EU-undersøgelse afslører piratkopiering påvirker ikke salget negativt

Når det kommer til piratkopiering, der påvirker salget, har mediegiganterne altid været i modstrid med en stak bevis for det modsatte. Selv tv-programproducent Alan Bewkes, administrerende direktør for Time Warner (moderselskab til HBO), indrømmede, at Game of Thrones, der var det "mest piratkopierede show i verden", var "bedre end at vinde en Emmy."

Nu giver en undersøgelse, der er bestilt af EU, endnu en gang statistisk bevis for, at piratkopiering ikke påvirker underholdningsindustriens overskud negativt. Mest fordæmmende af alt: undersøgelsen blev holdt skjult i årevis på grund af dens fund, som står i skarp modstand mod dem, der holdes af underholdningsindustriens mogul.

Undersøgelsen kaldes 'Estimating displacement rate of copyright copyright content in EU.' Det er endelig tilgængeligt for enhver at undersøge online. Det beviser, at underholdningsindustriens kraftige retorik om, at den lider, og vil fortsætte med at lide meget, medmindre der gøres noget ved Internettet (og den frygtede piratkopiering, der følger med det), er en masse affald.

EU-undersøgelsen har til formål at besvare to vigtige spørgsmål:

  1. Hvordan påvirker online copyright-krænkelser salget af ophavsretligt beskyttet indhold?
  2. Hvor meget er online krænkere af ophavsret villige til at betale for ophavsretligt beskyttet indhold?

For at sikre, at det var godt afrundet og fair, dækkede undersøgelsen alle fire af de vigtigste kreative indholdskategorier, der er mest påvirket af internettet: musik, audiovisuelt, bøger og spil.

Eu-flag

Stort tværsnit

Undersøgelsen interviewede 5.000 EU-borgere fra hvert af flere lande, herunder Tyskland, Storbritannien, Spanien, Frankrig, Polen og Sverige. Målet var at garantere, at resultaterne ville være så tæt repræsentative for "EU som helhed" som muligt.

Forskerne opdagede, at 51% af de voksne i EU havde "ulovligt downloadet eller streamet nogen form for kreativt indhold." Disse tal skyrocket til 72% for mindreårige. Undersøgelsen fandt også, at piratkopier var højere i Spanien og Polen end andre steder i EU.

Forskydning af salg

Fandt undersøgelsen bevis for ”forskydning af salg ved online krænkelse af copyright?" I de fleste tilfælde var svaret nej. Undersøgelsen viser, at der for "topfilm" kan have været et tab på omkring 5% af det nuværende salgsvolumen. Det er ganske vist ikke et ubetydeligt tab.

I tilfælde af spil konkluderede undersøgelsen imidlertid, at piratkopiering faktisk havde en positiv effekt på salget:

”For spil er den anslåede virkning af ulovlige onlinetransaktioner på salget positiv - hvilket antyder, at ulovligt forbrug fører til øget lovligt forbrug. Denne positive effekt af ulovlige downloads og strømme på salget af spil kan forklares ved, at industrien har haft succes med at konvertere ulovlige brugere til betalende brugere. Taktik, der bruges af branchen inkluderer for eksempel at tilbyde gameplay med ekstra bonusser eller ekstra niveauer, hvis forbrugerne betaler. ”

Omkostningsproblem

Kørselsfaktorer?

Ifølge undersøgelsen var prisstrukturen hovedårsagen til folks vilje til at forbruge piratkopieret indhold. Forskerne fandt, at når det drejer sig om musik, spil og bøger, fandt forbrugere generelt, at omkostningerne var acceptable - hvilket gjorde dem mere villige til at købe legitime versioner af produkterne.

En undersøgelse foretaget af BPI i 2014 afslørede for eksempel, at de britiske borgere streamede hele 14,8 m musiknumre. Det er næsten det dobbelte af de 7,5 m spor, der blev streamet i 2013.

Tv-shows og film gik derimod ikke så godt. I denne kategori hævdede 80% af de adspurgte, at de mente, at priserne var for høje. Dette indebærer, at "villigheden til at betale" for disse former for underholdning forskydes af omkostningerne ved selve underholdningen (i modsætning til at være forårsaget af et ønske om at forbruge disse underholdningsformer for intet).

Dette er en vigtig sondring og er en, som film- og tv-branchen skal forsøge at forstå fuldt ud. De fleste mennesker er ikke tyve. Når forbrugerne præsenteres for en legitim form for optagelse af audiovisuelt materiale - hvilket er rimeligt prissat - er der betydelige gevinster. Fremgangen i Netflix er et perfekt eksempel på dette.

Netflix katalog

Begrænsede kataloger

Desværre føler mange forbrugere stadig, at streamingtjenester som Netflix er meget begrænsede. Dette gælder især for Netflix-abonnenter, der bor uden for nøglemarkeder som USA. I USA har forbrugere adgang til 4.339 film og 1.326 tv-udsendelser i skrivende stund. Sammenlign det med England (for eksempel), hvor forbrugere kun får se 2.425 film og 542 tv-shows, og du begynder at få en fornemmelse af problemet.

Desværre er uoverensstemmelser med kataloger ikke det eneste, der vender folk væk fra betalte online streamingtjenester. Der har også været rapporter om krympning snarere end voksende kataloger. For forbrugere er valg afgørende, fordi nogle titler simpelthen ikke er af interesse for dem. Manglende valg kan få kataloger til at virke restriktive. Dette kan medføre, at folk, der prøver tjenester som Netflix, giver dem op, hvis der ikke kommer nok nyt indhold til at imødekomme deres behov.

For et fuldt kig på Netflix-kataloger fra hele verden, bedes du tjekke vores dybdegående undersøgelse her.

Spørgsmål 3

Hvilken service?

Det audiovisuelle markeds konkurrencedygtige karakter og tilgængeligheden af ​​forskellige indhold på forskellige tjenester - såsom Amazon Prime, Hulu og HBO på efterspørgsel - farver kraftigt det, der er tilgængeligt på en given platform. Dette forvirrer og frustrerer forbrugere, der ikke har råd til at betale for flere tjenester for at nyde alt det indhold, der passer til deres smag.

Dette er problemer, som underholdningsindustrien skal løse, hvis den ønsker at trække forbrugere væk fra piratkopiering. Desværre virker denne branche mere fokuseret på at påvirke søgemaskiner og lobbyvirksomhed regeringer (for at gøre mere om piratkopiering) end det gør på at finde måder at bringe audiovisuelt materiale til folk på en mere succesrig måde.

Dette er ked af det, i betragtning af at postkontorpladser knuses. I slutningen af ​​dagen kan producenterne af Game of Thrones ikke tage fejl. Hvis det er det mest piratkopierede show på jorden, der fungerer for dem, fungerer det utvivlsomt også til at annoncere for andre film og tv-shows. Det er på tide, at underholdningsindustrien trak sine sokker frem for at bruge sin indflydelse til at tvinge undersøgelser som disse til at blive fejet under tæppet.

Meningerne er forfatterens egne.

Titelbillede kredit: AlexLMX / Shutterstock.com

Billedkreditter: Belish / Shutterstock.com, fizkes / Shutterstock.com, Kaspars Grinvalds / Shutterstock, Nikolaeva / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me