Facebook betaler teenagere kun $ 20 for fuld adgang til deres telefon

Facebook logo sammen med hovedet som symboler


En fordømmende rapport fra TechCrunch har afsløret, at Facebook har betalt brugere så unge som 13 år for at installere en forskningsapp, der giver dem rodadgang til netværkstrafikken på deltagernes telefoner.

Teknigiganten betalte teenagere $ 20 om måneden plus henvisningsbonuser for at downloade en app, der gav Facebook hidtil uset adgang til brugernes telefonaktivitet. Via appen kunne de overvåge og analysere alt fra deres private beskeder til deres webbrowsingvaner og lokaldata i realtid.

Facebook erkendte overfor TechCrunch, at appen var designet til at give virksomheden mulighed for at indsamle data om deltagernes brugsvaner. I en version af skemaet blev deltagerne endda bedt om skærmbilleder af deres Amazon ordrehistorikside.

Det ser ud til, at appen er i direkte krænkelse af betingelserne i Apples Enterprise Developer-program. Facebook brugte tredjeparts beta-testtjenester som applaus, BetaBound og uTest til at distribuere softwaren til brugerne og undgå Apples officielle beta-testværktøj TestFlight. En tilsyneladende indsats for at undgå enhver potentiel handling fra Apple eller begrænsninger for, hvor mange brugere virksomheden kunne distribuere applikationen til.

En talsperson fra Apple forklarede til TechCrunch, at: “vi designet vores Enterprise Developer Program udelukkende til intern distribution af apps i en organisation. Facebook har brugt deres medlemskab til at distribuere en app til dataindsamling til forbrugere, hvilket er et klart brud på deres aftale med Apple. Enhver udvikler, der bruger deres virksomhedscertifikater til at distribuere apps til forbrugere, får deres certifikater tilbagekaldt, hvilket er, hvad vi gjorde i dette tilfælde for at beskytte vores brugere og deres data. ”

Facebook accepterede at lukke operationen for Apple-brugere som svar på TechCrunch-rapporten, appen vil forblive tilgængelig for Android-brugere.

Oprindeligt annoncerede Facebook muligheden som en betalt undersøgelse på sociale medier, kodenavnet Project Atlas, i 2016 på Snapchat og Instagram via uTest, der målrettede 13 til 17 år gamle brugere af sociale medier. Tilmeld dig programmet via Bifald, og BetaBound kunne ikke nævne klart Facebook som igangsætning af projektet, hvilket antydede, at virksomheden ønskede at køre det så skjult som muligt. Når brugerne tilmeldte sig og begyndte downloadprocessen, blev de bedt om at installere Root Certificate, hvilket gav Facebook fuld adgang til deres digitale liv.

Will Strafach, Guardian Mobile Firewalls sikkerhedsekspert forklarede til TechCrunch, at: “det forholdsvis tekniske klingende‘ installere vores rodcertifikat ’trin er rystende. Facebook har kontinuerlig adgang til de mest følsomme data om dig, og de fleste brugere vil være i stand til med rimelighed at acceptere dette uanset hvilken aftale de er, fordi der ikke er nogen god måde at formulere, hvor meget strøm der leveres til Facebook, når du gør dette. ”

En talsmand for Facebook har bestemt benægtet, at virksomheden vildledte deltagere, eller at programmet overtrådte Apples vilkår: ”der var intet 'hemmeligt' ved dette ... det var ikke 'spionage', da alle de mennesker, der tilmeldte sig at deltage, gik igennem en klar proces, der bad om deres tilladelse og blev betalt for at deltage. Endelig var mindre end 5 procent af de mennesker, der valgte at deltage i dette markedsundersøgelsesprogram, teenagere. Alle med underskrevne formularer for forældremyndighed. ”

Apples politikker til side, det er også en grov krænkelse af det personlige privatliv, uanset det faktum, at deltagerne blev betalt, eller at de mindreårige, der deltog i markedsundersøgelsesprojektet angiveligt leverede forældremyndighed. Denne hændelse viser netop, hvor Facebook ud af berøring er blevet med at beskytte brugernes privatliv. At virksomheden udnytter unge mennesker til deres værdifulde personoplysninger for blot 20 dollars er alarmerende og utilgivelig

nogen, der stadig er interesseret i at bruge Facebook, er den bedste måde at undgå sådan snooping på dine private digitale aktiviteter ikke at deltage i "markedsundersøgelser" -programmer i første omgang. En anden vigtig måde at beskytte dit privatliv online er at bruge en VPN-service af høj kvalitet. De bedste tilgængelige VPN'er i dag kan hjælpe dig med at forblive sikker online ved at maskere din IP-adresse og kryptere al din internetkommunikation for at sikre, at dine data forbliver sikre og ikke falder i de forkerte hænder.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me