden zijn sinds de eerste computer in 1961 een belangrijke beveiligingsmaatregel en beschermen gebruikers met authenticatie. Websites hebben in de loop der jaren de lat hoger gelegd door van gemengde tekens een vereiste te maken, maar menselijke fouten en voorspelbaarheid zijn nog steeds bleek in vergelijking met de echte randomisatie van een wachtwoordbeheerder. Wachtwoordbeheerders houden ook uw wachtwoorden veilig.


Versterk uw wachtwoord

Wachtwoord Dos en Don't's

Verschillende bedrijven doen jaarlijks onderzoek naar de meest voorkomende wachtwoorden, waarbij de resultaten jaar na jaar dezelfde paar combinaties opleveren. Of het nu gaat om een ​​opeenvolgende reeks cijfers (12345), letters (qwerty) of om een ​​1 aan het einde toe te voegen (wachtwoord1), ze hebben allemaal hetzelfde niveau van voorspelbaarheid dat in de moderne tijd gemakkelijk wordt gekraakt.

Een ander wachtwoordmisdrijf maakt dingen te persoonlijk. Het Britse nationale cyberveiligheidscentrum (NCSC) ontdekte dat de populairste wachtwoorden van 2020 in de natie Premier League-voetbalclubs zoals Liverpool, Chelsea en Arsenal waren, personages zoals Superman en de namen van verschillende familieleden - die ongelooflijk gemakkelijk te raden zijn.

Niet alleen zijn deze wachtwoorden merkbaar zwak, maar de meerderheid van de mensen die hun eigen wachtwoord maken en onderhouden, hergebruikt hetzelfde wachtwoord in verschillende variaties op meerdere websites. Omdat hacks tegenwoordig dertien in een dozijn zijn en je je kunt aanmelden bij honderden verschillende domeinen, neemt de kans toe dat deze details worden gevangen in de overvloed aan lekken, waardoor een aantal accounts tegelijkertijd in gevaar kan worden gebracht. Dit is vooral slecht als het gaat om gevoelige informatie zoals thuisadressen en creditcards.

Er is druk uitgeoefend op websites om klanten en hun informatie beter te beschermen, maar beperkende maatregelen zijn niet perfect. Sommige werkplekken dwingen een wachtwoordwijziging na een ingestelde periode, maar dit vereist dat u een assortiment nieuwe, bij voorkeur gerandomiseerde wachtwoorden onthoudt zonder oude grond opnieuw te gebruiken.

Wat verzamelen we hier allemaal van? Idealiter moet een persoon een ander wachtwoord maken voor elke website waarmee ze een account maken, elk bestaande uit een volledig willekeurige reeks tekst, cijfers en mogelijk symbolen als ze worden ondersteund.

Dit is natuurlijk volledig onrealistisch voor de gewone persoon. Zelfs Fernando Corbato, de uitvinder van het wachtwoord, vertelde The Wall Street Journal dat de beveiligingsmethode sinds de populariteit van het World Wide Web 'een soort nachtmerrie' is geworden. Gelukkig zijn deze problemen verleden tijd dankzij wachtwoordbeheerders.

Hoe uw wachtwoord veilig te houden?

Het gebruik van een wachtwoordwoordmanager is de beste manier om uw online accounts te beveiligen. In de kern fungeren wachtwoordbeheerders als een gecentraliseerde hub voor het opslaan van wachtwoorden, waardoor u vaak sterkere, gerandomiseerde alternatieven kunt genereren. U hoeft slechts één eigen wachtwoord te onthouden - het hoofdwachtwoord dat toegang geeft tot de software. De wachtwoordbeheerder doet op zijn beurt de rest, en vult zelfs automatisch informatie in op inlogschermen.

Ik weet wat je denkt: zijn wachtwoordbeheerders echt veilig met al die gevoelige gegevens? Omdat wachtwoordbeheerders hun gebruikers in rekening brengen, vertrouwt hun hele bedrijfsmodel op het verdienen van vertrouwen. De meeste gebruiken de best beschikbare codering, hanteren een nulkennisbeleid en zijn onderworpen aan jaarlijkse audits door Independent Security Evaluators, wat onvermijdelijk de tekortkomingen voor de bedrijven benadrukt om snel te patchen.

Maar het zal met behulp van een wachtwoordbeheerder uw wachtwoorden veilig houden, hoor ik u vragen. Het is waar dat niets volledig veilig is in de online ruimte, omdat er altijd fouten zijn die kunnen worden misbruikt, maar het gebruik van een wachtwoordbeheerder is nog steeds veel beter dan de bovengenoemde alternatieven in het geval van een tijdelijke inbreuk op de beveiliging. Ik raad met name degenen aan die proberen hun klanten te waarschuwen wanneer een wachtwoord is gecompromitteerd, zodat u de oude kunt inruilen voor iets nieuws.

tips voor een sterk wachtwoord

Maak een sterk, memorabel hoofdwachtwoord

Het zit natuurlijk niet allemaal in de wachtwoordbeheerder. Het is noodzakelijk dat u een sterk hoofdwachtwoord maakt, omdat veel services dit niet op hun servers opslaan en daarom geen opties voor wachtwoordherstel bieden. Dit helpt om uw persoonlijke gegevens veilig te houden in geval van een inbreuk.

Onnodig te zeggen, gebruik dit alleen als uw hoofdwachtwoord en vertel niemand wat het is. Traditioneel advies schrijft voor dat een zelfgemaakt wachtwoord minimaal 12 tekens moet bevatten en hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen moet bevatten waar toegestaan. Het helpt ook om de gewone zinsbouw niet te volgen, zoals een bijvoeglijk naamwoord gevolgd door een zelfstandig naamwoord en letters te vervangen door duidelijke cijfers (B1gTr33).

Gebruik een betrouwbare antivirussoftware

Er zijn een aantal redenen om uw systeem schoon te houden, maar in dit geval helpt het om malware te voorkomen, zodat aanvallers op afstand geen controle over uw systeem krijgen. Antivirussoftware kan uw systeem helpen scannen op bestaande kwetsbaarheden, u beschermen tegen het downloaden van schadelijke software en soms het web in realtime volgen.

We hebben dit voor u zo eenvoudig mogelijk gemaakt met onze analyse van de beste antivirussoftware voor Windows, Mac, Android en iPhone in 2020.

Update uw systeem

Hoe lastig het soms ook is dat updates soms kunnen zijn, het is de moeite waard om je besturingssysteem en geïnstalleerde programma's religieus bij te werken om bedreigingen te verminderen. Ontwikkelaars repareren regelmatig fouten in hun code en verwijderen backdoors en andere exploits die kunnen worden misbruikt door derden.

Ten slotte is het de moeite waard om lokale beveiliging te waarborgen door bij te houden wie toegang heeft tot uw systeem.

Een wachtwoordbeheerder vinden

Er zijn een aantal wachtwoordbeheerders, wat betekent dat het voor nieuwkomers verwarrend kan zijn om de beste service voor hen te kiezen. Prijzen variëren en veel packs bieden een reeks andere functies om de deal te verfraaien, zoals filteren op dark web om wachtwoordlekken te bepalen, geïntegreerde virtuele privé-netwerken en meer.

Gelukkig bieden de meeste wachtwoordbeheerders gratis versies met beperkte functies, proefversies en / of geld-terug-garanties waarmee je het kunt proberen voordat je een langdurige betaling uitvoert. We hebben gedetailleerd beschreven wat wij als de beste wachtwoordbeheerders beschouwen en raden altijd aan om eerst een kijkje te nemen op de website van een bedrijf alvorens te kopen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me