Wat is Flixtor? Een beoordeling

Na een onrustige 2020 is Flixtor terug en het lijkt beter dan ooit! Flixtor is een online streamingdienst die films en tv-programma's rechtstreeks naar uw browservenster streamt. Het staat bekend om zijn uitstekende (indien beperkte) gratis service, zijn geweldige gebruikersinterface en de soepelheid waarmee de inhoud wordt afgespeeld (hoewel dit onvermijdelijk enigszins zal afhangen van uw internetverbinding).

Wat is Flixtor?

Flixtor begon zijn leven als een platformonafhankelijke open-source app die inhoud streamde met behulp van het BitTorrent-protocol. De code voor deze app is nog steeds beschikbaar, maar de app werkt niet meer omdat deze bronnen gebruikt die niet langer beschikbaar zijn.

Dit zou voor elke ontwikkelaar eenvoudig genoeg zijn om op te lossen, maar omdat de app in wezen precies hetzelfde doet als Popcorn Time, lijkt het weinig zinvol te zijn.

Als mensen tegenwoordig over Flixtor praten, verwijzen ze naar Flixtor.to (of een van de spiegels of bedriegers). Flixtor.to is een webgebaseerde service die IPTV-streamingbronnen scant en organiseert in een doorzoekbare database die toegankelijk is via een elegante browsergebaseerde webinterface.

Flixtor host de inhoud zelf niet, voor de duidelijkheid, is geen legale inhoud.

De echte Flixtor

Er is slechts één echte Flixtor-website. Op het moment van schrijven is het Flixtor.to. Het is mogelijk dat dit zal veranderen, maar als u flixtor.org bezoekt, geeft een digitaal ondertekend bericht van de Flixtor-ontwikkelaars aan welk domein echt is.

Er bestaan ​​een aantal nep-Flixtor-websites, waarvan sommige zelfs behoorlijk goed werken. Gezien hun zeer schaduwrijke karakter adviseren wij echter alleen de echte Flixtor te gebruiken. Een Flixtor-app voor Android is beschikbaar op de Play Store-website, maar het heeft niets te maken met de echte Flixtor en we raden ten zeerste aan deze te vermijden.

pricing

Iedereen kan de standaard Flixtor-service gratis gebruiken, gewoon door de Flixtor-website te bezoeken. Gratis gebruikers kunnen echter advertenties zien en hebben alleen toegang tot films die in de afgelopen 6 maanden zijn uitgebracht en tv-afleveringen die in de afgelopen 3 maanden zijn uitgebracht. De eerste drie afleveringen van het eerste seizoen van alle shows zijn ook voor iedereen gratis.

De streamingresolutie voor gratis gebruikers is afgetopt op 720p en ze kunnen geen content downloaden of casten naar een groot schermapparaat.

Afgezien daarvan is het gratis, het werkt goed, het stelt je in staat om recente films of tv-programma's te bekijken en 720p-streaming is voldoende goed genoeg voor de meeste mensen. Ter vergelijking zijn basis-Netflix-abonnees beperkt tot 480p, waarbij HD (720p of 1080p afhankelijk van uw verbinding en wat uw apparaat ondersteunt) alleen beschikbaar is met het standaardabonnement van $ 10,99 / m (Amerikaanse prijs).

U kunt de service ondersteunen en toegang krijgen tot alle functies (hieronder besproken) door een VIP-sleutel aan te schaffen. Prijzen beginnen bij $ 12,95 gedurende 30 dagen, afhankelijk van de betaalmethode.

Een kleine korting is beschikbaar gedurende 90 dagen en een veel grotere voor twee jaar, maar gezien de aard van deze service (en de recente geschiedenis ervan) is het waarschijnlijk niet raadzaam om een ​​sleutel op langere termijn te kopen. Inderdaad, het betalen voor een Flixtor-abonnement is een gok.

U kunt betalen met PayPal, Bitcoin of Premiumkey.

Dit maakt Flixtor in de meeste landen ongeveer twee keer zo duur als een standaard Netflix-abonnement, maar het geeft je wel een veel grotere catalogus met titels dan alle legale streamingdiensten en het is niet beperkt door regionale auteursrechten.

We merken alleen dat Popcorn Time blijft bloeien en 100% gratis is, net als Kodi.

FENMERKEN

VIP-gebruikers hebben de volgende functies:

  • Toegang tot alle films en tv-afleveringen
  • Stream tot 1080p
  • Video's downloaden
  • Ondersteuning voor Google Chromecast en Apple Airplay
  • Geen advertenties
  • E-mailverzoeken voor ontbrekende films en tv-shows
  • Prioritaire ondersteuning

Toegang tot alle films en tv-afleveringen

Flixtor scant een aantal verschillende IPTV-sites om de inhoud te vinden en biedt daarom een ​​zeer grote catalogustitels aan.

Dit omvat veel oudere titels. In tegenstelling tot op P2P gebaseerde alternatieven zoals Popcorn Time, wordt deze inhoud rechtstreeks gestreamd van servers waarop deze wordt gehost. Dit betekent dat oudere / of minder populaire inhoud net zo goed wordt gestreamd als de nieuwste kaskraker.

We konden geen enkele film vinden waarnaar we zochten, ongeacht hoe oud, die niet beschikbaar was via Flixtor. Tv-programma's deden het minder goed.

Stream tot 1080p

VIP-leden kunnen de meeste inhoud in full HD streamen. Dit is echter afhankelijk van de inhoud die bij die resolutie beschikbaar is. Vooral oudere inhoud is vaak alleen beschikbaar bij lagere resoluties.

Ondersteuning voor Chromecast en Airplay

VIP-gebruikers kunnen video's naar hun grote tv-schermen casten met Google Chromecast en Apple Airplay.

Geen advertenties

Spreekt voor zichzelf, hoewel moet worden gezegd dat we nooit advertenties hebben gezien bij het gebruik van de gratis service. Dit kan echter veranderen.

Privacy

We weten niets over wie Flixtor runt of waar ze zijn gevestigd, maar dat is de gewoonste zaak van een dienst die "niet-officiële" inhoud aanbiedt.

Flixtor is eigenlijk gewoon een (gelikte) externe zoekmachine en front-end voor een aantal andere IPTV-websites. IPTV is in het algemeen meer privé dan streaming via P2P omdat u uw IP-adres niet met veel andere gebruikers deelt. U downloadt eenvoudig inhoud van een server, dus alleen de IPTV-server kent uw echte IP-adres.

Omdat Flexor het front-end biedt, moeten alle streams door Flixtor worden benaderd. Dit betekent dat de IPTV-bronnen alleen IP-adressen zien die bij Flixtor horen en het is Flixtor die uw echte IP-adres kan zien.

Flixtor zegt dat het niets registreert behalve de e-mailadressen van VIP-leden. We moeten ons hieraan houden, maar gezien de aard van de service is het verstandig om zo weinig mogelijk van zijn gebruikers te weten.

Alle inhoud die via Flixtor wordt gestreamd, wordt beschermd door HTTPS, zodat uw internetprovider (ISP) niet kan zien wat u doet, hoewel het wel kan zien dat u de Flixtor-website hebt bezocht.

Cloudflare

De Flixtor-website gebruikt Cloudflare om zichzelf te beschermen tegen Denial of Service-aanvallen (DoS). Dit betekent dat het Cloudflare-servers zijn die de HTTPS leveren, dus afhankelijk van de door Flixtor gekozen configuratie kan Cloudflare mogelijk zien wat u kijkt.

“We verzamelen informatie van eindgebruikers wanneer ze de websites, webapplicaties en API's van onze klanten gebruiken. Deze informatie kan omvatten, maar is niet beperkt tot IP-adressen, systeemconfiguratie-informatie en andere informatie over verkeer naar en van de websites van klanten (gezamenlijk "Loggegevens"). "

Cloudflare belooft voor deze gegevens te zorgen, maar het kan altijd wettelijk verplicht zijn om het over te dragen.

Is Flixtor legaal?

De inhoud aangeboden door Flixtor is in overtreding van elke auteursrechtwet die ooit is geschreven. In de meeste landen is het echter niet illegaal om inbreukmakende inhoud te bekijken (streamen).

Het is meestal illegaal om inhoud te downloaden. In theorie zou een geval kunnen worden gemaakt dat het vooraf laden van gegevens in het geheugen terwijl streaming geldt als downloaden in plaats van alleen streamen. Er is nog geen poging gedaan om dit begrip voor de rechtbank te testen.

Makkelijk te gebruiken

Gebruiksgemak is absoluut een van de sterke punten van Flixtor. Iedereen kan de website bezoeken, een video selecteren die hij leuk vindt en deze wordt gewoon in zijn browser uitgevoerd. Geen downloads vereist.

De interface is net zo soepel op mobiele apparaten als op desktopbrowsers, waardoor Netflix en Amazon Prime hun geld verdienen!

U kunt dubbelklikken op een video om deze op alle platforms op volledig scherm af te spelen, en alle video's worden geleverd met ondertitelingsondersteuning voor een grote verscheidenheid aan talen. VIP-gebruikers kunnen casten naar hun Apple TV's of Chromecasts, of lokaal downloaden naar hun apparaat. Op een iPad is het zelfs mogelijk om video in Picture-in-Picture-modus af te spelen.

Afhankelijk van de IPTV-bron is het meestal mogelijk om videoresolutie in een desktopbrowser te selecteren, of u kunt Flixtor de resolutie automatisch laten selecteren op basis van uw internetverbinding (aanbevolen). In mobiele browsers wordt de resolutie altijd automatisch geselecteerd.

Video's kunnen op verschillende manieren worden doorzocht of gesorteerd om inhoud te vinden of te ontdekken. Om dit te helpen, heeft Flixtor een eigen aanbevelingssysteem, met de inhoud van hoge kwaliteit, waar gebruikers op stemmen.

Laatste gedachten

Flixtor is een ongelooflijk eenvoudig te gebruiken onofficieel streamingplatform met de gladste interface aan deze kant van Popcorn Time. Het is waarschijnlijk enigszins verbindingsafhankelijk, maar video's speelden voor ons op alle platforms.

De resolutie van 720p voor gratis gebruikers zal de meeste kijkers waarschijnlijk geen zorgen baren, maar de gegevensbeperkingen voor video-inhoud bieden een zeer dwingende reden om te upgraden naar een VIP-account. De volledige filmcatalogus is enorm.

VIP-passen kosten echter ongeveer hetzelfde of meer als premium-abonnementen op juridische diensten zoals Netflix, Hulu of Amazon Prime. Er is ook een zeer grote kans dat actie door auteursrechthouders ertoe leidt dat de site plotseling voor altijd verdwijnt, zonder de kans uw geld weer te zien.

Popcorn Time biedt een vergelijkbare gelikte interface en catalogus met titels en is 100% gratis, maar het vereist een app te downloaden in plaats van alleen een website in uw browser te bezoeken. Het maakt gebruik van het BitTorrent-protocol dat minder veilig is (je moet echt een VPN met PT gebruiken), en omdat het het BitTorrent peer-to-peer-protocol gebruikt, is de beschikbaarheid van inhoud en de streamingprestaties sterk afhankelijk van zijn populariteit.

Hoewel streamen met op IPTV gebaseerde services zoals Flixtor minder riskant is dan het gebruik van op P2P gebaseerde apps zoals Popcorn Time, denken we nog steeds dat het gebruik van een VPN voor Flixtor een zeer goed idee is.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me