Britiske tv-stationer, der planlægger online streamingtjeneste for at konkurrere med Netflix

Nogle af de mest kendte tv-stationer i England er i diskussioner om muligheden for at oprette en britisk online-streamingtjeneste. BBC, ITV og Channel 4 - såvel som den amerikanske tv-selskab NBC Universal - siges at undersøge ideen om at oprette en abonnementsbaseret service, der ville konkurrere med online streaming-giganter som Netflix og Amazon.

I Storbritannien abonnerer 4,3 millioner hjem på Amazon Prime Video. Netflix har en endnu større brugerbase med i alt 8,2 m abonnenter. Dette er enormt mange, og traditionelle britiske tv-stationer begynder at bekymre sig om, at de kunne blive tilbage.

Børn ser Netflix

BBC har indrømmet, at unge mellem 16 og 24 år bruger mere tid på at se Netflix hver uge, end de spiser BBC-indhold - både via deres tv og iPlayer samlet. Dette vil være en bitter pille for tante Beeb at sluge, da det altid har hjulpet de britiske tv- og radiomarkeder.

Det største problem for de aldrende britiske tv-selskaber er, at de nye børn på blokken har kapitaliseret sig på en blomstrende abonnementsmodel ved at investere stærkt i splinterny programmering. Den kreative eksplosion rammer dem hårdt, fordi den giver nøjagtigt, hvad forbrugerne ønsker.

Og det er ikke kun tv. BBC har bekræftet, at unge mennesker også forlader sine radiostationer til fordel for streamingtjenester som Spotify og iTunes.

En kilde med information om de igangværende samtaler fortalte Guardian, at britiske tv-stationer er opsat på at etablere en tjeneste, der tillader dem at forblive relevant.

”Alle muligheder er åbne, det er tidlige samtaler, og ingen retning er endnu fast. Men de ved, at en video-on-demand-platformspil ville være et sandt forsvar for de britiske kreative industrier. ”

Der skal gøres noget

Tony Hall, generaldirektøren for BBC, kommenterede for nylig, at medmindre den trækker sine sokker op, "det globale medielandskab vil blive domineret af fire, måske fem, virksomheder på vestkysten af ​​Amerika i de kommende år."

Dette virker som en rimelig prognose. Når alt kommer til alt ønsker forbrugerne ikke at blive programmeret med ske ske - mere i stedet foretrækker de at forbruge indhold, som og når de vil.

Dette er ikke første gang, at BBC, ITV og Channel 4 undersøger muligheden for et joint venture.

Projekt Kangaroo

Tilbage i 2007 planlagde Storbritanniens tre største tv-stationer at lancere en onlinetjeneste kaldet Kangaroo. Denne venture, der blev beskrevet som ”banebrydende”, ville have skabt indtægter ved at give forbrugere mulighed for at betale for at se indhentning af tv uden for et første 7-dages vindue.

Desværre blev det fremadrettede koncept til sidst væltet af Storbritanniens konkurrencekommission. På det tidspunkt sagde Peter Freeman, formanden for Konkurrenceudvalget:

"Efter detaljeret og omhyggelig overvejelse har vi besluttet, at dette joint venture ville være for meget en trussel mod konkurrencen på dette udviklingsmarked og skal stoppes."

En kilde tæt på BBC fortalte Guardian, at den nye streamingtjeneste ser ud til at være "lidt af en udtørring af Kangaroo, hvilket var en god idé, der aldrig burde have været blokeret."

Hvad kan man forvente?

Siden Kangaroo oprindeligt blev foreslået, er meget ændret. ITV Hub og Alle 4 har arbejdet hårdt for at skabe et sted for sig selv på det digitale marked, og de nyder begge en rimelig succes.

Ifølge kilder er BBC ivrig efter at beholde iPlayer som et mærke i det nye projekt - men det synes usandsynligt, at det er behageligt for de andre tv-stationer.

ProPrivacy-analyse

Traditionelt er videoindhold licenseret til specifikke regioner fra sag til sag. Dette har ført til den udbredte anvendelse af geobegrænsninger. VPN-teknologi, der tillader folk at foregive at være i et andet land, gør geo-begrænsninger overflødige. For eksempel ved at bruge en VPN er Netflix-abonnenter i stand til at få adgang til Netflix-indhold, der tidligere er blokeret i deres region. Dette bliver mere populært.

Ved at producere Netflix Originals og købe indhold direkte til dets service, er Netflix i stand til at tilbyde indhold på alle markeder på én gang. Nu ser vi det samme fra Amazonas og Hulu.

Denne nye form for global indholdsdistribution truer direkte BBC's finansieringsmodel. I Storbritannien er ethvert husholdning, der ser eller optager live-tv-transmissioner, når de udsendes, forpligtet til at have en tv-licens.

Det er usandsynligt, at BBC nogensinde vil opgive sit gyldne æg (obligatoriske licensgebyrer), men med en ny generation af forbrugere, der er glade for at afstå fra live-tv, kunne Beeb lægge grunden til en abonnementsbaseret tv-service, der ikke kun er tilgængelig i England, men over hele verden.

Meningerne er forfatterens egne.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me