Infographic: hoe beïnvloedt NSA Spying u?

Overheidstoezicht is de afgelopen jaren een hot-button in Amerika geweest, en niet zonder reden. Niet alleen heeft NSA spionage invloed op technische reuzen, internationale gemeenschappen en wereldleiders, maar het beïnvloedt ook bijna elke gewone burger.

Waaronder jij waarschijnlijk.

Ja jij.

Hoe vraag je dat??

Hoe bespioneert de NSA je

Voeg deze infographic toe aan uw site met behulp van de onderstaande code:

Hoe bespioneert de NSA je
Infographic door https://proprivacy.com

De NSA bespioneert uw telefoontjes en sms-berichten

De metadatacollectie van binnenlandse telefoonnummers van de NSA, ook wel bekend als de Patriot Act, is haar claim to fame en is een van de eerste belangrijke onthullingen die door Glenn Greenwald en de Guardian aan het licht zijn gebracht.

Het Amerikaanse publiek kreeg het nieuws te horen dat de NSA elke dag zonder toestemming miljarden sms-berichten, apparaatlocaties en oproepinformatie verzamelde, zoals de identificatie van zowel bellers als ontvangers - voornamelijk niet die van beoogde doelen, maar van onschuldige Amerikanen wiens gegevens werden meegenomen in de zoekopdracht.

Veel mensen denken dat de NSA drie jaar later een einde had gemaakt aan zijn bulkverzameling van telefoonbestanden.

Het is niet.

Hoewel het controversiële deel 215 van de Patriot Act op 1 juni 2015 met pensioen ging - omdat het op 2 juni werd geruild voor een gewijzigde versie die de USA Freedom Act werd genoemd - is de vervanging ervan bezaaid met juridische mazen waardoor het de nieuwe wetten kan omzeilen en doorgaan om massaal Amerikanen rond te snuffelen, als ze dat willen.

En je weet dat ze dat doen.

De NSA bespioneert uw e-mails, chat en browsegeschiedenis

Kort nadat het bestaan ​​van de Patriot Act werd onthuld, introduceerde Greenwald de wereld met XKEYSCORE, een NSA-tool die de gegevens verzamelt van bijna alles wat een gebruiker op internet doet.

IP-adressen, e-mails, browsegeschiedenis, browsercookies, online chats, spraakoproepen, afbeeldingen, Skype-sessies, gebruikersnaam en wachtwoordparen, sociale media-activiteit, gelogde toetsaanslagen ... dat alles en meer wordt verzameld in het verreikende NSA internetbewakingsprogramma, waarvan meer dan 700 servers wereldwijd 20+ terabytes aan gegevens per dag verzamelen.

Net als de Patriot Act is XKEYSCORE 'bedoeld' om buitenlandse doelen te volgen. Wanneer een Amerikaan echter met iemand in een ander land communiceert, worden deze in de database gelabeld als deelnemende aan buitenlandse communicatie en kunnen hun persoonlijke online gegevens zonder huiszoekingsbevel worden bevraagd.

NSA spionage kan uw vrienden, familie en sociale netwerken identificeren

Met behulp van de gegevens die zijn verzameld uit de bovengenoemde Patriot Act en XKEYSCORE-programma's, kan de NSA eenvoudig geavanceerde grafieken van de sociale kring van Amerikanen samenstellen, inclusief de identificatie van hun medewerkers en collega's, hun reisgenoten, hun locaties en andere zeer privégegevens.

Om deze grafieken te maken, verzamelt de NSA informatie van zaken zoals bankcodes, Facebook-profielen, passagierslogboeken, medische verzekeringsinformatie, kiezersregistratie, GPS-locatiegegevens en belasting- en eigendomsbestanden.

Ze kunnen zelfs sociale netwerkprofielen bouwen door eenvoudigweg vragen te gebruiken zoals "reizen met hasFather, sentForumMessage, gebruikt" bij het doorzoeken van hun databases.

Hoewel de focus opnieuw op buitenlandse doelen ligt, is er geen limiet aan het aantal onschuldige Amerikanen die in de contactketen van een persoon of organisatie zijn beland.

De NSA bewaakt uw financiële transacties en creditcardaankopen

Telefoon- en internetproviders zijn niet de enige organisaties in samenwerking met de NSA. Naast uw telefoongegevens en internetgebruik, worden uw bankrekeningen en creditcards ook gemakkelijk gecontroleerd en zonder garantie geraadpleegd.

Een tak van de NSA genaamd Follow the Money (FTM) verzamelt informatie van de transactienetwerken van meer dan 25.000 financiële bedrijven, waaronder banken, casino's en agentschappen voor bankoverschrijvingen. Het slaat deze informatie vervolgens op in een NSA-databank genaamd Tracfin, die miljoenen records herbergt.

Geschat wordt dat ongeveer 84% van die gegevens afkomstig is van creditcardtransacties.

VISA beweert dat ze "niet op de hoogte zijn van enige ongeautoriseerde toegang tot [hun] netwerk" en dat ze "alleen transactie-informatie verstrekken in reactie op een dagvaarding of een ander geldig juridisch proces", maar NSA-presentaties gelekt door Snowden suggereren sterk anders.

Het hamsteren van financiële informatie door de NSA overschrijdt zelfs zoveel grenzen dat zelfs hun Britse tegenhanger en frequente medewerker, de GCHQ, zich zorgen maakt over de wet, toegegeven dat veel van de "verzamelde persoonlijke informatie" niet gaat over [hun] doelen ”.

De NSA heeft toegang tot uw persoonlijke webcam

Hoewel het niet wordt bevestigd als de NSA dergelijke praktijken zelf uitvoert (hoewel het zeer waarschijnlijk lijkt), hebben ze wel toegang tot de webcambeelden beschikbaar in de databases van haar partner in surveillance, de GCHQ, die bekende snoopers van Yahoo's computercamera's zijn.

Codenaam Optic Nerve, het programma begon in 2008 en is naar verluidt nog steeds actief in 2012. Hoewel het onzeker is of het nog steeds actief is, is wat ze in die periode wisten te verzamelen zorgwekkend genoeg, met meer dan 1,8 miljard webcambeelden van Yahoo-klanten wereldwijd verzameld in één periode van zes maanden alleen.

Optic Nerve was oorspronkelijk bedoeld om te worden gebruikt voor experimenten met geautomatiseerde gezichtsherkenning, om bestaande doelen te volgen en om nieuwe te ontdekken. In plaats daarvan hebben ze om de vijf minuten een afbeelding van feeds opgeslagen - tussen 3% en 11% daarvan waren seksueel expliciete afbeeldingen van onschuldige gebruikers.

De kicker? U moest alleen een gebruikersnaam hebben die vergelijkbaar is met een bekend doel om een ​​nieuw doel te worden, en er is geen Britse wet die binnenlandse burgers of burgers uit landen die deel uitmaken van de Five Eyes-alliantie - waaronder de VS - verwijdert uit zijn zoekopdrachten en databases.

De NSA bewaakt de communicatie tussen online gamers

Mocht het als een verrassing komen dat zelfs onschadelijke online-bezigheden als MMORPG's veilig zijn voor de nieuwsgierige blikken van de NSA?

Het antwoord is nee, het zou niet moeten.

In de overtuiging dat terroristische netwerken de online games kunnen gebruiken om in het geheim te communiceren, voert de NSA surveillance uit en verzamelt de gegevens van miljoenen gebruikers over de hele wereld van virtuele spelservers, inclusief gebruikerslocatie, identiteit en activiteit zoals spraak- en tekstchatlogs.

Dus, ja, je tijd besteed aan het spelen van World of Warcraft, Second Life, Xbox Live en dergelijke wordt opgeslagen en vastgelegd door de NSA. Heck, die schattige elf waar je het over hebt, is misschien zelfs een NSA-agent.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me