Bør Facebook lade folk bruge falske navne?

I 2012 blev det afsløret, at mere end 83 millioner Facebook-konti var falske. Åbenbaringen fik prisen på Facebook-aktier til at falde under $ 20. Det er unødvendigt at sige, at Facebook besluttede at formilde aktionærerne ved at slå ned på brugen af ​​pseudonymer.


Selvfølgelig vil Facebook gerne have dig til at tro, at det kun har fået dine bedste interesser i hjertet. Alligevel, for mennesker, der ønsker at holde deres private og forretningsmæssige liv i våbenlængde, mennesker, der lider af psykiske problemer, transpersoner, fagfolk, der er populært kendt under et pseudonym eller scenenavn, feminister eller andre grupper af aktivister, der udsættes for had forbrydelser - eller mennesker, der bare foretrækker at skjule deres identitet af personlige grunde til privatlivets fred - reglen er en kilde til enorm frustration.

Ja, det er sandt, at der er tilfælde af cyberkriminelle, der bruger ulovlige, falske og duplikatprofiler til at bedragere folk. Falske profiler bruges til at forfølge mennesker, og der har endda været tilfælde af hoaxere, der bruger falske profiler (ser ud til at tilhøre attraktive kvindelige singletons) for at inficere det israelske militær med malware. Listen fortsætter.

Og alligevel, for enhver historie, du hører om farerne ved falske Facebook-konti, er der en anden sag om nogen med en rimelig og legitim grund til at ønske at skjule deres sande identitet.

Forvirrede identiteter

Over hele kloden udsættes folk for det uønskede blik fra hemmelige beundrere, eks-elskere og forfølgere. For disse mennesker er muligheden for at nyde en Facebook-samtale med kære og venner risikoen for at blive chikaneret. Naturligvis kan enhver stramme deres privatlivsindstillinger, og alligevel er der intet så idiotsikkert som at gemme sig bag et helt andet alias.

Lige uge blev Supriya Jain, en kvindelig bopæl i Indore, Indien, myrdet efter at have været Facebook forfulgt af en eks-elsker. Hendes eks-kæreste mente, at hun var for åbenlyst for åbenlyst med medlemmer af det modsatte køn - hvilket bragte skam over sig selv og hendes samfund. I virkeligheden havde Jain perfekt uskyldige mandlige vennekontakter på Facebook, der førte hendes eks til et psykotisk jaloux raseri.

Desværre ser det ud til, at Jain ikke indså faren, hun var i - og det ser ud til, at hun faktisk aldrig overvejet at bruge et pseudonym på Facebook. Men hvis hun havde overlevet sit angreb, ser det ud til at være rimeligt at tro, at hun måske er begyndt at ønske at bruge en falsk identitet for at forbedre hendes sikkerhed. Under Facebooks nuværende regler ville hun ikke have været tilladt.

Desværre er historier som disse forholdsvis almindelige. I lande, hvor det er en fængselsovertrædelse at være medlem af LHBT-samfundet - og hvor det at blive udsat for LHBT kan resultere i mord i hænderne på et religiøst nidkjær medlem af samfundet - kan et falsk Facebook-navn være forskellen mellem liv og død. Eva Blum-Dumontet, en forsker hos Privacy International, fortæller ProPrivacy.com,

"Anonymitet online er især vigtigt for nogle grupper, herunder kvinder og LHBTIQ-mennesker, da det giver mulighed for at skabe et rum, hvor de kan udforske deres identitet og samtidig beholde kontrollen over, hvem der får at se og vide ting om dem. Anonymitet tillader grænser, som er essentielle, når folk endnu ikke er offentlige om deres køn eller seksuelle identitet, og især i lande, hvor visse identiteter er kriminaliseret."

Forvirret politik

Selvom nogle mennesker bliver fanget for at bruge et falsk navn, bliver andre faktisk tvunget til ikke at bruge deres rigtige navn. Dette skyldes, at Facebook bruger en algoritme til at søge efter potentielle falske navne.

I indianske samfund er det almindeligt, at folk har andennavne, der er beskrivende. Siden håndhævelsen af ​​dens rigtige navnepolitik har der været talrige rapporter om indfødte amerikanske individer med andet navn som Brown Eyes og Kills The Enemy, der er blevet tvunget til at ændre deres navn for at blive på Facebook.

Selv efter direkte kontakt med Facebook og fremlæggelse af bevis for, at dette er deres rigtige fornavn; Facebook har ofte nægtet at slå sig ned og lade disse mennesker bruge deres rigtige navn. Alligevel, hvis som Facebook hævder:

”Facebook er et samfund, hvor alle bruger det navn, de går under i hverdagen. Dette gør det således, at du altid ved, hvem du forbinder med. ”

Betyder det ikke, at Zuckerberg aktivt tvinger nogle medlemmer af det sociale forum til at bryde sine egne regler? I 2015 mødtes forskellige menneskerettighedsorganisationer for at lægge pres på Facebook og hævdede, at politikken for rigtigt navn:

"Ser bort fra omstændighederne for brugere i ikke-vestlige lande, udsætter sine brugere for fare, respekterer brugernes identitet og begrænser ytringsfriheden."

Mørkt kontor

Politi i skyggerne

Selvom det er let for Facebook at hævde, at kun personer med dårlige intentioner bruger falske konti, er der en måde tilfældigt at modvirke dette argument. I USA har der været adskillige rapporter om politifolk, der bruger falske profiler i et forsøg på at indsamle oplysninger om mistænkte, aktivister og andre interesserede. Hvis det sker i USA, kan du satse på din søde bippy, at det sker andetsteds.

Som det står, strider det mod Facebook-regler for politiet at bruge falske konti til at placere folk under overvågning. Dette er uden tvivl den eneste opadrettede politik med det rigtige navn. Og alligevel er det en praksis, som politiet stadig driver med.

Det er min overbevisning, at loven skal ændres for at gøre det ulovligt for politiet at bruge falske konti til at snuppe på folk. Det virker dog også som et spørgsmål, som regeringslovgivere skal håndtere - ikke Facebook. Når alt kommer til alt, hvis politiet ønsker at bruge falske konti - og det er teknisk lovligt for dem at gøre det - skulle Facebook faktisk være i stand til at stoppe dem?

Og hvis det ikke er Facebooks sted at beslutte - skal det ikke være nødt til at gå let på de almindelige folk, der også ønsker at bruge falske konti? Når alt kommer til alt, når politiet bruger falske konti til at snuppe på folk, lyder det meget, som indfangning. Mens almindelige mennesker bruger en falsk konto, kommer noget langt mindre uhyggeligt i tankerne...

Ytringsfrihed

Det er velkendt, at Facebook i lande med hårde politiske klimaer bruges til at organisere oppositionsmøder og protester. For mennesker, der lever i totalitære regimer, kan det at give udtryk for uenige synspunkter være ekstremt farligt.

For borgere, der har en legitim grund til at sprede vigtige oplysninger inden for rammerne af en regeringspålagt propagandaboble - kan falske navne betyde forskellen mellem liv og død.

Og husk, at når det er farligt at tale dit sind, har folk en tendens til selvcensur. Således står Facebooks rigtige navnepolitik til at skade et stort antal mennesker, der har en værdifuld rolle at spille i forbedring af samfundet. Blum-Dumontet kommenterede:

"Anonymitet er ofte betingelsen for at udtrykke politiske meninger, men også for at sprænge fløjten. Ville MeToo-bevægelsen have eksisteret på samme måde, hvis hver social media-konto var bundet til et rigtigt navn? "

Ulovlig definition

Ulovlig anmodning

På trods af Facebooks insistering på, at dens politikker er designet ”til at skabe et sikkert miljø, hvor folk kan stole på og holde hinanden ansvarlige." Virkeligheden er, at dens rigtige navnepolitik aldrig har handlet om at beskytte brugere. Siden starten har det altid handlet om overskud fra annonceindtægter og om hænderne i sin aktiekurs, som falske konti forårsagede i 2012.

Nu har en tysk domstol truffet afgørelse om, at Facebooks politikker både er kommercielt motiverede og ulovlige. Ifølge Federation of German Consumer Organisations (VZBV) er Facebooks insistering på brug af rigtige navne en skjult metode til at få brugertilladelse til at beholde, dele og drage fordel af data om rigtige navne. Denne vurdering er nu vedtaget af den regionale domstol i Berlin.

Selvom det er en lille gevinst for digitale privatlivsaktivister, agter Facebook at anke beslutningen. Selvom det fastholdes, er det sandsynligt, at Facebook kun vil afskalere sin politik i de regioner, hvor den tvang til at gøre det.

Som et resultat er det let at konkludere, at Facebook ikke er ligeglad med folks sikkerhed. Det ser faktisk ud til, at det foretrækker at med vilje sætte folk i fare for at holde ud med sin umoralske indtægtsmodel.

Brugervejledning

Sådan bruges Facebook med et falsk navn

Hvis du føler dig stærkt over ikke at bruge Facebook med et rigtigt navn, er vi tilbøjelige til at acceptere, at det er en god ide. De mindre rigtige data giver du Facebook om dig selv; jo sværere er det for den sociale mediagigant at tjene penge på dig.

Derudover er det et velkendt faktum, at mange risikogrupper - inklusive børn - i vid udstrækning kan drage fordel af brugen af ​​pseudonymer, der kun er kendt for dem og deres venner og familie. Heldigvis, fordi Facebook primært bruger en algoritme til at søge efter falske navne, er det muligt med succes at bruge et falsk navn på Facebook uden at blive fanget.

Selvom selvfølgelig, hvis du bliver opdaget (eller nogen gør noget for dig for at bruge et falsk navn; ja du skal vælge dine venner omhyggeligt) kan du til sidst blive tvunget til at vende tilbage til dit rigtige fødselsnavn. Enhver, der ønsker at bruge et falsk navn på Facebook, skal følge disse enkle regler:

  1. Vælg et navn, der ser ud til at være ægte. Dumme navne eller kaldenavne, der ikke betragtes som ”rigtige”, bliver markeret meget hurtigere end et simpelt navn som Sam Smith.

  2. Brug ikke berømte navne. Mens det måske er sjovt at gøre dig selv til en Kardashian; det vil sandsynligvis få dig til at blive fundet ud meget hurtigere.

  3. Hold dig væk fra fiktive karakterer fra bøger og film; selvom det er ”normale” navne. Tyler Durden kan virke som et fedt navn, men du gør det ikke svært nok til at skjule sig fra Facebook-navnepolitiet!

  4. Lås dine personlige indstillinger. Hvis du bruger et navn, som det er svært for Facebooks automatiserede algoritme at opdage er falsk; din eneste måde at blive fanget på er ved, at en anden bruger markerer dig. Af denne grund er det en god ide at skjule din profil for alle andre end nære venner.

Titelbillede kredit: PK Studio / Shutterstock.com

Billedkreditter: Gorodenkoff / Shutterstock.com, Casimiro PT / Shutterstock.com, Bakhtiar Zein / Shutterstock.com,

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me