Amerikanske militærbaser og personale i fare på grund af Fitbit-enheder

Det er gamle nyheder, at efterretningsbureauer som NSA og CIA kan lide at bruge borgerens teknologi mod dem. Faktisk ændrede NSA for nylig missionsklæringen på sit websted for at fjerne "ærlighed", "tillid" og "åbenhed" fra dens kerneværdier. Det virker temmelig morsomt i betragtning af at James Clapper løj for Kongressen om Prism tilbage i 2013. Det ser ud til, at ærlighed aldrig var særlig højt på NSA's dagsorden.


Sidste år dukkede nyheder op via Wikileaks 'Vault 7, der afslørede, at CIA regelmæssigt bruger folks mobile enheder og smarte tv'er til at snuppe på dem. I sin bog American Spies maler Jennifer Granick et krystalklart billede af de typer smuthuller, som de amerikanske myndigheder anvender for at placere amerikanere under overvågning.

Løbende snooping forekommer og vil fortsat ske. For kun to uger siden godkendte kongressen godkendelsen af ​​FISA's afsnit 702 igen. Denne lovgivning indeholder ændringer, der gør det muligt for amerikanske efterretningsbureauer at snuppe amerikanske borgere i løbet af spionage efter udlændinge. Endnu flere smuthuller. I det mindste var NSA ærlig nok til at fjerne ærlighed fra sin missionerklæring.

Bitter smag

Nu er der kommet nyheder, der afslører, at den amerikanske regering har fået en smag af sin egen medicin. Der er efterladt en bitter smag i USA's mund ved hænderne på en populær elektronisk enhed - ligesom dem, som det normalt ville være passende at snuppe på borgerne.

Den pågældende enhed kaldes en Fitbit. Det er en uskadelig udseende fitnessovervågnings-gadget, som folk bærer på deres håndled. Ud over at registrere bærerens hjerterytme, antallet af skridt, der er taget, og forbrændte kalorier, bruger enheden GPS til at holde oversigter over joggingruterne taget af brugerne.

Fitbits udvikler Strava - der betragter sig selv "det sociale netværk for atleter" - offentliggør regelmæssigt et kort over omkring 27 millioner menneskers joggingruter. Sidste november blev den globale database over "hotspots" med træning opdateret, hvad den afslørede har sendt et ryster nedad under den amerikanske centralkommandors ryg.

Fitbit 1

En træningsrute omkring en mistænkt CIA-base i Mogadishu er afsløret.

Militærbaser plettet

Begivenhedskæden begyndte, da amerikansk militærpersonale blev udstedt Fitbits som en del af et program for at hjælpe dem med at overvåge deres egne fitnessaktiviteter. På det tidspunkt virkede det som en rimelig plan. Det er indtil forrige lørdag, hvor Nathan Ruser, en australsk studerende og analytiker for Institute for United Conflict Analysts, pludselig tweetede, at Fitbit-”heatmap” havde gjort amerikanske militærbaser "klart identificerbar og kortlæggelig."

Noget foruroligende antages, at nogle af de åbenlyst fremhævede baser er tophemmelige militære forbindelser i USA og i hele verden.

Med æg over hele ansigtet er Pentagon kommet frem til at indrømme det utilsigtede tilsyn. I en erklæring afgivet mandag kommenterede talsmand, oberst Rob Manning, at det amerikanske forsvarsministerium ville gennemgå sin politik vedrørende smartphones og bærbare enheder:

"Vi tager disse spørgsmål alvorligt, og vi gennemgår situationen for at afgøre, om der kræves yderligere uddannelse eller vejledning, og om der skal udvikles nogen yderligere politik for at sikre DoD-personale fortsat sikkerhed i ind-og udland. ”

Manning tilføjede, at forsvarsminister James Mattis havde "været meget klar over ikke at fremhæve vores evner til at hjælpe fjenden eller give fjenden nogen fordel, så det ville være vores tilgang, der også går ind på denne."

For sent?

Så hvor stor skade er der blevet gjort? Hvad der vides, er, at der i 2013 blev udstedt omkring 2200 soldater Fitbit Flex armbånd. Derefter i 2015 blev dette program udvidet, og 20.000 flere soldater og militært personale fik en Fitbit som en del af et kaldet program "Performance Triad."

Ifølge den australske studerende synes Fitbits at have forårsaget en meget alvorlig efterretnings lækage. Dette sagde Ruser på sin Twitter-konto:

"Hvis soldater bruger appen, som normale mennesker gør, kan det være særlig farligt ved at slå den til at spore, når de går på træning. Dette bestemte spor ser ud som om det logger en regelmæssig joggingrute. Jeg burde ikke være i stand til at etablere noget livsmønster fra dette langt væk."

Når man går hen ad militærbase, som Ruser har opdaget, ser det ud til, at militært personale, der blev udstedt en Fitbit, ikke blev informeret om behovet for at slukke GPS-logning til Stavas servere. Scott Lafoy, en open source-billedanalytiker, siger, at det er for tidligt at sige, hvor beskadigende dataene kan være. Han indrømmer imidlertid, at det er bekymrende:

"Med hensyn til strategiske ting, vi kender alle baser der, vi kender en masse af positionerne, dette vil bare være nogle dejlige hjælpedata. Fra webstedet er det muligt at identificere enkeltpersoners køreruter. Sporing af tidspunktet for bevægelser på baser kunne give værdifulde oplysninger om patruljeruter eller hvor specifikt personale er indsat. ”

Det, der forekommer sandsynligt, er, at udenlandske militære og efterretningsbureauer vil skynde sig - ikke kun for at se, om de kan finde ud af, hemmelige amerikanske baser - men også for at finde ud af, om deres baser også er blevet kompromitteret. På billedet herunder viser Strava kort tydeligt "heats up" en RAF-base ved Mount Pleasant i Falklands: at bevise, at det ikke kun er amerikansk militær, der er blevet berørt.

Fitbit Raf

Det måske mest bekymrende er udsigterne til, at militante i Mellemøsten og Afrika kunne bruge kortene til at spore amerikanske soldaters bevægelser. I teorien kunne denne intelligens føre til et indtrængen i hænderne på disse militante. Lafoy kommenterede:

"Hvis dataene faktisk ikke er anonyme, kan du begynde at finde ud af køreplaner og lide nogle meget taktiske oplysninger, og så begynder du at komme ind på nogle temmelig alvorlige problemer."

Den gode nyhed er, at Strava har udsendt en erklæring om, at den er glad for at samarbejde med det amerikanske militær for at skjule dele af kortet, som det synes kan være skadeligt. Hvor lang tid dette vil tage, og hvor meget ødelæggende information der måske lækker i mellemtiden er svært at sige.

Meningerne er forfatterens egne.

Titelbillede kredit: A. Aleksandravicius / Shutterstock.com

Billedkreditter: Skærmbilleder taget fra Stavas varmekort

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 2

map