Wachtwoordsterkte Checker – Hoe maak je een sterk wachtwoord

Een .... hebben sterk wachtwoord is uiterst belangrijk (of een sterke wachtwoordbeheerder).

Nog belangrijker dan het gebruik van een VPN-service!Wachtwoordsterkte Checker

Geloof me niet? Blijf deze handleiding lezen.

Maar gebruik eerst deze wachtwoordsterkte-checker om zie hoe sterk uw wachtwoorden echt zijn!
(Maak je geen zorgen, we nemen geen wachtwoordsterktecontroles / -gegevens op)

Wachtwoord meter

Gedetailleerde score komt hier

Over deze wachtwoordsterkte-checker

Hoewel vrij eenvoudig, kan onze wachtwoordsterkte-checker goed de sterkte van uw wachtwoord controleren. Door te klikken "laat me zien waarom", kunt u zien welke factoren we hebben geanalyseerd en welk belang ze hebben voor uw wachtwoordsterkte. Hoewel, zoals ik hieronder uitleg, geen wachtwoordsterkte-checker ideaal is, zou het een goede indicatie moeten geven of de wachtwoorden die u gebruikt moeten worden geüpgraded of niet.

Hoewel het hulpprogramma niet inherent analyseert tegen woordenboekaanvallen (zie hieronder meer), houdt het wel rekening met het aantal vergelijkbare tekens (bijv. Kleine letters) dat aan elkaar voorafgaat, wat een goede indicatie is van de gebruikte woorden.

Aangezien we geen gegevens over uw systeem of persoonlijkheid hebben, kunnen we bovendien niet controleren of uw wachtwoorden die aan u gerelateerd kunnen zijn en geraden hebben.

Echte wachtwoordsterkte - zijn checkers voor wachtwoordsterkte nauwkeurig?

Kortom nee. Onze tool is eenvoudig en probeert op geen enkele manier uw wachtwoord te kraken (wat de echte test zou zijn). Bovendien zul je online veel andere krachtcontroles vinden en met de meeste daarvan krijg je waarschijnlijk inconsistente resultaten. Dit is in feite aangetoond door onderzoekers van de Concordia University in Montreal.

Moet je er dan nog een gebruiken? Ja! Hoewel de verkregen resultaten kunnen variëren, geven checkers voor wachtwoordsterkte goede indicaties en, zoals aangetoond in een onderzoek door Microsoft, kunnen mensen helpen om sterkere wachtwoorden te gebruiken. Precies waarom we proberen u te informeren over het onderwerp.

Wat maakt een sterk wachtwoord?

Een sterk wachtwoord moet een hoge mate van entropie hebben. In termen van leken, het is de hoeveelheid wanorde die aanwezig is. Niet alleen moet uw wachtwoord worden gevuld met willekeurige cijfers, tekens en letters, maar het moet ook lang zijn. Hoogwaardige wachtwoordgenerators, zoals KeePass, helpen u precies dit soort wachtwoorden te genereren.

Wachtwoord kraken

Methoden voor het kraken van wachtwoorden

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe wachtwoorden worden gekraakt. Er zijn drie hoofdmethoden waar u op moet letten. Ik gebruik een 4-cijferig hangslot om deze theorieën te vertegenwoordigen.

Brute aanval

Brute-force aanvallen zijn de eenvoudigste van aard maar nemen de meeste tijd in beslag. Het gaat om het snel achter elkaar doorlopen van elke mogelijke optie. Met ons hangslot zou het om 0000 beginnen, doorgaan naar 0001, vervolgens naar 0002, enzovoort totdat het 9999 bereikt of opent - voor in totaal 10.000 mogelijke combinaties.

Terwijl dit met een hangslot veel tijd kostte, met gewone tools, zoals John the Ripper, zou de gemiddelde thuiscomputer dit in minder dan een minuut hebben gekraakt.

Daarom is het belangrijk om verschillende cijfers, letters en tekens te gebruiken. Als u bijvoorbeeld weet dat een wachtwoord alleen kleine letters heeft, hoeft u voor elke positie slechts 26 opties te proberen. Als het lager en hoger kan worden, verdubbelt dit automatisch tot 52. Bij cijfers stijgt dit tot 62. Dus als in plaats van alleen cijfers, ons hangslot ook hoofdletters en kleine letters had, zou je een maximum van 14776336 (62 moeten proberen) ^ 4) combinaties om het te kraken. Een computer zou dat binnen enkele seconden nog kraken, maar u zou geen enkele kans hebben!

Woordenboekaanval

Woordenboekaanvallen werken op dezelfde manier als brute force-aanvallen. Naast het raden van enkele tekens, probeert het echter ook woorden uit een bepaald woordenboek (meestal een afgeslankt traditioneel woordenboek).

In het geval van ons hangslot zouden we een numeriek woordenboek kunnen hebben met de volgende items 0000,1111, 2222, ..., 9999, 42, 69, 1234, en mogelijk een paar meer algemene nummercombinaties. Omdat we de neiging hebben om wachtwoorden te kiezen die gemakkelijk te onthouden zijn, kunnen woordenboekaanvallen aanzienlijk sneller zijn.

Sociale aanval

Sociale aanvallen houden rekening met uw systeem en persoonlijke informatie om te proberen het proces van woordenboekaanvallen te helpen versnellen. Stel dat ik wist dat je hond Pickle heette, je moeder Jane en je bent geboren op 01/07/1980, ik zou deze gegevens een hogere prioriteit geven.

Met het hangslot zou ik 1980 meteen als eerste raden. Dan zou ik naar je moeders geboortejaar gaan of mogelijk het jaar dat je Pickle adopteerde. Als die niet werken, kan ik ook de fabrikant van het hangslot opzoeken en kijken of ze een standaardcombinatie hebben waarmee ze worden meegeleverd en dat proberen.

Over het algemeen, als je een eenvoudig wachtwoord hebt, duurt het niet lang om te kraken!

Wachtwoordsterkte door XKCD

Hoewel niet echt nauwkeurig (omdat het geen rekening houdt met het kraken van woordenboeken), helpt deze XKCD-strip voor wachtwoordentropie enkele van de veelvoorkomende misvattingen rond wachtwoordsterkte weer te geven.

Tips voor wachtwoordbeveiliging

Hier zijn enkele eenvoudige tips om u te helpen met uw wachtwoordsterkte en beveiliging:

  • Gebruik een wachtwoordbeheerder om extreem sterke wachtwoorden op te slaan en te maken
  • Schrijf uw wachtwoorden nooit ergens op (vooral niet in een Word-bestand met de naam passwords.doc!)
  • Wijzig regelmatig uw hoofdwachtwoorden
  • Gebruik niet twee keer hetzelfde wachtwoord
  • Laat uw apparaten niet onbeheerd achter
  • Deel uw wachtwoord nooit met iemand
  • Vermijd vreselijke, clichévormige en overgebruikte wachtwoorden!

Wachtwoordsterkte Checker Samenvatting

Met nieuws over gelekte en gekraakte wachtwoorden die elke maand verschijnen, is het hebben van een sterk wachtwoord nog nooit zo belangrijk geweest. Hopelijk heeft deze korte handleiding u geholpen meer te begrijpen over de wachtwoordsterkte en heeft u de hulp en informatie gekregen die nodig is om online veiliger te blijven (en natuurlijk een goed wachtwoord dankzij onze wachtwoordsterkte-checker).

Als u wekelijks meer geweldig nieuws wilt ontvangen, meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me