Amazons Ring vedrører privatlivets fred: Ser din smarte dørklokke dig?

Der er kommet nyheder om, at forbrugere, der bruger Amazons Ring-smart-sikkerhedskameraer i hjemmet, måske udsætter sig for ukrainske udviklere.


Ring dørklokker formodes at tilbyde folk sikkerhed og bekvemmelighed. Smart-home-enhederne er udstyret med 720p HD-video, en tovejs-talefunktion, en bevægelsesdetektor og en aktiv WiFi-forbindelse.

Disse funktioner tillader forbrugere at holde øje med deres hjem eksternt, selv ved hjælp af tale-funktionen til at afværge uønskede besøgende. Hvad Amazon Ring-kameraejere dog muligvis ikke er klar over, er, at deres optagelser muligvis også har fået adgang til af ansatte, der arbejder på et softwareudviklingslaboratorium i Ukraine.

Ring dørklokke

Forfærdende privatlivspraksis

Amazon markedsfører sit sortiment af miniature kameraer som en måde at skabe et virtuelt sikkerhedsstyrkefelt til ethvert hjem. Kameraerne, som ikke kun kan købes i form af en dørklokke - men også som miniatyrkameraer, der kan placeres rundt i hjemmet - er udråbt som højden af ​​hjemmets sikkerhed. De tillader forbrugere at overvåge, hvad der sker inden for og uden for deres hjem i realtid via internettet.

Nu er varslere med indvendig viden om firmaets praksis fremad for at afsløre, at 2016-ringen angiveligt gav et Ukraine-baseret forsknings- og udviklingshold fuldstændig adgang til cloud-opbevaring, der indeholder alle videofeed til alle ringekameraer i verden. Et år senere blev Ring overtaget af Amazon for $ 853 millioner.

Ring dørklokke amazonEksempel på en Amazon Ring-annonce

Uhindret adgang

En artikel offentliggjort af The Information hævder, at det ukrainske team fik adgang til alles videoer af en højtstående ansat i Ring, der hedder Jamie Siminoff. Ifølge tidligere ringmedarbejdere ønskede Siminoff, at teamet i Kiev skulle udvikle ansigtsgenkendelsessystemer til ringekameraer, der ville give dem mulighed for at fortælle, når fremmede nærmede sig døren.

En senior computer vision engineer, Jason Mitura, udtrykte bekymring for, at uerfarne udviklere fik adgang til følsomme forbrugervideo feeds. Påstået udtrykte Mitura bekymring for, at oplysningerne kunne falde i de forkerte hænder - potentielt give kriminelle adgang til oplysninger, der blev røbt, når folk var væk fra deres hjem.

Ansigtsgenkendelse

Ansigtsgenkendelse trumfer sikkerhed

Ifølge de ukrainske varslere, der er kommet frem, besluttede Siminoff at ignorere Mituras advarsler om beskyttelse af personlige oplysninger. Årsagen til, at det ville være meget lettere at træne AI-algoritmer til at udføre ansigtsgenkendelsesopgaver, hvis de fik adgang til store mængder video, der indeholder et antal individuelle ansigter. Dette antyder, at Ring-kunder sandsynligvis fik deres privatliv invaderet af ingeniører i Ukraine.

Hvad mere er, ifølge tidligere Ring-medarbejdere nægtede firmaet at kryptere de data, det havde på sine servere, hvilket betyder, at videoerne alle let kunne identificeres og kunne spores tilbage til individuelle kunder. Dette betyder, at alle videofeed, der er produceret af Ring-kameraer, potentielt kunne være adgang til af hackere.

Priviligeret adgang

Som om det ikke var nok, er der kommet beskyldninger om, at seniormedarbejdere i Ring i USA fik adgang til virksomhedens portal til teknisk support. Denne portal gav personalet adgang til live video-feeds for enhver kunde med behovet for kun en e-mail-adresse. I teorien betyder det, at personale let kunne have snoket sig på tilfældige kunders hjem - eller værste stadig søge dem, de havde en personlig interesse i.

Forskning er stadig i gang

Selvom Ring hurtigt har fremført for at nægte påstande om, at medarbejdere nogensinde har haft adgang til live video-feeds, pågår forskning ved Ring Labs i Ukraine.

Det er tydeligt, at ringekameraer har forbedret deres evne til at genkende mennesker enormt. For et par år siden klagede et stort antal Ring-kunder over, at deres Ring-enhed havde givet dem en falsk sikkerhedsadvarsel. Ifølge disse forbrugere ville ringklokke ofte give falske positiver, når en kat bevægede sig forbi kameraet, eller en bil kørte forbi deres hjem. Antallet af falske positiver ser ud til at være reduceret i de senere år - hvilket betyder, at noget har forbedret Rings systemer.

Et billede lækket fra et internt Ring-dokument afslører, hvordan kameraerne trænes til at skelne mellem forskellige typer objekter.

Hvordan ringedørsklokker genkender genstande

Desuden ser nyere Linkedin-annoncer ud til at bevise, at projektet stadig er aktivt. Der er fundet annoncer på udkig efter datafunktioner, der skal kunne "genkende og tagge alle bevægelige objekter i en video korrekt med høj nøjagtighed."

Utilstrækkelige privatlivspolitikker

På trods af Ring's påstande om, at det ikke har invaderet folks privatliv, er der en klausul i dens privatlivspolitik, der giver indsigt i dens ansigtsgenkendelsesegenskaber. I politikken hedder det:

"Du kan vælge at bruge yderligere funktionalitet i dit Ring-produkt, der via videodata fra din enhed kan genkende ansigtsegenskaber hos velkendte besøgende."

Desværre nævner politikken ikke de menneskelige operatører, der arbejder bag kulisserne for at udvikle og forbedre disse ansigtsgenkendelsessystemer. Dette er måske bare et tilsyn, men alle med et ringekamera vil nu være opmærksomme på muligheden for, at deres videooptagelser bliver overvåget af fremmede i et laboratorium i Ukraine.

En VPN kan ikke hjælpe med dette problem, men det er et godt værktøj til at holde dine data sikre online. For mere information om, hvordan en VPN kan hjælpe og en liste over de bedste tjenester, kan du kigge på den bedste VPN-side.

Billedkreditter: BrandonKleinVideo / Shutterstock.com, metamorwork / Shutterstock.com,

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me