Hoe veilig te blijven met Bitcoin

De toename van de waarde van bitcoin heeft onvermijdelijk geleid tot een gloednieuwe cybercriminaliteit. Online criminelen richten zich op naïeve internetgebruikers in een poging om hun Bitcoins te verliezen.Bitcoin Security Small

Dit artikel somt de meest populaire cryptocurrency-gerelateerde oplichting op om u te helpen het kaf van het kaf te scheiden bij het omgaan met Bitcoin-transacties.

Valse Bitcoin-uitwisselingen

Wanneer u een advertentie tegenkomt die belooft u Bitcoins te verkopen tegen een lage prijs, houd er dan rekening mee dat deze u mogelijk naar een frauduleuze cryptocurrency-uitwisselingswebsite probeert te lokken. Het belangrijkste waar u naar moet kijken wanneer u een uitwisselingsservice bezoekt, is of deze gebruikmaakt van HTTPS. Als het webadres begint met HTTPS, geeft dit aan dat alle interacties van uw webbrowser en de service zijn gecodeerd en redelijk veilig. In het geval dat het HTTP is, is het gebruik van dit soort uitwisseling gevaarlijk.Valse Bitcoin-uitwisselingen

Een ander teken van een nepservice is de PayPal-naar-BTC-wisselfraude. Dergelijke websites bieden een webformulier voor u om uw PayPal-e-mailadres in te voeren en de som geld die u van plan bent uit te geven. Daarna verschijnt een QR-code om de transactie te bevestigen. In plaats van uw Bitcoins te ontvangen, wordt uw PayPal-account echter gewoon gestolen.

Rogue Bitcoin Wallets

Het is iets moeilijker om valse Bitcoin-portefeuilles te herkennen, omdat het primaire doel van elke portemonnee is om BTC op te slaan in plaats van te verhandelen. Dit soort fraude is dus in het algemeen niet gericht op onmiddellijke monetaire winst. In feite proberen ze je meestal te misleiden om malware te installeren die gevoelige gegevens kan stelen.Rogue Bitcoin Wallets

Wees op zoek naar verdachte kenmerken om frauduleuze portefeuilles te identificeren. Vraag mensen die u vertrouwt of ze de service eerder hebben gebruikt. Controleer online beoordelingen en scores.

Als de Bitcoin-portemonnee een downloadtoepassing is, onderzoekt u deze op risicovolle code. Sites zoals VirusTotal kunnen binaire bestanden van software scannen op bekende infecties met behulp van twee dozijn antivirussen tegelijkertijd.

phishing

Phishing is waarschijnlijk de meest voorkomende zwendel in de online wereld. Het doel, in relatie tot Bitcoin, is om u een frauduleuze website te laten bezoeken die gecamoufleerd is als een bekende en legitieme service. Door pseudo-services te bezoeken, loopt u het risico niet alleen uw Bitcoins te verliezen, maar worden al uw gevoelige gegevens aangetast, samen met uw identiteit gestolen.Crypto Phishing

Het schadelijke phishing-e-mailbericht lijkt afkomstig te zijn van een exchange- of wallet-service die u gebruikt. De cyber-boeven kunnen uw persoonlijke gegevens hebben verkregen na een grote datalek zoals de beruchte Yahoo-hack.

De algemene richtlijn is om te voorkomen dat u in e-mails op hyperlinks klikt. Een kwaadaardige hyperlink kan helemaal echt lijken. Het gebruikt verschillende omleidingsstappen om u eindelijk naar de site te brengen die wordt beheerd door hackers. Typ URL's rechtstreeks in uw browser of gebruik uw bladwijzers om dit gevaar te vermijden.

U moet ook e-mailbijlagen benaderen met bijlagen die vaak virussen leveren zoals ransomware.

Fraudeurs kunnen ook webadvertenties of zwarte SEO gebruiken om u te verwijzen naar een nep Bitcoin-uitwisseling of portemonnee, terwijl Google-termen als "Bitcoin kopen" of "Bitcoin-uitwisseling". Sites met booby-traps verschijnen vaak in de zoekresultaten. Gebruik opnieuw VirusTotal om te controleren of websites veilig zijn.

Bitcoin Ponzi-regelingen

Bepaalde websites stellen verleidelijke BTC-deals voor. Ze zien er te mooi uit om waar te zijn. Dat komt omdat ze zijn. Op basis van hun claims kunt u uw BTC tweevoudig verhogen met de volgende dag. Dit is een typisch Ponzi-schema. Zodra u uw Bitcoin verzendt, is de kans dat u zelfs de oorspronkelijke hoeveelheid terugkrijgt erg laag.Bitcoin Ponzi-regelingen

Dergelijke websites bevatten meestal verwijzingsprogramma's waarmee hun leden wat geld kunnen verdienen aan nieuwe klantleads. Als zodanig zou een verwijzingslink in URL's op sociale media als een waarschuwingsteken moeten fungeren. Verwijzingslinks zien er als volgt uit: website.com/?ref=826.

Cloud Mining Valse beloften

Cloud mining heeft betrekking op een model waarin individuen zich groeperen en geld steken in het huren van Bitcoin-mijnbouwapparatuur. Dit idee is geweldig en volledig legitiem. Boeven lanceren echter hun oplichting om geïnteresseerde mensen aan te trekken en uiteindelijk een lager rendement op hun investering te geven, in plaats van hun beloften na te komen.Cloud Mining Valse beloften

Kijk goed naar mogelijke risico-indicatoren om oplichting door cloud mining te voorkomen. Blijf weg van diensten die worden aangeboden via verwijzingslinks. Zorg ervoor dat de website open en eerlijk is als het gaat om welke pool wordt gebruikt voor mijnbouw, wie deze exploiteert en de hoeveelheid inkomsten die u kunt krijgen. Een professionele service omvat meestal een dashboard om het proces te beheren en alle bewerkingen te controleren.

Persoonlijke handelsdiefstallen

Bitcoin-diefstal reikt verder dan de online wereld. Met nieuwe wetgeving en controle over de handel in cryptocurrency in bepaalde delen van de wereld, kunnen burgers problemen hebben met het kopen en verkopen van Bitcoins op de gebruikelijke manier. Deze uitdagingen hebben de Bitcoin-economie gestimuleerd om offline te migreren. Handelaren beginnen face-to-face te ontmoeten om uitwisselingen uit te voeren.Persoonlijk handelendiefstallen

Een aantal gevallen laat zien hoe riskant peer-to-peer Bitcoin-uitwisseling kan zijn. In april 2017 werd een ondernemer uit India beroofd toen hij probeerde om BTC te kopen tegen een aantrekkelijk lage prijs. Hij ontmoette de vermeende dealers in een winkelcentrum. De boeven ontvoerden hem en beroofden hem.

De les die je kunt leren van dit soort offline cybercrime-incidenten is dat het het beste is om geen onbekende mensen te ontmoeten om BTC uit te wisselen, vooral als je veel geld bij je hebt.

Bitcoin-beveiliging: conclusie

De wereld van Bitcoin groeit. Als u van plan bent om er deel van uit te maken, helpen hopelijk de bovenstaande stappen u om veilig te blijven tijdens het handelen en het gebruik van uw BTC.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me