Er Dragons ‘Den’s BrandYourself.com dårligt for dit digitale privatliv?

Med så meget ridning på vores online omdømme, er det ikke overraskende, at folk leder efter måder at rydde op i deres digitale fodaftryk. Trin i BrandYourself.com; et New York-baseret firma, der for nylig sikrede finansiering fra Peter Jones på Dragon's Den, sigter mod at hjælpe folk hurtigt og effektivt med at rydde op i deres offentlige image.

Hjælper dig med at rydde op i dit billede

Dit digitale fodaftryk fortæller en historie om, hvem du er. Det er en offentligt tilgængelig registrering af din historie, og den trækker ingen slag. Din online persona eller "mærke" er ekstremt vigtigt, og det kan let fremme dine karrieremuligheder.

På den anden side kan dit digitale fodaftryk alvorligt skade dit omdømme. En kommentar til dårligt valgte sociale medier her, eller et angående fotografi der, kunne være nok til at koste dig en værdifuld mulighed.

Der er selvfølgelig altid muligheden for at slette alle dine sociale mediekonti. Desværre kan dette faktisk slå tilbage. I dag analyserer colleges, universiteter og arbejdsgivere alle menneskers tilstedeværelse på sociale medier for at få indsigt. Ingen tilstedeværelse på sociale medier betragtes faktisk som et rødt flag.

Mærke dig selv dårligt vurderingssystem

BrandYourself-tjenesten spiller direkte ind i folks ønsker om at udøve mere kontrol over deres data. Og ved at se det ud, vinder det allerede forbrugerne. Bare sidste år omsatte det for over 4 millioner dollars, og det har allerede været gennem en række investeringer, der demonstrerer populariteten af ​​dets koncept.

Taler om tjenesten Patrick Ambron CEO og medstifter af BrandYourself fortalte ProPrivacy.com:

”Fra et missionens synspunkt er vores mål at hjælpe mennesker med deres privatliv og omdømme online. Du kan ikke undgå at have en online tilstedeværelse, fordi selv hvis du aktivt undgår det, andre mennesker mærker dig - du har en - og du har en slags brug for en til at leve i dagens moderne verden. Det åbner dig for omdømme- og privatlivsproblemer, og det er ikke en god ting i vores øjne, og vi prøver at hjælpe folk med det. ”

Så hvordan fungerer BrandYourself?

For det første skyr firmaets teknologi nettet og identificerer “risikofaktorer”, der kan skade brugerens omdømme. Dernæst leder det dem gennem processen med at finde og slette upassende fotos, poster i sociale medier, blogindlæg, artikler - og andre negative online medier - der potentielt kan skade deres offentlige image.

På overfladen synes ideen om at hjælpe folk med at rydde op i deres digitale fodaftryk at være en ædle årsag. Det store spørgsmål er imidlertid, om investorer strømmer til tjenesten alene på fortjeneste? Eller om BrandYourself.com har en mere uhyggelig, skjult begrundelse, der får investorer til at gnide deres hænder sammen?

brand dig selv dårligt logo

Invasiv teknologi

Facebook, Twitter, Google osv. Betragtes alle som invasive nok på egen hånd - så hvad sker der, når du beder en service om at analysere dem alle? Det enkle svar er, at BrandYourself let kunne få en stærk indsigt i sine abonnenter. BrandYourself kunne bruge disse data til at foretage svimlende detaljerede sekundære konklusioner, som det er tilfældet med Facebook.

Selvom BrandYourself gør det muligt for folk at rydde op i deres online tilstedeværelse - ved det teoretisk stadig, hvad folks digitale fodaftryk var i første omgang. Derudover antyder BrandYourself-politik til beskyttelse af personlige oplysninger, at den muligvis kan føre en fortegnelse over disse data - og dermed blive den nye digitale overherre, der er interesseret i alle sine abonnenters fortidshemmeligheder. Fra afsnit 3.1 i privatlivspolitikken:

"BrandYourself indsamler personlige oplysninger om dets nuværende, potentielle og tidligere klienter, kunder, brugere, besøgende og gæster."

Forstyrrende politikker

Afsnit 3.1 i politikken antyder, at selvom abonnenter holder op med at betale for tjenesten, kunne BrandYourself fortsætte med at bevare (og behandle) deres data. Et nærmere kig på politikken ser ud til at afsløre hvorfor...

BrandYourself giver sig selv tilladelse til at indsamle en enorm mængde personlige data fra sine brugere. Dette inkluderer information om deres (IP) -adresse, cookie-id, ISP eller mobiloperatør, mobilannonceringsidentifikatorer, MAC-adresse, IMEI, Annoncør-ID, geolokationsinformation, hardwaretype, operativsystem, internetudbyder og “andre enhedsidentifikatorer og funktioner der automatisk tildeles din computer eller enhed, når du får adgang til Internettet."

Det er en massiv skattekiste af data, som sammen med alt det andet lærer om abonnenter, let kan bruges til at skabe en indtægtsstrøm (via reklame, markedsføring og salg af dataene). Politikken antyder, at den faktisk kan bruge data på denne måde:

”BrandYourself kan bruge personlige oplysninger til at give dig materiale om tilbud, produkter og tjenester, der kan være af interesse, herunder nyt indhold eller tjenester. BrandYourself kan give dig disse materialer via telefon, post, fax eller e-mail, som tilladt i gældende lov. Sådanne anvendelser inkluderer:

  • Til at skræddersy indhold, reklamer og tilbud

  • For at underrette dig om tilbud, produkter og tjenester, der kan være af interesse for dig

  • At levere tjenester til dig og vores sponsorer ”

Brand dig selv dårlig fortrolighedspolitik

Overvej nu, at en række venturekapitalfirmaer, der allerede har investeret i BrandYourself, har eksisterende links til reklame, marketing, databehandling og analyse, medicinsk dataanalyse og mange andre teknologirelaterede brancher, der kan tjene på folks personlige data.

Som om det ikke var nok, giver BrandYourself tilladelse til at analysere folks "private meddelelser." Det informerer også brugerne om, at de skal acceptere at få deres intellektuelle ejendom stjålet:

”Du accepterer, at BrandYourself frit kan bruge indholdet af enhver kommunikation, der er sendt af dig via Tjenesterne, herunder ideer, opfindelser, koncepter, teknikker eller knowhow, der er beskrevet deri, til ethvert formål inklusive udvikling, fremstilling og / eller markedsføring varer eller tjenester."

Føj alt dette til afsnit 6.1 i Servicevilkårene, og det bliver ret åbenlyst, at der er grund til bekymring:

“Din licens til BrandYourself
Som mellem dig og BrandYourself ejer du det indhold og de oplysninger, du sender eller poster til Tjenesterne, og du giver kun BrandYourself og vores tilknyttede virksomheder følgende ikke-eksklusive licenser: en verdensomspændende, overførbar og underlicensierbar ret til at bruge, kopiere, ændre, distribuere, offentliggøre og behandle, information og indhold, som du leverer gennem vores tjenester uden yderligere tilladelse, meddelelse og / eller kompensation til dig eller andre. ”

Brand dig selv dårlig CEO

Hvad firmaet havde at sige

Patrick Ambron, administrerende direktør og medstifter af BrandYourself, sagde til ProPrivacy.com, at til trods for det problematiske sprog, der findes i hele privatlivspolitikken, behøver abonnenter ikke at bekymre sig. Ambron fortalte mig:

”Vi har eksisteret siden 2009, og vi har ikke og vil aldrig tjene penge på data, så længe jeg er administrerende direktør. [...] Den eneste indtægtsstrøm, vi nogensinde har haft, er abonnementsmodellen. ”

Selvfølgelig er du nødt til at tage den kommentar til tro, og Ambron afslørede også under interviewet, at 60% af firmaet nu ejes af private investorer, så han måske ikke altid har det endelige siger om virksomhedens fremtidige retning. Han indrømmede også, at "privatlivspolitikken kunne give mig mulighed for at ombestemme mig i morgen."

Til hans ære så det ud til, at Ambron talte ærligt under interviewet. Han holdt også standhaftigt under pres - og hævdede, at firmaet ikke håndterede de store mængder data, der var angivet i privatlivspolitikken. Han var dog enig i, at den alt for brede privatlivspolitik ikke klart udtrykker forbrugere, hvad de kan forvente at ske med deres data, når de først er i BrandYourself's hænder:

”Her er vores filosofi, her er hvad vi har gjort, her er hvad jeg kan vise dig, men til dit punkt er den anden ende, at hvis jeg ikke stave det ud i privatlivspolitikken giver det mig mulighed for at ændre mening , og jeg tror, ​​du har nøjagtigt ret. ”

"Den privatlivspolitik, vi har, ville teoretisk give os mulighed for at gøre nøjagtigt, hvad du siger, rigtigt, opbygge en slags indtægtsstrøm på data."

På trods af disse ærlige kommentarer opfordrede Ambron mig til at huske, at de data, BrandYourself har adgang til, kun er data, der allerede er blevet sendt et andet sted. Dette, mener han, gør det mindre værdifuldt. Hvorfor er politikken så bred? Ambron fortalte mig:

"Det juridiske synspunkt om, hvorfor vores politik blev skrevet så bredt, er bare at dække enhver form for sag, hvis nogen hævder, at vi teknisk har brudt deres privatlivsret på en litigisk måde. ”

Igen indrømmede Ambron, at: "Vores privatlivspolitik er ikke i overensstemmelse med den måde, vi fungerer på, og den måde, jeg siger, at vi fungerer på."

Pas på portvagteren

Folk fortjener retten til korrekt at kontrollere deres online tilstedeværelse. Og der er ingen tvivl om, at når først folks data er online, kan det være ekstremt svært at rydde op. BrandYourself ser ud til at tilbyde en gyldig løsning, der øjeblikkeligt appellerer til folks ønske om kontrol. Hvis det ikke var for den alarmerende brede privatlivspolitik, kunne tjenesten være ret nyttig.

På den anden side ser det ud til, at den bedste måde at rydde din online historie på er at gå videre og gøre det selv. Ved at gøre dette begrænser de kontaktpunkter, der får adgang til dine personlige data, oplysninger og fotos.

BrandYourself kan virke som en fremragende metode til at opdage ting om dig selv online. I virkeligheden søger det bare de første tre sider af Google og beder dig betale for det for at søge gennem alle dine konti.

At lade endnu et firma lære enorme mængder information om dig og give det tilladelse til at behandle, opbevare og drage fordel af disse data - virker modstridende med det tilsigtede ønske om forbedret digitalt privatliv.

Ambron fortalte os, at han ville undersøge måder at forbedre privatlivspolitikken fremover, og at han ville kontakte os, hvis noget væsentligt ændres. I mellemtiden anbefaler jeg brugere at fejle på siden af ​​forsigtighed. Hvis politikken nogensinde ændres, kan BrandYourself blive en nyttig og pålidelig service. Indtil et sådant tidspunkt ... (for at citere dragerne) er jeg ude.

* UPDATE *

Efter vores samtale rakte Patrick Ambron til mig med følgende udsagn:

"Jeg har allerede nået vores juridiske team baseret på det, vi talte om. Efter ferien her i USA planlægger vi at se på vores privatlivspolitik og se, om vi kan gøre det mere nøjagtigt afspejle den måde, vi fungerer på, og vores overordnede filosofi om privatliv. Vi har aldrig tjent penge på brugerdata, fordi vi er interesseret i brugernes privatliv og gennemsigtighed, så jeg ville elske, at vores politik afspejler det.")

Billedkreditter: pressepakke fra brandyourself.com, politikbillede taget fra brandyourself.com's privatlivspolitik,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me