Is een VPN legaal op school?

Een VPN op school - Waarom?

Wanneer kinderen naar school gaan, krijgen ze vaak geen toegang tot sociale mediasites op wifi van de school. Dit is vooral om te voorkomen dat ze digitaal “notities doorgeven in de klas”. Sociale mediasites zoals Facebook, Instagram en Snapchat kunnen erg afleidend zijn wanneer ze op school beschikbaar zijn, maar er zullen altijd ouders zijn die liever hebben dat hun kind berichten kan verzenden.

Sommige ouders houden ervan om overdag bij hun kind in te checken, en niet elke ouder kan het zich veroorloven om voor hun kind te betalen om gegevens of een telefooncontract te hebben. Voor deze ouders kunnen de messenger-services die beschikbaar zijn op sociale media-platforms een echte zegen zijn - maar alleen als hun kinderen gedurende de dag toegang hebben tot deze services.

Het lijkt misschien triviaal voor de meeste mensen, maar de mogelijkheid om je kind te laten weten dat je te laat bent om ze op te halen, en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken - of ze moeten vragen om elkaar om de hoek te ontmoeten om tijd te besparen - is belangrijker dan je zou denken. Vanwege de eenvoudige economie en de beperkingen die door netwerkbeheerders op services en websites worden geplaatst, hebben sommige ouders in dit opzicht minder geluk dan anderen.

Het is om deze reden dat ouders zich tot VPN's kunnen wenden. Met een VPN kunnen kinderen internetbeperkingen omzeilen die door scholen aan diensten worden gesteld. Dit geeft hun kind toegang tot geblokkeerde sites zodat ze gemakkelijk contact kunnen houden terwijl ze op de campus zijn.

VPN op school

Is het legaal?

VPN-gebruik wordt vrijwel zeker door scholen afgekeurd en kan uw kind zeker in de problemen brengen met zijn leraar. Dit is veel waarschijnlijker als wordt opgemerkt dat ze hun macht misbruiken en toegang krijgen tot beperkte sites terwijl ze zich op school bevinden. Scholen blokkeren opzettelijk sociale media, gamesites, streamingwebsites, inhoud voor volwassenen en vele andere soorten services, zodat kinderen niet worden afgeleid of leeftijdgeschikt materiaal bekijken.

Met een voor VPN geschikt apparaat kan een kind al deze blokken omzeilen, wat betekent dat het mogelijk een heleboel dingen doet die het niet bedoeld is om te doen tijdens schooluren. Een verantwoordelijk kind kan verstandig genoeg zijn om alleen de VPN te gebruiken om hun ouders terug te sturen wanneer er contact met hen wordt opgenomen; andere kinderen kunnen echter Minecraft spelen (andere spellen zijn beschikbaar) op school - of video's van hun vrienden laten zien - wat leidt tot detentie en inbeslagname van hun telefoon of apparaat.

Desondanks is het waar dat het in de meeste landen niet illegaal is om een ​​VPN te gebruiken. In feite zijn er maar weinig landen waar VPN-gebruik bij wet verboden is en uw kind in de problemen kan brengen. Aan de andere kant zijn er zeker dingen die uw kind met een VPN kan doen waardoor ze in problemen met de wet terecht kunnen komen...

Deblokkeer Beperkte inhoud op scholen of hogescholen

Veel scholen beperken wifi en daarom worden bepaalde websites geblokkeerd voor hun studenten. Natuurlijk is op scholen onderwijs het belangrijkste. Wij vinden echter dat scholen studenten moeten aanmoedigen om te ontspannen tijdens hun studieonderbrekingen of onderbrekingen, en door toegang te krijgen tot hun favoriete online diensten kunnen ze dat ook doen. Als websites zijn beperkt op het WiFi-netwerk van uw school, kan een VPN u helpen de volgende services en meer te deblokkeren!

  • Deblokkeer Netflix op school
  • Deblokkeer SnapChat op school

Kan een kind een wet overtreden met behulp van een VPN?

VPN-gebruik is in de meeste landen niet illegaal en het is niet specifiek illegaal om een ​​VPN op school te gebruiken. Afhankelijk van het land waar u woont, zijn er dingen die een kind met een VPN zou kunnen doen en dat kan illegaal zijn. In sommige landen wordt LGBT-materiaal, seksuele inhoud, gokken (en andere religieus incompatibele inhoud) of politiek omstreden website-inhoud geblokkeerd door ISP's namens de overheid.

Wanneer een kind een VPN gebruikt, heeft het niet alleen toegang tot inhoud die wordt geblokkeerd door de school, maar ook tot inhoud die wordt geblokkeerd door ISP's en de overheid. Om deze reden is het mogelijk dat een kind toegang heeft tot websites die zijn geblokkeerd door de overheid en deze handeling (in plaats van een VPN) kan hen in ernstige problemen brengen met de autoriteiten.

Kind dat VPN gebruikt

Hoe zit het in de VS.?

Zelfs in de VS kan een technisch onderlegde kind een proxy gebruiken om niet goed te worden. Een kind zou een VPN kunnen gebruiken in een poging om zijn identiteit te verbergen, en dit zou misbruik kunnen veroorzaken, zoals cyberpesten. Het is echter opnieuw het gedrag waar het kind zich mee bezighoudt - en niet het gebruik van de VPN zelf - dat illegaal is.

Is VPN-gebruik op school illegaal - Conclusie

Als een ouder of voogd erop kan vertrouwen dat zijn kind geen VPN misbruikt op school, is dit een effectieve manier om webblokken te omzeilen. Het belangrijkste is dat de ouder / voogd het vertrouwen benadrukt dat zij in hun kind stellen en dat het gebruik van de VPN voor alles behalve contact met hen kan zorgen voor veel problemen, zowel op school als daarbuiten.

Als een kind op het einde van de dag wordt betrapt op het gebruik van een VPN op school, kan dit ertoe leiden dat zijn telefoon in beslag wordt genomen en dat u mogelijk met de leraar van uw kind moet praten. Als het kind aantoont dat het niet in staat is om de verantwoordelijkheid voor toegang tot geblokkeerde websites te dragen, moet u waarschijnlijk het wachtwoord van de VPN-service wijzigen om te voorkomen dat uw kind toegang heeft. Anders kunnen ze opnieuw worden betrapt op het gebruik van de VPN, wat leidt tot verdere actie door de school.

Afbeelding credits: Monkey Business Images / Shutterstock.com, thodonal88 / Shutterstock.com, wavebreakmedia / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me