Onze ultieme mijnbouwinstallatie – koperen buizen en enorme fans!

Het begon eenvoudig. Ik wilde een mijnbouwinstallatie maken met bevestigde ventilatoren zodat ik het stiller en koeler kon draaien.

Het werd een volwaardig project waar ik uiteindelijk de ultieme mijnbouwinstallatie bouwde met enorme ventilatoren en koperen buizen - waarbij de meeste bedrading door de koperen buizen liep (je kunt het natuurlijk ook als gewone computer gebruiken). Ik zal je laten zien hoe jij dat ook kunt, en wat je te wachten staat voor versie 2!

De voltooide versie 1

Bekijk de video om versie 1 in actie te zien. Als je wilt zien hoe het is gebouwd, lees dan het artikel en ontdek de verbeteringen die ik in de toekomst zal aanbrengen.

Ik weet niet zeker waarom, maar ik besloot dat ik wilde dat mijn nieuwe tuig ook mooi zou zijn, en natuurlijk (!) Kwamen koperen buizen in mijn hoofd. De ene gedachte leidde tot de andere, en natuurlijk besloot ik dat de bekabeling ook door de koperen leidingen moest worden geleid om alles uiterst netjes te maken. Het was nu tijd om te plannen!

Het plan

Voordat we zo'n groot project begonnen, was het tijd om te plannen. Ik nam mijn vertrouwde Autodesk Inventor mee en begon met plannen. Gelukkig kon ik bijna alle benodigde materialen uit GrabCAD of de Autodesk Library zelf halen. Daarom kwam het gewoon om alles goed door te denken. Ik had een papieren plan van waar alle bedrading zal gaan en waar ze het frame binnenkomen en verlaten. Ik moest ook een vierwegsverbinding maken, die CNC-gefreesd zou moeten worden, omdat er helaas geen standaard voor koperen buizen is.

Een mijnbouwinstallatie bouwen

Zoals met elk project, is er altijd iets dat je mist tijdens CADing. Gelukkig was het plan dat ik heb gemaakt enigszins flexibel en ziet het eindproduct er nog steeds geweldig uit! Een van de belangrijkste verschillen die je kunt zien, is dat ik oorspronkelijk van plan was om chroomverbindingen te gebruiken die worden gebruikt voor het maken van display-eenheden. Uiteindelijk realiseerde ik me echter dat het veel efficiënter en beter is om standaard koperen pijpverbindingen te gebruiken.

Hulpmiddelen inkopen & materialen

Met het plan op zijn plaats, was het enige dat overbleef om de materialen te vinden en te assembleren. Hoewel ik het gemakkelijk laat klinken, is het vinden van de materialen relatief eenvoudig en kun je alles binnen een week hebben. Vertrouw me echter als ik zeg dat montage dat niet is. Daarna heb je nachtmerries over bekabeling.

Buizen en aluminium gewrichten

De koperen buizen en connectoren zijn gemakkelijk te vinden. Dit zijn gestandaardiseerde formaten en u zult ze in de meeste bouwmarkten kunnen vinden. Helaas kunnen de aluminium stukken lastiger zijn. Gelukkig heb ik een vriend met een CNC-machine en hebben we de 8 hoekstukken binnen 2 dagen gemaakt met behulp van het CAD-bestand dat ik heb gemaakt. Ik zal deze bestanden binnenkort naar GrabCAD uploaden, maar je kunt ook 3D-afdrukken of zelfs hout gebruiken om deze te maken.

U moet ook gaten en sleuven in uw koperen buizen maken om toe te wijzen voor draadingang / -uitgang, montageschroeven en GPU-steunen. Je kunt dit doen met een getrapte boor of je kunt ze professioneel laten bewerken voor ongeveer $ 100. Daarnaast heb je wat staalwol nodig om de buizen te reinigen, een buizensnijder en wat PVC-tape.

Koperen buizen

Computer onderdelen & Software

U moet alle benodigde computeronderdelen verzamelen. Omdat ik dit frame en de bouw als mijnbouwinstallatie gebruik, heb ik zo mijn aankoopbeslissingen genomen. U kunt hier meer lezen over Ethereum Mining, voor meer informatie. Ook heb ik voor het besturingssysteem ethOS gebruikt, omdat het perfect is als je Ethereum, Monero of ZCash wilt minen.

Computer onderdelen

fans

Voor de koeling voor versie 1 was Noctua zo vriendelijk om mij ook acht 140 mm kastventilatoren en een CPU-koeler te bieden. Ik ben niet alleen enorm blij met de prestaties van beide producten, maar ze passen ook perfect bij het kleurenschema! Om het af te maken, hebben ze me ook voorzien van antitrillingsbevestigingen, waardoor ik de fans stil en zonder trillingen op het frame kan laten draaien.

Noctua-fans

Voor versie twee voeg ik AIO waterkoeling toe, aangeboden door Arctic.

bedrading

Aangezien geen van de connectoren (zoals de ventilatorpennen) door de koperen buis als geheel past, moet ik mijn eigen bedrading maken. Hiervoor heb je alles nodig, van sleeven tot spelden, hoezen en zelfs krimpkousen. Ik heb gemerkt dat Mod-One veel geweldige opties en inhoud heeft, maar niet noodzakelijk de goedkoopste is.

Met betrekking tot gereedschap heeft u een aansteker, kniptang / stripper, een krimptang en een soldeerbout nodig.

Alles komt samen

Stap 1: De basis van je mijnbouwplatforms bouwen

Toen alle materialen op hun plaats waren en de koperen buizen waren bewerkt, was het tijd om met de assemblage te beginnen. De eenvoudigste methode hiervoor is om onderaan te beginnen met de CPU- en PSU-mounts. Dit was relatief eenvoudig te doen. Soms is de pasvorm tussen de koperen buizen en de verbindingen enigszins los, dus gebruik wat PVC-tape of elektrische tape om een ​​strakke pasvorm te maken.

Helaas, omdat de bedrading door de installatie loopt, kun je de mijnbouwinstallatie niet tot het einde aan elkaar lijmen.

Mijnbouwinstallatie Stap 1

Stap 2: Mount het moederbord, PSU en GPU

Toen de basis was gemonteerd, heb ik gecontroleerd of ik het moederbord op een stabiele manier aan de rig kon bevestigen. Ik realiseerde me dat de Noctua chromax anti-vibratie mounts perfect waren voor deze klus. Hun typische ventilatormontages waren ook ideaal voor het onderdrukken van de normale trillingen van de PSU. Ik hield van het feit dat beide overeenkwamen met de kleur van het koper, zelfs als dit onbedoeld was.

Mijnbouwinstallatie Stap 2

Toen ik de basissectie had voltooid, was het tijd om over te gaan naar de GPU-montage. Een van de factoren waar ik geen rekening mee heb gehouden in mijn CAD-ontwerp, was de lengte van de PCI-verlengkabels. Dat wil zeggen het gebrek aan lengte. Dit betekende dat ik de hoogte van zowel de rugleuning als de voorwielophanging moest verminderen. Gelukkig was dit heel gemakkelijk en had je alleen de pijpsnijder nodig.

Uiteindelijk moest ik echter, om het voorste gedeelte dezelfde totale hoogte te geven als de ventilatoren, extra T-verbindingen en een andere horizontale dwarsbalk toevoegen.

Stap 3: Monteer het volledige frame

De volgende stap is relatief eenvoudig, monteer de rest van het buitenframe en zorg ervoor dat de dingen zo dicht mogelijk symmetrisch en vlak zijn.

Mijnbouwinstallatie Stap 3

Als je daar blij mee bent, monteer je de fans in het achterste gedeelte, zoals eerder getoond in de afbeelding. Dit is wanneer je moet beginnen met bedraden, omdat alle ventilatordraden door de koperen buizen moeten gaan. Als je dit doet, zorg er dan voor dat je een systeem hebt voor het annoteren van de verschillende draden (bijv. Kleuren of nummers), dus als het gaat om het verbinden van kabels, doe je het correct en sluit je je systeem niet kort.

Stap 4: Sluit de GPU's aan

Dit is de moeilijkste stap. Terwijl ik in CAD testte dat 36 draden meer dan gemakkelijk genoeg door de koperen buizen zouden passen, hield ik geen rekening met de sleeving, niet met de verminderde diameter in de bochten. Daarom hebben de draden in de koperen buizen geen kous.

Aanvankelijk knipte ik alle draden op dezelfde lengte en omhulde ik hun uiteinden. Ik stopte deze vervolgens door de koperen buizen tot ze de uitgang bereikten. Daarna plaatste ik de PSU op zijn plaats en sneed ze allemaal op de vereiste lengte. Als u uw draden niet hebt gemarkeerd, moet u elke een kleine ruk geven om erachter te komen welke welke is, zodat u de pinnen correct aansluit.

Ik plaatste ook enkele ferrietringen in de koperen buizen om elektrische velden te verminderen.

Mijnbouwinstallatie Stap 4

Stap 5: Test het systeem

Toen ik alle bedrading op zijn plaats had, was het tijd om het systeem te testen. Voor het testen gebruikte ik een oude pc, zodat als er iets mis zou gaan, ik geen dure apparatuur zou verspillen.

Ik begon met de fans. Helaas had ik enkele problemen met het loskomen van de connectoren in de buizen, waardoor ik de hele ventilatorsectie moest demonteren. In de toekomst zal ik de draden samenvoegen in plaats van een verlengkabel te gebruiken.

Daarna testte ik elk van de GPU-draden met een oude 7950. Gelukkig werkten deze allemaal perfect. In de toekomst zal ik echter wat draadkammen gebruiken om de draden er in de buurt van de GPU's mooier uit te laten zien.

Mijnbouwinstallatie Stap 5

Stap 6: Eindmontage

Met alles aan het werk was het tijd om de volledige installatie samen te stellen. Dit was verreweg de gemakkelijkste klus, want het enige dat nodig was, was het in elkaar passen van de buizen en connectors.
Mijnbouwinstallatie Stap 6

Strep 7: De bouw van je mijnbouwinstallatie is voltooid

Nadat ik de rig I de laatste test had gegeven, bracht ik een kleine hoeveelheid superlijm aan op de gewrichten. Ik zorgde ervoor dat ik alleen lijm gebruikte in voegen waar er geen draden waren, om te voorkomen dat deze er doorheen at. Ik vermeed ook enkele kernknooppunten zodat ik het gemakkelijk uit elkaar kon halen als ik iets moest repareren.

Je kunt echter de hele mijnbouwinstallatie aan elkaar lijmen als je wilt. Met de toepassing van een kleine hoeveelheid warmte moeten de gewrichten gemakkelijk uit elkaar komen.

Dat is het; de schoonheid is compleet.

Ultieme mijnbouwplatform

Het eindresultaat zag er niet alleen geweldig uit, maar met de fantastische Noctua-fans kon ik ook uitstekende koeling en aanzienlijk lagere bedrijfstemperaturen bereiken.

Versie 2 komt binnenkort, en hier zijn de wijzigingen die ik zal aanbrengen.

  1. De GPU's worden gekoeld met behulp van het Arctic Cooling Accelero Hybrid III-systeem.
  2. 100% van de bedrading zal door de koperen buizen lopen
  3. Kabelkammen voor de draden
  4. Aanzienlijk kleinere omvang

Als u hier meer over wilt weten, abonneer u dan op onze nieuwsbrief en volg ons op onze sociale netwerken.
Heb je feedback? Laat het me weten in de reacties.

Ben je dol op het project en het idee? Deel het met je vrienden!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me