7 věcí série Netflix Naučili jste nás o datování a digitálním soukromí

Netflix série vás


Strašidelný nový thriller Netflix Máte mnoho z nás přemýšlel, jak snadné by pro nového partnera bylo sledovat nás online.

Dramatická drama z New Yorku poklesla na Netflixu 26. prosince a během prvních čtyř týdnů údajně překročila přes 40 milionů diváků. Série hraje Penn Badgley jako Joe Goldberg, posedlý knihkupec, který tvrdě padá pro manic-pixie-dream-princess a aspirující spisovatel Guinevere Beck, hrál Elizabeth Hall.

Jak tedy můžeme jít o zabezpečení našich zařízení a tajemství od našich milenců?

Zde je sedm věcí o našem digitálním soukromí, které jsme se dozvěděli z pořadu, nebo si můžete prohlédnout více informací o online bezpečnosti v našem online průvodci ochranou soukromí Ultimate..

Není k dispozici ve vaší oblasti Netflix?

Li "Vy" není ve vaší oblasti k dispozici, můžete službu Netflix odblokovat pomocí služby VPN. Se sítí Netflix pracuje pouze několik služeb VPN, takže před výběrem sítě VPN proveďte průzkum.

VPN vám také umožní sledovat Netflix ve škole nebo v práci. Většina škol nebo pracovišť blokuje Netflix v jejich WiFi sítích.

Zkontrolujte, zda jsou vaše zařízení chráněna pinem

Všichni jsme se přikrčili, když Joe zvedl Beckův telefon a otevřel jej, aniž by zadal špendlík.

Je to bolestně zřejmé, ale ujistěte se, že je váš telefon (a iPad atd.) Chráněn pinem. Pokud máte možnost vybrat si na zařízení rychlou dobu automatického zámku (maximálně minutu nebo dvě), jen v případě, že se vaše datum chce proklouznout, zatímco si uděláte přestávku v koupelně.

Pokud je to možné, použijte více než čtyři čísla v kódu PIN, většina náhodných hackerů automaticky předpokládá, že jste použili pouze čtyři.

Zabezpečte (nebo vypněte) svou sociální síť

I když nejsme o obviňujících fikčních postavách, velká část Joeovy schopnosti cyberstalk Beck byla omezena na množství informací veřejně dostupných na jejích účtech sociálních médií..

Očividně se spoléháme na tyto sociální sítě, aby uspořádaly náš společenský život a zůstaly v kontaktu se svými blízkými, takže jejich uzavření není vždy možné. Můžeme však zajistit, aby byly co nejbezpečnější.

Nejprve udržujte rozhovory o tom, kam se chystáte napít o víkendu, mimo vaše časové limity a přísně v DM.

Za druhé zkontrolujte, zda jsou vaše příspěvky a fotografie sdíleny pouze s přáteli, nikoli s přáteli a nikdy s širokou veřejností. Poté pečlivě upravte seznam svých přátel. Nakonec se ujistěte, že jste změnili nastavení a zkontrolovali cokoli, co vaši přátelé zveřejňují na časové ose, než se objeví, pomůže vám to udržet kontrolu nad sdílenými informacemi..

Silná hesla

Je to klišé, ale nikdy nepoužívejte jméno svého domácího mazlíčka nebo jméno svého celoživotního rozdrcení jako heslo, i když jste literární dědička. Vždy používejte dlouhá a složitá hesla představující kombinaci standardních písmen, velkých písmen a čísel a vždy používejte pro každou službu jiné heslo..

Pokud máte MacBook, zvažte přechod do systémových preferencí a nastavení povinného pole hesla na „okamžitě“. To znamená, že budete muset znovu zadat heslo pokaždé, když váš Mac přejde do režimu spánku, což otravuje ano, ale také prokazuje prokrvení.

Odhlaste se z cloudu

Většina z nás dnes používá cloudové úložiště pro soubory a fotografie, stále častěji je používáme pro zálohování, ukládání a sdílení našich nejosobnějších údajů. Pravděpodobně sdílíme cloudový přístup na více zařízeních, například zálohování telefonu do notebooku, ať už ručně nebo automaticky.

Pokud jedno z těchto zařízení zmizí nebo k němu přistupuje hacker, mohla by mít přístup k souborům na všech vašich cloudových zařízeních. To znamená, že stojí za to vědět, jak se vzdáleně odhlásit z cloudu.

S iCloud můžete jednoduše vybrat aplikaci Nastavení a zobrazit všechna zařízení, do kterých jste aktuálně přihlášeni pomocí iCloud. Chcete-li přístup zrušit, jednoduše klikněte na malé křížové tlačítko vedle zařízení a odeberte jej z iCloud. Jakmile to uděláte, nezapomeňte okamžitě změnit heslo.

Pamatujte, že všechny zálohy do cloudu na svém účtu WhatsApp můžete také vypnout přístupem do chatů, zálohováním chatu a nastavením automatického zálohování na vypnuto.

Zdvojnásobte zabezpečení

Pokud si chcete být jisti, že někomu z vašich online účtů nevystoupíte, například Gmail, můžete nastavit dvoufaktorové ověřování. Jedná se o systém, který vyžaduje více než jen vaše uživatelské jméno a heslo. Vyžaduje také číselný kód. Tento kód je obvykle odeslán do smartphonu prostřednictvím textové zprávy.

Můžete ji zapnout pro služby a weby společnosti Microsoft, jakož i pro Dropbox. Mohlo by to být mírné nepříjemnosti, ale mělo by to zabránit každému, kdo by mohl uhodnout vaše heslo, mimo vaše účty.

Uchovávejte soukromé soubory pod zámkem a klíčem

V případě, že se někomu podaří přihlásit k počítači, budete chtít zajistit, aby neměli přístup k vašim nejvíce soukromým souborům. Obzvláště pokud jste ukládali záludné bonbóny svého nejlepšího přítele.

V systémech Windows (ale nikoli Windows 10) můžete šifrovat své soubory a chránit je. Klepněte pravým tlačítkem myši (nebo stiskněte a podržte) na soubor nebo složku a vyberte vlastnosti, poté vyberte pokročilé tlačítko a zaškrtněte políčko obsah šifrování pro zabezpečení dat. Klepnutím na tlačítko OK zavřete okno rozšířených atributů, vyberte možnost Použít a poté vyberte možnost OK.

V počítačích Mac můžete pomocí „náhledové aplikace“ šifrovat soubory. Otevřete obrázek pomocí aplikace pro náhled, v nabídce Soubor vyberte příkaz „exportovat jako PDF“, v rozevíracím okně přejmenujte příponu na „.pdf“ a klikněte na Zobrazit podrobnosti. Tím získáte možnost zašifrovat soubor a nastavit heslo. Tato metoda by měla fungovat pro všechny obrazové soubory nebo dokumenty, které lze otevřít v náhledové aplikaci.

Smažte svou historii

Téměř všechny prohlížeče v těchto dnech, včetně Safari, Chrome a Firefox, vám umožní procházet web pomocí režimu soukromého prohlížení, který blokuje soubory cookie a brání mu v ukládání vaší internetové historie. Je dobré vždy surfovat pomocí soukromého prohlížení. Pokud zapomenete použít soukromý prohlížeč, nezapomeňte pravidelně mazat historii a vymazat mezipaměť, zejména pokud sdílíte zařízení (i nečekaně) s někým jiným.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me