Welke invloed heeft een juridisch VPN-beleid op u?

Iedereen weet dat ze de lange saaie juridische gumph moeten lezen die vrijwel alles begeleidt wat we in de moderne wereld doen. Maar wie wel? Het is tenslotte erg saai en wordt vaak geschreven in een geheimzinnige taal die lijkt te zijn ontworpen om alles behalve de meest geharde wettelijke masochisten af ​​te weren!

Het probleem met VPN is dat dit juridische jargon vaak de kern raakt van de daadwerkelijke service waarvoor u betaalt. Hoewel het ook nuttig is voor het coderen van onbeveiligde openbare WiFi-verbindingen en voor toegang tot geo-beperkte webservices, gebruiken de meesten van ons VPN voornamelijk om onze anonimiteit te beschermen en beschouwen dit als de meest vitale functie.

Dit wetende, verkondigen vrijwel alle VPN-providers luid de voordelen van hun service bij het handhaven van uw online anonimiteit op hun voorpagina's. Wanneer u echter naar veel van hun ToS kijkt (Servicevoorwaarden, ook vaak Voorwaarden genoemd & Voorwaarden of Gebruiksvoorwaarden) overeenkomsten, vindt u dat de voorwaarden ofwel volkomen in tegenspraak zijn met deze claims, of ze kwalificeren in een mate die ze effectief zinloos maakt.

Deze tegenstelling tussen wat wordt beweerd te bieden en wat, na zorgvuldige bestudering van de kleine lettertjes, daadwerkelijk wordt aangeboden, maakt het belangrijk om het juridische beleid van een VPN te overwegen voordat u zich aanmeldt voor hun diensten. Er zijn een aantal veel voorkomende claims die de aandacht van de gemiddelde VPN-gebruiker verdienen.

Gegarandeerde privacy

Vrijwel alle VPN-providers beloven geen persoonlijke gegevens van gebruikers of details over hun internetactiviteiten aan derden over te dragen. Als u echter hun ToS controleert, wordt al snel duidelijk dat ze in het geval van gerechtelijke stappen (dagvaardingen, gerechtelijke bevelen en dergelijke) geen andere keus hebben dan te voldoen en onder dergelijke omstandigheden informatie overdragen zonder een ooglid te slaan.

We hebben het al eerder gezegd hier op ProPrivacy en we zullen het nogmaals zeggen, de enige manier waarop een VPN-bedrijf echt uw privacy kan garanderen, is door geen logboeken bij te houden. Geen logs = niets om over te dragen in geval van gerechtelijke stappen (of zelfs erger beslag op de VPN-servers van het bedrijf door de autoriteiten - het is gebeurd).

Houd geen logboeken bij

Zelfs als een VPN-provider beweert geen logboeken bij te houden, is het de moeite waard om de ToS te controleren om te zien wat ze hiermee precies bedoelen. Een veel voorkomend probleem is dat hoewel logboeken uiteindelijk kunnen worden weggegooid, ze vaak van tevoren voor een korte (of niet zo korte) periode worden bewaard. HMA maakt bijvoorbeeld veel gebruik van het feit dat het geen logboeken bijhoudt, maar een studie van hun ToS laat zien dat ze gedurende 10 dagen worden bewaard, wat een vrij lange periode is en zeker genoeg om juridische stappen te ondernemen om hen te dwingen om te worden overhandigd over-.

Een andere, hoewel minder belangrijke, is bepalen welke logs en records worden verwijderd en welke niet. Hoewel de meeste 'no-logs' VPN's records van de online activiteiten van een gebruiker zullen weggooien, behouden sommigen nog steeds details zoals het IP-adres van een gebruiker waarmee verbinding is gemaakt, de tijd en de verbinding, wat voor de meesten geen kritische zorg is, maar een paar details ook veel voor sommigen.

Op dezelfde manier bewaren de meeste VPN-providers de betalingsgegevens van hun klanten. Hoewel duidelijk nuttig voor zaken als continu gebruik van facturering en problemen, en waarschijnlijk geen grote zorg voor velen, zijn er aanbieders (zoals Private Internet Access) die hun toewijding aan de privacy van gebruikers aantonen door de betalingsregistratie te vernietigen zodra de transactie is voltooid (gebruik beheren enz. door zijn klanten willekeurige, niet-traceerbare gebruikersnummers toe te wijzen).

Geldteruggarantie

Het is gebruikelijk (maar zeker niet universeel) om een ​​geld-terug-garantie te bieden, die meestal van een dag tot zo een maand kan duren. Wat met deze garantie wordt bedoeld, kan echter aanzienlijk variëren, dus als u van plan bent het als een gratis proefperiode te gebruiken om de servicevoorwaarden van een provider te bekijken, is dit de moeite waard om goed op te letten.

Hoewel sommige VPN's graag een geld-terug-proef van hun service aanbieden, geven anderen het geld alleen terug als hun technisch team er niet in slaagt u binnen de gestelde tijd te verbinden. Hoewel hier op zichzelf niets mis mee is, is het belangrijk dat u zich bewust bent van eventuele beperkingen (vaak behoorlijk diep verborgen in het juridische beleid van een bedrijf) voordat u zich aanmeldt. Wat wij bijzonderheid verwerpelijk vinden, zijn bedrijven die in hun gebruiksvoorwaarden vermelden dat ontevredenheid door lage snelheden of anderszins slechte service geen reden is voor een terugbetaling.

schending van het auteursrecht

Laten we eerlijk zijn, veel mensen gebruiken VPN zodat ze P2P-torrents kunnen downloaden. Sommige VPN-providers staan ​​dit stilzwijgend toe, terwijl anderen actief speciale VPN-servers bieden voor de taak! Velen, met name in landen zoals de Verenigde Staten of waar het auteursrecht zowel strikt is als actief wordt gehandhaafd, hebben een strikt beleid tegen en zullen mededelingen geven die waarschuwen dat als het blijft worden gedetecteerd, u zult worden uitgesloten van hun service.

Het probleem is het kennen van de populariteit van torrentdownloads, veel VPN's met een strikt anti-piraterijbeleid adverteren het feit niet erg goed, ze geven er de voorkeur aan hun beleid in de TOS te verbergen uit angst om potentiële klanten te verliezen. Zie onze gids over beste VPN voor torrent-sites voor meer informatie over veilig blijven tijdens torrenting.

Andere dingen

Hierboven staan ​​de belangrijkste dingen waar we op moeten letten. Overigens proberen de meeste VPN-providers zich tegen absoluut alles te vrijwaren, hoewel nationale en internationale wetgeving alles wat in de ToS van een bedrijf staat zal vervangen..

Veel bedrijven vinden het ook leuk om hun ‘onbeperkte snelheid’ en ‘onbeperkte bandbreedte’ te kwalificeren met ‘fair use’ beleid dat alleen wordt gevonden als u hun ToS nauwgezet inspecteert. Hoewel het feit dat dergelijke voorwaarden überhaupt bestaan ​​vervelend is, moeten we nog een aanbieder tegenkomen die ze daadwerkelijk afdwingt en dus beschouwen ze ze niet als iets om je zorgen over te maken.

Conclusie

We hebben hopelijk duidelijk gemaakt waarom het heel belangrijk is dat je de handen uit de mouwen steekt en de kleine lettertjes leest om te beslissen welke VPN-provider geschikt is voor jou. Het is niet erg leuk, maar omdat je de moeite neemt om je identiteit te beschermen door in de eerste plaats een VPN te gebruiken, is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat de VPN-provider op dezelfde manier bezig is met je privacy.

Dit wil niet zeggen dat alle VPN-providers een slecht wettelijk beleid hebben. Sommigen houden zelfs rekening met problemen zoals klanten en hebben taken die dit ondersteunen. We hebben een artikel over onze favoriete ‘no-logs’ VPN-providers die u hier kunt vinden.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me