Eksklusivt: Bruger Facebook uautoriserede aktivitetsadvarsler til at indsamle brugertelefonnummer?

Ifølge en række Reddit-brugere på det populære forum for r / privacy har Facebook brugt "usædvanlig aktivitet" advarsler om at presse folk til at afskedige med deres telefonnumre.


For mennesker, der værdsætter deres privatliv, kan det være påtrængende at skulle udlevere et telefonnummer til Facebook. For mange mennesker ser det imidlertid ud til, at det bliver et valg mellem at gå væk fra en konto - eller give et telefonnummer for at genvinde adgangen. Historisk set har Facebook endda været kendt for at anmode om brugerpas med henblik på at give dem adgang til deres blokerede konti.

Facebook-konto låst besked

Foruroligende mener nogle Reddit-brugere, at Facebook faktisk bluffer. De mener påstandene om usædvanlig aktivitet er falske, men deres konti blokeres fuldstændigt, indtil de overleverer et nummer. Én plakat havde først for nylig åbnet sin Facebook-konto for arbejde, da han modtog anmodningen.

Reddit-bruger TuckerMcInnes skriver:

”FaceBook & Instagram falder "usædvanlig aktivitet på din konto" for at få dig til at give dem dit telefonnummer. Mit job krævede, at jeg opretter en FaceBook- og Instagram-konto. Jeg oprettede dem separat i løbet af et par uger. I begge tilfælde har jeg bemærket i begge tilfælde, efter at jeg har oprettet konti, cirka en time senere logget begge tjenester mig ud på grund af "usædvanlig aktivitet" (Jeg havde bogstaveligt talt ikke brugt kontierne til noget endnu) og blokerede for yderligere adgang, indtil de kunne bekræfte mit telefonnummer. ”

Der ser ud til at være en voksende uro for, at Facebook muligvis falsker mistænkelig kontoaktivitet for at tvinge brugere til at overdrage deres telefonnummer.

Ikke kun Facebook

I henhold til mange af rapporterne, der vises på Reddit, er det ikke kun Facebook, der bruger sikkerheds frygt for at lokke folk til at afskedige med deres telefonnumre. En irsk bruger, der går forbi Reddit-håndtaget eirereddit, skriver:

”Google gør det samme. Jeg bliver tvunget til at bruge Gmail, fordi mit college bruger det. Jeg prøvede at få adgang til min e-mail fra college, og det sagde, at det var usædvanlig aktivitet. Se ikke engang, hvordan det at hjælpe med at give mit nummer hjalp. Jeg kunne være gået i en butik og købt en telefon til € 20. Det skulle sandsynligvis have. ”

En anden plakat, Deadlock93, hævder, at det samme skete på Twitter. Ved den lejlighed kontaktede brugeren Twitter direkte for at undgå at aflevere deres cifre:

”Var dette sket med mig, når jeg oprettede en Twitter-konto for at kontakte nogen. Jeg rakte op til Twitter-support for at fortælle dem, at jeg havde løst deres captcha, og at jeg sender dem denne e-mail, så det er helt klart, at jeg ikke er en robot, og jeg ville have, at min konto blev låst op. De forpligtede sig. Vi er nødt til at stå op imod disse fyre, der prøver at få fat i alle vores telefonnumre. ”

E-mailkunder har også oplevet fænomenet. Reddit bruger kpham12 kommentarer:

”Der har nogen det samme problem med udsigterne? Jeg har lige oprettet en almindelig ny outlook-konto, bruger aldrig kontoen til noget webstedsregister, men fik at vide den samme ting og bede om mit telefonnummer. ”

Forsøger Facebook og andre teknologivirksomheder at skræmme os til at skille sig af med vores oplysninger? Eller er noget legitimt der forårsager disse usædvanlige aktivitetsadvarsler? Hvis en konto er splinterny, ser det usandsynligt ud, at den kunne have været kompromitteret af en hacker, men nogle Reddit-brugere hævder, at de kun lige havde åbnet deres konto - og næppe havde brugt den.

På den ene side er det muligt, at brugerne allerede var faldne ofre for hacking i fortiden. Hvis dette er tilfældet, og nogen allerede har inficeret deres maskine med en keylogger Trojan, er det muligt, at en hacker har forsøgt at få adgang til deres nyåbnede Facebook-konto.

For det andet er det muligt, at proxy- eller VPN-brug markerer disse Facebook-brugere som at have uregelmæssig aktivitet. Det er ikke umuligt, at Facebook låser konti ud fra det faktum, at det er usandsynligt, at nogen er i to lande eller mere inden for den samme tidsramme.

Hvorvidt Facebook laver noget uhensigtsmæssigt, eller dets automatiserede systemer ikke fungerer, er ikke sikkert, men offentlighedens tillid til Facebook har været rystende siden Cambridge Analytica-skandalen, og iværksætninger som dette hjælper ikke.

Vi kontaktede Facebook til kommentar, men på tidspunktet for offentliggørelsen havde de ikke svaret.

Hvis denne historie har bedt dig om at sikre dine data, kan du overveje at bruge en VPN. For mere information se vores bedste VPN-guide til 2019.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me