Gabriel Weinberg DuckDuckGo CEO-interview

Gabriel Weinberg er grundlægger og administrerende direktør af DuckDuckGo, en populær og poleret søgemaskine, der respekterer dit privatliv. Gabriel var for nylig venlig nok til at give mig et interview, hvor vi diskuterede tilstanden for online-privatliv.

DuckDuckGo har givet sit ry ry for, at det er en søgemaskine, der respekterer brugernes privatliv. Er det rimeligt at antage, at privatlivets fred betyder noget for dig? Og hvorfor?

Ja, jeg mener, at privatliv i det moderne samfund bør være en grundlæggende ret sammen med andre som ytrings- og pressefrihed.

Hvad anser du for at være de største trusler mod privatlivets fred for almindelige internetbrugere på dette øjeblik?

Digital teknologi er naturligvis ved at komme ind i flere dele af vores liv, og vores data bliver hurtigt mere og mere værdifulde, både for os og for andre. Den største trussel er, at der i øjeblikket er veldefinerede juridiske grænser for online tracking, og uden dem bliver virksomheder og regeringer stadig mere påtrængende for at få adgang til disse værdifulde personlige data. Vi har allerede sat juridiske grænser for finansiel, medicinsk, militær, transport, telekommunikation og landbrugsteknologi. Hvorfor ikke online sporing?

DuckDuckGo BillboardWide_cc

Vi har allerede sat juridiske grænser for finansiel, medicinsk, militær, transport, telekommunikation og landbrugsteknologi. Hvorfor ikke online sporing?

Politikere i disse dage er meget ivrige efter at tale om en afvejning om privatliv / sikkerhed og behovet for at finde den rigtige "balance" mellem disse prioriteter. Personligt betragter jeg dette som en falsk dikotomi, der fremmes til politiske formål. Hvad er dine tanker om sagen?

Ja, jeg tror, ​​det er en falsk dikotomi. En anden måde at definere debatten på er stærk kontra svag kryptering. Stærk kryptering er den primære ting, der beskytter vores følsomme oplysninger som bank-, medicinske og endda regeringsregistre. Derimod muliggør svag kryptering disse enorme dataovertrædelser, som vi fortsat hører om. Jeg tror, ​​at hvis du svækker kryptering, svækker du sikkerhed i processen.

”Det Forenede Kongerige har netop legaliseret den mest ekstreme overvågning i det vestlige demokratiets historie” (for at citere Edward Snowden). Tror du, at dette er den retning, verden generelt går mod?

Nej, jeg synes ikke, masseovervågning er uundgåelig. Jeg tror, ​​vi kan beslutte at sætte rimelige grænser for online sporing og gøre privatliv en grundlæggende ret. Disse beslutninger sker imidlertid land for land og er afhængige af det pågældende borgeres interesse. Snowden indså bevidst dette behov for offentlig debat og frembragte det. Nu er vi nødt til at fortsætte det. Efter min erfaring, når folk fuldt ud forstår problemerne, ønsker en stor procentdel af mennesker at forsvare deres privatlivets rettigheder.

Jeg tror, ​​vi er enige om, at hvem ved, hvad fremtiden vil bringe med den nuværende meget uforudsigelige politiske situation i USA? Men hvis du skulle kigge ind i krystalkuglen, ville du være villig til at dele eventuelle spekulationer?

Ligesom i Det Forenede Kongerige tror jeg på ethvert demokrati, politiske situationer følger efterhånden borgernes vilje, hvis det er stærkt nok. I USA er stigende procentdel af mennesker optaget af online sporing, og jeg tror, ​​at dette i sidste ende vil resultere i, at regulering sætter grænser for det. Jeg er dog ikke sikker på en tidslinje.

DuckDuckGo administrerende direktør med Office

Nej, jeg synes ikke, masseovervågning er uundgåelig. Jeg tror, ​​vi kan beslutte at sætte rimelige grænser for online sporing og gøre privatliv en grundlæggende ret

Der er mange dårlige nyheder i disse dage, når det kommer til privatlivets fred og sikkerhed, men ser du også positive tendenser?

Ja, i løbet af de sidste par år siden Snowden-afsløringerne, er stigende antal mennesker blevet mere uddannet om online-personlige og sikkerhedsmæssige spørgsmål og er begyndt at have reelle bekymringer og tager reelle handlinger som et resultat. I en PEW-undersøgelse sagde 40% af amerikanerne for eksempel, at de gerne vil have, at deres søgeudbyder ikke sporer deres søgeaktivitet.

Du var uenig i en nylig artikel om min, hvor jeg sagde, at det er dårligt for privatlivets fred at være et amerikansk firma. Vil du gerne forklare, hvorfor jeg tager fejl?

Ja . DuckDuckGo indsamler eller deler ingen personlige oplysninger. Det er vores privatlivspolitik i et nøddeskal. Amerikanske personlige handlinger - som NSL'er - er designet til at udtrække eksisterende forretningsregistre. I vores tilfælde har vi ingen at dele, fordi vi ikke indsamler eller deler personlige oplysninger, og derfor gælder disse handlinger og relaterede love ikke for os. Troen på, at den amerikanske regering kan tvinge et hvilket som helst amerikansk firma til at gøre noget, er bare falsk, som det fremgår af den nylige sag mod Apple FBI.

Mere generelt, som du påpeger ovenfor, har Det Forenede Kongerige og mange andre lande uden tvivl lige så dårlige fortrolighedslove og andre juridiske præcedens som USA, når de anvendes til en bestemt sag. Ethvert særligt tilfælde afhænger virkelig af den specifikke situation og detaljerede parametre involveret, ofte omtalt mere som en trusselvurdering. Som nævnt ovenfor er DuckDuckGo i disse vurderinger i en anden klasse end andre virksomheder, fordi vi simpelthen ikke indsamler eller deler personlige oplysninger. Det vil sige, at noget som e-mail, hvor der findes eksisterende forretningsregistre, er meget anderledes end søgning, hvor vi ikke har nogen personlige oplysninger at dele.

Hvad har fremtiden for DuckDuckGo? Har du nogen planer i pipeline, som du gerne vil dele?

Vi kommer til at være i et årti! I det store og hele ønsker vi at fortsætte med at gøre fremskridt med vores vision om at hæve standarden for tillid online og på vores nuværende mission om at være verdens mest pålidelige søgemaskine. I den sammenhæng vil vi gerne over tid hjælpe dig mere med at beskytte dit privatliv online, men lige nu har jeg ingen særlige meddelelser.

DuckDuckGo Office_cc

DuckDuckGo er i en anden klasse end andre virksomheder, fordi vi simpelthen ikke indsamler eller deler personlige oplysninger

Hvad er dine vigtigste tip til beskyttelse af personlige oplysninger til vores læsere?

Der er faktisk nogle få løsninger, der giver dig delvis lettelse fra smerterne ved online tracking. Skift først din søgemaskine, e-mail og andre større tjenester, hvor dine personlige oplysninger spores kraftigt til gode private alternativer, som DuckDuckGo til søgning. For det andet skal du tilføje EFF's HTTPS Everywhere-plugin til din browser, der hvor det er muligt krypterer webstedsforbindelser. For det tredje tilføj EFF's Privacy Badger-plugin til din browser, som blokerer tredjeparts trackere. Disse tre enkle ændringer reducerer dit digitale fodaftryk problemfrit og markant.

Så hvad er det med ænder?

Som de fleste mennesker på internettet kan jeg godt lide søde og venlige ting!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me