Amerikansk politi kan spore næsten hver mobiltelefon

Der er fremkommet bevis for, at det amerikanske politi bruger et system, der lader dem geo-lokalisere næsten enhver telefon i landet, og det menes nu, at nogle politier muligvis bruger dette system uden passende warrants til at gøre det..


I USA har politiet adgang til et system udviklet af et firma kaldet Securus Technologies. Dette system kan bruges til at lokalisere mobiltelefoner i løbet af undersøgelser. Securus-systemet kan kun legitimt bruges af myndighederne til at "pinge" en telefons placering, når en warrance er opnået; det frygter imidlertid nu, at systemet kan være blevet misbrugt.

Beviserne begyndte først at montere sidste år, da en stedfortræder i Missouri blev anklaget for at bruge et specialiseret system til ulovligt triangulering af mobiltelefonplaceringer. Cory Hutcheson angiveligt adgang til Securus-systemet “med det ulovlige formål at spionere på sagsøgere for hans egen personlige gevinst".

Politibil

Huller i systemet

Securus giver politiet mulighed for at pinge mobiltelefonplaceringer i realtid ved at udnytte infrastruktur, der normalt bruges af markedsføringsfirmaer, til at få adgang til placeringsdata leveret af større mobiltelefonfirmaer som Sprint, Verizon og AT&T.

Ifølge påstandene brugte Hutcheson systemet 11 gange mellem 2014 og 2017 for at opdage placeringen ikke kun af offentlighedens medlemmer - men også af en dommer og et medlem af statspatruljen.

Desværre, selv om warrants er nødvendige for at få adgang til telefonsporingssystemet, ser det ud til, at Securus ikke har gennemgået grundigt anmodninger, og som et resultat var Hutcheson i stand til at misbruge systemet.

I en erklæring afgivet sidste torsdag sagde Securus, at det kræver "kunder" [politibetjente og krigsførende embedsmænd] at uploade den korrekte dokumentation - en beføjelse eller erklæring - inden behandlingen af ​​en anmodning. Ifølge senator Ron Wyden (Oregon) har Securus imidlertid indrømmet, at den ikke "foretager nogen gennemgang af overvågningsanmodninger".

Fcc klage

Formel FCC-klage

Wyden har nu skrevet en formel klage til Federal Communications Commission. I brevet oplyser Wyden, at ”trådløse luftfartsselskaber har pligt til at tage bekræftende skridt for at verificere anmodninger om retshåndhævelse.” Han kommenterer, at Securus overhovedet er i stand til at levere tjenesten, er bevis på, at mobiltelefonfirmaer ikke ”kontrollerer adgangen til kunderne tilstrækkeligt” 'privat information.' Efter hans mening er systemet stærkt i besiddelse af amerikanske borgeres ret til privatliv.

En sikkerhedsforsker ved navn Tobias Engel fortalte Motherboard, at han mener, at amerikanske mobilfirmaer sælger deres kunder. Både Engel og Wyden mener, at teleselskaber ikke får ordentlig tilladelse fra forbrugerne, før de videregiver lokaliseringsdata til tredjepart. Engel har udtalt, at:

"LE [retshåndhævelse] kaster sig tilbage på denne 'kommercielle' mulighed, der ser ud til at have en meget lavere adgangsbarriere, end hvis de anmodede om denne form for adgang fra transportørerne selv."

Dette er ikke overraskende og er en skarp påmindelse om, at amerikanske internetudbydere, som sidste år fik tilladelse til at sælge browsinghistorier til tredjepart, sandsynligvis sælger data til amerikanske overvågningsorganer (så de kan snuppe amerikanske borgere uden kontrol). Desværre er disse slags smuthuller meget værdsatte af amerikanske myndigheder - som forklaret i Jennifer Granicks fremragende bog American Spies.

Global epidemi

Det er ikke kun i USA, at mobile placeringsdata bliver uretmæssigt brugt af myndighederne til at invadere folks privatliv.

I Danmark besluttede domstolene sidste år, at obligatorisk sporing af borgere, der tillader "enhver bevægelse i det fysiske rum" at blive "registreret og gemt" i 12 måneder, er lovligt. I Storbritannien er en top britisk dommer for nylig blevet offentliggjort med sin tro på, at det en dag kan være et lovligt krav for de britiske beboere at bære deres telefoner til enhver tid.

I en tale til Advokatsamfundet sagde Sir Geoffrey Vos QC, højesterets kansler, at en kontinuerlig registrering af enkeltpersoners bevægelser ville være en stor fordel for politiet,

”De fleste mennesker bærer deres smartphones på deres person på alle tidspunkter med deres GPS-placering tændt. De gør dette frivilligt, men hvis lovgiverne f.eks. Skulle kræve, at borgerne altid bærer telefoner, ville det være endnu sværere at undgå opdagelse. ”

Mobil overvågning

Glat vej

Med udtalelser som disse og teknologi som Securus er det ikke underligt, at alarmklokker ringer. Selv i nationer, der generelt anses for at være godt for privatlivets fred som Holland, er der blevet fremsat flere klager over smarte sensorer, der scanner telefoner efter Mac-numre for at spore folk, når de bevæger sig rundt i hollandske byer.

Og det er ikke kun retshåndhævelse, der bruger mobiltelefoner til at spore mennesker. Den australske konkurrence- og forbrugerkommission (ACCC) undersøger i øjeblikket Google på grund af påstande om, at den i hemmelighed bruger australiernes telefonplanoplysninger til at hemmeligt spore deres placeringer.

Google Snooping

Ifølge computersoftwarefirmaet Oracle samler Google omkring en gigabyte mobildata hver måned fra australske Android-konti. I USA er der bevis for, at Google-placeringsdata også udnyttes af myndighederne, hvilket tilføjer en anden bekymrende kompleksitet til problemet.

I mindst fire sager sidste år brugte politibetjente i Raleigh, North Carolina, søgningskontrakter til at kræve data fra Google-konti - ikke for specifikke mistænkte - men angående enhver mobilenhed, der tilfældigvis kom tæt på stedet for en forbrydelse. Lad det synke ind.

Meningerne er forfatterne egne.

Titelbillede kredit: dennizn / Shuttestock.com

Billedkreditter: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com, vchal / Shutterstock.com, josefkubes / Shutterstock.com, achinthamb / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me