Maak een virtuele machine binnen een VeraCrypt Hidden Volume

Een van de meest ingenieuze en unieke functies van VeraCrypt is de mogelijkheid om verborgen volumes te maken (zoals voorheen het geval was met TrueCrypt). Dit betekent dat u niet alleen een "gewoon" VeraCrypt-gecodeerd volume kunt maken, maar ook een tweede "verborgen" volume erin.


Als u het wachtwoord van het buitenste volume invoert, opent u het buitenste volume, maar als u het wachtwoord van het verborgen volume invoert, opent u dat in plaats daarvan. Het mooie van dit systeem is dat het onmogelijk is voor een tegenstander om te weten (laat staan ​​om te bewijzen) dat een tweede volume daadwerkelijk bestaat. Hierdoor kunt u aannemelijke ontkenning. Houd er rekening mee dat er ook enkele potentiële gevaren aan verbonden zijn.

Naast het verbergen van gegevens, kan een verborgen volume van VeraCrypt een volledig besturingssysteem (OS) verbergen dat op een virtuele machine (VN) draait. Dit is een geweldige manier om al uw computergebruik zeer veilig te houden (zolang u uw activiteit beperkt tot de VM).

Wat je nodig zult hebben

In deze zelfstudie wordt ervan uitgegaan dat u bekend bent met de inhoud van mijn VeraCrypt & how-to basics en VeraCrypt verborgen volumegidsen. Je hebt ook nodig:

  • De nieuwste versie van VeraCrypt (FOSS)
  • De nieuwste versie van Oracle VM VirtualBox (FOSS)
  • Een besturingssysteem (ik gebruik Linux Mint voor deze tutorial, maar voel je vrij om je favoriet te gebruiken). Merk op dat het niet mogelijk is om Mac OSX onder een VM te draaien.

Stap A - Maak een VeraCrypt verborgen volume

Volg hiervoor de stappen in mijn VeraCrypt-gids voor verborgen volumes. Zorg ervoor dat het volume groot genoeg is om zowel het verborgen besturingssysteem als eventuele lokbestanden te bevatten die in de buitenste map zijn geplaatst.

Hoe maak je een VM binnen een VeraCrypt Hidden Volume

Stap B - Installeer uw besturingssysteem met VM VirtualBox en VeraCrypt

1. Zorg ervoor dat alle VeraCrypt-volumes zijn ontkoppeld en koppel vervolgens het gecodeerde volume dat u zojuist hebt gemaakt.

Hoe maak je een VM binnen een VeraCrypt Hidden Volume

Zorg ervoor dat u het wachtwoord voor uw verborgen volume invoert

Hoe maak je een VM binnen een VeraCrypt Hidden Volume

Je verborgen volume zou nu moeten zijn geactiveerd

2. Start VirtualBox en druk op "Nieuw" om een ​​nieuwe VM te maken.

VirtualBox 1

3. Geef een naam op en selecteer uw besturingssysteem.

VirtualBox 2

4. Kies hoeveel RAM u wilt dat het VM-besturingssysteem gebruikt. Hoe meer hoe beter, maar het neemt de RAM weg die beschikbaar is voor uw primaire besturingssysteem.

VirtualBox 3

Mijn pc rockt 16 GB RAM, dus ik kan het me veroorloven genereus te zijn met mijn VM!

5. U hebt nu de optie om een ​​virtuele harde schijf te maken.

VirtualBox 4

Deze stap is niet strikt noodzakelijk, maar ik zal er een maken voor demonstratiedoeleinden.

VirtualBox 5

Blijf bij de standaardwaarden tenzij je een goede reden hebt om dat niet te doen

VirtualBox 7

Een dynamisch toegewezen virtuele schijf is prima. Vergeet niet dat de maximale grootte hoe dan ook wordt beperkt door de ruimte die u hebt toegewezen voor uw verborgen map

VirtualBox 8

U kunt om dezelfde reden de maximale bestandsgrootte hoog laten (hoewel sommige mensen aanbevelen om het net iets kleiner in te stellen dan de ruimte die is gereserveerd voor uw verborgen volume). Zorg ervoor dat u het virtuele schijfbestand opslaat in uw gekoppelde verborgen map. Druk op 'Maken'.

6. Selecteer uw nieuw gecreëerde virtuele machine in het scherm VirtualBox Manager en druk vervolgens op "Start".

VirtualBox 9

7. Selecteer uw besturingssysteem en druk vervolgens op "Start".

VirtualBox 10

In mijn geval is dit het Linux Mint .iso-bestand dat ik heb gedownload

8. Ja! Zodra het is opgestart, draait u uw nieuwe besturingssysteem op een virtuele machine! Sluit het ...

VirtualBox 11

... maar zorg ervoor dat u de machinestatus niet opslaat (omdat opslaan de volgende stap compliceert).

VirtualBox 12

9. Selecteer uw besturingssysteem in het venster Virtual Box Manager -> instellingen -> Geavanceerd. Wijzig de Snapshot-map in uw gekoppelde verborgen map.

VirtualBox 13

Dit moet dezelfde map zijn als waarin u uw virtuele schijf hebt opgeslagen in stap B-5 hierboven

10. Verplaats het .vbox-bestand van de nieuwe VM handmatig naar uw verborgen map. Dit bestand bevindt zich meestal in uw thuismap. In Windows bevindt het zich bijvoorbeeld standaard in C: / Gebruikers / [naam] / VirtualBox MS.

Stap C - Hoe u uw nieuwe verborgen besturingssysteem in een VPM kunt gebruiken

1. Mount uw verborgen volume met VeraCrypt.

2. Dubbelklik op het .vbox-bestand om VirtualBox te starten. Selecteer de VM en druk op "Start".

3. Klik met de rechtermuisknop als u klaar bent met het gebruik van uw verborgen besturingssysteem -> Verwijder het in het venster VirtualBox Manager. Zorg ervoor dat u "Alleen verwijderen" selecteert (d.w.z. niet "Alle bestanden verwijderen"!).

VirtualBox 14

Notes

1. Let bij gebruik van de VM op dat u geen gedeelde map maakt tussen de VM en de host-pc, omdat dit de privacy van uw gegevens kan schaden.

2. Windows-gebruikers kunnen een draagbare versie van VirtualBox downloaden van vbox.me. Dit kan zelf worden geïnstalleerd in de verborgen VeraCrypt-map. Dit is een geweldige manier om het feit te verbergen dat u überhaupt een VM zou kunnen gebruiken!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me