Decentraleyes Review – en tilføjelse til Firefox til privatlivets fred

Decentraleyes er en ny open source Firefox-tilføjelse, der sigter mod at forbedre dit privatliv, mens du gennemser. Det gør dette ved at være vært for CND-ressourcer lokalt. Når din browser anmoder om en af ​​disse CDN-ressourcer, blokeres anmodningen, og du serveres i stedet for en lokal version.

Hvad helvede?

At opbygge websteder fra bunden er hårdt arbejde. I stedet for at opfinde hjulet hver gang igen, deler webudviklere biblioteker med nyttig open source-kode, der udfører fælles opgaver. F.eks. JavaScript-biblioteker eller webrammer såsom jQuery eller Ember.

Så snarere end at skrive koden selv, kan udviklere simpelthen henvise til disse delte scripts inden for websider. Disse delte scripts hostes på indholdsleveringsnetværk (CDN'er) - globalt distribuerede netværk af proxyserver, der er installeret i flere datacentre.

Ikke kun kan manuskripter, der er vært på disse distribuerede netværk, let deles mellem udviklere, men CDN'er er et meget effektivt middel til at levere indhold. Brug af ressourcer, der er vært på dem, får derfor sider til at indlæses hurtigere. Det fjerner også den økonomiske byrde fra udviklere ved at være vært for ressourcerne selv.

Som en konsekvens bruger en meget stor procentdel af alle eksisterende websteder regelmæssigt biblioteker, der deles på CDN'er.

Så yay! Det lyder godt. Gå CDN'er?

Problemet

Problemet er, at CDN-hosting koster penge. Og virksomheder som Google, Facebook og Microsoft tilbyder sådanne hosting gratis. Gratis er lige så meget den foretrukne pris for webudviklere som for os resten, så en meget stor mængde af alle webstedsressourcer hostes nu på CDN'er, som disse virksomheder er vært for.

Og som altid med Google et al., Selvom der ikke er monetære omkostninger, betaler vi for deres brug med vores privatliv. Som det gamle ordsprog går, hvis du ikke betaler for et produkt, så er du produktet!

Hver gang du besøger et websted, der refererer til et bibliotek, der er vært på en af ​​disse CDN'er, vil Google, Facebook, Microsoft osv. Vide om det og kan spore dig, når du går fra webside til webside.

Endnu mere alarmerende er der intet der forhindrer disse virksomheder i at erstatte den hostede kode med noget mere ondsindet. Og der er ingen måde, din browser (eller antivirussoftware) ville være i stand til at forhindre.

Mulige løsninger

En løsning på dette problem er at bruge tilføjelser som NoScript eller uMatrix for at forhindre scripts i at køre. Men disse tilføjelser er meget for avancerede brugere. Korrekt konfigurering af dem er en vanskelig og tidskrævende opgave. Og selv da vil de "ødelægge" mange websteder, der er afhængige af disse eksterne scripts for at arbejde.

En anden mulig løsning ville være at webudviklere skal klubbe sammen og danne en offentligt revideret non-profit organisation til at være vært for webressourcer. Men dette vil tage tid og penge, så der er ikke planlagt noget sådant skridt i øjeblikket.

Indtast Decentraleyes

Decentraleyes Firefox-tilføjelsen gemmer ofte brugte ressourcer lokalt. Når et websted forsøger at få adgang til dem på et understøttet netværk, vil Decentraleyes blokere anmodningen og indlæse den lokalt gemte ressource i stedet.

- Understøttede netværk: Google Hosted Libraries, Microsoft Ajax CDN, CDNJS (Cloudflare), jQuery CDN (MaxCDN), jsDelivr (MaxCDN), Yandex CDN, Baidu CDN, Sina Public Resources og UpYun Libraries.

- Bundlede ressourcer: AngularJS, Backbone.js, Dojo, Ember.js, Ext Core, jQuery, jQuery UI, Modernizr, MooTools, Prototype, Scriptaculous, SWFObject, Underscore.js og Web Font Loader.

Dette forhindrer ikke kun Google osv. I at spore dig via CDN-anmodninger, men lokale ressourcer indlæses altid hurtigere end eksterne. Så websider indlæses hurtigere. Vinde!

Konklusion

Decentraleyes er en god idé og er helt gennemsigtig i brug. Faktisk er det muligvis lidt for gennemsigtigt. Det ville være rart, hvis det kunne vise en visuel repræsentation af, hvor mange CDN-ressourcer der er blevet blokeret på denne måde. Som det er, skal du vade ind i Firefox's udviklerkonsol for at finde ud af disse oplysninger

Det ville også være rart, hvis Decentraleyes arbejdede for flere ressourcer, end det er tilfældet i øjeblikket.

Men det er stadig tidlige dage, og jeg kan ikke tænke på nogen grund til ikke at installere denne smarte tilføjelse. På egen hånd forhindrer det ikke dig i at blive sporet online, men det er ikke desto mindre et værdifuldt værktøj i dit værktøj til beskyttelse af personlige oplysninger.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me