Data Analyst hævder, at det indiske TDP-parti lækkede private data

Der er fremført påstande om, at et politisk parti i Indien muligvis har tilladt et teknologifirma fra Hyderabad at ulovligt behandle store mængder af borgernes private data.


IT Grids India Pvt Ltd blev bestilt af Telugu Dasam Party (TDP) til at bygge sin Seva Mitra-app. Appen er designet til at give partimedlemmer mulighed for at kommunikere med hinanden og partiledere.

Nu hævder en indisk dataanalytiker, der hedder Lokeshwar Reddy, at han har afsløret bevis for, at IT Grids-ansatte muligvis har kapret de private data fra millioner af borgere fra Andhra Pradesh. Telangana-politiet undersøger påstandene i henhold til IT-lovens §§ 66 og 72.

Reddy hævder, at Seva Mitra-appen målbevidst indeholder enorme mængder af borgerdata, herunder deres Aadhaar-kortnumre, vælger-ID, adresse, navn, religion, kaste og detaljer vedrørende eventuelle fordele, de hævder under regeringens velfærdsordninger.

Disse data er af ekstremt følsom karakter, og eksperter til databeskyttelse er enige om, at de ikke burde have været inkluderet i partiets officielle app - fordi de åbner døren til potentiel hacking i cyber-kriminelle hænder.

mand i håndjern

Flere arrestationer

Efter beskyldninger om fejlforvaltning af data er en række ledende IT Grids-medarbejdere arresteret af Telangana-politiet. Derudover har politiet angiveligt beslaglagt bærbare computere, harddiske og andet materiale under angreb på IT Grids 'kontor i Hyderabad.

For at tilføje brændstof til ilden - CEO for IT Grids, Ashok Dakavarapu - ser ud til at være gået på flugt. Han siges i øjeblikket at gemme sig efter beskyldningerne om hans involvering i den ulovlige dataovertrædelse. Telangana-politiet er i færd med at søge efter Dakavarapu - og holder forhandlinger med sin familie i et forsøg på at finde hans opholdssted.

Politiets modstand

Ifølge lokale indiske pressekilder har den igangværende efterforskning udviklet sig til en modstand mellem politistyrkerne og politikerne fra Telangana og Andhra Pradesh. Spændingerne mellem de to tilstødende politistyrker begyndte, da politibetjente fra Andhra Pradesh rejste til Hyderabad søndag for at arrestere dataanalytiker, Reddy.

Det er endnu ikke klart, om denne arrestation blev beordret af embedsmænd fra TDP. Imidlertid har forsøg på arrestation af dataanalytikeren, der fremsatte klager over TDP og IT Grid, givet anledning til tale om korruption. Præsident for partiet Telangana Rashtra Samithi, K Taraka Rama Rao, irettesatte overordnede minister for TDP, Chandrababu Naidu, for sit partis engagement i dataovertrædelsen.

Telangana Rashtra samithi-festlogo

I udsagn til pressen mindede Rao folk om, at varslere skulle klappes i stedet for at blive fordømt. Under hans kommentarer forstærkede Rao, at Andhra Pradesh-politiet ulovligt havde misbrugt Reddy, da de forsøgte at tage ham i deres varetægt, og tilføjede, at det så ud til, at Andhra Pradeshs regering var bange for noget.

"Klageren var bosiddende her, og hans klage vedrørte en forbrydelse begået af et lokalt selskab. Hvilken forretning har Andhra Pradesh-politiet i denne sag?"

Med kommentarer om forsøgt på arrestation af Reddy, tilføjede Telengana-politikommissær Sajjanar:

"Andhra Pradesh-politiet blandede sig med vilje i undersøgelsen af ​​dataovertrædelsen, og der er allerede anlagt sag mod AP-politiet i KPHB-politistationen for at have truet klageren."

Sagsanlæg?

Det er siden blevet annonceret, at Andhra Pradesh 'TDP-parti overvejer at tage retssager mod Telangana-politiet for konfiskation af data fra private partier under dens angreb på IT Grids-kontorer. Dette indebærer, at TDP-partiet er opmærksom på, at IT Grid opbevarer oplysninger om private partier på sine servere.

Telengana-politikommissær Sajjanar lovede, at efterforskningen ville fortsætte, og at de ville arbejde utrætteligt for at afsløre omfanget af ulovlig datapraksis begået af IT Grid og TDP.

"Ingen har ret til at udforske følsomme og personlige data som Aadhaar og andre oplysninger. Vi tager dette spørgsmål til CEC og UIDAI myndigheder og beder også Amazon myndigheder om at give flere detaljer om de data, der er gemt på deres webservere."

TDP-talsmand, Panchumarthi Anuradha, har frigivet en erklæring, der tilbageviser påstandene:

"TDP fik dataene gennem sine egne kilder. I de sidste fire måneder har 47.000-ulige bås-sammenkaldere af partiet interageret med 3,5-4 lakh-vælgere dagligt og fået detaljer som antallet af familiemedlemmer, levebrød, fordelene ved regeringsordninger samt hvilke parti, de skal stemme. Alle disse ting gøres af partiet, for festen. Hvis nogen er i tvivl om dataene, kan de henvende sig til AP-politiet eller valgkommissionen."

Billedkreditter: posteriori / Shutterstock.com, Million Photos / Shutterstock.com

Hvis denne historie har bedt dig om at tage dit online privatliv alvorligt, kan du overveje at bruge en VPN, når du er online. Se på vores bedste VPN-tjenesteside for en liste over vores topvalg.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me