Brasilien bruger ansigtsgenkendelsesteknologi til at tackle kriminalitets hotpots

Den brasilianske regering har meddelt planer om at installere kinesisk fremstillede ansigtsgenkendelseskameraer til forebyggelse af kriminalitet.


Hvis lovforslaget vedtages, vil lovforslaget muliggøre installering af kameraer i mange offentlige rum, herunder tog- og metrostationer, lufthavne, fodgængerområder og afgørende i kvarterer, der lider af høje niveauer af narkotikahandel og organiseret kriminalitet.

Den brasilianske regering håber at kunne vedtage regningen i februar og begynde at installere kameraerne i Rio de Janeiro kort efter. Det siges, at kameraerne vil hjælpe politiet med forebyggelse af kriminalitet - ved at give dem mulighed for hurtigt at lokalisere mistænkte og personer af interesse. I betragtning af tilstanden i Brasils nuværende politiske miljø kan kameraerne dog betragtes som en bekymrende udvikling.

CCTV kamera

Bekymringer om privatlivets fred

Den pågældende teknologi bruges allerede i hele Kina, hvor det regerende kommunistparti allerede har omkring 170 millioner kameraer - med en svimlende 400 millioner flere, der forventes at blive tilføjet snart. Det kinesiske politi bruger dem allerede til at knytte ansigter til oplysninger, der er gemt i regeringsdatabaser.

For kinesiske borgere, der nu også udsættes for et socialt kreditsystem, er invasionen af ​​privatlivets fred omfattende. Teknologien gør det muligt for retshåndhævende myndigheder og myndigheder konstant at holde øje med folk, når de bevæger sig rundt i det offentlige rum, kontrollerer deres køn, alder, hvilken bil de kører og andre data såsom beskæftigelse og skatteregistre.

Fortrolighedseksperter mener, at Brasiliens nye højreekstreme regering vil vedtage et lovforslag, der tillader, at den samme invasive teknologi bringes til Brasiliens gader. Hvad endda de brasilianske myndigheder måske ikke er klar over, er, at de sofistikerede kinesiske kameraer muligvis også sender data tilbage til den kinesiske regering.

Brasiliansk ansigtsgenkendelse

Et overvågnings mareridt

I USA er to af Kinas førende producenter af sikkerhedskameraer (Hikvision og Dahua) allerede blevet forbudt af Trump-administrationen. Dette fulgte afsløringer om, at kameraerne havde bagdøre installeret i dem, der gjorde det muligt for regeringshacker at sende billeder tilbage til den kinesiske regering.

I Australien blev de samme kameraer for nylig flået ud af en følsom australsk militærbase, hovedindgangen til regeringskontorer, føderale afdelinger, en australsk efterretningsbureaubygning og Edinburgh Royal Australian Air Force base. Med bevis, der cirkulerer for, at kinesiske kameraproducenter samarbejder med regeringen for at udføre skjult overvågning - ringes nu også alarmklokker i New Zealand.

Det er allerede kendt, at kameraerne er sofistikerede nok til at udføre politisk spionage. I 2017 sporer de en BBC-journalist ned i en Beijing-metro kun 7 minutter efter, at myndighederne havde indtastet hans foto i systemets database. Under sådanne omstændigheder er det let at se, hvordan kameraer med ansigtsgenkendelsesegenskaber kan være en alvorlig risiko for den nationale sikkerhed.

Desuden er ansigtsgenkendelsesdata ekstremt værdifulde - ikke kun fordi de kan bruges til at videreudvikle AI-algoritmer - men også fordi de kan kombineres med data fra sekundære kilder for at give hackere eller den kinesiske regering med meget invasive datasæt om brasiliansk borgere.

Uundgåelige konsekvenser

Ifølge Renato Opice Blum, Digital Law-programkoordinator ved Forsknings- og Uddannelsesinstituttet (INSPER) i São Paulo, er kameraerne uundgåelige, men han er håber, at privatlivslovgivningen skal træde i kraft i 2020 (Data Protection Act, som blev godkendt under den forrige regering) vil hjælpe med at beskytte brasilianske borgere: ”Jeg ser denne vej som irreversibel. Af denne grund bliver det nødvendigt at overvåge samfundet og opdatere lovgivningen for at undgå misbrug i brugen af ​​disse værktøjer. ”

Brasilien med sin nyvalgte højreekstreme administration har sandsynligvis nok til at bekymre sig om hjemme uden at Kina lurer i baggrunden. Højre højre har en historie med overvågning og en mulighed for at ændre love, der passer til deres egne behov. Uanset hvilken måde du ser på det, vil kameraer med ansigtsgenkendelsesevne sandsynligvis forårsage en massiv invasion af privatlivets fred for brasilianere på et tidspunkt, hvor Brasils politiske landskab allerede ser dystre ud

øget regeringsovervågning gør dig forsigtig med dit eget privatliv, du kan forblive privat online ved hjælp af en. Tjek vores bedste VPN-side uden logfiler for at få flere oplysninger.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me