Dobbelt drabssag rejser spørgsmålet: Lytter Alexa til vores omgivende samtaler?

hører amazon echo til dig?

En dommer i New Hampshire har afsagt en ordre til Amazon om at vende optagelser fra en Echo-enhed, som potentielt kan indeholde afgørende bevis i dobbeltmordssagen i staten New Hampshire v. Timothy Verrill.

En gang mellem 27. januar og 29. januar 2017 hævder anklagere, at Verrill knivstakk to kvinder ihjel i et hjem i Farmington, New Hampshire. Christine Sullivan og Jenna Pellegrini blev fundet et par dage senere under en presenning i ejendommens baghave med mordvåbenet begravet nær deres kroppe. Verrill blev tiltalt for to påstande om førstegangsmord og har påberåbt sig skyld i drabene. Han sidder i øjeblikket i fængsel og afventer, at hans retssag begynder i foråret næste år.

Nøglen til statens sag mod Verrill kunne meget vel være lydindholdet, der findes på Amazons servere fra en Echo-enhed placeret i køkkenet i hjemmet, hvor mordene formodentlig fandt sted. Amazons Echo-enheder er udstyret med den stemmeaktiverede Alexa digitale personlige assistent, der lytter til bestemte triggerord og derefter begynder at optage lyd. Disse lydoptagelser gemmes derefter på Amazons servere, indtil de manuelt slettes af brugeren. Anklagere i sagen håber, at den pågældende Echo-enhed lytter og optog, hvad der foregik i huset i den umiddelbare periode før, under og efter mordene; og at disse optagelser vil have centrale beviser for at styrke deres sag mod Mr. Verrill.

Begrundet eller ej?

I henhold til dommerens ordre kræver staten, at Amazon overleverer data fra Echo-enheden, der er optaget fra 27. januar til 29. januar 2017. Ordren berettiger anmodningen via følgende erklæring:

”Retten finder, at der er en sandsynlig grund til at tro, at serveren / serverne og / eller posterne, der er vedligeholdt for eller af Amazon.com, indeholder optagelser foretaget af Echo-smarthøjttaleren fra perioden 27. januar 2017 til 29. januar 2017, og at disse servere indeholder oplysninger, der identificerer alle mobilenheder, der var knyttet til den smarte højttaler i løbet af denne periode, og at sådanne oplysninger indeholder bevis for forbrydelser begået mod Ms Sullivan, herunder angrebet og muligvis fjernelse af kroppen fra køkkenet i den tid periode 27. januar 2017 til 29. januar 2017. ”

Hvis disse Echo-optagelser, der findes på Amazons servere, indeholder de kritiske beviser, som staten mistænker for at gøre, kan det vise sig at være det væsentlige bevismateriale, der giver anklagere mulighed for at sikre en dom i sagen.

Selvom dette potentielle stykke lydoptaget bevis kan helt sikkert være en fordel ved i sidste ende at tjene retfærdighed i denne grusomme hændelse, sætter det spørgsmålstegn ved de iboende privatlivsproblemer, der er forbundet med det væld af personlige data, vi leverer store virksomheder gennem sådanne stemmeaktiverede tjenester i den evige søgen for komfort og bekvemmelighed. Amazons Echo-højttalere er uden tvivl enormt nyttige i en lang række situationer. Ved kun at bruge din stemme kan du kommandere Alexa gennem din Echo-højttaler for at give dig vejrudsigten, tjekke på din bankkonto, spille din yndlingsmusik, bestille dig en pizza eller endda fortælle dig en vittighed. Selvom dette absolut kan være praktisk og til tider morsomt, er det vigtigt at bemærke, at disse enheder altid lytter og indsamler alle slags personlige data fra brugeren.

Vi lytter ikke ... ærlig

Når det er sagt, selvom Echo-højttalere konstant lytter, så længe mikrofonen er tændt, ifølge Amazons Alexa FAQ: “Echo-enheder er designet til kun at registrere det valgte vågent ord (Alexa, Amazon, Computer eller Echo). Enheden registrerer vågneord ved at identificere akustiske mønstre, der matcher vågne ordet. Ingen lyd gemmes eller sendes til skyen, medmindre enheden registrerer vågneordet (eller Alexa aktiveres ved at trykke på en knap). ”

Dette er betryggende information for Echo-brugere, der indikerer, at de har fuld kontrol over, hvad der er, og hvad der ikke er optaget og gemt på Amazons servere. Echo-brugere har også muligheden for at gennemgå deres stemmeoptagelseshistorik og permanent slette enhver optagelse. Dette kan dog vise sig at være besværligt for anklagere i dette tilfælde, da de banker på eksistensen af ​​optagelser, som ikke nødvendigvis er tilgængelige eller eksisterer.

På den anden side er det måske opmuntrende for anklagere, at der har været rapporter om andre tilfælde af Alexa-aktiverede enheder, der optager mere end hvad deres brugere forventer, at de skal optage. Nogle gange kan Echo-enheder fejlagtigt fortolke et "wake word" eller en anden kommando og begynde at optage, selv når brugeren ikke har til hensigt at optage. Enhver sådan utilsigtet optagelse på Echo-enheden i midten af ​​denne sag kunne være fordelagtig for retsforfølgningen. Derfor, selvom der ikke bevidst blev indledt optagelser på den pågældende enhed, er der stadig en chance for, at enheden kan have fanget andre lydstykker, som kan vise sig at være nyttige for statens sag.

Dette punkt afslører imidlertid også den urolige virkelighed, at disse enheder ikke er fuldstændigt narresikre og ikke er uden deres fejl. Bekymringer om privatlivets fred med disse typer smarte enheder er meget reelle. På trods af Amazons forsikringer om at beskytte deres kunders privatliv kan vi virkelig ikke være 100% sikre på hele bredden af ​​personlige data, de indsamler, og hvad de registrerer gennem deres smarte højttalerenheder.

En talsmand fra Amazon afslørede i en erklæring til Associated Press, at de ikke ville frigive optagelserne "uden et gyldigt og bindende juridisk krav, der leveres korrekt." Hvorvidt Amazon vil bekæmpe dommerens ordre eller acceptere at frigive optagelserne gjenstår at se.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me