Uw Googlemail-account permanent verwijderen

Sommige mensen willen hun Gmail-accounts deactiveren vanwege privacykwesties. Tegenwoordig zijn er veel veilige e-mailproviders in de buurt. Die services coderen e-mails van gebruikers. Ze coderen ook e-mails tussen afzenders en ontvangers. Omdat er betere e-mailopties beschikbaar zijn, besluiten veel mensen Gmail voor eens en voor altijd te verwijderen.

Sommige mensen willen ook weten hoe ze e-mails moeten archiveren, hoe ze e-mails moeten verwijderen en hoe ze een archief van hun hele Gmail-account kunnen downloaden voordat ze met de vissen zwemmen. Hieronder hebben we een stapsgewijze handleiding gegeven voor het permanent verwijderen .

Hoe Gmail permanent te verwijderen

1. Navigeer naar uw Google-account en log in.

2. Voer uw e-mailadres en wachtwoord voor Gmail in.

gmail-my-account2

3. Navigeer naar de pagina 'Mijn account' en selecteer Accountvoorkeuren.

4. Klik in het menu aan de linkerkant op Uw account of services verwijderen.gmail-preferences

5. Klik op Producten verwijderen.

gmail-delete-rekening

gmail-delete-producten

6. U wordt nu gevraagd uw inloggegevens opnieuw in te voeren. Voer ze in en log in.

7. klik op het pictogram voor uw Gmail-account op het vuilnisbakpictogram.

8. Voer een nieuw primair e-mailadres in (een oud e-mailaccount dat u ook wilt scrubben of uw nieuwe gecodeerde e-mailadres). Voer uw wachtwoord opnieuw in en klik op GMAIL VERWIJDEREN.gmail-vuilnisbak

gmail-new-e-mail

9. Nu wordt u gevraagd om uw e-mails te bekijken op het nieuwe e-mailadres dat u Google heeft verstrekt. Selecteer ‘Ok, ik snap het.’

10. Open het bevestigingsbericht voor verwijdering van Gmail dat is afgeleverd in uw nieuwe e-mail. Klik op de bevestigingslink.

gmail-confirm-mail

11. Selecteer nu Verwijderen en bevestig.

gmail-confirm delete1

Zoals u ziet, heeft Google het deactiveren van Gmail tot een meerlaagse bewerking gemaakt. Dat is vermoedelijk om de gebruiker te verlengen, uit te stellen en de gebruiker ervan te weerhouden zijn account te verwijderen.

Gefeliciteerd, je hebt nu Gmail verwijderd uit je Google-accounts.gmail-succes

E-mails permanent verwijderen in een Gmail-account

Als je e-mails permanent uit Gmail wilt verwijderen, stuur je ze gewoon naar je prullenbak en leeg je de prullenbak. Vanaf dat moment wordt de e-mail verwijderd uit uw account en van de servers van Gmail. Vergeet echter niet dat al uw e-mail wordt opgeslagen in de De map 'alle berichten'.

In werkelijkheid (hoewel het misschien zo lijkt) zijn er geen andere mappen dan alle mails. Alle andere mappen zijn gewoon een secundaire weergave van de inbox, waar eigenlijk alle e-mail is.

gmail-all-mail

Om die reden, om e-mails altijd uit uw Google-account te verwijderen stuur ze naar de prullenbak vanuit de inbox. Anders zullen ze daar nog steeds zijn.

Onthoud: als u geen e-mail naar de prullenbak stuurt vanuit de primaire inbox voor alle berichten, blijft uw e-mail in die map staan.

Hoe download je je Gmail-archief

Als je zeker weet dat je Gmail-account een digitale begrafenis is, is het tijd om te overwegen een volledig archief van al je e-mails te downloaden. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

1. Navigeer naar Gmail's pagina Uw gegevens downloaden. Meld u aan bij uw Gmail-account om toegang te krijgen.

gmail-onder-archief

2. Kies wat u wilt dat Google u uw downloadbare archief biedt. Selecteer de pijl-omlaag om meer opties voor elke Google-service te bekijken.

gmail-opties

3. Nadat u de dingen hebt geselecteerd die u wilt behouden, klikt u op Volgende.

4. Selecteer een bestandstype voor uw download.

5. Selecteer ten slotte de manier waarop u uw archief wilt laten bezorgen.

Vergeet niet dat uw Google Play Muziek-nummers niet kunnen worden opgenomen in het gevraagde archief. Als zodanig moet u naar Google Play Music Managerto gaan om uw muziek handmatig te downloaden.

gmail-download-delivery-opties

Nadat u uw archief van Google heeft ontvangen, kunt u doorgaan naar uw Gmail-account. Als u het archief met e-mails en andere persoonlijke gegevens niet wilt, gaat u rechtstreeks door met het verwijderen van Gmail.

Archiveren versus E-mails verwijderen

Sommige mensen verwijderen e-mails terwijl ze meegaan, zodat ze geen rommelige inbox hebben. Het probleem is dat Google de berichten in uw prullenbak om de 30 dagen verwijdert. Dat betekent dat je uiteindelijk waarschijnlijk een belangrijke e-mail verliest.

E-mails archiveren is een geweldige manier om uw inbox op te ruimen zonder e-mails te verliezen die u later misschien nodig heeft.

E-mails kunnen worden gearchiveerd door vegen of gebruiken het vak met de pijl-omlaag erin (in de taakbalk van het bericht). U kunt ook meerdere berichten in de inbox selecteren en vervolgens het vak met het pijltje omlaag gebruiken.

gmail-archief

Deactiveer Gmail-account: overwegingen

Er zijn een aantal dingen waarmee u rekening moet houden voordat u uw Gmail-account deactiveert. Ten eerste, als je Gmail verwijdert, verlies je de toegang tot het volledig - voor altijd. Dat betekent dat als u bent geabonneerd op andere websites of sociale media met dat e-mailadres, u de mogelijkheid verliest om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Dit kan u mogelijk uitsluiten van een of meer andere services.

Dit kan een ernstige pijn zijn. Om weer toegang tot uw te krijgen, moet u de website het bewijs leveren dat u de rechtmatige eigenaar bent. Dit kan een ernstig probleem zijn voor mensen die sociale mediasites gebruiken onder een pseudoniem of bijnaam. Als je liegt over wie je bent en geen onderscheidende foto's naar die accounts uploadt, vind je het misschien ongelooflijk moeilijk om te bewijzen dat het account van jou is.

Een ander veel voorkomend probleem is wanneer een bankrekening is geregistreerd bij de Gmail-account. Dit leidt tot de noodzaak om contact op te nemen met het klantenserviceteam van de bank, wat een premium-oproep kan betekenen en lange wachttijden kan omvatten.

Versleutelde e-mailprovideropties

Nadat je je Gmail-account hebt gedeactiveerd, heb je een nieuw e-mailadres nodig. Met dat in gedachten, moet u uitzoeken bij welke van de beveiligde e-mailproviders u zich wilt abonneren.

Tegenwoordig is digitale privacy iets geworden dat burgers voor zichzelf moeten zoeken als ze zichzelf adequaat cyber willen beschermen. Met hackers en overheden die allemaal op zoek zijn naar privé-internetgegevens, zijn de risico's groot.

Het resultaat van deze realisatie is een sterke toename van het gebruik van coderingstools en -diensten die mensen helpen hun digitale voetafdruk te verkleinen.

VPN-services

VPN-services vormen een centraal onderdeel van de digitale privacyrevolutie. Met de beste VPN-serviceproviders kunnen mensen hun echte IP-adres maskeren en gecensureerde inhoud deblokkeren. Bovendien gebruikt VPN-software codering van militaire kwaliteit om al het webverkeer van gebruikers te beveiligen. Het resultaat is veel hogere niveaus van online privacy en beveiliging voor u en uw gezin.

Versleutelde e-mailproviders

Mensen proberen gewetenloze multinationale techreuzen zoals Google achter te laten. ze kiezen voor onafhankelijke gecodeerde e-mailproviders die beloven een echt veilige e-mailservice te leveren.

De combinatie van een VPN en een betrouwbare e-mailservice biedt gebruikers een totaal andere webervaring. Dit maakt hun online activiteiten snel onzichtbaar voor ongewenste externe krachten.

Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in het gebruik van deze geavanceerde coderingsservices om te voorkomen dat ze worden rondgeleid, raden we u aan onze beste VPN-services te bekijken.

Om u te helpen bij uw overgang, volgen hier enkele aanbevelingen voor het verkrijgen van een gecodeerd e-mailaccount.

Hushmail is een populaire aanbieder van gecodeerde e-mail. Met een Hushmail-account wordt uw e-mail in gecodeerde vorm opgeslagen en met uw wachtwoord gedecodeerd wanneer u inlogt. Bovendien worden e-mails die tussen Hushmail-abonnees worden verzonden, gecodeerd en zonder fouten gedecodeerd. Wanneer u een e-mailprovider e-mailt (zoals Gmail of Yahoo), kunt u vooraf een geheime vraag met uw contactpersoon overeenkomen om de e-mail te decoderen.

VaultletMail is vergelijkbaar met Hushmail. Het codeert alle e-mails tussen VaultletMail-gebruikers automatisch. Bovendien kunnen gebruikers andere providers veilig e-mailen door gebruik te maken van het systeem. Het werkt door elke ontvanger een veilige wachtwoordzin te laten maken, die hij vervolgens kan gebruiken om alle toekomstige e-mails die zijn ontvangen van een VaultletMail-account te decoderen. VaultletMail heeft ook tal van extra functies, zoals zelfvernietigingstijden voor e-mails en voorkomen van kopiëren, citeren, afdrukken en doorsturen van e-mails.

Gmail permanent verwijderen - Waarschuwing

Sommige mensen denken dat ze hun Gmail-account kunnen deactiveren en zich later weer bij Gmail kunnen voegen met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde e-mailadres. Dit is niet waar.

Wanneer je Gmail verwijdert, is dat e-mailadres voor iedereen verboden - voor altijd - om te voorkomen dat iemand je kan imiteren.

Daarom moet u alle sociale media-accounts, websites en serviceabonnementen bijwerken die zijn geregistreerd in uw Gmail-account. U kunt het e-mailadres niet terugkrijgen. Zorg er dus voor dat u uw e-mailadres bij elk van die abonnementen een voor een bijwerkt - voordat u Gmail verwijdert.

Problemen met Gmail-privacy

Volgens het privacybeleid van Gmail worden e-mails die naar of van een Gmail-account worden verzonden, nooit gelezen door een mens (anders dan de afzender en ontvanger). Bovendien beweert Google Inc. dat e-mails die door computers worden verwerkt, alleen worden gebruikt om spam te blokkeren en advertentietargeting te verbeteren.

Veel mensen geloven echter dat de manier waarop e-mails worden verwerkt door Gmail veel verder gaat dan acceptabel gebruik. In 2004 riepen 31 onafhankelijke privacyverdedigers en mensenrechtenorganisaties Google op om zijn e-mailservice op te schorten vanwege deze privacykwesties. Vervolgens viel Microsoft in 2013 Google ook aan voor het elektronisch scannen van e-mails. Microsoft beweerde dat de meeste consumenten niet weten dat Google hun inbox bewaakt om advertenties te targeten.

In hetzelfde jaar vond Consumer Watchdog bewijs van een rechtszaak waarin Google beweerde dat Gmail-gebruikers niet ‘impliciet verzekerd zijn van de vertrouwelijkheid van hun e-mails.’ Google reageerde op de aantijgingen door te zeggen dat,

"... alle gebruikers van e-mail moeten noodzakelijkerwijs verwachten dat hun e-mails automatisch worden verwerkt ... Net zoals een afzender van een brief aan een zakelijke collega niet verbaasd kan zijn dat de assistent van de ontvanger de brief opent, kunnen mensen die vandaag online e-mail gebruiken, niet wees verrast als hun communicatie wordt verwerkt door de ECS-aanbieder van de ontvanger tijdens de levering."

Gmail verwijderen: conclusie

Dit artikel biedt een gedetailleerde handleiding voor het permanent deactiveren van een Gmail-account. Daarnaast hebben we uitgelegd hoe u afzonderlijke e-mails op de juiste manier kunt verwijderen en hoe u ze kunt archiveren. We hebben ook laten zien hoe u uw gegevens bij Google kunt opvragen voordat u deze verwijdert.

Voor degenen die Gmail willen verwijderen omdat ze hun digitale voetafdruk willen beginnen beschermen, hebben we ook informatie verstrekt over VPN's. VPN's zijn de belangrijkste tool voor internetbeveiliging. We hebben een paar gecodeerde aanbevolen (voor u om mee te doen om Gmail te deactiveren).

Met alle benodigde stappen op één plek, hebt u alles wat u nodig hebt om uw gegevens hier goed te beveiligen. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om het ons te stellen in de commentaren hieronder. Veel plezier met verwijderen!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me