Er Google Clips ‘Lifelogging’ tilbehør et skridt for langt?

Googles seneste tilbehør, Clips, er et automatisk bærbart kamera, der lærer ansigterne til din nærmeste og kæreste. Det lover at omdanne den måde, du fanger familiehukommelser på, men er det bedre end en smartphone? Eller er det bare uhyggeligt?

Hvad er Google Clips?

Googles forsøg på at genoplive livelogging-tendensen markedsføres udelukkende til den 'skarpende' generation - de 44% af forældrene, der deler billeder af deres familie på sociale medier.

Det bærbare kamera lærer ansigtet til de mennesker og dyr, du interagerer med oftest. Den bruger disse oplysninger til at beslutte, hvornår de skal tage syv sekunders klip af hvad, hvad enten du er, eller hvem du måtte have interaktion med.

Ved hjælp af appen Google Clips kan du derefter gennemse og sammenstille alle de klip, den har taget i løbet af dagen. Du kan dele dem, du kan lide, med dit sociale netværk.

Google har understreget, at alle billeder som på et konventionelt kamera forbliver krypterede på din enhed, indtil du vælger at fjerne dem. Nyhederne om løsladelsen har imidlertid medført en velkendt frygt for privatlivets fred og sikkerhed.

Lifelogging

Livslogging er sporing og opbevaring af dine egne personlige data, og det er ikke noget nyt. Mange af os bruger nu sundhedssporingsapps, der er indlæst på vores telefoner. Disse overvåger data om, hvor vi træner, hvor længe og endda vores hjertefrekvens, generelle kondition og stressniveauer.

Det mest succesrige eksempel er GoPro-bærbare videokamera. Dette blev populært blandt sportsfanatikere. Det har set YouTube oversvømmet med synspunktsklemmer af adrenalin-junkier, der kaster sig ned ad bjergsiden og hopper ud af flyene.

Livslogging-billeder har eksisteret siden Microsofts 2001 MyLifeBits-projekt. På trods af udbuddet af hardware og apps, der er til rådighed, har praksis dog ikke etableret sig.

Hvordan planlægger Google Clips at ændre dette?

På overfladen ser det ikke ud til, at Google Clips gør noget radikalt forskelligt fra tidligere forsøg på at få os til at logge liv, såsom den nu nedlagte Autograf. Efter at have ophørt med operationer i oktober 2016, brugte Autograf's 'intelligente' kamera lignende software som Google til at vælge, hvornår de bedste fotos skulle tages.

En stor forskel er, at Clips vil tage syv sekunders videoer. Du kan vælge stillbilleder fra disse, når du gennemgår, hvad enheden har optaget.

Den største udfordring, som Google står over for, er ikke fra andre bærbare enheder, men hvordan man får Clips til at skille sig ud fra smartphones. Med henblik herpå appellerer Google til den uforudsigelige karakter af familielivet. I det væsentlige, når du har taget din telefon fra lommen, har du måske gået glip af dit barns første ord eller din papegøje sværger ved din svigermor.

Klip betyder, at din telefon forbliver i lommen, og du bliver i øjeblikket. At fjerne denne lille ulempe er imidlertid nok til at overbevise folk om at fange hvert øjeblik i deres barns liv?

Hvorfor er folk bekymrede over Google-klip?

Google har været ivrig efter at understrege de sikkerheds- og sikkerhedsfunktioner, den har inkluderet i designet af Clips-enheden. Alle billeder forbliver krypterede, indtil du beslutter at uploade dem fra appen. Du kan ikke uploade billeder direkte fra enheden. Kameraet har også et LED-lys, der tænder under optagelse. Dette betyder, at du kan stoppe optagelsen af ​​noget, du ikke ønsker at dele eller beholde.

Den seneste opmærksomhed i medierne om livslogging har dog ikke gjort noget for at berolige offentlighedens bekymringer over teknologien.

Netflix 'nylige tilpasning af Dave Eggers's 2003-thriller, Circle, fokuserer på de katastrofale konsekvenser af et uhyggeligt lignende bærbart kamera. Elon Musk har føjet bekymringer med en nylig kommentar om, at teknologien "ikke engang * synes * uskyldig."

Dette synes ikke engang * uskyldigt

- Elon Musk (@elonmusk) 7. oktober 2017

Hvad er farerne ved Google Clips?

Google Clips opretter forbindelse til din enhed via WiFi. Dette giver en sårbarhed for hackere. De skulle dog være temmelig besluttsomme for at komme gennem Googles kryptering.

Et større problem kommer, når du uploader billederne til f.eks. Sociale medier. Når et foto uploades online, indeholder det EXIF-metadata. Det er data om selve fotografiet. Dette inkluderer den dato og det tidspunkt, det blev taget, den type enhed, der blev brugt til at tage den, og endda din IP-adresse.

Heldigvis er der nogle få måder at fjerne metadataene fra dine fotos inden du uploader dem:

  • vinduer, højreklik på de (n) krævede foto (r) og vælg Ejendomme. Vælg herfra detaljer fane og klik Fjern egenskaber og personlige oplysninger.
  • iOS, det er lidt vanskeligere. Du har brug for en tredjepartsapp for at fjerne dataene. Det første trin er at åbne billedet i preview-tilstand. Vælg herfra Værktøj rullemenu, og vælg Vis inspektør. Under EXIF fanen, kan du se alle de oplysninger, der er kodet på billedet. Hvis der ikke er nogen data her, fantastisk. Hvis der er, har du brug for software såsom Photos EXIF ​​Editor (tilgængelig for $ 0,99 i App Store).

Selv med EXIF-data fjernet, kan hackere stadig få adgang til din IP-adresse fra et uploadet billede. Den bedste måde at omgå dette på er at bruge et Virtual Private Network (VPN) til at maskere din rigtige IP-adresse.

Du kan bruge en VPN på mobil, da de fleste tjenester tilbyder iOS VPN-apps og Android VPN APK'er, men andre mobile operativsystemer understøttes ikke så godt. Når det kommer til support til computere, tilbyder de fleste tjenester Windows VPN-klienter og Mac VPN-tjenester, men tilpassede Linux VPN-klienter er dog meget sværere at finde.

Billedkreditter: Ruslan Guzov / shutterstock.com, Kathy Hutchins / shutterstock.com, George Rudy / shutterstock.com, boonchoke / shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me